ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Barbunya İzgara Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003970)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:27 AM

Barbunya İzgara Tarifi
 
Barbunya Izgara Tarifi

MALZEMELER
4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.
Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin. Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:27 AM

Barbunya İzgara Tarifi
 
Barbunya Izgara Tarifi

12 adet barbunya
3 kaşık zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1 bardak un

Kuyruk uçları ve yüzgeç kanatları da kesilerek iyice temizlenen balıklar önce tuzlanır, sonra zeytinyağına ve una bulanarak ızgaraya alınır.
Barbunya eti son derece gevrek olduğundan una bulanmadığı takdirde parçalanır. Izgarada yeteri kadar kızaran balık piştikten sonra servis tabağına alınır, limon suyu gezdirilir maydanozlarla da süslenerek servis yapılır. Garnitür olarak patates konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.