ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanyol Mutfagi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427445)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:35 AM

İspanyol Mutfagi
 
Ispanyol Mutfagi

ISPANYOL KARIDESI

Malzemeler:

1 kg karides
2 ince dilimlenmis sogan
2 su bardagi bira
1 dis sarmisak
1 defne yapragi
3 adet tane karabiber
2 adet kereviz yapragi
2 çay kasigi tuz
1/2 limon

Yapilisi:

Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin.
Yaklasik 10 dakika kaynatin.
Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin.
Atesten alin, ilinmaya birakin. Kabuklarini soyun ve iyice sogutun.
Zevkinize göre süsleyip servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:36 AM

İspanyol Mutfagi
 
Karides Kokteyl
Malzemeler:

2 çorba kasigi mayonez
1 çorba kasigi ketçap
1 tatli kasigi konyak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
8 adet haslanmis orta boy karides
1 dilim limon

Yapilisi:

2 çorba kasigi mayonez ve 1 çorba kasigi ketçabi bir kapta iyice karistirin.
1 çorba kasigi konyagi ekleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandirin.
8 adet orta boy haslanmis karidesi küçük küpler halinde kesin.
Karisimin içine ekleyin.
Limon dilimiyle ve karideslerle süsleyerek servis yapin

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:36 AM

İspanyol Mutfagi
 
Peynir Soslu Balik Izgara
Malzemeler:

1kg morina yada mersin baligi yada kiliç filetosu
ayçiçek yagi
peynir sosu
3 su bardagi rendelenmis ekmek kirintisi


Peynir sosu için:

200 gr ince kesilmis kasar peyniri
2 çay kasigi hardal
2 çay kasigi acisiz kirmizi biber
4 çay kasigi acili sos
1 su bardagi bira


Yapilisi:

Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karistirarak pisirin.
Balik filetolarini küçük parçalara ayirin. Her iki tarafina da yag sürün.
Ekmek kirintilarina bulayin. 15 dakika izgarada pisirin.
Peynir sosu ile birlikte servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:36 AM

İspanyol Mutfagi
 
Pirasa Köftesi
Malzemeler:

2 kg pirasa
250 gr kiyma
2 yumurta
tuz
2 çay kasigi karabiber

Yapilisi:

Pirasa çok ince dogranir ve çok iyi pisene dek haslanir.
Haslandiktan sonra iyice sIkilir sulu kalmamasina dikkat edilir.
Içine yumurta, kiyma, tuz, karabiber eklenir. Iyice karistirilir.
Sonra elinizle izgara köfte sekli verilir.
Köftelerin tümü hazirlaninca diger yerde 2 yumurta çirpilir.
Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra una bulanarak misir özü yaginda kizartilir, sicak servis yapilir

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:36 AM

İspanyol Mutfagi
 
Banana Fritter (Muzlu Tatli)
Malzemeler:

Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)


Yapilisi:

Unla tuzu derin bir kaba eleyin.
Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın.
Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın.
Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın. Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin.
Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın.
Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın.
Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın. Ve hamurun içine katın.
Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:36 AM

İspanyol Mutfagi
 
Bari Usulü Katli Güvec


--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler:


1. kat için:

3 adet orta boy domates

1 demet maydanoz

1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi karabiber


2. kat için:

2 adet orta boy kabak

(soyulmadan 1 parmak eninde halka dogranmis)


3. kat için:

2 su bardagi temizlenmis, yikanmis kabuksuz midye

(ya da dondurulmus midye)


4. kat için:

1 su bardagi pirinç

10-12 adet kiraz domates (varsa)


Ayrica:

Yarim su bardagi zeytinyagi

Yarim su bardagi et suyu (yada yarim su bardagi sicak su içine 1 adet et suyu tabletini atip, kullanabilirsiniz).



Yapilisi:


Genis bir güveç veya derin ve genis bir kabin altina küp dogranmis domates ve ince kiyilmis maydanozlari yerlestirelim. Tuz ve karabiberini serpistirelim. Sonra üzerine ikinci kat olan yuvarlak dogranmis kabaklari yerlestirelim. Simdi sira, yikanmis midyeleri üçüncü kat olarak siralamaya geldi. Isterseniz her kat malzemeyi yerlestirirken hafifçe tuz ve karabiberi de serpistirin. Artik son kat olarak, yikanmis kiraz domatesleri de koyalim. En sonunda zeytinyagini gezdirip, et suyunu ilave edelim. 175 dereceye ayarli firinda 35-40 dakika pisirip, ilik olarak servise sunalim

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:36 AM

İspanyol Mutfagi
 
Jambonlu Enginar (Alcachofas Com Ja)
Malzemeler:

5-6 adet ayiklanmis enginar
1 adet limon suyu
1 çay kasigi tuz
10-12 dilim herhangi bir cins janbon
1 adet büyük boy kuru sogan (ince yemeklik dogranmis)
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 su bardagi konserve bezelye (ya da haslanmis bezelye)
1 çay kasigi tuz
2 adet haslanmis kati yumurta


Yapilisi:

Önce enginarlari dörde bölelim ve üzerine çikacak kadar su ilavesiyle bir tencereye yerlestirip, orta isidaki atesin üzerine oturtalim. Içine enginarlar kararmasin diye limon suyunu ve tuzunu da ekleyip, haslanmaya birakalim. En fazla 20-25 dakika sonra pisip, iyice yumusayan enginarlari süzüp, bir kenarda beklemeye alalim. Bu arada genis bir tavaya zeytinyagini koyup, ince kiyilmis soganlari ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralim. Hemen üzerine küp küp yani kusbasi et formunda dogranmis salamlari katalim ve 1-2 dakika daha birlikte soteleyelim.Haslanmis ya da konserve bezelyeyle beraber haslanmis enginarlari ekleyip, 2-3 dakika karistiralim ve altini söndürelim. Tuzunu serpistirip, servis tabagina alalim. Yanina dilimlenmis kati yumurtayla süs yapip servise sunalim.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

İspanyol Mutfagi
 
İspanyol omleti (4 kişilik)
Malzemeler:

2-3 büyük domates

4 yumurta

Kaşar peyniri

Kekik

Tuz

Tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Domatesler soyulduktan sonra, yuvarlak dilimler halinde kesilir. Kızdırılmış tereyağında, domates halkaları her iki yüzü de pişecek şekilde sotelenir. Üzerine yumurtalar sarıları tercihen dağıtılmayaak şekilde kırılır. Hafif tuz ilavesi yapılır. Kapağı kapalı şekilde, yumurtanın içi iyice piştikten sonra bütün tavayı kaplayacak kadar ince bir kat kaşar, yumurtanın üzerine konur. Kaşarlar eridikten sonra üzerine bol kekik ilavesi yapılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

İspanyol Mutfagi
 
Kuru Üzümlü & Kiymali Börek
Malzemeler:

16 dilim

350 gr. kiyma
300 gr. un
30 gr. kuru üzüm
40 gr. kiyilmis iç badem
4 adet kirmizi biber
1 adet sogan
1 dis sarmisak
3 yemek kasigi domates salçasi
1 adet yumurta sarisi
6 yemek kasigi kirmizi sarap
9 yemek kasigi zeytinyagi
Toz kirmizi biber
½ tatli kasigi kimyon
2 tatli kasigi kuru maya
Toz seker
Tuz


Yapilisi:

Kirmizi biberleri temizleyin, kuru üzümlerle birlikte kiyin. Kirmizi sarapla karistirip, sarap buharlasincaya kadar pisirin.
Sarmisagi ezin, sogani küp seklinde dograyin bademlerle birlikte 4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurun. Sonra kiymayi ekleyip, kavurmaya devam edin. 3 yemek kasigi domates salçasi katin. Tuz, seker, toz kirmizi biber ve kimyon ile tatlandirin. Kiyma iyice kavrulunca biber ve kuru üzüm karisimini ekleyip sogumaya birakin.

Hamur için un ve mayayi karistirin. 3 çay bardagi ilik su ve 4 yemek kasigi zeytinyagi ekleyerek mutfak robotu'nda yogurun. 20 dakika üzeri örtülü olarak mayalanmaya birakin. Tekrar yogurup unlanmis tezgahta 3 mm. kalinliginda 30x45 cm.'lik bir dikdörtgen seklinde açin.

Kiymali içi, hamurun üzerine yayin. Uzun kenarindan rulo yapip, birlesme yeri alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin. Uçlarini alta kivirin. Yumurta sarisini kalan zeytinyagi ve domates salçasi ile karistirip, hazirladiginiz rulonun üzerine sürün. Daha sonra birkaç yerinden çatalla delin.

Önceden 200º isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 30 dakika pisirin. Dilimledikten sonra ilik ya da soguk olarak servis yapin

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

İspanyol Mutfagi
 
Portakalli Krem Karamel
Malzemeler:

10 kisilik

5 adet portakal
300 gr. toz seker
15 gr. tereyagi
3 su bardagi süt
2 adet kivi
4 adet yumurta
4 adet yumurta sarisi
150'ser gr. yesil ve siyah üzüm
1 paket vanilya



Yapilisi:

1.5 litrelik dikdörtgen bir kalibi yaglayin. 1 su bardagi sekeri tavada eritip, karamelize edin. 6 yemek kasigi sicak su ilave edip, karamel eriyene kadar isitin. Hemen kaliba dökün, katilasmaya birakin.
Sütü kaynatin. Vanilya, yumurta, yumurta sarisi ve kalan sekeri çirpin. Sicak sütü karisima katip, süzgeçten geçirin.

Portakallari iyice yikayin. Ikisinin kabugunu rendeleyip, süte katin. Sütü kaliba dökün. Derin bir firin tepsisine sicak su koyun. Kalibi tepsiye oturtun, 160º sicakliktaki firinin alttan 2. rafinda 1 saat pisirin.

Portakallarin filetosunu çikartin. Kivileri dilimleyin, üzümleri yikayin. Tatliyi ters çevirip tabaga alin ve meyvalarla süsleyin.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

İspanyol Mutfagi
 
DENIZ MAHSÜLLÜ SPAGETTI


MALZEMELER


100 gr konserve ton balığı

400 gr çubuk makarna

800 gr midye

3 diş sarmısak

1 adet sivribiber

1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz

300 gr süzgeçten geçirilmiş domates

1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni

zeytinyağı

tuz

1 fincan sıcak su

4 Kişilik



HAZIRLANIŞI


Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin. Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştırarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyin. Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin. Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katın. Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin.midyeleri içinden çıkarın. spagettiyi dirice haşlayın.


tüm malzemeyi spagettinin üzerine dökün.yavaş yavaş harmanlayın.

servis yapın.


afiyet olsun.....

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

İspanyol Mutfagi
 
SEBZELI LOKMA


MALZEMELER


25 adet için

1 adet rulo katlı hamur

2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)


harcı için:


2 adet havuç

5 adet dilimlenmiş mantar

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)

2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı tereyağı

karabiber

tuz

2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)


yapılışı:


havucu rendeleyin.tavaya 2 kaşık tereyağı koyun.sırayla pırasa, az sonra mantar şöle bir karıştır havuç rendesini koy biraz çevir.içine haşlanmış ıspanak koy ve kalan malzemeyi dökün.tavanın içinde harmanlayarak karıştırınız. ve ateşten indirin.


Rulo hamuru tahmini 25 dilim olarak kesin. hamur toplarını elinizde açınız.içine malzemeden koyup düzgün toplar haline getiriniz.mazemeyi bezelerin sayısına göre eşit paylaştırın..bir tavada kızdırdığınız 2 bardak sıvı yağda delikli kepçe ile itinalı kızartınız.altın sarısı olunca servise çekiniz.


afiyet olsun..........

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

İspanyol Mutfagi
 
SOS VINIGRET


MALZEMELER


15 kişi


6 kahve fincanı zeytinyağı (300 gr.)

2 kahve fincanı sirke (100 gr)

1 çay kaşığı toz hardal

¼ çorba kaşığı tuz

1 tutam karabiber

2 çorba kaşığı ince kıyılmış kornişon veya salatalık turşusu

1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

2 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı dolma biber.



HAZIRLANIŞI


Bütün malzemeyi bir kapta karıştırınız. Arzu edildiği zaman kullanılabilir.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:38 AM

İspanyol Mutfagi
 
Salmohero - Meze



MALZEMESİ:


4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)

Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek)

1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak)

3 diş sarmısak (dövülecek)

1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak)

1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak)

1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek)


Süslemek İçin;

2 adet haşlanmış katı yumurta



SOSUN MALZEMESİ

Sos İçin;

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

3 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber




TARİF

Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim. Kabukları soyulmuş iç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim.

Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan, dövülmüş sarmısak, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, ince kıyılmış domates ve biber koyarak 1-2 dakika kadar çekelim. Çok ince taneli bir karışım elde edelim. Sonra içine sos malzemeleri olan zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi ekleyerek, tekrar robotto 1 dakika kadar çekelim.

Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş bademleri karıştıralım. Üzerine robotta hazırladığımız sosu gezdirerek iyice harmanlayalım.


Servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmiş katı yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım.

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:38 AM

İspanyol Mutfagi
 
Soğanlı Omlet (Tortilla de Cebolla)



2 Kişi


10







MALZEMESİ

5 adet orta boy soğan (yemeklik, çok incecik kıyılmış)

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

10-12 dilim jambon (kibrit çöpü gibi dilimlenmiş)

1 çay kaşığı tuz

8 adet yumurta



TARİF

Önce soğanları çok incecik kıyalım ve 20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyup, ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak soğanların rengi iyice sararıncaya kadar kavuralım. Sonra jambonları ekleyip, 1 dakika kadar soteleyelim. Hemen üzerine bir kabın içinde önceden çırpılmış yumurtaları ve tuzu aktaralım. Omlet iyice toparlanıp, pişince, diğer yüzünü bir kapakla çevirip, kızartalım.


İki yüzünü de iyice kızarttığımız omleti sıcak olarak servise sunalım.


afiyet olsun......

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:38 AM

İspanyol Mutfagi
 
Somon Balığı veya Çipura Balığı Salatası



MALZEMESİ:


1 adet 250 gr.lık somon balığı filetosu

Ya da 1 adet orta boy çipura balığı filetosu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet limonun suyu

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze biberiye ya da kuru biberiye

2 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze fesleğen veya

Yarım yemek kaşığı kuru fesleğen



TARİF:


Önce balıklarınızın hiç kılçık ya da ince kılçıklarının olup olmadığını kontrol edin. Eğer tek-tük olduğunu bile farkederseniz bir cımbızla o ince kılçıkları çekip çıkarın (ama önce cımbızı sabunlu suyla yıkayıp, sonra kullanın).

Şimdi de balığı çok keskin bir bıçakla sanki ıspanak doğrar gibi ama çok ince parçalar şeklinde dilimleyelim.

Evde varsa strech film, yoksa şeffaf bir buzdolabı poşetinin arasına bu dilimleri yerleştirelim.

Üzerine yine şeffaf naylonu kapatıp, bir et döveceği ya da çekiçle balıkları neredeyse bir tavuk derisi inceliğinde döverek inceltelim.

Sonra bu incecik dövülmüş balıkları bir servis tabağının içine yerleştirip, üzerine tuz, karabiber serpiştirelim.

Biberiye, limon suyu ve fesleğeni de ekleyelim.

En üste sızma zeytinyağını gezdirelim.

Bu şekilde en az yarım veya 1 saat buzdolabında bekletin ki balıklar sosunu iyice çeksin.


Etrafını ince limon dilimleriyle süsleyip, servise sunalım.


afiyet olsun........

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:38 AM

İspanyol Mutfagi
 
Gazpacho Çorbası (Soğuk Sebze Çorbası)



MALZEMESİ:


5 adet orta boy domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranacak)

2 adet orta boy salatalık (kabukları soyulup kuşbaşı doğranacak)

1 adet orta boy kuru soğan (soyulup, irice dilimlenecek)

1 adet kırmızı dolmalık biber (tohumları ayıklanıp, sapı kesilip, irice doğranacak)

3 diş sarmısak

4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

6 su bardağı su

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi tercih edilir)

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


Üstüne:


Küp şeklinde doğranıp, yağda kızartılmış “kruton” ekmek. İstenirse ince kıyılmış maydanoz



TARİF:


Önce iri doğranmış tüm sebzeleri, sarmısak ve bayat ekmek içini bir mutfak robotu veya blendera aktarıp, 2-3 dakika kadar çekelim.

Böylece püre haline gelen sebze ve ekmekleri bir çorba tenceresine boşaltalım. Üzerine su, tuz ve karabiberle birlikte sirkeyi de ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Sonra da 1 çay bardağı su ile ezilmiş salçayla beraber zeytinyağını da ekleyelim.

Böylece çorbayı hazırlamış olduk.

Ama malzemelerin birbirine iyice karışması içinde çok iyi karıştırmanız gerekir.


En sonunda üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servise sunabilirsiniz.


afiyet olsun.......

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:38 AM

İspanyol Mutfagi
 
Peynirli Patlıcan (Berenjenas Con Queso)


MALZEMESİ

3 adet orta boy patlıcan

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı un


Kızartmak için:

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri veya krem peynir



SOSUN MALZEMESİ

2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı nutmeg (varsa eğer)


TARİF:


Patlıcanları tamamen soyalım ve boylamasına dörde bölüp, sonrada 1 cm kalınlığında dilimleyelim.

Üzerine çıkacak kadar suyun içine yerleştirip, içine de tuzu serpiştirelim.

En az 30 dakika patlıcanların acı suyunun çıkması için bekleyelim.

Sonra süzüp, kağıt peçete arasında patlıcanları kurulayalım. Bir tarafta tavada sıvıyağı kızdırıp, patlıcanları çevirerek iyice kızartalım.

Kızarttığımız patlıcanların yarısını, orta büyüklükte, kenarları yüksek bir fırın kabının içine yerleştirelim.

Üzerine peynirin yarısını ekleyip, tekrar bir sıra patlıcanların öbür yarısını serelim.

Kalan peyniri de üzerine ilave edelim.

Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine gezdirelim. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, yumurtalar pişinceye kadar, 10-12 dakika fırında tutalım.


Sıcak olarak servis yapalım.



SOSUN TARİFİ:


bir kasenin içinde yumurtalarla sütü iyice çırpalım. Tuzunu ve varsa nutmegi de katalım

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:38 AM

İspanyol Mutfagi
 
Peynirli ve Jambonlu Kiş



MALZEMESİ:


8 adet hazır, dondurulmuş milföy hamuru (10x10 cm.lik kare parçalar halinde satılır)

Yarım yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

10-15 dilim jambon

10-15 dilim ince kesilmiş tost kaşar



SOSUN MALZEMESİ


Üztünün sosu için:


Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

4 adet yumurta

Yarım su bardağı hazır çiğ süt kreması


yapılışı:


30-35 cm büyüklüğündeki, dikdörtgen ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım.

Bu arada milföy hamurlarını 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleterek, donunu çözüp, yumuşatalım.

Sonra da bu hamurları yanyana, uçları da üst üste gelecek şekilde ve hatta iki parmakta kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayalım.

Üzerine jambon dilimlerini, onunda üzerine peynir dilimlerini yerleştirelim.

Şimdi sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, kremayı ve rende kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım.

Sonra da bu karışımı kalıbın içine yavaşça boşaltalım.

Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, kalıbı orta gözüne koyup, en az 30 dakika pişirelim.


Artık fırından alalım, biraz ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım.


afiyet olsun........


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.