![]() |
Levrek Buğlama Tarifi
Levrek Buğlama Tarifi
MALZEMELER: Levrek Tereyağı 16 adet orta boy mantar 1 adet sivribiber 4 orta boy domates 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı krema Defne yaprağı Orta boy bir limonun yarısı HAZIRLANIŞI: Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, mantarları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra saplarının uç kısımlarını kesin ve mantarları kurulayın. Biberi halka halka doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçiminde doğrayın. Yarım limonun kabuğunu soyup ince halka dilimler halinde kesin. Orta boy bir tavada tereyağı orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca mantar ve sivribiberi koyun. Sık sık karıştırarak 2 dakika sote edin. Domatesi ve tuzu ilave edip, yine ara sıra karıştırarak 1 dakika pişirin. Şarabı katıp 1 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kremayı ilave edip karıştırın. Cam kaba levrek filetolarını yerleştirin. Üzerine, hazırladığınız domates sosunu dökün. Sosun da üzerine limon dilimlerini ve defne yaprağını yerleştirip sıcak fırına sürün. 20 dakika pişirip fırından çıkarın. Sıcak olarak servis edin. |
Levrek Buğlama Tarifi
Levrek Buğlama Tarifi
750-800gr. levrek 2 tatlı kaşığı kristal tuz 1 limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet taze soğan 8-9 Adet minik domates 1 çarliston biber Fırına önceden yağlamış olduğunuz levreği fırın kabına yerleştirin.üstüne soğanları koyun, ayrı bir kabın içine rendelenmiş limon kabuklarını ,tuzu ve zeytinyağını karıştırın ve levreğin üzerine dökün. 200 derece fırında 20-25 dak pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.