ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Doğu Salçalı Kefal Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005494)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:16 AM

Doğu Salçalı Kefal Tarifi
 
1 veya 2 adet kefal balığı

1 adet havuç

1 baş soğan

1/2 kereviz

Tuz, biber

1/4 limon, defne yaprağı

Doğu salçası:

150 gr. Teremyağ

1,5 adet limon suyu

4 yumurta sarısı

300 gr. patates unu

2 su bardağı su

Tuz

Balıkları temizleyip yıkayın. Bir kaba doğranmış soğan, kereviz, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber, biraz limon suyu veya sirke ve balığa yetecek kadar su koyun. Hepsini bir taşım kaynatıp balıkları ilave edin. Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. Sık sık köpüğünü alın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi azaltın. Balığı haşladıktan sonra servis tabağına parçalamadan yerleştirin. Kenarlarına ceviz büyüklüğünde haşlanmış patates koyun. Doğu salçasını hazırlayın. Bunun için, bir tencereye unu, yumurta sarısını, limon suyunu koyun. Azar azar suyu ilave ederek karışımı iyice ezin. Tuz atıp hafif ateş üzerinde hızla karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp Teremyağını ilave edin. Kaymak tutmaması için üzerine tereyağ sürün. Doğu salçasını balığın üzerine dökün. Veya salçalığa koyarak yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.