ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kaptan Paşa Usulü Kalkan Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001992)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:56 AM

Kaptan Paşa Usulü Kalkan Tarifi
 
Kaptan Paşa Usulü Kalkan Tarifi

1500 gr'lık 1 kalkan balığı (1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
3 çorba kaşığı rafine yağ
1 büyük soğan (ince doğranmış)
5 orta boy domates (doğranmış)
2 acı sivri biber (çekirdekleri ayıklanıp doğranmış)
1 büyük diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Büyük bir tencerede, bir çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız.
Tencereyi ateşten alıp soğan, domates ve biberlerin yarısını dibine döşeyerek sarımsağın, kekiğin, tuzun ve biberin yarısını serpiniz.
Üstüne balıkları tek bir sıra halinde diziniz. Balıkları kalan sebzelerle örtüp, kalan sarımsak, kekik, tuz ve biberi serperek, kalan 2 çorba kaşığı rafine yağı üstüne gezdiriniz.
Ateşi kısıp tencereyi tekrar ateşe oturtarak, 30 dakika pişirdikten sonra servis ediniz.

Not: Bu hazırlanması kolay kalkan yemeğini, patates püresi ve salata ile servis edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.