![]() |
Uskumru İzgara Tarifi
Uskumru Izgara Tarifi
12 adet uskumru 1/2 demet maydanoz 2 kaşık zeytinyağı 2 adet limon tuz İyice temizlendikten sonra tuzlanan balık, zeytinyağına sokulup çıkarılarak doğrudan doğruya ızgaraya konur. Yeteri kadar kızartılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine limon gezdirilir. Garnitür olarak patates ya da soğan.piyazı yanında alınır. Hazırlık, yemekten en çok yarım saat önce yapılır ve pişer pişmez, taze olarak servis yapılır. |
Uskumru İzgara Tarifi
Uskumru Izgara Tarifi
Malzeme : 8 adet balık 2 adet soğan 1 iri limon 1 fincan zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 adet yumurta «yalnız sarısı» 4 parça sakız Yapılışı: Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir. Zeytinyağı ile limon suyu çalkalanarak iyice karıştırılır. Balıklar soğan suyundan alınıp silkelenerek yan taraflarına keskin bir bıçakla üçer çizgi çekilir ve zeytinyağı ile silinmiş ızgarayla tercihan kömür ateşi üzerine dört parmak mesafede konur. Izgarada balıklar pişerken çevrilir ve bu sırada da hazırlanmış olan limonlu yağ ile devamlı olarak yağlanır. Böylece nar gibi ızgara edilen balıklar bir genişçe tabağa alınıp üzerlerine gayet ince kıyılmış maydanoz ve rendelenip oğularak suyu çıkarılmış soğan karışımı ilâve edilerek servis yapılır. Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz - soğan karışımı ağızlarına doldurulur. Beri yanda yumurtaların sarısı ile bir kaşık zeytinyağı, limon suyu ve sakız birbirleri ile bağdaşmcaya ve yumurta kokusu çıkıncaya kadar dövülür. Balıklar sıcak sıcak tabağa dizildikten sonra bu karışım üzerlerine gezdirilerek servis yapılır. |
Uskumru İzgara Tarifi
Uskumru Izgara Tarifi
Tazesinden, istediğiniz kadar satın alacağımz uskumru balıklarının, karınlarını yarıp içindekiler çıkarmalı. Temiz yıkmalı ve bıçağın ucuyla karınlarının iki tarafına, ikişer çizgi yarık yaparak tuzlayıp bırakmalıdır. Biraz sonra, hazırlanacak ızgaraya balıkları pek az surette zeytinyağına buladıktan sonra dizmelidir. Tercihan mangalda, orta ateşte, balıkların iki tarafını itinalı olarak kızartmalıdır. Kayık tabağına alman balıkların üzerlerine, bol soğan ve maydanozdan ibaret piyazla garni yapmahdır. Ve limonla zeytinyağını kaşıkla iyice çalkalıyarak sıcak balıklara gezdirmeli ve hemen yemelidir. Not: Uskumruların yağlı mevsiminde lezzetine doyulmaz. Eti ağırdır. 14 - 15 dakikada pişer. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.