ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=932013)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

1 tepsi için:
1 paket (250 gr) Margarin
3 yemek kasigi Pudra Sekeri
3.5 su bardagi Un

Yapilisi:
Margarini oda sicakliginda bekleterek yumusamasini saglayin. 3 yemek kasigi pudra sekerini yumusamis margarine iyice yedirin. unu ekleyip iyice yogurun. Kulak memesi kivamindan daha sert bir hamur olmalı.
Ceviz büyüklügünde yuvarlaklar yaparak firina dizin. 180º C firinda beyazligini koruyacak sekilde pisirin.
Ve pudra sekerini sogumus kurabiyelerin üzerine serpin.

Afiyet olsun......


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

PRATİK TUZLU KURABİYE

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • 1 paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (akı hamurun içine, sarısı üzerine sürmek için)
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzerini süslemek için susam ve kuş üzümü (çörek otu da kullanılabilir.)
Yapılışı:
  • Un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırarak ilave edip elinizle mıncıklayarak pütürlü bir karışım elde edin.
  • Sıvıyağ, yumurta akı ve suyu da ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz ama benim ihtiyacım olmadı. Kolay şekil vermek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Hamuru merdaneyle çok inceltmeden açıp kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serpin. Ben balık şekli verdiğimden gözleri için kuşüzümü kullandım ve koyu renk olmasın diye susam serptim. Çok sevimli oldular .
  • 180 dereceli fırında üzeri be altı kızarana kadar 25 - 30 dakika pişirin.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Ağızda dağılan, çok lezzetli ve yapımı kolay bir kurabiye. Pastaneden aldığımız kuru pasta gibi oluyor .

Afiyet Olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

KAHVELİ KURABİYE

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • 3 kahve fincanı pudra şekeri (yaklaşık 200 gr.)
  • 250 gr. - 1 paket- tereyağı ya da margarin (100 gr. eritilmiş, 150 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 1 kahve fincanı türk kahvesi (toz)
  • 1 paket (80 gr.) bitter çikolata
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
  • 100 gr. tereyağını kısık ateşte bir sos tenceresinde eritin (kaynamasın), ateşi kapatın ve kırılmış bitter çikolataları sıcak yağın içine atın. Eriyene kadar hızlıca karıştırıp ılınmaya bırakın.
  • Un, karbonat, pudra şekeri ve türk kahvesini hamur yoğuracağınız kaba alıp karıştırın. Kalan 150 gr. oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp ilave edin. Elinizle pütürlü bir kıvama gelene kadar “mıncıklayarak” yoğurun.
  • Bitter çikolatalı karışım ılınınca sütle birlikte hamur yoğurma kabına ekleyin ve elinize yapışmayan, oldukça yumuşak ve gevşek bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse 2-3 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz ama hamur elinize yapışmayan hale geldiğinde daha fazla un eklemeyin. Hamura daha kolay şekil verebilmek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın, hamuru buzdolabından çıkarıp merdaneyle çok fazla inceltmeden açarak kurabiye kalıplarıyla şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra 25 - 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca hafif yumuşak olan bu kurabiyeler soğudukça sertleşiyor. Bu yüzden tepsiden almadan önce biraz ılınmasını bekleyin ya da bir spatula yardımıyla tepsiden alın.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kahve seviyorsanız, bu kurabiyeye bayılırsınız kanımca! Özellikle kahvenin ve sütün yanında harika oluyorlar! Kahve tadını çok yoğun hissetmek istemezseniz miktarını azaltabilirsiniz. Kahve ve çikolata tadı bu kurabiyeyi çok lezzetli birşey yapıyor. Çok hem de. Kıtır bir kurabiye bu, beyaz çikolatalı kurabiyeden biraz daha fazla pişirdim ben. Aslında bu ayıcıklara glazürle kaş göz filan yapacaktım ama sonra Hakan geldi ve kurabiyeleri yemeye başladı. Ben de ona eşlik edince yapma değil de yeme moduna geçtiğimi farkettim. Böyle suratsız kaldılar onlar da. Ne yapalım
.
Not 1:

İsterseniz, bu tarifi kahveli değil sadece çikolatalı yapabilirsiniz, o zaman kahve ölçüsü kadar kakao kullanın. Biraz daha tatlı olmasını isterseniz de pudra şekerini artırın. Hamurun kıvamı değişmez.

Not 2:

İsterseniz, yukarıda tarifini verdiğim beyaz çikolatalı hamuru ve bu hamuru hazırlayıp, ikisini ayrı renk olarak kullanarak, iki renkli kurabiyeler yapabilirsiniz. Çok olur diye düşünürseniz hamurları yarımşar ölçüyle hazırlayabilirsiniz. Beyaz ve bitter çikolata, kahve, hindistan cevizi birbirleriyle iyi uyum sağlar hem de farklı bir kurabiyeniz olur

Afiyet Olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:38 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

VİŞNE REÇELLİ KURABİYE

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • 200 gr. un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 50gr. şeker (tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırın, fakat reçelin de tatlı olduğunu gözönünde bulundurun)
  • 100gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • hafif çırpılmış bir adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı vişne reçeli (reçelin kıvamı çok koyu ise, biraz ısıtabilirsiniz)
Yapılışı
[*]Un, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Tereyağla birlikte kırıntılı bır kıvama gelene kadar mıncıklayın. Yumurtayı ekleyerek hamur toparlanana dek yoğurun. İkiye bölün, hamurun yarısını tekrar kakao ile yoğurun. [*]Hamurları rulo haline getirin, sarın ve buzdolabında bir saat kadar bekletin. [*]Fırını 180 C’ye ısıtın. [*]Soğumuş hamurdan birer santimlik dilimler kesin, elinizde yuvarlayın, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve parmağınızla ortalarına bastırın (oyuk biraz derin olsun, fırında kabarıyorlar). [*]Oyuklara reçel damlatın ve 10-15 dakika pişirin.
Afiyet Olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Muhallebili Kurabiye:



2 tepsi kurabiye

Kurabiye için:
250gr margarin/tereyağı
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

Muhallebi için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi Hazırlanması:
Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

SÜRPRİZ KURABİYE



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un (gerekirse yarım bardak daha ekleyebilirsiniz.)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket (250 gr.) oda sıcaklığında tereyağı (margarin de olur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 türk kahvesi fincanı süt
İçi için:
  • 1 su bardağı damla çikolata
Üzerine serpmek için:
  • Yeteri kadar kakao + pudra şekeri karışımı (oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.)
Yapılışı:
  • 3 su bardağı un, pudra şekeri ve vanilyayı hamur yoğuracağınız kapta karıştırın.
  • Yumuşak tereyağını küçük parçalara ayırıp ilave edin ve pütürlü bir karışım elde edene kadar elinizle mıncıklayarak karıştırın.
  • Süt ve yumurtayı ekleyip kolay şekillenen yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışıyorsa yarım su bardağı daha un ilave edebilirsiniz dediğim gibi.
  • Hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirip merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. Bir su bardağı yardımıyla daireler kesip içlerine birer çay kaşığı damla çikolata koyun. Hamuru kapatıp elinizde yuvarlayarak top şekli verin. Yassılaştırmayın, zaten pişerken hafif yayılacaklar.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üzerleri çok kızarmasın. Hafif pembeleşmeye başladıklarında olmuştur.
  • Fırından aldığınız kurabiyeler sıcakken üzerlerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri+kakao karışımından serpin. Soğuyana kadar bunlar kurabiyelerin üzerine yapışacak ve sonra dökülmeyeceklerdir.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İsterseniz bu kurabiyeyi merdaneyle açtıktan sonra kurabiye kalıplarıyla kesip pişirebilir, ve üzerilerine aynı şekilde pudra şekeri+kakao karışımı serpebilirsiniz. Damla çikolataları hamuruna karıştırabilirsiniz, ne bileyim, damla çikolata yerine fındık ya da ceviz kırığı ilave edip üzerine sadece pudra şekeri serpersiniz. Sade yapıp pişirmeden önce hindistan cevizi serpebilirsiniz. Bir kısmına kakao karıştırıp iki renkli kurabiye yapabilirsiniz. Çook çeşitli kurabiyeler yaratabilirsiniz.
Benim yaptığım haliyle çok lezzetliydi ve görüntü olarak da pek bir hoştu bu kurabiyeler


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Şeftali Kurabiye

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamuru İçin:

1 yumurta
250 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvıyağ
3-4 kaşık yoğurt
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 750 gr)
Şekil vermek içi 25-30 adet ceviz kabuğu
1 fiske kırmızı şekerci boyası
Üstünü kaplamak için bir miktar toz şeker ve süslemek için nane yaprakları

Kreması için:

4 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı süt
1 pkaet vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
50 gr margarin (oda sıcaklığında)

Yapılışı:

Yumurta şeker margarin sıvıyağ ve yoğurt sırasıyla yoğurma kabına alınarak mikserle çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek elle yoğurulur
Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yarım ceviz kabuklarının üstü kapatılır ve ters çevirilerek unlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ceviz kabukları kolayca kurabiyelerden ayrılır.
Diğer tarafta krema için un toz şeker ve kakao karıştırılır ve 2 sb süt yavaşça ilave edilir.Koyulaşıncaya kadar pişirilir ocaktan indirmeden önce 1 paket vanilya konur.Krema pişirilip soğutulduktan sonra ; 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 50 gr margarin bir çatal yardımıyla karıştırılır ve kremaya ilave edililerek mikserle çırpılır.Bu krema ortası çukur olan kurabiyelerin içine doldurulur ve 2 kurabiye birbirine yapıştırılır.
Şimdi sıra kurabiyeleri süslemeye geldi;

Bir fiske kırmızı şekerci boyası sulandırılır.Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürülür ve kurabiyeler toz şekere bulanır. Tıpkı bir şeftaliye benzeyen kurabiyeler nane yapraklarıyla süslenir.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

GüL Kurabiyesi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

malzemeler

1 paket margarin

1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 vanilya

aldığı kadar un

hazırlanışı

oda sıcaklığındaki margarinle tüm malzemeyi karıştırıp hamuru hazırlıyoruz

iç malzemesi için 3-4elmayı rendeleyip üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekledim piştikten sonrada 1çay kaşığı tarçın ilave ettim soğumaya bıraktım

bu arada dinlenen hamuru ince olarak açtım çay bardağıyla yuvarlaklar kestim .kenarlarına resimdeki gibi kesikler atım.ortasına elmalı harçtan yayıp gülü oluşturdum yine resimden ayrıntıyı görebilirsiniz

sonrasında tepsiye sıralayıp190cde pişirmeye bıraktım

Afiyet OLsun...


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Dondurma KüLahLar

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

malzeme

150gr tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı karbonat(silme dolu olsun)
aldığı kadar un
yapımı

öncelikle kurabiye hamurunu hazırlıyoruz oda ısısındaki yağla şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz
un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
hamuru unlanmış zeminde yarım cm inceliğinde açıyoruz
hamuru kalıp varsa onunla şekillendirebilirsiniz
benim külah şeklinde kalıbım yoktu o nedenle bıçakla keserek şekil verdim
fırında 180cde pembe şekilde pişiriyoruz

diğer yanda glazür için ben şöyle bir yol izledim
elimde glazür tarifi yoktu bende 1/2çay bardağı pudra şekerine 1 yemek kaşığı kadar su ve kırmızı gıda boyası ekledim (suyu az veya daha çoktakoyabilirsiniz)koyu kıvamlı ama akıcı bir glazür olması lazım
dondurma külahlarının üzerlerine sürüp pasta süsü ekledim
bu kadar

afiyet olsun



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

IncirLi KarameLLi Kurabiye

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

malzemeler

250gr tereyağı
1çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1yumurta
1paket kabartma tozu
1çay bardağı ufalanmış fındık içi
8-10 adet incir
aldığı kadar un

fındık ve incir haricindeki malzemeden hamurumuzu hazırlıyoruz.
inciride önceden minik minik doğrayıp hafifi yumuşayana kadar haşlıyoruz.
10dk kadar süzgeçte bekletip suyunun süzülmesini sağlıyoruz yoğurulan hamura inciri ve fındığıda ekleyip .gerekirse az miktarda un ilavesi yapıyoruz.
şekillendirip tepsiye alıyoruz
180cde hafif pembe şekilde pişiriyoruz.
üzeri için ilk kez denediğim bir karamel di bu
şöyle yaptım
2 ,5 yemek kaşığı şekere
1 yemek kaşığı kadar suyu ekledim bir damla limonla pişirmeye başladım iyice kıvam alıp rengi sararınca 1tatlı kaşığı kaymak ekledim.zaten kaymak ekleyince donmadı sonrasında hemen daha sıcakken kurabiyelerin üzerlerine gezdirdim .kurabiyelerin üzerinde güzel bi görüntü oldu umarım beğenirsiniz

afiyet olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

KeLebek Kurabiye

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

- 250 gr. yumuşak margarin
- 2 yumurtanın sarısı (aklarını üstüne kullanmak için ayırıyoruz)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı mahlep
- aldığı kadar un
Üzeri için:
- yumurta akı
- susam

Hazırlanışı:

- bütün malzemeri derin bir kaba koyup kulak memesi kıvaMInda gelene kadar yoğuruyoruz.
- ben kelebek kalıbını kullanarak şekil verdim siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- şekil verdiğimiz kurabiyeleri önce yumurta akına daha sonra susama batırarak yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dak. pişiriyoruz

--->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler...=) frmacil sayfa 2iki --->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler...=)




Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

SuSaMLI MiNiK KuRaBiye



http://bp2.blogger.com/_JX9TzHUY4T8/...C4%B1+mini.JPG


Malzemeler:

- 5 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta (akı dışına sarısı hamuruna)
- kabartma tozu
- susam

Hazırlanışı:

- susam ve yumurtanın akı hariç bütün malzemeyi derim bir kaba alarak iyice yoğuruyoruz
- yoğurduğumuz hamurdan rulolar yaparak bir bıçak yardımıyla ufak ufak kesiyoruz
- kurabiyelerimizi önce yumurta akına daha sonra susama batırarak fırın tepsimize diziyoruz
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

ELmaLI Kurabiye

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1paket margarin
1çay bardağı yoğurt
1/2çay bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
1su bardağı nişasta
2yemek kaşığı pudra şekeri
aldığı kadar un
içine elma rendesi ve şeker tarçın karışımı

içiçin istenilen miktarda elme ve şeker karıştırılıp pişirilir
ocaktan alıp 1çay kaşığı kadar tarçın eklenir
diğer tarafta hamur malzemesi yoğurulur
tezgahta yarım santim kalınlığında açılan hamur rulet yardımıyla karelere ayrılır
ortasına içmalzemeden koyulupiki köşe kapatılır
fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir
üzerine boşce purda şekeri elenip servise sunulur

afiyet olsun


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Mantar Kurabiyesi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Mantar Kurabiyesi

400 gr mısır nisastası
1 paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
üzerine kakao

oda ısısında beklemiş margarin ve şekeri karıştır sırasıyla yumurta un nisasta kabartmatozu hamur haline getir ceviz büyüklüğünde parçalar kopar yuvarla tepsiye diz gazoz şişesini önce kakaoya batır sonra hamurların üzerine hafif bastır her seferinde kakao ya batırın 170 derecede 20 dakika pişirin …


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Fıstıklı Kurabiye

Malzemeler:

16 adet için:
2 yumurta beyazı
300 gr USTAM KREMA
200 gr pudraşeker
100 gr toz badem
100 gr toz yeşil fıstık
200 gr un
İç malzeme:
250 gr yeşil fıstık
Üzeri için:
300 gr pudraşeker

Hazırlanışı: [*]Yumurta beyazlarını kar halinde çırpın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış Ustam Krema yağını bir kaba alın. Üzerine şekeri ilave edip birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Toz badem, un ve toz yeşil fıstığı bir kapta harmanlayıp yağlı şekere ekleyin. Karıştırın ve çırpılmış yumurta akını ilave edip un kurabiyesi hamuru kıvamında bir hamur yapın [*]Hamuru 20 dakika kadar buzdolabında bekletip çıkarın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Avcunuzun içinde açıp ortasına birkaç adet yeşil fıstık koyup hamuru katlayarak kapatın. Hamurları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. [*]Bir tepsiye pudraşeker yayıp fırından çıkan sıcak kurabiyeleri içinde yuvarlayın. Üzerlerine bolca pudraşeker serperek servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Çatlak Kurabiyeler

Malzemeler:
50 adet için:

250 gr HÜNER
500 gr esmer toz şeker
2 yumurta
5 gr vanilin
60 gr kıyılmış bitter
80 ml süt
650 gr un
30 gr kakao
10 gr kabartma tozu
2 gr tarçın
100 gr çok ince kıyılmış fındık / 50 gr çok ince kıyılmış yer fıstığı
Üzeri için:
Pudraşeker

Hazırlanışı: [*]Şeker, vanilya ve Ultra Ustam’ı bir kapta krema kıvamında çırpın. Yumurtaları bir kaba kırın. Çikolatayı ılık süte ekleyip karıştırarak eritin. [*]Un, kakao, kabartma tozu, tarçın, fındık ve fıstığı hamur karıştırma kabında harmanlayın. Ortasını açıp çikolatalı süt, yumurta ve çırpılmış yağı ilave ederek hamuru yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin. [*]Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru pudra şeker serpilmiş zeminde açın. Küçük yuvarlak kalıpla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kâğıttan çıkarıp servise sunun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Yılbaşı Kurabiyeleri

Malzemeler:
24 adet için:
200 gr Ultra Ustam
65 gr Ustam Krema
600 gr un
5 gr vanilin
180 gr tozşeker
30 gr kakao
Üzeri için:
Çeşitli renklerde glazürler

Hazırlanışı:[*]Oda sıcaklığında yumuşatılmış Ultra Ustam ve Ustam Krema’ya un, şeker, kakao ve vanilin ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru top yapıp streç folyoya sarın ve soğuk ortamda 30 dakika bekletin. [*]Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. [*]Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıp yıldız, çam ağacı ve kalp şeklindeki kalıplarla kesin. Hamurları tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış fırına verin. 20 dakika kadar pişirip çıkarın ve soğumaya bırakın.[*]Soğuyan bisküvilerin üzerini, beyaz ve renklendirilmiş glazür kullanarak dekoratif şekillerle süsleyip servise sunun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Pudra Şekerli Top Kurabiyeler

Malzemeler:
24 adet için:

300 gr un
200 gr ufalanmış sade bisküvi
150 gr krema
200 gr bitter çikolata parçacıkları 75 ml meyve likörü
100 ml şerbet
200 gr iri çekilmiş yer fıstığı 10 gr tarçın
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gr pudraşeker

Hazırlanışı: [*]Unu hamur yoğurma kabına alıp ufalanmış bisküvi, çikolata parçacıkları, çekilmiş yer fıstığı ile tarçın ve vanilyayı ilave edin. Malzemeyi harmanlayıp yumuşatılmış Ustam krema, likör ve şerbeti ilave edin. Karışım hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Karışımı top şekline getirip üzerini folyo ile örtün ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.[*]Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Küçük kağıt kalıpların içine koyup fırın tepsisine dizin ve 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.[*]Top kurabiyeleri fırından alıp soğumadan kağıtların içinden birer birer çıkarıp hızlı hareketlerle bolca pudraşekerine bulayın. Soğuyunca servise sunun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Oryantal Kurabiye

Malzemeler:

25 adet için:
Hamur malzemesi:
150 gr Ultra USTAM
50 gr Ustam Krema
300 gr un
100 gr tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilin
200 gr bitter çikolata
Süsleme için:
Beyaz glazür
İnci tanesi şeklinde gümüş şekerlemeler

Hazırlanışı: [*]Unu hamur yoğurma kabına alın. Tozşeker, yumurta sarıları, vanilya ve oda sıcaklığında yumuşatılmış Ultra Ustam ve Ustam Krema’yı ilave edip karıştırın. Bitter çikolatayı ince ince rendeleyip karışıma ilave edin ve düzgün kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. [*]Hamuru streç folyoya sarıp soğuk ortamda yarım saat kadar bekletin. Hamuru un serpilmiş zemine alıp Merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Çam ağacı, kayp veya yıldız şeklindeki metal hamur kesici kalıplarla kesin. [*]Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. [*]Bisküviler soğuyunca üzerlerini beyaz glazür kullanarak çeşitli şekillerde süsleyin. Glazürlerin üzerlerini gümüş inci boncuklar şeklindeki şekerlemelerle dekore edip servise sunun.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

CIkoLataLI CubuKTa KuraBiye



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER:
*250 gr tereyagi*1 su bardagi pudra sekeri
*1 cay bardagi sivi yag
*1 yumurta
*1 cay kasigi kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 tatli kasigi tarcin
*yeterince un

DIGER:
*200 gr krüvetür ckolata
*100 gr krüvetür beyaz cikolata

YAPILISI:
Oda sicakliginda yumusamis margarin ve diger malzemeler eklenerek kulak memesi yumusakliginda hamur elde edilir ve düz biyerde yarim santim kalinliginla acilir sonra istenilen kalipla kesilerek cöpler yerlestirilir,

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

sonra dikkatlice masanin üzerinden yagli kagit serilmis tepsiye alinir önceden isinmis firinda 175 derecede pisirilir,

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Firindan cikan kurabiyeler soguduktan sonra benmari usulu erittigimiz cikolataya bulanarak tekrar yagli kagidin üzerine konur ve buz dolabina kaldirilir ve donana dek beklenir ,

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

En sona ise yine benmari usulu erittigimiz beyaz cikolata üzerine gezdirilir ve tekrar dolaba kaldirilir yenmeye hazirdir AFIYET OLSUN....


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Un Kurabiyesi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
.250 gr.1/3 su bardağı sıvıyağ.1/2 su bardağı pudra şekeri.4 yemek kaşığı nişasta.1 paket vanilya.4-4,5 su bardağı un.Üstüne serpmek için pudra şekeri
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın.[*]Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin.[*]Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin.[*]Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.[*]150C li önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın.[*]Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------
Kuru Kayısılı Kurabiye


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
.125gr.1 su bardağı tozşeker.2 yemek kaşığı süt.1 çimdik tuz.1 hafif çırpılmış yumurta.1 buçuk ile 2 su bardağından biraz fazla arası un.1 paket vanilya
İçine:
.1 su bardağı kadar kuru kayısı.1 çubuk tarçın veya 1 silme çay kaşığı toz tarçın.3 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.[*]Ayrı bir kapta yumurta, süt ve tuzu karıştırın.[*]Üçüncü bir kapta unu vanilya ile birlikte eleyin.[*]Unun yarıya yakınını tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın.[*]Kalan unu azar azar sütlü karışımla birlikte ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.[*]Buzdolabında bir saat kadar bekletin.[*]Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin.[*]Çubuk tarçını içinden alıp mutfak robotundan geçirip püre yapın. Çok katı olursa biraz su ilave edebilirsiniz. Koyuca bir kıvamda olması gerekir.[*]Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlığında açıp tercihen keskin büyük su bardağı ile yuvarlaklar kesin. [*]İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığından fazla koyup üç köşeli olarak kenarlarını yukarı katlayıp orta kısmında bir miktar iç malzeme görünecek şekilde kapatın.[*]170C dereceye ısıtılmış fırında 15-18 dakika veya kenarları kızarıncaya kadar pişirin.[*]Ilık veya soğuk olarak pudra şekeri serperek servis yapın.
-------------------------------------------------------------------------

Kerebiç / Gerebiç / Kereviç
Antep yöresine ait, kendine özgü el yapımı tahta kalıbı olan kereviç genellikle antep fıstığı dolgulu olmasına rağmen cevizlede yapılabiliyor. Kalıbınız yoksada bu güzel kurabiyeyi poğaça şekliyle deneyebilirsiniz.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
.3 çorba kaşığı irmik.2 adet yumurta sarısı.200gr.1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı.1 su bardağı pudra şekeri.1 çay kaşığı kabartma tozu.3-4 su bardağı arası un.içine:.1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi.2-3 yemek kaşığı tozşeker.1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:[*]Tereyağı ve pudra şekerini alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın.[*]Sıvıyağı ekleyip karıştırın.[*]Yumurta sarılarını tek tek ekleyip tekrar çırpın.[*]Kabartma tozunu 3 su bardağı unla eleyip karışıma ekleyin ve elinizle yoğurun. Yeterince un ilavesiyle orta yumuşak bir hamur elde edin.[*]İç malzemeleri mutfak robotundan geçirip karıştırın.[*]Cevizden iri parçalar koparıp elinizde açın ve 1 tatlı kaşığı kadar içten koyun. Tekrar poğaça gibi kapatıp uç kısımlarını alta getirin. kalıbınız varsa yerleştirip bastırarak yağlı tepsiye hafif burarak çıkartın ve yerleştirin.[*]Kalıbınız yoksada sade poğaça şekli verebilirsiniz.[*]Tüm hamur bittikten sonra 170C dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirip pudra şekeri serperek servis yapın.-------------------------------------------------------------------------

Tırtıl Kurabiye


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
.125gr.1 çay bardağı sıvıyağ.2 adet yumurta (oda ısısında).1 su bardağı pudra şekeri.1 paket kabartma tozu.1 paket vanilya.3-4 su bardağı arası un.süslemek için:.marmelat.file fıstık.bitter çikolata .süt kreması veya süt.tırtıl kurabiye sıkma aleti
Yapılışı:[*]Oda ısısındaki tereyağı be pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın.[*]yumurtaları tek tek çırparak yedirin.[*]Sıvıyağı ekleyip 3buçuk su badağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte kabın içine eleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.[*]Bir parça hamur alıp tırtıl kurabiye kalıbından parmağınızla uzun şeritler sıkarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziniz.[*]165C dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin.[*]Ilındıktan sonra tepsiden alıp düz kısmına marmelat sürerek diğerini yapıştırın.[*]Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıttan yapacağınız ufak bir külaha doldurup şekiller çizin ve file antep fıstığı serpiştirin.[*]Alternatif olarak yapışık ikili kurabiyenin ucunu önce çikolataya sonra hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizerek çikolatanın sertleşmesi için bekletip servise hazır hale getirin[*]-----------------------------------------------Fındık Kalpler


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
.1 yumurtanın akı.1 fıske tuz.3/4 su bardağı pudra şekeri.1 paket vanilya.1 silme çay kaşığı tarçın.1/2 silme çay kaşığı öğütülmüş kakule.1+1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık.Aldığı kadar un (1/2 ila 1 su bardağı arası)Yapılışı:[*]Yumurta akını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın.[*]Yavaş yavaş pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek katı krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Bu aşamada karışımdan 2 yemek kaşığı dolusu ayırın.[*]Fındığı, baharatları ilave edip karıştırın.[*]Elinize yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un ilave ederek karıştırın.[*]Buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Yaklaşık 1 saat.[*]Hafif unlu tezgahta hamuru çok ellemeden açın. Minik kalp şeklinde kurabiyeler kesin.[*]Hızlı hareketlerle hamur tekrar ısınmadan bıçak yardımı ile kalplerin üstlerine ayırdığınız karışımdan sürün ve hafif yağlanmış tepsiye dizin.[*]Önceden ısıtılmış fırında 120C de 15 dakika pişirin. Fırının ısısını 100C ye düşürüp 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın.[*]Ilınınca tepsiden alıp soğumaya bırakın.-------------------------------------------------------------------------

Zencefilli Adam Bisküvileri
Eğer mutfak robotunuzun haznesi geniş ise bu tarifi robotta rahatlıkla yapabilirsiniz. Alternatif olarak yağı bıçakla kıyarak una parmak uçları ile yedirebilirsiniz.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
.3 su bardağı un.1 silme tatlı kaşığı karbonat.1 silme tatlı kaşığı toz zencefil.125 gr.1 su bardağı kahverengi tozşeker.1 yumurta.2 yemek kaşığı pekmez.1/2 ile 1 su bardağı arası pudra şekeri.1-2 yemek kaşığı su
Yapılışı:[*]Fırının ısısını 165C ye getirip ısıtın.[*]Unu, karbonatı,toz zencefili ve küp küp doğranmış soğuk yağı mutfak robotuna koyun ve iri ekmek kırıntısı gibi olana kadar makineyi çalıştırın. Alternatif olarak yağı bıçakla kıyarak una parmak uçları ile yedirebilirsiniz. [*]Şeker, yumurta ve pekmezi ilave edip tekrar hamur halini alana kadar karıştırın.[*]Elinizle pürüzsüz ve açılabilecek bir kıvan alana kadar hafifçe yoğurun. [*]Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile hamuru açın.[*]Kurabiye kalıpları ile şekiller kesip az yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.[*]Isıtılmış fırında 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin.[*]5 dakika tepside bekletip spatula yardımı ile tepsiden alıp tel ızgarada soğumaya bırakın. [*]Pudra şekerini katı, dökülemeyecek kıvamda sıvı olana kadar azar azar su ilave ederek bulamaç haline getirin.[*]Kağıttan külah yaparak veya ufak bir saklama torbasına glazürü doldurun.[*]Ucundan makasla hafif kesip bisküvilerinizi süsleyerek glazür donduktan sonra servis yapın------------------------------------------------------------------------

--->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler...=) sayfa üç frmacil 3 --->: Yıldızçiçeğinden Kurabiyeler...=)



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:41 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

MALZEMELER
1 kg un
4 adet yumurta
1/2 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet limonun rendesi
1 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kaba yoğurt, karbonat, 3 adet yumurta, şeker, limon rendesi ve yağ koyup iyice karıştırın, üstüne un ilave edip yumuşakça bir hamur haline getirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp,toplar yapın ve yağladığınız bir tepsiye ikişer santimlik aralarla dizin. Kalan bir yumurtayı fırça ile üzerlerine sürün. Biraz toz şeker ve dövülmüş ceviz serpin. Orta hararetteki fırında pembeleşinceye dek pişirin

-----------------------------------------------------------------

Malzemeler:
·125 gr margarin oda ısısında
·2 su bardağı un
·1/2 çay bardağı dövülmüş fındık
·1 su bardağı pudra şekeri
·1 paket vanilya,1 çay kaşığı kabartma tozu
·1 paket bitter çikolata
·Renkli şekerller veya istediğiniz süs şekerleri
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. Biraz dinlendirilir. Dinlenen hamur unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açılıp yuvarlak kalıplarla veya istediğiniz kalıplarla kesilir.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine konulur önceden ısıttığımız 180 C fırında pişirilir.Fırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatadan dökülür

-------------------------------------------------------------------------------






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:42 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

200 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
Böğürtlen reçeli,
vişne reçeli,
üzeri için pudra şekeri





http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yapılışı:
Oda ısısındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz Kurabiye poğaça gibi hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğrulmasıdır buna dikkat etmelisiniz. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açıyoruz istediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz kestiğimiz kurabiyelerin bir kısmının ortasını küçük bir kalıpla yada kola kapağı benzeri bir şeyle kesiyoruz böylece hamurlarımızın bir kısmı kurabiyemizin alt kısmını bir kısmı da üst kısmını oluşturacak fırın tepsimizi yağlayıp veya yağlı kağıt serip hamurlarımızı tepsimize diziyoruz önceden ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz piştikten sonra ortası delik olmayan kurabiyelerimizi alıp üzerine nutella sürüyoruz veya reçelimizden koyup üzerine delik olan diğer kurabiyemizi koyuyoruz üzerlerine pudraşekeri serpip( isteğinize bağlı ) çay yada kahve eşliğinde afiyetle yiyoruz
Afiyet olsun.

--------------------------------------------------------------------------


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Kurabiye hamuru için:
  • 125 gr tereyağı veya margarin2 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri1 paket vanilya veya limon kabuğu1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Royal ıcıng :
1. 1 paket pudra şekeri(250 gr)
2. 1 yumurta akı
3. bir çay kaşığı kadar limon suyu,istediğiniz renklerde gıda boyası

Hazırlanışı: öncelikle oda ısısındaki margarinimizi veya tereyağımızı,pudra şekerimizi,yumurtamızı bir kabın içerisine koyup yoğuruyoruz malzemeler biribirine karıştıktan sonra unumuzu,vanilyamızı ve kabartma tozumuzu koyup tekrar hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz.
Hamurumuzu iyi yoğurmak her zaman önemli bir püf noktadır hamur işlerinde veya kurabiyelerde her zaman hamurumuzu iyice yoğuralım.böylece her zaman iyi sonuç elde edersiniz.Hamurumuz kıvamını alınca unladığımız tezgahta hamurumuzu 3 santim kalınlığında açıyoruz ve şekilli kalıplarla kesip yağlı kağıt koyduğumuz yada yağladığımız fırın tepsimize hamurlarımızı koyup önceden 175 C ısıttığımız fırınımıza koyup pişiriyoruz.üzerlerini kızartmamaya özen gösterin.
Royal ıcıng’imizi kurabiyelerimiz soğuduktan sonra hazırlayalım çünkü bekletirseniz koyulaşıp donuyor.
Kurabiyelerimiz soğuduysa artık royal ıcıngimizi hazırlayabiliriz küçük bir tabağa pudra şekerini,yumurta akını(yumurta akını koyarken nokta kadar bile sarısından karıştırmayın),ve limon suyumuzu koyup karıştırıyoruz.kıvamı eğer çok sıvıysa bir miktar daha pudra şekeri ilave edebilirsiniz.Royal ıcıngi istediğiniz renklerde yapabilirsiniz sizin tercihinize bırakıyorum.Bir kaşıkla kurabiyelerin üzerine royal ıcıngimizi döküyoruz ve kurabiyeyi elimizde hareket ettiriyoruz üzerine yayılmasını sağlıyoruz.istediğimiz şekildede süslüyoruz.afiyet olsun.

-----------------------------------------------------------------------------------


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:42 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri:
  • 125 gr margarin1 su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın veya zencefil ikisubaardağı un
  • Üzeri için bitter çikolata
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. 15 dakika kadar
buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açılıp yuvarlak kalıplarla şekiller çıkarılır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeler konur ve önceden ısıtılmış 170 C fırında üzerileri kızarmadan beyazken çıkartılır.Ben kurabiyeleri farklı zamanlarda yapmıştım ve farklı şekilde hazırlamıştım.bir tanesi royal ıcıngli diğeride çikolata sosuyla süslenmiş şekilde .eğer royal ıcıngli yapmak isterseniz 1 paket pudra şekeri(250 gr), 1 yumurta akı bir çay kaşığı kadar limon suyu,istediğiniz renklerde gıda boyası ile royal ıcıngi hazırlayıp soğumuş kurabiyelerin üzerine sürebilirsiniz.royal ıcıng kullanmadan da bitter çikolatamızı eritip gülen kurabiyelerimizin göz ve ağız kısmını yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

------Tırtıl kurabiye-------------------------------------------------------------------
-------Malzemeler

2 yumurta
1/2 paket margarin (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3,5 su bardağı un
renkli gıda boyaları

Yapılışı:
·Margarini, şekeri, vanilyayı, yumurtaları bir kabın içerinde karıştırın.Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur yapın. Hamuru 3 veya 4 e ayırın (kullanacağınız renk çeşidine göre) ayırın ve her birini istediğiniz gibi renklendirin.
·Tırtıl kurabiye kalıbının içine doldurup, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

-------------------------------------------------------------------------------------Yarım ay kurabiye



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
1. 200 gr margarin
2. ½ çay bardağı çekilmiş toz fındık
3. ½ su bardağı pudra şekeri
4. 2,5 su bardağı un
5. ½ çay bardağı damla çikolata
6. ½ paket kabartma tozu
Yapılışı:

· Öncelikle fındıklarmızı robotto çekip toz haline getirelim
· Bir kabın içerisine oda ısısında margarinimizi,pudra şekerimizi,kabartma tozunu,fındık tozu ve unu koyup elimizle yoğuralım
· Hamurumuzu tezgah üzerine alıp yaklaşık 10 dakika kadar daha yoğurduktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
· Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım,yuvarlak hamuru elimizle 5 cm uzunluğunda oval hale getirip yarım ay şeklini verelim.
Yağladığımız fırın tepsisine hamurlarımızı dizip üzerilerine damla çikolatalardan koyalım.önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda 15 dakika kadar üzerileri beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kurabiyelerimizi soğuduktan sonra isterseniz çikolata veya sosa batırarak isram edebilirsiniz.Afiyet olsun.
---------------------Renkli çiçek kurabiyeler----------------------------------------------------

Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı un(azaltıp çoğaltabilirsiniz kulak memesi yumuşaklığında hamur olmalı) çay bardağı nişasta 1 çay kaşığın ucuyla çok az kabartma tozu(kabartma tozunu fazla koymamaya dikkat edin çünkü hamurlar pişerken biraz açılma yapıyor ben 1 çay kaşığı kullandım ve biraz açıldılar şeklinin bozulmaması gerekiyor ) 3-4 damla portakal aroması (aroma yerine 1 paket vanilya veya limon,portakal rendesi kullanabilirsiniz)pembe ve sarı renk gıda boyası
  • renkli şeker
Yapılışı:
    • Oda ısısındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıp birisine sarı diğerine pembe gıda boyasını koyup tekrar yoğuruyoruz Kurabiye poğaça gibi hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğrulmasıdır buna dikkat etmelisiniz. Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açıyoruz orta boy kalp ve çiçek şeklinde kenarı kertikli kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz.Kestiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra sarı ve pembe hamurdan kalan hamur parçalarıyla çiçeklerimizin orta kısmını oluşturuyoruz elimizle ince yuvarlak şekiller oluşturup çiçek şeklindeki kurabiye hamurlarımızın ortasına yerleştirip alt kenarlarını ortaya doğru birleştiriyoruz resimlerde tepside şekillerini görüyorsunuz bu şekilde hepsini hazırladıktan sonra renkli minik şekerleri serpip tomurcuklarını oluşturmuş oluyoruz .


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


---------------------------------------------------------------
Reçelli kalp kurabiye



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
200 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın,1 çay kaşığı zencefil
3,5 su bardağı un (unu azar azar ilave edin)
Böğürtlen reçeli (vişne reçeli,çilek reçeli,nutella vb)
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
· Oda ısısındaki margarinimizi ve diğer malzemelerimizi bir kabın içerisine koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz Kurabiye poğaça gibi hazırladığımız tüm hamurların en önemli noktası çok iyi yoğrulmasıdır buna dikkat etmelisiniz.
· Hamurumuzu 15 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyle 3-5 mm kalınlığında açıyoruz istediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz ben kalp kalıp kullandım. Kestiğimiz kurabiyelerin bir kısmının ortasını küçük boy kalıpla kesiyoruz böylece hamurlarımızın bir kısmı kurabiyemizin alt kısmını bir kısmı da üst kısmını oluşturacak.
· Fırın tepsimizi yağlayıp veya yağlı kağıt serip hamurlarımızı tepsimize diziyoruz önceden ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
· Kurabiyelerimiz piştikten sonra ortası delik olmayan kurabiyelerimizi alıp üzerine nutella sürüyoruz veya reçelimizden koyup üzerine delik olan diğer kurabiyemizi koyuyoruz.
Üzerlerine pudraşekeri serpip( isteğinize bağlı )servis edebilirsiniz.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:42 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • BirpaketMARGIN: 1 paket yaş maya 2 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvıyağ 3 yumurta(2 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz-5 su bardağı un (ununu yavaşa yavaş ilave edip azaltıp arttırabilirsiniz1 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı) paket margarin (eritilerek yufkaların üzerine sürülecek)iç malzemesi için peynir,maydanoz
  • üzeri için susam,çörekotu

Yapılışı:
  • Bir kabın içinde 2 su bardağı ılık sütle 1 paket yaşmaya yı eritelimBaşka bir kabın içerisine 3 su bardağı unu(başlangıçta 3 su bardağı koyalım daha sonra ilave yaparız),yumurta aklarını, sıvıyağı koyuyoruz Sütlü maya karışımını da ilave ediyoruz Tuzu, şekeri ve mahlebi de ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz Hamurumuzu eşit bezelere ayırıyoruz her bezeyi 4 mm kalınlığında resimdeki gibi açıyoruz üzerine erittiğimiz margarinden biraz sürüp hazırladığımız peynirli harcı koyuyoruz.Yufkayı ortadan ikiye kesip her parçayı rulo şeklinde sarıyoruz ve 3 parmak kalınlığında aralıklarla kesiyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine çöreklerimizi yerleştiriyoruz. Tüm hamurumuzu bu şekilde hazırlıyoruz tepsiye hamurları aralıklı koyuyoruz birbirlerine yapışmamaları için. Fırınımızı 120 C ayarlayıp 10 dakika ısıttıktan sonra fırınımızın ayarını kapatıyoruz ve tepsimizi 15 dakika mayalanması için fırında tutuyoruz.
  • 15 dakika sonra tepsiyi çıkartıp hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam,çörekotunu serpiyoruz. Fırınımızı 180 C ayarlayıp ısıtıyoruz ısınan fırınımızda hamurlarımızı kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

----------------------------------------------------------------------------
Çikolatalı minik kek

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler;
2 yumurta,
3 kahve fincanı toz şeker,
2 fincan sıvıyağ,
1 fincan erimiş margarin
3 yemek kaşığı kakao
2 fincan yoğurt,
6 fincan un,
1 paket kabartma tozu,
2 fincan damla çikolata
süslemesi için renkli çiçek gofretler kullandım
Yapılışı; Öncelikle şekeri ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra, yoğurt, yağ ve elenmiş un ile kabartma tozunu,kakaoyu koyup çırpıyoruz. Damla çikolataları da ilave ettikten sonra içlerine muffin kağıdı konmuş kalıplarımızın her birinin yarısına kadar hamur koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180'deki fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika kadar sürüyor fırından çıkarttıktan sonra üzerine çiçek gofretlerimiz koyup servis edebiliriz herkese afiyet bal şeker olsun.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Bülbül konağı250 gr margarin
1 cay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 cay kasigi tuz
1 paket kabartma tozu,aldığı kadar un



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İç malzemesi:1 su bardagi beyaz peyniryarim demet maydanoz1 yumurta beyazı sarısı üzerine kullanılacak.
Yapılışı: Oda sıcaklığında margarini, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, sivi yagı ve yogurdu iyice karıştırın. Elenmis unu ve hamur kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumusaklığında bir hamur yapın. Hamurun üzerini bir bezle örtüp buz dolabında 15 dakika dinlendirin.iç malzemesi için ezilmis beyaz peyniri, ince ince doğranmış maydanozu ve 1 yumurta beyazını karıştırın.Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak kalıpla veya bir bardakla kesin. Kesilen sekillerin yarısını da kola kapağıyla ortasından kesin. Yuvarlak olan parcanin uzerine peynirli karışımdan koyup ortası delik olan parcayı peynirli karışımın üzerine kapatın. fırçayla yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 170 C fırında üzerileri kızarana kadar pişirin afiyet olsun.
--------------------------------------------------------------------------------
Tavuk göğsü



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 1 litre süt125 gr margarinl3 kahve fincanı un 1,5 su bardağı toz şeker
  • damla sakızı
Yapılışı: İlk önce bir tencere içerisine yağımızı koyup ateşi yakıyoruz daha sonra unumuzu ilave edip unumuz pembeleşinceye kadar biraz kavuruyoruz çok fazla kavurmayın hafif pembeleşse yeterli.bir kabın içerisinde sütle şekeri karıştırıp kavrulmuş unumuzun üzerine döküyoruz hızlı bir şekilde karıştırıp pürüzsüs bir kıvam almasını sağlıyoruz karıştırarak kaynatıyoruz.kaynayıp koyulduktan sonra ateşten alıp damla sakızlarımızı ilave edip bir mikser yardımı ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpıyoruz.(çırpmamamızın amacı tatlımızın kıvamını sağlamak için. kaşığınıza aldığınız zaman tatlı sakız gibi uzıycaktır bu şekilde çırparsanız) çırpma işlemi bittikte sonra isterseniz bir tepsiyi veya kuplarınızı suyla ıslatıp tatlımızı döküp soğuduktan sonra servis yapabilirisiniz.Bu tatlıyı farklı şekillerde süsleyerek servis edebilirsiniz.ben üzerlerine renkli badem şekerleri koydum.afiyet olsun.







Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:42 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

NARMELATLI KURABİYE

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
  • 1 yumurta ( sarısı içine beyazı dışına)
  • aldığı kadar un
  • dövülmüş fındık
  • marmelat
Yapılışı: [*]Marmelat, fındık, yumurta beyazı hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz.[*]Kurabiye şekli verdiğiniz hamur topalaklarının ortasını oyun,. 175 derecede pişirdikten sonra ortalarına marmelat yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:42 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Artılı Kurabiye (4 Kişilik)

Malzemeler

1 Adet Yumurta

1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri

2,5 Su Bardağı Un

200 gr.Margarin

İçi İçin:

6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık

4 Adet Yumurta

2 Çorba Kaşığı Süt

1,5 Su Bardağı Şeker

Yemeğin Tarifi

Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.

Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.

Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.






Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:42 PM

Nefis Kurabiyeler...=)-Pasta Tarifleri
 

Altın Düğme Kurabiyesi (4 Kişilik)

Malzemeler

5 su bardağı süt

50 gr. tereyağı

2 çorba kaşığı bal

6 yumurtanın sarısı

1 adet yumurta

250gr. un

500 gr. pudra şekeri Krema

Yemeğin Tarifi

Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin.

Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurun.

Hamura sıcak ballı sütü ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin.

Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Ballı kurabiyeler soğuduktan sonra yanında krema ile servis yapın.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.