![]() |
Güveçte Somon Balığı Tarifi
Güveçte Somon Balığı Tarifi
Malzemeler Yarım Kg Somon Balığı 3 Adet Yeşil Biber 4 Adet Domates 2 Diş Sarımsak 2 Adet Taze Defne Yaprağı 1 Adet Limon 1 Kase Mantar Tane Karabiber Zeytinyağı Tuz Güveçte Somon Balığı Üzeri İçin: Kaşar Peyniri 1 Tutam Maydanoz http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı lk Önce Balıklarımızı Güzel Bir Şekilde Ayıklıyoruz Ve Yıkıyoruz .Ayıklanığımız balığı ve mantarları küp küp doğrayalım. Tavaya sıvıyağ döküp ve balığı alın. Biraz kavurduktan sonra mantarı ekleyin. Biberleri doğrayın ve tavaya ekleyin. Domateslerin Kabuklarını soyun, doğrayın ve tavaya koyun. Tavada pişirdikten sonra güveçe alılım. Üzerine sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilave edin. Limonu dilimleyip kenarlarına yerleştirin.Üzerine kaşar peyniri rendeleyip Koyalım Kaşar Peynirini istemeyen Koymaz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 5 dakika kadar pişirelim. Balığımız Servise Hazırdır. Afiyet Olsun… |
Güveçte Somon Balığı Tarifi
Yarım kg somon balığı
3 yeşil biber 4 domates 2 diş sarımsak 2 taze defne yaprağı 1 limon 1 kase mantar Tane karabiber Zeytinyağı Kaşar peyniri Öncelikle balıklarımızı güzel bir şekilde ayıklayarak yılıyoruz .Ayıklanığımız balığı ve mantarları küp şeklinde doğrayalım. Tavaya sıvı yağ ilave edelim ve balığı alalım. Biraz kavurduktan sonra mantarı ilave edelim. Biberlerimizi dograyalım ve tavaya koyalım. Domateslerin Kabuklarını soyarak doğrayalım ve tavaya koyalım.. Tavada pişirdikten sonra güveçe alılım. Üzerine ise sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilave edin. Limonu dilimleyip kenarlarına yerleştirin.Üzerine kaşar peyniri rendeleyip Koyalım Kaşar Peynirini istemeyen koymayabilir,tamamıyla kişisel zevke dayalıdır. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 5 dakika süre ile pişirelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.