![]() |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Makarna Malzemeler
Makarna istenilen diriliğe gelene kadar haşlanır (çok fazla pişirmemenizi öneririm). Biraz ılınması beklenir (5dk). Ardından diğer malzemeler eklenir ve güzelce harmanlanır. İstenilirse servis sırasında yoğurt eklenebilir. Afiyet olsun.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Salçalı Soslu Yoğurtlu Makarna Malzemeler
Yoğurdu genişçe bir kapta iyice çırpın,sarmısağı ezin ve karıştırın. Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ama çok haşlamayın biraz diri kalsın. Yoğurda katıp iyice harmanlayın. Servis tabağına alın. Tavada erittiğiniz tereyağına salçayı katın kavrulsun.Ocaktan indirmeden nane ve pul biberi katın kapatıp makarnanın üstüne dökün. Servise hazır. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Akdeniz Soslu Makarna Malzemeler
Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, sarımsakları ezin. Yağsız tavada biberleri kavurup domatesleri ekleyerek pişirin. Suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinleri ilave edip ateşten alın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karıştırın. Spagettiyi süzüp servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu ardından peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sütlü Makarna Malzemeler
Makarnayı haşlayıp,süzün. Tepsiye alıp kaşar peynirle veya başka bir peynirle karıştırın. Süt,tuz ve salçayı çırpın. Makarnanın üstüne dökün. 180 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Makarna tamamen sütle pişiyor ve evdeki peynirlerde değerlenmiş oluyor. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ceviz Soslu Makarna Malzemeler
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Garnitürlü Makarna Malzemeler
Makarnaı bir miktar tuz ile haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzerek bir kaba alalım. Üzerine yarım kavanoz garnitürü dökelim ve iyice karıştıralım. İsteyen mısırda ekleyebilir. Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarmısağı karıştırarak makarnanın üzerine dökelim. Tuzunu da ayarlayarak tekrar karıştıralım. Afiyet olsun… |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sosisli Makarna Malzemeler
Makarnayı haşlıyoruz. Sıvı yağımızda küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçerisine uzunlamasına ikiye böldükten sonra ince kıydığımız sosisleri ilave edip sosisleri kavuruyoruz. En son olarak nanesini ekliyoruz. Haşlanan makarna ile karıştırıyoruz. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fesleğenli Makarna Malzemeler • 1 paket makarna • 1 demet taze fesleğen • 5 diş sarımsak • 1 çay bardağı çam fıstığı • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri • 3 yemek kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı esmer şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Makarnayı haşlayalım. Diğer tarafta fesleğeni, sarımsağı, dövdüğümüz fıstığı, parmesan peynirini ve baharatları mikserde ufalayalım. Tencerenin içine tereyağını koyup kızdırdıktan sonra karışımı iyice kavuralım, şekerini ve baharatlarını da ekledikten sonra makarnaya karıştıralım. Sıcak olarak servisini yapalım. Kiraz domatesler ile süsleyelim. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcanlı Makarna Malzemeler
2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin. 2Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem makarna (perine) yi koyarak 10 dakika boyunca haşlayın.3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. 1 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi temizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin. Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediğiniz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun suyunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun içinden süzün ve soğutmadan direk tavanın içine aktarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Köfteli Makarna Tarifi Malzemeler
1 – Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin.Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi,kıyılmış maydanoz,yumurta ve peyniri kariştirin.Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Izgarada kızartın. 2 – Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin.Tuz,kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. 3 – Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın.Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kabaklı Makarna Malzemeler 1 paket erişte 1 adet taze soğan 2 adet kabak 5 dilim dana jambon 1 bardak chedar peyniri 6 yemek kaşığı un 1 bardak süt 1 yemek kaşığı kabartma tozu ½ bardak sıvıyağ 5 adet yumurta Tuz Karabiber Hazırlanışı Erişteyi haşlayın. İçine ince doğranmış soğan, rendelenmiş kabak, ince kıyılmış jambon, peynir, un, süt kabartma tozu, yağ ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bu karışımı iyice yağlanmış bir kaba dökün. 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Renkli Makarna Malzemeler 1 paket renkli makarna 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı ketçap 4 dilim salam Hazırlanışı 1 paket makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tencereye yağ koyup eritin. Erittiğiniz yağın içine makarnayı atın, karıştırın. Salamları zar şeklinde doğrayın. Makarnayı mayonez, ketçap ve salamla süsleyip servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kaymaklı Makarna Malzemeler
Üzeri için:
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin, içine krema ilave edip karıştırın. Makarnayı koyup 2-3 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip servis yapabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Makarna Tora Bora Malzemeler
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın. Tavuk ciğerini iri parçalar halinde doğrayıp yıkayın. Ciğeri tavaya koyup suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarmısağı ekleyip kavurun. Karabiber, tuz ve ince doğranmış domates koyup 10 dakika karıştırarak sosu kaynatıp makarnayla karıştırın. Varsa Frenk soğanıyla süsleyip servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ton Balıklı Makarna Malzemeler
Yumurtaları katı hale gelene kadar haşlayın, soyup, bekletin. Makarnaları kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Bir kapta limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve mayonezi çırpın. Doğranmış dereotu, ton balığı ve makarnayı üstüne ekleyip, karıştırın. Haşlanmış yumurtaları doğrayıp servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Safranlı Ufo Makarna Malzemeler
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın. Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ispanak Soslu Makarna Malzemeler
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayarak süzün. Tereyağını tencerede eritip içerisine unu ilave edin. Hafif pembeleşince içerisine sütü ilave edin. İspanak yapraklarını yıkayıp ince kıydıktan sonra sütlü sosa ekleyin. 10 dakika devamlı karıştırarak pişirin. İçerisine tuz ve muskat rendesi ilave edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine ıspanak sosunu dökün. Kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpin. Servis tabağına aldıktan sonra da sıcak olarak servise sunun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kıymalı Makarna Malzemeler
Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız. Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz. Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Enginar Kalpli Makarna Malzemeler
Kaynayan tuzlu suya makarnaları ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün. Enginar kalplerini enlemesine 3'e bölün. Kırmızı biberi közleyin. Tavaya tereyağ koyun, enginar ve biberi soteleyin. Kremayı, parmesan peynirini ve tuzu ilave edin. Sosu makarnaya karıştırıp 5 dakika süreyle pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ispanaklı Ev Makarnası Malzemeler
Ispanağı ayıklayın, yıkayıp süzün. Tuz serpiştirip ovaladıktan sonra blenderda ezin. 5 bardak unu yoğurma kabına alın. Ispanak, tuz, karabiber ilave edin, yumurtaları kırıp sert bir hamur tutun. Hamuru naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan 3 adet beze yapın ve her birini ince ince açın. Sonra da 10-15 santim genişliğinde kesin. 2 saat kuruması için bekletin. Kaynayan bol tuzlu suda makarnayı 6 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Beyaz peynirle süsleyip servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kalamarlı Makarna Malzemeler Yarım paket şekilli spagetti 300 gr kalamar 1 soğan 4-5 dal maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı sıcak su Tuz, karabiber Hazırlanışı Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün. Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin. 2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın. Sebzeli Kepek Makarna Malzemeler
Makarnayı tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Soğanları ve domatesleri ufak ufak doğrayın. Yağ koymadan 8 yemek kaşığı suyla pişirin. Tuzunu atın. Karabiber ve kekik ilave edin. Semizotlarını ayıklayın. Dereotu ve maydanozu kıyın. Hepsini birden büyükçe bir kapta karıştırın. Servise hazırlayın. Halka şeklinde kestiğiniz kırmızı biberlerle süsleyin. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tavuklu Çin Makarnası Malzemeler
1- Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Suya biraz tuz ekleyip makarnaları içine atın. 6-7 dakika kadar haşladığınız makarnayı süzüp soğuk sudan geçirin. 2- Haşlanmış tavukları küp küp doğrayın, mantarları 3-4 parçaya bölün. Havuç ve pırasayı rendeleyin. 3- Wok tavada yağı kızdırın, üzerine soğan, sarımsak ve mantarları atıp 2 dakika soteleyin. 4- Havuç, pırasa ve tavukları ekleyerek havuçlar yumuşayana kadar soteleyin. Soya sosunu ekleyip 1 dakika daha pişirin. 5- Süzdüğünüz makarnayı wok tavaya alın ve 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin. 6- Son olarak susam yağı döküp ateşten alın ve sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domatesli Demleme Makarna Malzemeler
1- Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kullanacaksanız yeşilbiberleri ince ince kıyın. 2- Makarnayı pişireceğiniz tencereye yağı, domatesi, biberi ve tuzu alıp domatesler hafifçe eriyinceye kadar kavurun. Salçayı domateslerin üzerine ekleyin ve 1dakika daha kavurun. 3- Makarnayı domates sosunun üzerine ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin. 4- Tencereye makarnanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. 5-Kısık ateşte ara sıra karıştırarak makarna suyunu çekene kadar pişirin. 6-Suyunu çeken domatesli makarnayı sade ya da rendelenmiş kaşar peyniriyle servis yapın |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mantarlı Fırın Makarna Malzemeler
1- Fırın makarnayı ortadan ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde (8-10 dk) haşlayın. 2- Haşladığınız makarnaları süzgeçe alın soğuk sudan geçirin ve 1-2 dakika süzgeçte bekletin. 3- Beşamel sos için margarini ve unu varsa sosluk yoksa teflon bir tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. 4- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın. Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 5- Makarnayı haşladığınız tencerede, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar peyniri ve mantarı karıştırın. 6- Karışımı borcama ya da porselen fırın kabına alın. 7- Üzerine 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Keşli Erişte Malzemeler
1- 3 su bardağı erişteyi 1,5 litre suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. 2- Erişte haşlanırken keşi rendeleyin ve tereyağı ile birlikte tavaya alarak pembeleşene kadar kavurun (bu aşamada isterseniz yarım su bardağı ceviz ekleyebilirsiniz). 3- Haşlanan erişteyi servis tabağına alın, üzerine kavurduğunuz keşi serperek servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Toskana Usulü Picci Makarna Malzemeler
1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın. 2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1. kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın. 3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2. kademede 3 dakika karıştırın. 4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. 5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun. 6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin. 7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin. 8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın. Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın. Üzerindeki sos: Sosisli Ragu Malzemeler
Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin. Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fırında Bezelyeli Makarna Malzemeler
Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ve yağ ile kavurun. Salça ve bezelyeyi de ekleyip karıştırın, baharat ekleyin. Makarnayı haşlayıp süzün ve kıymalı harçla karıştırıp bir fırın kabına alın. Tereyağı eritip unu ekleyin ve kavurun, sütü de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ve makarnanın üzerine alıp biraz karıştırın. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri rendesini de serpip kaşar iyice eriyene kadar pişirin. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kremalı Makarna Malzemeler Yarım paket makarna 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tutam tuz Sosu için: 2 paket çiğ krema (400 ml) 2 diş sarimsak 1 yemek kaşığı sıvıyağ yada margarin tuz Garnitür için: 1 adet salatalık 1 adet kırmızı tatlı biber 2-3 sap taze soğan 1 tutam maydanoz isteğe göre akdeniz yeşillikleri Hazırlanışı 1- Makarnayı bol suda ve tencerede dağılmayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 12. dk. haşladım). Makarna haşlanırken sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. 2- Teflon tavaya sıvıyağ koyarak sarımsakları soteleyin hafif pembeleşince ocağı kapatıp kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. 3- Garnitürler yıkayıp istediğiniz ölçülerde ve şekilde dilimleyin. 4- Makarnayı süzün ve servis tabağına alın. Üzerine sosunu ekleyin ve garnitürler ile süsleyerek servis yapın. 5- İsteğe göre baharat ve nane yapraklarıda eklenebilir. Not: Sosunuz daha hafif olmasını isterseniz 1-2 yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Soya Soslu Midyeli Makarna Malzemeler
Öncelikle makarnalarımızı çok pişirmeden haşlıyoruz ve bir kenara ayırıyoruz. Soğanımızı rondo yardımıla çektikten sonra tenceremizde biraz ısıttığımız zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine sarımsak ve domatesleri ekliyip biraz daha pişiriyoruz. Domatesler biraz piştikten sonra içine midyeleri atıp tencerenin kapağını kapatıp iyice domatesler suyunu salana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra bu karışımın içine karabiber, tuz , soya sosu ekliyoruz. En son makarnayıda ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra makarnamız servise hazırdır. Dilerseniz üzerine kaşarda reddeleyebilirsiniz. Yanına bir kadeh kırmızı şarapla süper olacaktır. Afiyet olsun . |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Napoliten Makarna Sos Malzemeleri
1- Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. 2- Soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın yada rendeleyin. 3- Tereyağını sos tenceresine alın. Soğanları ve sarımsakları ekleyerek orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 4- Salçayı soğanların üzerine ekleyin ve karıştırarak eritin. Üzerine domates ve diğer malzemeleri koyarak kısık ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. 5- Sıcakken makarnanın üzerine dökerek servis yapın. Makarna için:
Suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine sıvıyağı ve tuzu atın.Makarnın tamamını tencereye ekleyin ve 1-2 kez karıştırarak orta ateşte pişirin. Pişme süresini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Noodle Malzemeler
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yeşil Soslu Makarna Malzemeler
Roka, maydonoz, isteğe göre fesleğeni bol su ile yıkanır ve doğranır. Diğer malzemlerde eklenerek macun kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirirlir. Malzeme iyice parçalandıktan ve macun kıvamına geldkten sonra tavaya alınır. Kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir. Ceviz parçalarıyla süslenerek soslukta yada makarna üzerinde servis edilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fırında Karidesli Makarna Malzemeler
Karidesleri güzelce haşlayın ve ayıklayın. 1 paket makarnayı bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzün. Beşamel sos için margarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da mikserle çırpın.Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos, karides ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın. Kaşar peyniri rendesi serperek üzeri kızarana kadar fırınlayın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kavrulmuş Makarna Malzemeler
Tencereye 3 yemek kaşığı kadar margarin koyulup eritildikten sonra makarnanın ne kadarını pişireceğimize karar verelim. Eğer paketin tamamını yapacaksak yarım paket burgu makarnayı erimiş olan margarinin üzerine ilave ederek kavrulana kadar karıştıralım. Makarnalar kahverengi oluncaya kadar bu işleme devam ederim. Sonra paketteki diğer makarnayı da üzerine ekleyerek sıcak su ilave ederim. (Bu makarnanın özelliği suyunun süzülmüyor olması ve besin değerini yitirmiyor olmasıdır.) Su, makarnanın bir miktar üzerine çıkmalıdır. Knor bulyon tavuk ta eklenip karıştırılır. Tuzu da ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır. Arada kontrol edebilirsiniz ve eğer makarnanız pişmeyip suyu az gelmişse, üzerine bir miktar kaynamış su ilave edilebilirsiniz. Makarnamız piştikten sonra üzerine domates sosu ile karabiber serpilip servise hazır hale gelir. Afiyet olsun… Not: Bu makarna nasıl ki biz bir misafir geldiğinde kek pasta çörek yapar ikram ederiz, Gönende kadın günlerinde yada komşu sohbetlerinde misafirlere ikram edilirmiş http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kıymalı Patlıcanlı Spagetti Malzemeler
Önce makarnayı içine tuz koyduğumuz sıcak suyun bulunduğu tencereye boşaltıyoruz ve yağımızdan bir miktar koyup haşlıyoruz. Bir miktar yağ ile kıymayı kavurmaya başlıyoruz 1 çorba kaşığı salça koyuyoruz ve biraz su ekliyoruz patlıcanları ve en son domatesleri eklyerek patlıcanlar pişene kaar kavurmaya devam ediyoruz. Süzüp kayık tabağa aldığımız makarnanın üzerine ekleyip servis yapıyoruz. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kıymalı Lazanya Malzemeler
1- Soğanları, patlıcanları, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. 2- Geniş bir tavaya yada tencereye sıvıyağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. 3- Küp küp doğradığınız patlıcanları ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz) 4- Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlanışı 1- Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). 2- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz) 3- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Lazanya: 1- Isıya adayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin. 2- Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın. 3- Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun. 4- Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin. 5- Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 10 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın. 6- 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kaju ve kabaklı pirinç makarnası Malzemeleri
Pirinç makarnasını kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp sudan geçirin ve süzün. Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Biberleri verev şekilde ince doğrayarak ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, teriyaki sos ve kajuları ilave edin ve sotelemeye devam edin. Makarnayı ekleyerek iyice karıştırın ve sıcak servis yapın. Kaju ve kabaklı pirinç makarnası artık hazır, afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Limon Soslu Makarna Malzemeler
1)Reyhan yapraklarini cok ince doğrayin.Yumurta sarisi,limon suyu ve rendesi,zeytinyağı karıştırın,reyhani ekleyin.Ve çirpin. 2)Makarnayi tuzlu suda haşlayin ve süzün. 3)Limon sosunu süzülen makarnaya katip kariştirin.. 4) Üzerine rendelenmiş peyniri serpin. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domatesli Havuçlu Makarna Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ciğerli Domatesli Makarna Malzemeler
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Taze Kabaklı Makarna Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patates Makarnası Malzemeler
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Oduncu Makarna Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Peynir Dolgulu Makarna Malzemeler
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pesto Soslu Makarna Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Makarna Salatası Malzemeler
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebze Dolgulu Makarna Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Zeytinli Makarna Malzemeler
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İç Baklalı Enginarlı Makarna Malzemeler
Makarnayı 1 yemek kaşığı yağ ve tuz ilavesiyle haşlayın. İç baklayı ve enginarı ayrı ayrı haşlayın. İç baklanın dış kabuğunu soyun. Enginarı küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üstüne soyulmuş iç bakla, bezelye ve doğranmış yeşillikleri ekleyin. Tuz ve mayonez ilavesiyle iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üstüne hazırladığınız sostan dökün ve servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Soya Soslu Bebe Mısırlı Makarna Malzemeler
Makarnayı tuz ve yağ ilavesiyle haşlayıp süzün. Zeytinyağ dökülmüş derin teflon tavada sarmısakları kavurup verev olarak doğradığınız taze soğanları da ilave edin. Haşlanmış bezelye, zencefil, bebe mısır ve soya sosunu da ekleyip yüksek ateşte bir kaç dakika daha kavurup makarnayı sosa ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Labneli Sebze Soslu Makarna Malzemeler 1/2 paket makarna 1 adet soğan 2 diş sarmısak 2 adet yeşil biber 6-7 adet mantar 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığı labne peyniri 100 ml. krema 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 3-4 dal taze nane Tuz, karabiber, sıvıyağ Hazırlanışı Bir tavaya sıvıyağ döküp ince doğradığınız soğan ve sarmısakları kavurun. İnce doğranmış biber ve mantarları da ekleyip karıştıralım. Tuz ve karabiberi de ilave edelim. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişince bezelyeleri de tavaya alalım. En son labne peyniri ve kremayı da sebzelerin üstüne döküp karıştıralım. Makarnayı tuz ve sıvıyağ ilavesiyle haşlayıp süzün. Servis tabağına makarnayı alıp üstüne sosu dökün. Taze nane yapraklarını ince ince doğrayıp kaşar peyniri ile birlikte sosun üstüne serpin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Van Peynirli Makarna Malzemeler
Tencerenize yağ, tuz ve 5 su bardağı su ekleyerek kaynatın. Makarnayı içine atıp biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp arada bir karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Makarna tarifi nize rendelenmiş peyniri karıştırıp servis tabaklarına boşaltın. Hoş görünmesi için üstüne maydanoz koyabilirsiniz. Afiyet olsun… |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Fındıklı Makarna Malzemeler
Her zaman hasladığınız gibi önce makarnalarımızı haşlayalım. Yağlanmış borcamımıza makarnalarımızın yarısını boşaltıp yayalım. Üzerine önce beyaz peynirimizin yarısını elimizle ezip dağıtalım. Sonra fındık içimizin yarısını yine her yanına gelecek şekilde serpelim. Rendelenmiş peynirimizi de yarısını serptikten sonra kalan makarnamızı üzerine yayalım. Tekrar kalan beyaz peynirimizi fındık içimizi ve 2 yemek kaşığında kızarttığımız ekmekçiklerimizi serpelim. Son olarakda kaşar peynirimizi ekmekçiklerimizin üzerine serpelim ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ançuezli Makarna Malzemeler
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pasta Makarna Malzemeler
Patlıcanı soyup ince ince dilimleyelim. Biberleri kalın şeritler şeklinde uzunlamasına keselim. Kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alalım. Tencerede makarnaları haşlamak için su kaynatalım. Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ettikten sonra makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim. Derin bir kapta yoğurt ,yumurta tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım. Süzdüğümüz makarnaları ekleyerek iyice karıştıralım. Pişirme kağıdı ile kapladığımız baton kek kalıbının dibine renkli biberlerden dizelim. Geriye kalan biberlerin tümünün zarlarını soyalım. Elimize eldivenleri takıp makarnaları tutam tutam elimize alıp düzeltelim. Makarnaları biberlerin üzerine uzatarak düzgünce koyalım. Bir kat dizdikten sonra kızarttığımız patlıcan ve biberlerden dizerek üzerine kaşar peyniri serpelim. Tekrar makarnalardan koyup aynı işlemi tekrarlayalım. Kalan sosu üzerine döktükten sonra 200 derece fırında her tarafı kızaracak şekilde pişirelim. Fırından çıkarıp ters çevirelim. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Safranlı Makarna Malzemeler
Taze soğan ve sarımsakları temizleyip, ince ince doğrayın ve bir kaseye alıp, elinizde ovarak halka halka ayırın. Maydanozu temizleyip robotta çekin ya da ince ince doğrayın. Tencerede margarini ısıtıp, soğan ve sarımsağı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocağın altını kapatıp, ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın. Ayrı bir tencerede suyu kaynatıp, suya tuz ve safran ekleyerek makarnayı haşlayın. Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin. Havucu temizleyerek sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın. Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar soteleyin. Makarnayı servis tabağına alıp, üzerini havuçla süsleyerek servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kuşkonmazlı Makarna Malzemeler
Kuşkonmazların odunsu kısımlarını temizleyin. Her birini 5-6 cm uzunluğunda parçalara kesin ve uç kısımları ile sap kısımlarını ayırın. Kremaya sarımsakları ekleyin. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve 1-2 dakika daha ısıtıp ateşten alın. Sarımsakları çıkarın. Kuşkonmazların sap kısımlarını, tuzlu, kaynar bol suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika haşlayın ve süzün. Kremaya haşlanmış kuşkonmaz ve rendelenmiş peyniri katın. Püre kıvamına gelinceye kadar robattan geçirin. Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda, arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar haşlayın. Makarnayı, ateşten almadan önceki son iki dakika, ayırdığınız kuşkonmaz saplarını katın. Makarnayı, ateşten alıp, süzün ve kremayı ekleyip, hafifçe karıştırın. Dilim peynirleri serperek servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebze Soslu, Yumurtalı Burgu Makarna Malzemeler
Makarnalar haşlanırken tavaya yağı koyun ve orta ateşte biraz kızartın. Tavuk parçalarını atın, suyunu çekene kadar, 6 dakika civarında, karıştırarak kızartın. Sarımsağı ve diğer tüm sebzeleri ekleyin, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4 dakika, pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Makarnalar aldente kıvamda haşlandıktan sonra süzün ve yaptığınız karışımı üstüne ekleyin. Tuz ve biberle çeşitlendirin. Karışımı tabaklara bölüm ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Sebzeli Kepek Makarna Malzemeler
Makarnayı tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Soğanları ve domatesleri ufak ufak doğrayın. Yağ koymadan 8 yemek kaşığı suyla pişirin. Tuzunu atın. Karabiber ve kekik ilave edin. Semizotlarını ayıklayın. Dereotu ve maydanozu kıyın. Hepsini birden büyükçe bir kapta karıştırın. Servise hazırlayın. Halka şeklinde kestiğiniz kırmızı biberlerle süsleyin. Ispanaklı İtalyan Makarnası Malzemeler
Ispanakları yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın, tuz serpip ovalayın. Blenderda ıspanakları iyice ezip yoğurma kabına alın. 3 yumurta, 5 bardak un, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Sert bir hamur tutup 20 dakika bekletin. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp 3 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın. Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Spagetti Zade Malzemeler
Kıymayı yoğurduktan sonra mitite köfteden daha küçük bir şekilde sokulur. Mantarlar doğrandıktan sonra domatesle birlikte tavada kavrulur. Makarnada haşlanır ve hazırladığımız sos ilave edilir. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ilave edilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Acı Soslu Makarna Malzemeler
Hazırlanışı Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın. Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın. Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Peynirli Nevizade Makarnası Malzemeler
Makarnayı kaynayan tuzlu suya aktarıp karıştırdıktan sonra 10-12 dakika kadar haşlayın. Makarnalar süzgeçte beklerken, tuz karabiber ve kremayı makarna tenceresine aktarın. Ocağın altı çok kısık olmalı, yoksa krema kesilebilir. Üzerine zeytinyağı, makarna suyu ve çedar peynirini ilave edip sürekli karıştırın. Kanyamaya başlayınca üzerine süzgeçte bekleyen makarnayı aktarıp tüm malzemeleri karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp, makarnayı bekletmeden servis tabağına alın. Üzerine yine rendelenmiş peynir serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Salkım Söğüt Makarna Malzemeler
Önce makarnayı kaynayan tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp süzün. Tekrar tencereye aktarıp birbirine yapışmasın diye üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek karıştırın. Öte yandan, zeytinyağını teflon tavaya aktarıp incecik doğradığınız yeşil soğanı 3-4 dakika kavurun. Üzerine ince uzun doğranmış kabak ve havuç dilimlerini ilave edip karıştırarak 7-8 dakika kısık ateşte soteleyin. Tuzu ve karabiberi de serpiştirin. Sotelenmiş sebzeleri makarnayla karıştırın. Ocağın altını kısığa ayarlayıp makarnayı birkaç kez daha karıştırın. İncecik kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirerek sıcak sıcak servise sunun. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kuşbaşılı Makarna Malzemeler
Makarnalarımızı hafif sert kalacak şekilde haşlıyoruz.(5-7 dk.) Haşalanan makarna süzüldükten sonra süzgece boşaltılır. Haşlama tenceresi iyicene yıkandıktan sonra tencereye yağı boşaltılır ve kuşbaşıları gevrek olacak şekilde kızartıyoruz. Üzerine iki kaşık salça koyduktan sonra beraber kavuruyoruz.Daha sonra makarnalarımızı tencereye boşaltıyoruz.Orta ateşte kısa bir süre karıştırdıktan sonra ocağı söndürüyoruz.Bir tutam orta büyüklükte kıyılmış maydonoz eklendikten sonra baharatlarımızıda ekliyoruz. Mayonezli İtalyan Makarna Malzemeler
Makarnayı suda haşlayıp süzün, salamları kibrit çöpü şeklinde, sosisleri küp şeklinde doğrayın. Haşladığınız makarnanın içine mayonez ve yoğurdu daha sonrada diğer malzemeyi karıştırın.isteğe göre mayonez ve yoğurdu çoğaltabilirsiniz |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Don ALfredo Spagetti Tarifi Malzemeler
Un tereyağında hafifçe pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra süt yavaş yavaş una ilave edilirken bir yandanda topaklanma olmaması için iyice karıştırılır. Daha sonra tuz ve karabiber de ilave edilerek karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşana kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Spagetti makarna tuzlu suda haşlanır. Mantarlar iyice haşlandıktan sonra ince ince doğranır. Jambonlar küçük küçük doğrandıktan sonra mantarlarla birlikte beşamel sosa katılıp karıştırılır. Makarnalar haşlandıktan sonra suyu süzdürülerek soğuk su ile yıkanır ve tencerenin dibine yarım kaşık yağ yakılarak makarnalar konulup karıştırılır. Daha sonra servis tabağına alınarak üzerine mantarlı iambonlu beşamel sosu dökülür. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Et Suyunda Makarna Malzemeler
Etin üzerine 6 su bardağı su konur, et yumuşayana dek haşlanır. Aynı et suyu başka tencereye aktarılır, tuz eklenir, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave edilir. Kaynama noktasına gelince makarna atılır, 30 saniye kadar karıştırılır. sonra 10-12 dakika boyunca pilav gibi suyu makarnaya çektirilir. Haşlanmış et didiklenir. Tavaya 3 çorba kaşığı yağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirilir. Üzerine didiklenmiş et, rende domates ve tuz eklenir. 1-2 dakika daha pişirilir. Makarnanın üzerine konur. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Armutlu Makarna Malzemeler
Rendelenmis armutlari 1 kasik tereyaginda 1-2 dakika kavurun ve sogumaya birakin.Ayni zamanda makarnalari haslayin.Iclerini armut karisimiyla doldurup bir kenarda bekletin.Derin bir tavada ezilmis peyniri kremayla kati kivama gelinceye kadar kaynatin.Sicakken makarnanin ustune dokup servis yapin.Peynirin tuz oranina gore tuz miktarina siz karan verin,taze cekilmis karabiberle servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Diyet makarna İçindekiler
Makarnayı haşlayın. Havucu dilimleyin. Brokolinin iri parçalarını bölün. Bezelyelerle birlikte tamamını buharda pişirin. Taze soğanı ince kıyın, sarımsağı kıyın. Haşlanan sebzelerle birlikte hepsini makarnaya katın. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İrmikli makarna Malzemeler • 200 ml su • 450 gr buğday irmiği Sosu için • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet olgun domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • Tuz • Karabiber • Kırmızı pul biber Üzeri için • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı 1. Geniş bir yoğurma kabına irmiği koyup su ilave ederek irmik taneleri yok olup pürüzsüz bir hale gelene kadar iyice yoğurun. 2. Hazırladığınız hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırın. 3. Bezeleri kesme tahtasının üzerinde ileri geri yuvarlayarak uzun bir sosis kalınlığına getirin. 4. Bütün bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra her birini 3’er cm parçalara ayırın. 5. Her 3’er cm lik parçayı iki elinizin parmak uçlarıyla hem yanlara doğru çekiştirerek hem de tahtanın üzerinde ileri geri yuvarlayarak uzatın. 6. Uzunlukları 15 cm olana kadar yuvarlama işlemine devam edin. 7. Çubuk makarna haline gelen bu hamurları emiz bir bezin üzerine sırasıyla dizin. 8. Bol tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün. 9. Sosu için, domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. 10. Sos tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın ve domatesleri içine atın. 11. Domatesler yumuşayıncaya kadar orta ısılı ateşte 10 dakika pişirin. 12. Domates salçası, tuz, karabiber, ve kırmızı pulbiberi üzerine ilave edip 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın. 13. Sosu haşladığınız makarnaya döküp karıştırın. 14. Makarnayı servis tabağına alın. 15. Üzerine parmesan yada kaşar peyniri serperek servis edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Brokolili Makarna Malzemeler • 300 gr brokoli • 200 gr kıyma • 2 adet domates • 2 yemek kaşığı tereyağı • 1 paket makarna • Tuz • Karabiber • Pulbiber Yapılışı 1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. 2. Brokolileri yıkayıp saplarını kesin ve küçük bir tencerenin içine alın. 3. Daha büyük bir tencerede suyu kaynatıp brokolileri tencereyle birlikte suyun içine koyun ve kapağı kapatıp yumuşayana kadar buharda pişirin. 4. Tavada tereyağı eritin kıymayı bu yağda kavurun. 5. Domatesleri soyup dilimleyin ve etlere ilave edip etlerle 2-3 dakika kavurun. 6. Üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave ettikten sonra ocaktan alın. 7. Makarnayı servis tabağına alın ve üzerine hazırladığını sosu dökün. 8. Yumuşayan brokolileride üzerine ilave ettikten sonra servis edin. |
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Kuskus Graten Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Etli Orman Soslu Makarna Malzemeler • Yarım paket makarna Etli Orman Sos için • 300 gr yağsız dana eti • 80 gr dana ciğeri • 1/2 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin • 1 soğan • 1 kereviz sapı • 1 diş sarımsak • 1 domates • Kekik • Mercanköşk • Biberiye • ½ su bardağı şarap • Rendelenmiş keçi peyniri • ½ su bardağı sebze suyu • 6-7 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz • Karabiber Yapılışı 1. Sarımsak, kereviz sapı ve biberi ufak ufak doğrayın. 2. Tencerede zeytinyağını ısıtıp doğranmış sebzeleri, ufak kuşbaşı doğranmış et ve ciğeri ekleyip karıştırın. 3. Tuz ve karabiber serpip pembeleşinceye kadar kavurun. 4. Kavrulduktan sonra şarabı ilave edin. 5. Şarap buharlaşınca biberiye, mercanköşk ve kekik ekleyip karıştırın. 6. Zeytinleri ufak doğrayıp, küp şeklinde doğranmış domatesle birlikte tencereye boşaltın. 7. Sosa, sebze suyunu ve peyniri ekleyip 5-6 dakika harlı ateşte kaynatın. 8. Ateşin altını kısıp kapağı kapalı olarak et yumuşayıncaya kadar pişirin. 9. Makarnayı haşlayıp süzün. 10. Sosu üzerine dökerek sıcak servis yapın. Dipnot : Tarifler;başta yemektarifleri, lezzet, afiyetle olmak üzere bir çok yemek sitesinden derlenmiştir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.