ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tavuk Papaz Yahnisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002950)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:17 AM

Tavuk Papaz Yahnisi Tarifi
 
1 kg tavuk kuşbaşı

25 adet arpacık soğan

1 dolu çorba kaşığı salça

2 adet patates

1 çorba kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

Kızartma yağı

Tencereye yağ konur, ısınmaya başlayınca arpacık soğanlar ve salça katılır, biraz çevrilir. Tavuk eti atılır, kavrulur. Bu arada patatesler soyulur ve iri küp şeklinde doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Kavrulan tavuklu karışıma patates, sirke, tuz ve 1 su bardağı su eklenir. Kapak kapatılır yarım saat kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.