![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mutfak ile ilgilenmeye başlayanların veya yalnız yaşayanların en aşina olduğu yemek çeşitlerinden biridir pilav. Ancak o kadar çok ve sık yapılması, pilavın en iyi bilinen ve en güzel yapılan tarif olduğunu ifade etmiyor maalesef! Tam tersine, pilav yapılması en hassas, tavının/kıvamının tutturulması en zor tariflerden biridir. Kendisi dışında lezzet veren başka malzemelerin katılmaması, bu tarifin kıvamının tutturulmasını güçlendiren en önemli faktör. Şöyle bir kişisel pilav yapma deneyimlerinizi gözden geçirin. Özellikle konuklarınız varken yaptığınız kaç pilavı göğsünüzü kabartarak, başınız dik sofraya getirdiniz? “Aceleye geldi”, “Sizin şansınıza…”, “Aslında çok güzel pilav yaptığımı söylerler”, “Bir daha o marketin pirincini almam”, “Geçen yaptığım pilav bilseniz ne güzel oldu”, “Şimdi toksunuz ya, o yüzden…” v.b. birçok bahane mutlaka size de çok tanıdık gelecektir. Artık bahaneleri bırakıp marifetinizi ortaya koyma zamanı geldi. Vereceğimiz püf noktalarıyla mükemmel pilavın tüm gizli kalmış sırlarını açıklıyoruz. Konuklarınıza ikram edeceğiniz pilavın ardından mükemmel pilavın sırlarını öğrenmek isteyenlere vereceğiniz yanıtları da şimdiden hazırlayın. Pilava lezzet katmak için önce tereyağı ile hafifçe kavurun. Böylece pirinçleriniz hem tereyağın lezzetini alacak hem de pişirme sırasında dağılmasını engelleyecektir. Pirinçlerin yapışmasını önlemek ve tane tane olmasını sağlamak için de pişirme suyuna bir miktar sıvı yağ ilave edin. Pilavınızın rengi de önemli ve ilik gibi bembeyaz görünmesi içinse pişme suyuna 1-2 çay kaşığı limon suyu eklemeyi deneyin. Pilavın pişip pişmediğini anlamak için çatala, kaşığa güvenmeyin; tadına bakın. Yenilebilir yumuşaklıkta ve dişe gelir sertlikteyse kıvamı tamamdır. Henüz yenilebilir yumuşaklığa gelmemiş ancak suyu da kalmamışsa biraz daha sıcak su ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ekleyeceğiniz suyun mutlaka sıcak olması gerekir. Pilavı karıştırmanın, pirinçteki nişastayı açığa çıkardığını ve nişastanın da tanelerin birbirine yapışmasına neden olacağını aklınızdan çıkarmayın. Diyelim ki, pilavınız pişti ama pirinçler çok yumuşamış, yani lapalaşmış. Endişe etmeyin ve çok kısık ateşte bir çatal yardımıyla dikkatlice havalandırarak pişirmeye devam edin. Ta ki, suyunu iyice çeksin. Pilavı ısıtmak da ayrı bir maharet gerektirir. Mükemmel yapılmış bir pilavın ısıtıldığında tüm özelliğini kaybettiği de çok vakidir. Burada işin sırrı pilavı karıştırmamaktır. Pilava 1-2 yemek kaşığı su ekleyin ve çok kısık ateşte ısıtın. Pilavın tanelerinin bozulmaması için de tencereyi arada bir sallamak suretiyle alt üst edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Beyaz ve Esmer Pirincin Besin Değerleri 100 gr. pişirilmiş beyaz pirincin besin değerleri şunlardır:
Esmer pirinç denilen türün besin değerleri, beyazınkinden daha yüksektir ve 100 gr. pişirilmiş esmer pirincin besin değerleri şöyle sıralanabilir:
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bulgurun besin değeri Yaklaşık 100 Gr. Bulgur için
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcanlı Pirinç Pilavı Malzemeler
Pirinci yıkayıp suyunu süzmesi için bir süzgeçte bırakın. Patlıcanları küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın. Biberleri de küçük küçük doğrayın. Tencerede sıvı yağda önce soğanları biraz kavurun. Salçayı ilave edin. Biberleri ve patlıcanları da ekleyerek soteleyin. Sonra pirinci ilave ederek kavurun, suyunu ayarlayıp tuzunu da ekleyerek pişirin. Not: Bu tarife domates rendesi, maydanoz da ilave edebilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tavuklu Şehriye Pilavı Malzemeler
Öncelikle şehriyeler kızgın yağda kızarana dek kavrulur, ardından şehriyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Ayrı bir yerde rendelenen havuçlar çok az yağda sote edilir (kavrulur) ve yine pişirilen tavuk göğsü didiklenerek şehriyenin içine konulur ve şehriyeler pişmeye bırakılır (pilav gibi pişirilir ölçüler size kalmış, göz kararı da yapabilirsiniz). İster sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edilir…Afiyet olsun. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Gösterişli Bulgur Pilavı Malzemeler Pilav için;
Tavuğun kemiğini kesmeden uzun şerit çizikler yapıyoruz, az suda tuzla iyice haşlıyoruz (bol suda haşlayıp suyunu pilavda da kullanabilirsiniz). Pilav için yağımızı eritip bulguru yağda biraz çeviriyoruz. Diğer malzemeleri ekliyoruz, damak zevkinize göre tuz ekleyip suyunu veriyoruz, suyun malzemeleri iki üç parmak geçmesi yeterli fakat bazı bulgurlar fazla su çekiyor sonradan biraz kaynar su ekleyebilirsiniz. Pilavı pişirdikten sonra tavuğumuzu üzerine yerleştiriyoruz, arzu eden kızartıp da koyabilir. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcanlı Nohutlu Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İç Baklalı Pilav Malzemeler
Bu pilavı taze içbakla ile de kabuklu kurutulmuş iç bakla ile de hazırlayabilirsiniz. Öncelikle baklaları suda haşlıyoruz. Baklalarınız kuru ise akşamdan soğuk suda ıslatarak ardından daha uzun süre haşlamanız gerekecektir. Ben taze iken haşlanıp derin dondurucuda dondurulmuş bakla ile hazırladım. Taze yada dondurulmuş bakla ile hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı zeytinyağında ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz. Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 1-2 saat beklettiğimiz pirinçleri ,suyunu süzerek baklalara ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Son olarak kıyılmış dere otunu ,etsuyunu ,kesmeşekeri ,tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. 4-5 damla limon suyunu pilavın üzerine damlattıktan sonra ,pilavın üzerine kağıt havlu örterek ,tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Saltanat Pilavı Malzemeler Köfte malzemeleri:
Köfte malzemelerini karıştırılıp yoğurularak minik minik köfteler hazırlanır. Minik köfteler kızgın yağda veya fırında pişirilir. Pilavımızı da 3 su bardağı su ile pişiriyoruz. Havuç ve ıspanağımızı da ayrı ayrı soteliyoruz.Pilavımızı ikiye bölüyoruz. Bir kısmını ıspanak ile karıştırıyoruz. Kalan pilavıda sotelediğimiz havuç ile karıştırıyoruz. Kek kalıbının dibine kızartılmış köfteler yerleştirilir. Üzerine havuçlu pilav en üste ıspanaklı pilav karışımı konulur ve bastırılır.Servis tabağına ters çevrilip servis yapılır.. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamsi Pilavı Malzemeler
Yağları karıştırıp tavada ince doğranmış soğanlar kavurulur, üzerine rendelenmiş havuç ve küçük küpler halinde doğranmış patatesler eklenip kavrulur, bu karışıma fıstıklarda eklenip çevrilir. Domates rendesi de kavrulan karışıma eklendikten sonra pirinçte eklenir, karıştırarak kavrulmaya devam edilir. Tuz karabiberi ve kuş üzümü de eklenip 2 bardak sıcak su karışımın üstüne eklenir, pilav tam pişmeden ocak kapatılır. Bu arada yağlanmış tepsiye hamsiler düzgün bir şeklde yerleştirilir, içine iç pilav döşenerek, pilavın üstü tekrar hamsilerle kapatılır ,üzerine ince dilimler halinde tereyağ yada margarin konulur. Kızgın fırında fırının pişirme süresine göre 30-45 dk kadar pişirilir ve servise hazırdır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Körili Pilav Malzemeler
Tencerede tereyağını eritip pirinci ekleyin. İyice kavurduktan sonra köri ve kuş üzümünü ekleyin. Biraz daha kavurarak tavuk suyunu ilave edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra bir kere karıştırıp 10-15 dk bekletin. Serviz yapacağınız zaman bir tabağı alın üzerine ince kıyılmış taze soğan saplarını ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domatesli Pirinç Pilavı Malzemeler
Yarım ölçü su ile 2 ölçü rende domatesimizi teflona alıyoruz. Suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz (Suyunu çektikten sonraki ölçü 1,5 bardak olacak)Tereyağımızı pilavı pişireceğimiz tencereye alıyoruz. Eritiyoruz, 20-30 dk ılık suda beklettiğimiz yıkayıp ,süzdüğümüz pirinci ekliyoruz 1-2 dk kavuruyoruz. Pişmiş domates rendemizi ekliyoruz. 1-2 dk daha kavuruyoruz. 1 bardak sıcak suyumuzu tuz ve karabiberimiz ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çektikten sonra 20 dk kadar bezle bohçalayıp dinlendiriyoruz.Servis için öneri, sarımsaklı cacık.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yufkada Bulgur Pilavı Malzemeler
Soğanı ince ince doğrayıp pembeleşene kadar yağda kavuruyoruz, salçayı ekleyip hafif karıştırın, bulguru ve suyu ekleyin, tuz ve istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Sulu kalacak şekilde pişirin, bazı bulgurlar fazla su çekiyor suyunu kendiniz ayarlayabilirsiniz, yufkayı dörde katlayıp sıcakken bulguru dökün. Afiyet olsun. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mercimekli Bulgur Pilavı(Müceddere) Malzemeler
İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsın.Tencereye soğanı ince ince kıyın margarin ile birlikte kavurun.Pişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsun.Mercimekleri ilave edin.Bulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyor.Suyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın. NOT:Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir.Başka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülür. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Maklube Malzemeler
Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin.1 bardak kaynar su ilave edin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesi dilim dilim doğrayıp kızartın. Soğanı halka halka doğrayın. Tabanı yağlanmış derince bir tencerenin dibine soğanları dizin. Üzerine pişirdiğiniz etleri suyu ile beraber boşaltın. Etlerin üzerini kızarmış patates il kapatın. Son olarak üzerine pirinci yayın. Yaklaşık 4 kase kaynamış suyu yavaşça pirincin üzerine boşaltın. En üste tereyağı parçaları koyup kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine servis tabağını örtün ve tabakla beraber dikkatli bir şekilde tencereyi ters çevirin. Yavaş yavaş tencereyi kaldırın. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Büryan Pilavı Malzemeler
Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın. Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün. Bir tencerede üç kaşık margarini eritin. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun. Beş on dakika sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin. Bir süre beraber kavrulsunlar. Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dökün. Etleri de üzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Perde Pilavı Malzemeler Pilavı için:
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım. Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın. Hamurun yapımı Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Şehriye Pilavı Malzemeler
Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin. Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın. Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Havuçlu Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İç Pilav Malzemeler
Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım.(Pilavımızda dişe dokunur büyüklükte seviyoruz ciğeri,arzuya göre daha küçük küp hale getirebilirsiniz)Pirincimizi sıcak suya ıslatalım.Soğanı yemeklik küp doğrayalım. Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın,dolma fıstığını yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun,soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin.Tüm malzememizi,3-4 dk orta hararetteki ateşte kavuralım.Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı,karabiber ve tarçını ekleyelim.Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin.Sıcak suyumuzu eklediğimizde,kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyip,pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşte alalım. Suyunu çektirdiğiniz pilavı,20-30 dk “sofra bezine” bohçalayarak,demlendirin. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Havuçlu Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Pilav Malzemeler
Tarif Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim. Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz. Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım. Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım.Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım.Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim. Tel tel oluncaya kadar kavuralım. Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz.)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim.Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim.Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım.Daha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Malzemeler
Tencereye sıvıyağ döküyoruz. Bademleri ekleyip kavuruyoruz. Tavukları kemiklerinden ayırıp doğuruyoruz. Bademle birlikte tavukları kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kuru kayısıları doğruyoruz. Üzüm ve kayısıları yıkayıp süzüyoruz. Süzdükten sonra tavuğa ekliyoruz. Hardal ve balı ekleyip karıştırıyoruz. Biraz sıcak su ekleyip tavuğu pişiriyoruz. Pilavı için, tereyağını tencereye koyuyoruz. Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz. Et suyu ve üzerini bir parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ilave edip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Servis tabağına pişen pilavımızı koyuyoruz. Üzerine ballı bademli tavuğunu koyup servis ediyoruz. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeler
Yeşil mercimeği sıcak su ile ıspatıp kara suyunu döküyoruz. Küçük bir tencereye koyup yarı kıvamda haşlıyoruz. Tereyağı ve biraz sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp yağda kavuruyoruz. Bulguru ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekliyoruz. Et suyu ve mercimekleri suyu ile döküp karıştırıyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pilav Üstü Köfte Malzemeler Pilavı İçin:
Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz. Yıkanmış pirinçleri döküp kavuruyoruz. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Kabak ve patlıcanı uzunlamasına ince bir şekilde dilimliyoruz. Tuz ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Tuz, karabiber ve kimyon katıp yoğuruyoruz. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri sıvıyağ ile geniş bir tavada kızartıyoruz. Soyulmuş domates ve biberi doğrayıp köfteye ekliyoruz. Domates salçası, doğranmış fesleğen, tuz ve karabiber döküp kavurmaya devam ediyoruz. Pilavı geniş bir servis tabağına alıyoruz. Fırında kızarmış sebzeleri etrafına diziyoruz. Sosla kavrulan köfteleri üzerine koyup servis ediyoruz. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mantarlı Bulgur Pilavı Malzemeler
1- Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kıyın. 2- Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın. 3- Tencereye soğanı ve sarımsağı alıp yağları ekleyerek kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. 4- Mantarları ve domates rendesini ekleyip mantarlar ve domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. 5- Suyunu çeken domates ve mantarlara bulguru ekleyip 2 dakika kadar kavurun. 6- Kaynayan suyun içinde bulyonu eritip 4 su bardağı suyu bulgurların üzerine ilave edin. 7- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. 8- Ocağı kapatın, suyunu çeken pilavın kapağını açın. Tencerenin üzerini gazete kağıdı koyup kapağı tekrar kapatın. Servis yapıncaya kadar pilavı demlenmeye bırakın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Zencefilli Ayvalı Kış Pilavı Malzemeler
1- Pirinci ılık su ile ıslatın ve 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen pirinçleri suyunun süzülmesi için süzgece alın. 2- Elma, ayva ve havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alarak eritin. Doğradığınız meyveleri, üzümleri ve portakal kabuğu rendesini tencereye ekleyerek 5 dakika kadar orta ateşte kavurun. 3- Süzdüğünüz pirinci ve toz baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun. 4- 3 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Buğday Pilavı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Etli Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tavuk Suyuna Tarhunlu Pirinç Pilavı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Garnitürlü Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Özbek Pilavı Malzemeler
1- Domatesi küp küp doğrayın. Havuçları rendenin ufak kısmında rendeleyin. 2- Tencereye yağı ve etleri koyun , orta ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 3- Etlerin üzerine havuç rendesini ve salçayı ilave edip kavurun. 4- Salça dağılınca 2 su bardağı pirinci ilave edip iyice karıştırın. Pirincin üzerine tuz, karabiber ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 5- Pişen pilavı ocaktan alın kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Karıştırarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kestaneli İç Pilavı Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ebegümecili Bulgur Pilavı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bademli Üzümlü Pilav Malzemeler
Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dk. bekletilir. Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür. Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir. Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 10 dk. kadar dinlendirilerek servis yapın. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Isırgan Otlu Bulgur Pilavı Malzemeler
Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun. Ayıklanmış ve iri doğranmış ısırgan otunu ekleyerek 1 dk. karıştırın 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Arap Pilavı Malzemeler
1 . Eti tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın. Suyu ile birlikte bekletin. 2 . Patlıcanları halka halka doğrayın. Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın. 3. Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin. 4. Üzerine patlıcanları bekletin. Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun. 5. Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün. Tuzunu da ekleyin. 6. Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın. Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin. Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin. 7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın. Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kral Pilavı Malzemeler • 2 su bardağı pirinç • 2 su bardağı et suyu • 250 gr kıyma • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates salçası • 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri • 1,5 su bardağı bezelye • tuz • karabiber Hazırlanışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Salma Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ali Nazik Pilavı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fırında Pilavlı Kuzu Gerdan Malzemeler
Arpa şehriyeyi sıvıyağda kavurun. Rengi değişince üzerine doğranmış soğanları da ekleyerek kavurun. Soğanlar da kavrulduktan sonra pirinci de ilave edip tuzunu ayarlayın .Daha sonra kavrulan pirinç ve arpa şehriyeyi tepsiye alın. Daha önceden,defne yaprağı ,sarımsak ve tane karabiber ile beraber haşladığınız etleri de tepsiye ekledikten sonra pişirecek kadar su ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Cevizli Bulgur Pilavı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Azeri Pilavı Malzemeler
Öncelikle tencereye 300 gram kuzu etini alın.Etlerin üstüne sıcak su döküp etleri pişirin.2 tane soğanı piyaz şeklinde doğrayın.Soğanları kavurup üstüne kuru kayısı,kuru mürdüm eriği,badem, haşlanmış kestane, fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin. Pilavı yapmak için tencereye sıvıyağını alın. Üstüne yıkayıp süzdüğümüz 3 su bardağı pirinci ekleyip karıştırın.İyice kavurun ve üstüne sıcak su dökün ve pilavı pişirin.Kavrulmuş olan etleri ve soğanlı yemişli malzemeleri pilav ile karıştırın.tencereyi servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirelim. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Göçmen Pilavı Malzemeler
Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın. Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Firik Pilavı Malzemeler
Tencerenin içine 2 çorba kaşığı sıvıyağını veya tereyağı alın.Küp, küp doğranmış soğanları bu yağda soteleyin.Üstüne kıyma kavurmasını ekleyin.Ve karıştırmaya devam edin. Frig bulguru ve pilavlık bulguru da tencereye alın malzeme tamamen karıştıktan sonra domates salçasını da ekleyin bir iki karıştırıp nohutunu da ilave edin.En son olarakta 6 su bardağı sıcak su ve tuzunu da koyup kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin.45 dakika dinlendirip servis yapın. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Mevlana Pilavı Malzemeler
1- Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve kıyma konup kavrulur. 2- Soğan halka halka kesilip, kıymaya ilave edilip, hafif pembeleştirilir. Havuç irice rendelenip tencereye katılıp 2 dakika kavrulur. 3- Domates küçük parçalara doğranıp tencereye konup kavrulmaya devam edilir. Biberler de halka halka kesilip, tencereye katılıp bir miktar daha kavrulur. Et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek hepsi kaynatılır. 4- Bulguru yıkayıp, süzülüp kaynayan et suyuna dökülüp bir defa karıştırılır. 5- Tencerenin kapağı kapatılıp evvela harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyu çektirilip dinlendirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Akasya Pilavı Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Baharatlı Pilav Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Biberli Mısırlı Pilav Malzemeler
1 adet olan kuru soğanı küçük, küçük doğrayın.Tencereye sıvıyağını koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanı kavurun.Soğanı pembeleşene kadar kavurup 2 su bardağı pirinç i ekleyin ve kavrmayı sürdürün. 2 adet kırmızı biberi küp, küp doğrayıp pirincin üstüne kırmızı biberleri de ekleyin onun üstüne mısırları son olarakta tuzunu ve et suyunu ekleyip pişmeye bırakın.Biraz demlendikten sonra servis yapabilirsiniz. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kayısılı Pilav Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Otlu Pilav Malzemeler
Küçük, küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında soteleyin. Üstüne domatesi küp, küp doğrayıp bir karıştırın. Otları da normal büyüklükte doğrayıp ilave edin. Üstüne bulguru da ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberini atıp suyunu verin. Piştikten sonra üstüne tereyağı eritip gezdirin. Biraz ekşi , biraz sulu lezzetli mi lezetli bir pilav. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fıstıklı Pilav Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Gökkuşağı Pilavı Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İncikli Pilav Malzemeler İncik için :
Tencereye sıvıyağı koyun.Üstüne 5 tane kuzu inciği ekleyin.1 tane soğanı elma dilimi gibi kesin.2 diş sarımsağı iri, iri doğrayın.Kuzu inciklerin üstünesoğanları ve sarımsakları ekleyin.Üstüne 3 tane defne yaprağı,tane karabiberleri ekleyin. Üstüne 2 çorba kaşığı salçayıda ekleyip soteleyin.Daha sonra üstüne sıcak su ekleyin ve kuzu incikleri pişirin.Pilavı yapmak için 1 çorba kaşığı tereyağını tencerye koyun.Üstüne sıvıyağınıda dökün.Ve 2 çorba kaşığı dolmalık fıstıkları ekleyin ve kavurun. Dolmalık fıstık kavrulunca üstüne 3 su bardağı pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.Sonra yenibahar, kuş üzümünü,karabiberi ekleyin. Üstüne sıcak su ekleyip pilavı pişirin.Bir taraftanda yeşil biberi, patlıcanı, , patatesi parmak büyüklüğünde doğrayıp kızartın.Diğer taraftada ise tavada yeşil fıstıkları ve bademleri kavurun pilavın içine ilave edin.Pilavı bir servis tabağına alıp Pilavın etrafına kuzu incikleri dizin.Üstüne kızartığınız patates patlıcanları ve biberleri ekleyip servis edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İstanbul Pilavı Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kuskus Pilavı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Paşa Pilavı Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sazak Pilavı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Süpriz Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Vişneli Pilav Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yaz Pilavı Malzemeler
Pilav tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı koyun. Üstüne küp,küp doğradığınız enginarları ve kuru soğanı ilave edip soteleyin.Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ekleyin.Sıcak suyunuda ekleyerek 10 dakika pişirin.Üzerine yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Tuzunuda ekleyip suyunu çekene dek pişirin ve dinlendirin. Daha sonra önceden ince, ince doğranmış soğanları ve dereotunu ekleyip karıştırın.Pilavınız servise hazırdır. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ezogelin Pilavı Malzemeler
Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve şehriyeyi koyup 5 dakika kavuralım. Yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, hepsini birden kısık ateşte 5 dakika daha kavuralım. İnce kıyılmış pırasayı, domatesi, yeşil biberi ve kırmızı biberi de ekleyip, bir iki kere daha çevirelim. 3.5 bardak su-etsuyu karışımını da ilave edelim. Kaynayınca ateşi kısarak, 20 dakika pişirelim.Piştikten sonra pilavı servis tabağına alalım, ince kıydığımız maydanozu ve toz karabiberi serpip, servis yapalım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bolu Mengen Pilavı Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Portakallı Bademli Pilav Malzemeler
Pirinç tuzlu sıcak suda 1 saat bekletilip iyice yıkanır süzülür. Tencereye tereyağ ve sıvıyağ konur. İki su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca tuz havuç ve pirinç konup karıştırılır. Portakal suyu ilave edilir. Ocak kısılır. 10 dakika pişirilir. Diğer bir tarafta 1 kaşık sıvıyağ ile bademler kızartılır. Pilavın üstüne kızarmış bademler ve portakal kabuğu konur. Karıştırılır. Servis tabağına alınır. Fileto portakal dilimleriyle süslenip servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Susamlı Pilav Malzemeler
1 – Pirinci 1 saat tuzlu sıcak suda bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. 2 – Tereyağını tencereye koyup içine susamları ilave edin. Susamlar kızarana kadar kavurun. Susamlar kızardıktan sonra et suyunu ilave edin. Bu karışım kaynayınca içine tuzu, şekeri ve pirinci ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin. 3 – Susamlı pilavınız servise hazırdır. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Uludağ Pilavı Malzemeler
1 – 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. 2 – Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. 3 – Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Safranlı Pilav Malzemeler
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Meyhane Pilavı Malzemeler
1 – Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın. 2 – Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. 3 – Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin. 4 – Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin. Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. 5 – Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. 6 – Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Lüfer Pilavı Malzemeler
1 – Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. 2 – Bu arada balıkları temizleyin. Karın kısmını keskin bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın. Galsemalarını da temizleyin. Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın. Suları süzülünce, her iki yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın. 3 – Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin. 4 – Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Üzerini kevgirin tersiyle düzeltin. Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. 5 – Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, balıkları sıcak bir kaba aktarın. Kabın üzerini bir kapakla örtün. Pilavın üzerine temiz bir bez yerleştirin. Kapağı kapatın. Pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15 20 dakika demlendirin. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kayısılı Pilav Malzemeler
1 – Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın. 2 – Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin. 3 – Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün. Pilav pişince ateşten indirin.Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kadayıf Pilavı Malzemeler
Tencereye pilavı yapmak için tereyağı ve sıvıyağ alın ilk olarak 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık eklenip kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de ilave edilir kavrulma sürdürülür.Üstüne 1 tane havuç da rendelenir, üstüne üzümve tarçın ilave edilir.İyice kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı eklenir.pilav suyu çekine dek pişirilir.Diğer taraftan pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın her tarafını kaplayacak biçimde yayılır, üstü için bir kısmı ayrılır.Hazır olan pilav kadayıflı kaba alınır.üstüne de ayrılan kadayıflar alınarak 190 derecede üstü kızarana dek pişirilir.Sıcak olarak servis edilir. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Erişte Pilavı Malzemeler
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın.ince, ince kıyılmış soğanı sarartın. Ve üstüne bulguru ekleyip kavurmaya sürdürün. Son olarakta erişteyi,etsuyunu ilave edin. Suyunu ve tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Limonlu Pirinç Pilavı Malzemeler
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda 5 dk bekletin kaynamış olan sudan bir bardak alınn ve içine tabletleri atın 1 limonu sıkın (iyice) ve erimeye bırakın.Teflon tencerede yağları koyun ve içine şehriyeyi koyun ve penbeleşince pirinci katın 5 dk kavurun ve hazırlamış olduğumuz limonlu suyu boşaltın bir kere karıştırın ve diğer kaynar suyu da boşaltın ağzını kapatın piştikten sonra sıkılmış limonu halka halka doğrayın ve içine koyun ve bir beze sararak demlenmesini bekleyin . Afiyet olsun |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Karidesli ve Sebzeli Pilav Malzemeler
1 – Havucu temizleyip 4-5 parça halinde uzunlamasına kesin ve minik küpler halinde doğrayın. Taze soğanın yeşil saplarını yıkayıp küçük küçük doğrayın. 2 – Pirinci bol suda birkaç kez yıkayıp süzün ve tencereye alın. 3 bardak suyu ekleyip kaynatın. Suyunu çekinceye kadar haşlayın. Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve üzerine tuz serpin. Tavuk bulyonu ufalayarak karideslere ekleyin. 1 yumurta akı ve nişasta ekleyip karıştırın. 3 – Sıvıyağı tavada ısıtıp haşlanmış pirinci kavurun. Karides, havuç, taze soğan, bezelye, mısır, tuz ve karabiber ilave edip karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Zereshk Pilavı Malzemeler
Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kolay Yufkalı Pilav Malzemeler
Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın. Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Her iki yufkayı da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın. Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Bembeyaz pilav için Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kolay Uzakdoğu Pilavı Malzemeler
Pirinci tuzlu ılık suda 20dk bekletip yıkayın; derin bir tencere içinde mümkünse tavuk suyunda haşlayın; başka bir kapta da sebzeleri haşlayıp suyunu süzün. Kuş üzümünü ılık suda bekletin. Pirinç suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırarak pişirin. Bu sosu pilavın üzerine dökün ve kıyılmış maydanozla süsleyin. |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Pirinç Pilavı Malzemeler
Kırmızı biber, yeşil biber, havuç ve taze fasulyeyi ince ince doğrayın ve sıcak suda sebzeler hafif yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanınca süzgece alıp süzdürün. Pilav için önceden sıcak suda ıslattığımız pirinçleri yıkayıp yağda kavuralım ve suyunu koyup pilavımızı pişirelim. Pilav pişerken 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp zeytinyağında biraz kavuralım sonrada haşladığımız sebzeleri katıp birlikte kavuralım. Pilav pişince kavurduğumuz sebzeleri pilavımıza katıp karıştıralım. isteyen pilava ince kıyılmış dereotu veya maydanoz da koyabilir. Daha sonra demlenen pilavımızı servis yaparak afiyetle yiyiniz. Afiyet olsun…(Tuzunu arzu ettiğiniz ölçülerde ayarlayabilirsiniz. İsteyen karabiber gibi baharatlarla da tatlandırabilir.) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pirinç Salatası (Çin Pilavı) Malzemeler
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.