![]() |
Kuzu Ciğer Yahni Tarifi
Kuzu Ciğer Yahni Tarifi
250 gr konkâse domates Aldığı kadar karabiber 10 yemek kaşığı sana yağı Aldığı kadar tuz 750 gr kuzu ciğer 250 gr soğan 3 su bardağı su 2 adet taze soğan 1 demet dereotu Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın; taze soğanı ayıklayıp, iri doğrayın; dereotunu ayıklayın. Ciğerleri bir kaba koyun. Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su ilave edin. Ciğerleri 10 dakika daha beklettikten sonra, kaptan alıp iyice süzdürün. Sana�yı bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirerek öldürün. Konkase domatesleri ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ağır ateşte sos koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Suyunu katıp bir taşım kaynatın. Ağır ateşte sos koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Suyunu katıp bir taşım kaynatın. Ciğeri, tuzu ve biberini katın. Üzerine taze soğanları serpiştirin. Bir taşım kaynatın. Kefini alın. Tencerenin kapağını kapatıp, yahniyi ağır ateşte 40-45 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Dereotunu ilave edin ve tekrar kapağını kapatıp, 10 dakika dinlenmeye bırakın. Kuzu Ciğeri Yahnisi�ni önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, yanında dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.