ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Düğün Eti Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001281)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:55 AM

Düğün Eti Tarifi
 
kg. kuşbaşı koyun eti
2 iri soğan
3 kaşık yağ
2 iri domates (yada 1 kaşık salça)
1 kahve kaşığı yenibahar
1 kahve fincanı tarçın
biraz karanfil
tuz
2 domates

Koyun etini 3 kaşık yağda çevirin. Doğranmış soğanları katıp 4-5 dakika daha döndürün. Etler suyunu salıp çekince 2 iri domatesi yada salçayı katın. Baharatı ve tuzu koyun. Daha sonra 3 bardak kaynar su katın. Bir süre orta ateşte pişirin. Eti servis tabağına alınca üzerine domates dilimleriyle süsleyin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:55 AM

Düğün Eti Tarifi
 
Düğün Eti Tarifi

MALZEME
1 kilo koyun eti
6 kaşık yağ
3 adet domates
5 adet patates
3 adet soğan
4 bardak su
kırmızı biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Yağ bir tencereye konup kızdırılıp, etler iri parçalara ayrılır ve içine atılır. Kanştıra karıştıra beş dakika pişirilir. Etler bir başka kaba almır. Soğanlar ince dilinip aynı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Domatesler kabukları soyulup aynı tencereye doğranır Bunun pişirilmesi de beş dakika sürer. Bundan sonra tencereye su, kırmızı biber ve tuz konur. Su kaynamağa yüz tutunca, bir kenara ayrılan etler tencereye atılır ve hepsi birden 2-2,5 saat pişmeğe bırakılır. Ondan sonra tabağa alınan etlerin etrafı süslenir ve sofraya getirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:55 AM

Düğün Eti Tarifi
 
Düğün Eti Tarifi

1 kilo kuşbaşı koyun eti
3 kaşık tereyağı veya margarin
2 baş soğan
4 domates
Yenibahar
Tarçın
Karanfil
Tuz
Karabiber

Bir tencerede üç kaşık tereyağını kızdırır içine etleri atarız. Bu sırada bir tahtada ince ince kıydığımız soğanı da katar ve kavurmağa başlarız. Bundan sonra, kabuklarını çıkardığımız iki domatesi, kavrulan etlerin ve soğanın üzerine, lokma lokma doğrarız. Tuzunu koyup domates salçamsı bir hal alıncaya kadar karıştırırız. Yenibahar, tarçın, karanfil atar, üzerine üç bardak sıcak su ekleriz. Orta ateşte pişirmeğe bırakırız. Etler pişmeğe yüz tutunca tencereyi ateşten indirir, içindekileri bir tepsiye alırız. Geriye kalan iki domatesin kabuklarını çıkarır, halka halka doğrarız ve etlerin üzerine koyup tepsiyi fırına veririz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.