![]() |
Parmak KöFtesi Tarifi
PARMAK KÖFTESİ
Malzeme: 250 gr. çiğ köftelik kıyma 500 gr. ince bulgur bol kırmızı biber 1 soğan tuz 3 kaşık domates salçası Yapılışı: Bulgura kıyılmış soğan, salça kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. Kıyma ilave edilip yoğurulur. Gerektikçe azar azar su alınır. Kendini iyice tutunca su almadan yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalara kopartılıp, düğme gibi yuvarlanıp ortasına parmak bastırılır. Bu tavaya yağ konup, kızdırılır. Köfteler kızartılır. Yağdan çıkarınca bir tencereye sıvı yağ, salça, tuz konup kaynatılır. Köfteleri alıp karıştırılır. Ateşten alınır. Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.