![]() |
Haşlama Tavuk Köfte Tarifi
Haşlama Tavuk köfte Tarifi
Yarım kg tavuk göğsü 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 çay bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Tavuk göğsü blenderden geçirerek kıyma yapılır. Üzerine rende soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz ve kimyon eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Harç aliminyum folyonun üzerine 1 parmak kalınlığında kare şekilde konur. Folyo yardımıyla rulo yapılır. Daha sonra aynı folyoya sıkıca sarılır. Büyük bir tencereye su ve tuz konur. Kaynamaya başlayınca köfte paketi atılır. 1 saat kadar orta ateşte haşlanır. Sudan aldıktan 10 dakika sonra paket açılır ve dilimlenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.