ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   PatlıCan TurşUsu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005989)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:53 AM

PatlıCan TurşUsu Tarifi
 
patlıcan turşusu

Malzemeler
  • 30 adet patlıcan
  • Kalın tuz
  • 5 baş sarımsak
  • 6 demet kereviz yaprağı
  • 4 adet havuç
  • 10 su bardağı sirke
  • 3 demet maydanoz
  • 1 adet top lahana
  • 2 paket acı pul biber
Yapılışı

Bostandan çürük çarığı olmayan düzgün ve de küçük patlıcanlar alın. Güzelce yıkadıktan sonra, büyük tencerede haşlayın. Sonra, hemen bir süzgece alıp üzerine esaslı bir ağırlık yerleştirin. Ve, bir gece bekletin. Patlıcanlar ezilmesin, ama acı suyunun da iyice süzülmesi gerekiyor.

Ertesi sabah, öbür hazırlanan harç malzemesini, ince ince kıyarak patlıcanların içine doldurun. Ve, kereviz sapları ile bağlayın. Patlıcanları büyük kavanoza dizip üzerine tuz, sirke ve su ekleyin. Kavanozların ağızlarını sıkıca bağlayın. Ancak, birkaç gün sonra, tuzunu kontrol etmek, ve şayet tuzu az ise biraz tuz katmak gerekebilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:54 AM

PatlıCan TurşUsu Tarifi
 
tarif için saol

tursu deilde karnı yarıgın tarifini versen daha ii olurdu =)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:54 AM

PatlıCan TurşUsu Tarifi
 
:)) tmm onuda ekLerim:))

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:54 AM

PatlıCan TurşUsu Tarifi
 
ii olur valla =)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.