![]() |
Bdug Kebabı Tarifi
Bdug Kebabı Tarifi
MALZEMELER: 1 adet çömlek güveç (2 kişilik), 100 gr. Kuşbaşı kuzueti 1 adet domates 1 adet acı veya tatlı sivri biber Birkaç diş sarımsak 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin Karabiber, pulbiber, tuz ve iki defne yaprağı HAZIRLANIŞI: Kuzu etini bir kabin içine alın kabuğunu soyduğunuz domatesi soğanı sivribiberi ve sarımsağı da irice doğrayıp kaba ilave edin tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve bunları çömleğe doldurun 2 adet defne yaprağını da ve tereyağını da koyup çömleğin ağzını yağlı kâğıtla kapatıp bağlayın üzerine bir - iki delik açın istenilirse su ve unla yapılmış hamurla da kapatılabilir. Fırında 50 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.