ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hürrem Beğendi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003008)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:07 AM

Hürrem Beğendi Tarifi
 
Hürrem Beğendi Tarifi

1 kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
2 soğan
1 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 kutu pınar labne
Kırmızıbiber, karabiber , nane, tuz

Etleri, ince kıyılmış soğan ve karabiberle karıştırarak kısık ateşte pişirin. Rendelemiş domates, 1 bardak suyla karıştırılmış salça, kırmızıbiberi ekleyin. Patlıcanları ocakta közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun.
Közlenmiş patlıcanlara labneyi ekleyin kısa bir süre daha kısık ateşte pişirin.
Tabağa patlıcanlı karışımı koyup üzerine, ortaya eti koyun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:07 AM

Hürrem Beğendi Tarifi
 
Osmanlı mutfağına ait güzel bir yemek hürreme aşık olanlar rahat yapar konu kimin olursa olsun :)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.