ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kuzu Ciğer Yahni Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001617)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:59 AM

Kuzu Ciğer Yahni Tarifi
 
Kuzu Ciğer Yahni Tarifi

250 gr konkâse domates
Aldığı kadar karabiber
10 yemek kaşığı sana yağı
Aldığı kadar tuz
750 gr kuzu ciğer
250 gr soğan
3 su bardağı su
2 adet taze soğan
1 demet dereotu

Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın; taze soğanı ayıklayıp, iri doğrayın; dereotunu ayıklayın. Ciğerleri bir kaba koyun. Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su ilave edin. Ciğerleri 10 dakika daha beklettikten sonra, kaptan alıp iyice süzdürün. Sana�yı bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirerek öldürün. Konkase domatesleri ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ağır ateşte sos koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Suyunu katıp bir taşım kaynatın. Ağır ateşte sos koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Suyunu katıp bir taşım kaynatın. Ciğeri, tuzu ve biberini katın. Üzerine taze soğanları serpiştirin. Bir taşım kaynatın. Kefini alın. Tencerenin kapağını kapatıp, yahniyi ağır ateşte 40-45 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Dereotunu ilave edin ve tekrar kapağını kapatıp, 10 dakika dinlenmeye bırakın. Kuzu Ciğeri Yahnisi�ni önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, yanında dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.