ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamsi Çitlatma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1004031)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:17 AM

Hamsi Çitlatma Tarifi
 
HAMSİ ÇITLATMA

Malzeme:

1 kg hamsi,
1 su bardağı sıvıyağ,
3 baş soğan,
bir tutam maydanoz,
tuz,
Tarif:

Temizlenip, tuzlanan hamsi tepsiye dizilir. Üzerine halka halka doğranmış soğanlar yayılır. Sıvıyağı hamsilerin üzerine gezdirilir. Tepsinin üzeri bir yağlı kağıt ile kapatılarak orta ısıdaki fırında pişirilir. Pişen hamsiler ince kıyılmış maydanozla süslenerek servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.