ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Dana Rosto Ve Radicchio (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001367)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:41 AM

Dana Rosto Ve Radicchio
 
Dana rosto ve radicchio
1,6 kg. dana rosto 500 gr. acısız radicchio 2 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 adet kereviz Adaçayı Biberiye Defneyaprağı Sarımsak Tereyağı Sızma zeytinyağı Tuz Karabiber Nasıl yapıyoruz? Rostoyu ısıya dayanıklı bir kabın içine yerleştirin.
Dana rosto ve radicchio

Nelere ihtiyacımız var?
1,6 kg. dana rosto
500 gr. acısız radicchio
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
Adaçayı
Biberiye
Defneyaprağı
Sarımsak
Tereyağı
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Rostoyu ısıya dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. Küçük küp doğradığınız havucu, 1 adet soğanı ve kerevizi bir tutam tuz, karabiber, zeytinyağı, 1 dal biberiye, 1 yaprak adaçayı, 2 adet defneyaprağı ile tatlandırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 70 dk. pişirin. Rostoyu piştikten sonra fırından çıkartıp harcı ile beraber bekletin. Tavada 3 diş sarımsak, zeytinyağı ve yarım çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Kalan soğanı ve radicchio’yu ayıkladıktan sonra ince doğrayın. Piştikten sonra sarımsakları içinden alıp rostonun harcı ile birleştirip ocakta ısıtın. Yoğun bir kıvam olmamasına dikkat edin. Rostoyu dilimledikten sonra hazırladığınız harç ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.