ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sarımsaklı Kuzu Buğulama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003402)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:02 AM

Sarımsaklı Kuzu Buğulama Tarifi
 
1 adet kuzu kol

25 adet arpacık soğan

12 diş sarımsak

1,5 su bardağı su

3 çorba kaşığı margarin

Tuz

Kuzu etini, yumurta büyüklüğünde parçalara ayıralım.

Margarini eritip, etleri ilave edelim.

Etler suyunu salıp da çekinceye kadar, kısık ateşte kavuralım.

Etler suyunu çekince, 1-2 dakika daha kavurup yeterince su ilave ettikten sonra, pişirelim.

Soğanları ve sarımsakları da katıp, pişmelerini bekleyelim.

Yeterince tuzunu ekleyip ocaktan indirdikten sonra, sıcak sıcak servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.