ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Düdüklüde Kuzu Buğlaması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003390)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:04 AM

Düdüklüde Kuzu Buğlaması Tarifi
 
Düdüklüde Kuzu Buğlaması Tarifi

1 kg kemikli süt kuzusu
1/2 bardak su
10 arpacık soğan
3 çorba kaşığı sadeyağ (silme) veya margarin
2 diş sarmısak biraz tuz

Düdüklü tencereye yağ, su ve soyduğunuz soğanlarla sarmısak konur. Yumurta iriliğinde doğranmış et ve tuz da ilâve edilir. Kapağı kapatılır. Düdük çalıncaya kadar harlı, sonra da orta ateşte 35 - 38 dakika pişirilip indirilir. Tabağa alınıp sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.