![]() |
Milföy Çanağında Piliç Tarifi
Milföy Çanağında Piliç Tarifi
6 adet milföy hamuru 300 g Bak Piliç kalça şiş 3 adet domates 2şer adet havuç ve soğan 1 su bardağı haşlanmış bezelye 100 gr. margarin Tuz Karabiber Havuçları ve domatesleri küp küp, soğanları da yemeklik doğrayın. Margarini bir tencerede erittikten sonra tavuk etlerini kızarıncaya kadar kavurun. Daha sonra soğanları ve havuçları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edin. Domatesleri de ilave edip suyuna çekinceye kadar pişirin. Tencereye bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. 6 adet ısıya dayanıklı küçük kaseye, pişirdiğiniz karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen hamurları servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.