![]() |
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi
1 çorba kaşığı tepeleme yağ 1 kilo net kuzu eti 2 baş soğan 1/2 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su 1 bağ dereotunun yaprakları Bezelyesi: 1.250 gram Araka bezelye, kabuklu 125 gram arpacık soğanı 2 çorba kaşığı yağ 2,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su) 1/2 kahve kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı tuz 1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız. 2) Etleri ilâve edip, bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz. 3) Tepesi ve dibi hafif kesilip soyulmuş 2 soğanı ve unu, tuzu ilâve edip 1 dakika kavurup suyunu ilâve ediniz. 4) Baharat Torbası'nı da ilâve edip, kaynarken üzerindeki köpüğü alınız. 5) Ağzını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten kaldırınız. 6) 2 bütün soğanı çıkarıp atınız. Bezelyenin yapılışı: 1) Bezelyenin kabuklarını ayıklayıp kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzdürünüz. 2) Arpacık soğanlarını temizleyiniz. 3) Yağı tencereye koyup eriterek soğanları ve bezelyeyi ilâve ediniz. Et suyunu, şekeri, tuzunu da ilâve ederek ağır ateşte 45-60 dakika pişiriniz. 4) Servis yaparken güveçte etleri altına döşeyip üzerine bezelyeyi yerleştiriniz. Dereotunu serpip servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.