ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Etli Patates Yahnisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001857)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:19 AM

Etli Patates Yahnisi Tarifi
 
Etli Patates Yahnisi Tarifi

1,5 kilo patates

750 gram kuşbaşı et (kuzu veya koyun but kısmından)

3 adet soğan

2 kaşık yağ

2 domates (veya bir kaşık salça)

tuz

karabiber

Bir tencere içerisinde kuşbaşı doğranmış et, ince çentilmiş soğan ve yağı kavurunuz. Kabukları çıkarılmış domates veya sulandırılmış salça ilâvesiyle, biraz daha kavurup, üzerine çıkacak kadar su koyup, kapağını kapatınız. Etler yumuşayıp pişince, soyulup, kuşbaşı doğranmış patatesleri ilâve edip, tuz atarak, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten indiriniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.