ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Oğlak Etinden Hıdırellez Yahnisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002078)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:42 AM

Oğlak Etinden Hıdırellez Yahnisi Tarifi
 
Oğlak Etinden Hıdırellez Yahnisi Tarifi

Malzemeler:
1 kg ogalak but
2 bas kuru sogan
domates salcasi
1 demet taze sogan
1 demet taze nane
tuz
yeterince sivi yag

YAPILISI:
Etler kusbasi dogranir, sogan iri dogranir sivi yagda döndürülür, etler atilir suyu cekene kadar pisirilir salca tuz ilave edilir, biraz daha kavrulur su ilave edilip kisik ateste güzelce pisirilir. Temizlenmis yesil soganlar ve nane ince kiyilir yemege katilir bir tasim daha kaynatilir. Servise hazirdir.

Not: Çok leziz bahar yemegidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.