![]() |
PatlıCan TurşUsu Tarifi
patlıcan turşusu
Malzemeler
Bostandan çürük çarığı olmayan düzgün ve de küçük patlıcanlar alın. Güzelce yıkadıktan sonra, büyük tencerede haşlayın. Sonra, hemen bir süzgece alıp üzerine esaslı bir ağırlık yerleştirin. Ve, bir gece bekletin. Patlıcanlar ezilmesin, ama acı suyunun da iyice süzülmesi gerekiyor. Ertesi sabah, öbür hazırlanan harç malzemesini, ince ince kıyarak patlıcanların içine doldurun. Ve, kereviz sapları ile bağlayın. Patlıcanları büyük kavanoza dizip üzerine tuz, sirke ve su ekleyin. Kavanozların ağızlarını sıkıca bağlayın. Ancak, birkaç gün sonra, tuzunu kontrol etmek, ve şayet tuzu az ise biraz tuz katmak gerekebilir. |
PatlıCan TurşUsu Tarifi
tarif için saol
tursu deilde karnı yarıgın tarifini versen daha ii olurdu =) |
PatlıCan TurşUsu Tarifi
:)) tmm onuda ekLerim:))
|
PatlıCan TurşUsu Tarifi
ii olur valla =)
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.