![]() |
Karabiberli Kuzu Sırtı Tarifi
Karabiberli Kuzu Sırtı Tarifi
Kuzu Sırtı Süt Zeytinyağı Tane Karabiber 4 Çorba Kaşığı Şeker 4 Sap Biberiye Yaprakları 1 Adet Kuru Soğan 60 Ml. Krema 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 125 Ml. Balzamik Sirke Kemiksiz kuzu sırtını bir gece sütte bekletelim. Zeytinyağıyla iyice masaj yapalım ve iri çekilmiş karabiberle kaplayalım. 175 derecede turboda ısıttığımız fırında 20 dakika pişirelim ve sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Balzamik sirkeyi, şekeri ve biberiye yapraklarını bir tencereye koyalım ve kaynatalım. Şekerin iyice erimesi için arada bir karıştıralım. Küp küp doğradığımız soğanı ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim. Daha sonra kapağı açalım ve sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edelim. Kıvam almış sosu tel süzgeçten ya da tülbentten geçirelim. Süzülemeyen soğanı ve biberiye yapraklarını atalım. Kremayı ekleyerek tekrar kısık ateşe koyalım ve sos koyulaşana kadar ateşte tutalım. En son servisten önce tereyağını ekleyelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.