![]() |
Çağla Aşı Tarifi ( Şanlıurfa )
Çağla Aşı Tarifi ( Şanlıurfa )
1/2 kg çağla 1/2 kg orta yağlı kuşbaşı et 2 yemek kaşığı margarin Üzerini örtecek kadar su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 250 gr yoğurt 4 diş sarımsak Çağlalar yıkanıp temizlenir. Bıçakla ikiye açılır. İçleri çıkarılır. Kuşbaşı doğranmış et iki yemek kaşığı margarinle kavrulur. Yıkanıp temizlenmiş çağlalar etin üzerine dökülür, tuzu ve şekeri eklenir. Üzerini örtecek kadar su ile ağzı kapatılarak pişirilir. Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.