![]() |
Piknik Köfte Tarifi
Piknik Köfte Tarifi
Malzemeler 500 gram dana kıyması 250 gram kuzu kıyması 1 diş sarmısak 4 çorba kaşığı süt 3 dilim tost ekmeği 1 adet soğan 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı SARMISAĞI ikiye bölün. Tuza batırarak köfteyi yapacağınız kabın içine sürün. Sütle ıslattığınız tost ekmeğini, ince rendelenmiş soğanı, kıymayı ve kalan malzemeyi yoğurma kabına alın. 15 dakika dinlendirin. Ellerinizi sıvıyağla ıslatarak köfteleri şekillendirin. Saklama kabına dizerek bir gece buzdolabında dinlendirin. Pikniğe gittiğinizde, köfteleri mangalda pişirerek servis yapın |
Piknik Köfte Tarifi
600 gram köftelik kıyma
1 adet kuru soğan 1/4 adet bayat ekmeğin içi 1 adet yumurta 1/2 demet maydanoz Patates Sivribiber Tuz Karabiber Kızartmak için: Galeta unu Sıvıyağ Kıyma, rendelediğimiz kuru soğan, ıslatıp ufaladığımız bayat ekmek içi, yumurta, ince kıydığımız maydanoz, yeterince tuz ve karabiber ilavesi ile köfte yoğuralım. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim. Patateslerin kabuklarını soyup, büyük boy tavalık olarak keselim. Sivribiberleri ise, ucundan ve sap kısmından kesip, hazırlayalım. Tavaya sıvıyağını koyup, önce patatesleri, sonra sivribiberleri kızartalım. Parmak büyüklüğünde yuvarladığımız köfteleri, galeta ununa bulayıp, aynı yağda kızarttıktan sonra, servis tabağına çıkaralım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.