ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yozgat Testi Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1004076)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:08 AM

Yozgat Testi Kebabı
 
1 adet Testi
3 kğ. Kuşbaşı et
1 kg. Domates
300 gr. Sarımsak
200 gr. Sivri biber
200 gr. Tereyağı
Karabiber, tuz

Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.

(Afiyet Olsun)


Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Yozgat Testi Kebabı
 
Hadi yapta yıyelım :)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Yozgat Testi Kebabı
 
vallahi ben beceriksizimdir ben yapmiim en iisi ama sizi lokantaya götürüp ısmarlayayım olar mı

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Yozgat Testi Kebabı
 
Yok biz senın elinden yemek ıstemişdik :drug: :yiyelim:

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Yozgat Testi Kebabı
 
eheuheu e hadi yapayım barii ama beğenmezseniz ve hasta olursanız doktora götürmem ve hiç bir sorumluluk kabul etmem bütün forumu bekliyoruz hadi ben mutfağa kaçar :l050:

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Yozgat Testi Kebabı
 
vallahi arkadaşlar herkese yemesini tavsiye ederim bende yozgat lıyım ve harika bişey valla


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.