ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001790)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:30 AM

Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi
 
Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi

MALZEMELER
1 kg. kuzu eti
200 gr. mantar
300 kuru soğan
200 gr. sivribiber
2 adet domates
1 çay kaşığı kekik, tuz
200 gr. tereyağı

Yapılışı
Eti tereyağı ile kavurun. Kavrulan etin içerisine doğranmış soğan, mantar, sivribiber ilave edin. Sonra domates ve baharatı da ekledikten sonra 3-4 dakika kavurun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:30 AM

Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi
 
Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi 2

Malzemeler
600 gr kuzu kuşbaşı
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
250 gr mantar
2 adet yeşil sivri biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
1/2 adet limon
1,5 su bardağı su
Tuz,
Karabiber,
Kekik

Hazırlanışı
Öncelikle temizlenmiş mantarlar derince bir tencerede 1 su bardağı su ve limon suyu ile haşlanır. Etler kuşbaşı şeklinde doğranır, derince ve geniş bir tencereye konur. Üzerine 1 fincan ayçiçek yağı eklenerek kavrulmaya bırakılır. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Daha sonra haşlanmış mantarlar ve 1 adet kuru soğan kuşbaşı şeklinde doğranarak etlere ilave edilir. Mantarlar bir süre etlerle birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra küp küp doğranmış domatesler, ince ince doğranmış sivri biber de eklenerek tekrar kavrulmaya bırakılır. Yarım su bardağı su ve tuz, karabiber, kekik eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra isteğe bağlı olarak yanına pilav konularak servis yapılabilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:30 AM

Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi
 
Mantarlı Çoban Kavurma Tarifi 3

Malzemeler
1 kg. kuzu eti 200 gr. mantar
5-6 adet çarliston biber
2 orta boy domates
3 orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ Kekik, tuz, karabiber

Hazırlanışı
Öncelikle kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tavanın içerisine sıvı yağı kızdırıp içine etleri koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. İnce ince doğranmış soğanları içerisine atıp, soğanlar pembeleşinceye kadar beraberce kavurun. Daha sonra mantar ve biberleri de incecik doğrayarak içerisine atıp kavurun. Etler yumuşaymca küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip yaklaşık 7-8 dakika kadar orta hareli ateşte pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.