ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Naneli Jöleli Pirzola Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003000)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:09 AM

Naneli Jöleli Pirzola Tarifi
 
8 adet fileto kuzu pirzolası (kemikli ve yuvarlanmış)

1 adet soğan

1 kaç nane yaprağı

Tuz

Karabiber

1 su bardağı et suyu

Jöle için:

1 su bardağı pirzoladan çıkan et suyu

1 demet taze nane

5 çorba kaşığı sirke

5 çorba kaşığı jelatin

4 çorba kaşığı sıcak su

Süslemek için:

Nane yaprağı

Pirzolaları güveçte kızartın. Soğan nane yaprağı, bahar ve et suyunu katın. Kaynamaya getirin ve kapağını kapatıp fırında 40 dakika pişirin. Pirzolaları ayrı bir yere koyup dolapta soğumaya bırakın. Ya ğını alın. Nane ve sirke ilave edin. Jelatini sıcak suda eritin. Nane sıvısına katıp yuvarlanmış pirzolanın üstüne dökün. Nane yaprakları ile süsleyerek servise hazırlayın. Salata ile veya taze patatesle servis edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.