ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001550)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:10 AM

Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi
 
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi

1 çorba kaşığı tepeleme yağ

1 kilo net kuzu eti

2 baş soğan

1/2 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı su

1 bağ dereotunun yaprakları

Bezelyesi:

1.250 gram Araka bezelye, kabuklu

125 gram arpacık soğanı

2 çorba kaşığı yağ

2,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su)

1/2 kahve kaşığı tozşeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız.

2) Etleri ilâve edip, bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz.

3) Tepesi ve dibi hafif kesilip soyulmuş 2 soğanı ve unu, tuzu ilâve edip 1 dakika kavurup suyunu ilâve ediniz.

4) Baharat Torbası'nı da ilâve edip, kaynarken üzerindeki köpüğü alınız.

5) Ağzını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten kaldırınız.

6) 2 bütün soğanı çıkarıp atınız.

Bezelyenin yapılışı:

1) Bezelyenin kabuklarını ayıklayıp kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzdürünüz.

2) Arpacık soğanlarını temizleyiniz.

3) Yağı tencereye koyup eriterek soğanları ve bezelyeyi ilâve ediniz. Et suyunu, şekeri, tuzunu da ilâve ederek ağır ateşte 45-60 dakika pişiriniz.

4) Servis yaparken güveçte etleri altına döşeyip üzerine bezelyeyi yerleştiriniz. Dereotunu serpip servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.