ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kurban Bayramı'nda Taze Etleri Nasıl Pişirirsek Daha Sağlıklı Olur? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005647)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:51 AM

Kurban Bayramı'nda Taze Etleri Nasıl Pişirirsek Daha Sağlıklı Olur?
 
Kurban Bayramı'nda taze etleri nasıl pişirirsek daha sağlıklı olur?

Ete uygulanan pişirme yöntemi; etin lezzetini, görüntüsünü, kıvamını, kokusunu, biyo yararlılığını yani her açıdan etin kalitesini doğrudan etkiler. Bu yüzden etin nasıl piştiği çok önemlidir. Eti, sağlık açısından en doğru pişirme yöntemi; haşlama veya ızgara şeklindedir. Dikkat edilecek önemli nokta ise etin pişerken ateşle direkt temas etmemesidir. Etin ateşe yakın olması hem kanserojen öğelerin oluşumuna neden olur, hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar.

Memorial Hastanesi'nin Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen İpek Ağca, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin yolları hakkında bilgiler verdi:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.