ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yeşil Soğan Ve Hardal Soslu Piliç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001610)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:00 AM

Yeşil Soğan Ve Hardal Soslu Piliç Tarifi
 
Yeşil Soğan ve Hardal Soslu Piliç

Yeşil Soğan ve Hardal Soslu Piliç Tarifi

Malzemeler

4 Adet piliç kalça
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Çorba kaşığı tereyağı
6 Adet ince doğranmış taze soğan
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı hardal
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 Çorba kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz



Hazırlanışı

Kemiksiz piliç kalçalarını tuzlayarak, sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar alt üst edin.
Taze soğanları ince ince doğrayın.
Tereyağını eriterek taze soğanları birkaç kez çevirin.
Unu ilave ederek 1 dakika kavurun.
Hardal ve tavuk suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın.
Piliçleri bu sosa ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişirin.
Üzerine doğranmış taze kekik serperek sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:00 AM

Yeşil Soğan Ve Hardal Soslu Piliç Tarifi
 
Yeşil Soğan ve Hardal Soslu Piliç Tarifi

4 Adet piliç kalça
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Çorba kaşığı tereyağı
6 Adet ince doğranmış taze soğan
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı hardal
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 Çorba kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

ı

Hazırlanışı
  • Kemiksiz piliç kalçalarını tuzlayarak, sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar alt üst edin.
  • Taze soğanları ince ince doğrayın.
  • Tereyağını eriterek taze soğanları birkaç kez çevirin.
  • Unu ilave ederek 1 dakika kavurun.
  • Hardal ve tavuk suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın.
  • Piliçleri bu sosa ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişirin.
  • Üzerine doğranmış taze kekik serperek sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:00 AM

Yeşil Soğan Ve Hardal Soslu Piliç Tarifi
 
Yeşil Soğan Ve Hardal Soslu Piliç Tarifi

MALZEMELER
4 adet piliç kalça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı tereyağı
6 adet ince doğranmış taze soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı hardal
Yarım su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Kemiksiz piliç kalçalarını tuzlayarak, sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin.
Taze soğanları ince ince doğrayın. Tereyağını eriterek taze soğanları çevirin. Unu ilave ederek 1 dakika kavurun. Hardal ve tavuk suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın.
Piliçleri bu sosa ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.