ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Balik Buğulama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1004005)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:21 AM

Balik Buğulama Tarifi
 
BALIK BUĞULAMA

Malzeme:

1 kilo balık (Hamsi, sardalya, tekir, uskumru),
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet limon,
1 çay bardağı su,
yarım demet maydanoz,
tuz,
Tarif:

Temizlenip tuzlanan balıklar dibi düz bir tencereye dizilir. Üzerlerine yağ ve su dökülür. Kıyılmış maydanoz serpilir. Hepsinin üzerine soyulmuş, ince dilimler halinde kesilmiş bir limon döşenir. Tencerenin kapağı kapatılıp on dakika kadar pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:21 AM

Balik Buğulama Tarifi
 
1 beyaz etli balık

1,5 bardak domates suyu

1 bardak su

2 defne yaprağı

2 diş sarımsak

1 soğan

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 kaşık soya sosu

1 dilim limon

Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.