![]() |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg - Kebapta kullanılan etin cinsi, dinlenmiş olması,terbiye ediliş şekli ve kebabın cinsine göre doğru et seçimi çok önemlidir. - Kıymalı kebapların cinsine göre et ve yağ oranı iyi ayarlanmalıdır. - Kuşbaşı kebap,şişe saplandıktan sonra bekletilirse ve kurur. El içine alınacak su ile etler ıslatılmalıdır. - Kebabın kurumaması lezzetli olmasını sağlar. - Kebaplardan simit ve sebzeli kebaplara karabiber konmalıdır. - Kebaplarda terbiye için pul biber yerine toz kırmızı biber konmalıdır. - Kebaplarda bir çok terbiye şekilleri bulunmaktadır. Bu malzemeler, zeytinyağı süt, yoğurt, soğan, sarımsak, karışımlı baharatlar ve hatta sirkedir. - Özellikle kuşbaşı kebapta kullanılan bu malzemelerin çoğu kebabın tadını değiştirir. - Bazı kebaplarda kullanılan toz kırmızı biber, salçalar, kimyon, sarımsak, soğan,kuru nane,ve zeytinyağı gibi malzemeler ,ölçüsünde kullanılmalıdır. - Kebapta kullanılacak kuşbaşı etin sert olduğu düşünülüyorsa geceden yoğurt ile marine edilmelidir.E rtesi gün arzu edilen terbiye yapılarak kebap pişirilir. - Kebaplık kıyma eti mümkünse zırhta veya önce iri dişli makinede çekilip sonra yeniden zırhta çekilmelidir. - Kebap yapılacağı zaman, et buzdolabında ise, önceden çıkarılıp oda sıcaklığına bekletilir. Konun devamı için... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Ali Nazik Malzemeler Beğendisi için;
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun.Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın. Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin. Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin.Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin.Domates ve yeşilbiberlerle süsleyin,(tercihe göre közlenmiş)Afiyet olsun.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Üçlü Yenidünya Kebabı Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Belikırık Patlıcan Kebabı Malzemeler
-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir. -Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir. -Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir. - (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir. -Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir. -1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Acılı Kıyma Kebabı Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patates Püreli Tas Kebabı Malzemeler
Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun. 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin pişmesine yakın yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. İri halde doğradığınız biberleri ekleyin. Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Etler pişerken diğer taraftan püreyi hazırlayalım. Kabuklarını soyup 3-4 parçaya böldüğünüz patatesleri haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezin. Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyin ve blendır ile iyice püre haline getirin. Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım. Sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sarımsak Kebabı Malzemeler
Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alinazik Kuşbaşı Malzemeler
Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir. Közlenen patlıcanlar poşete konur ve ağızı sıkca kapatılır. Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir. Daha sonra domates rendesi, tuz ve salça ilave edilip et iyice pişirilir. Patlıcanlar poşetten çıkartılıp kabukları soyulup, çatal yardımıyla ezilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur ve onun da üzerine pişen etimiz koyulur. Domates biberle süslenir ve soooonra kepek ekmeği eşliğinde afiyetle yenir ... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Firik Tandır Malzemeler
Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün. Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın. Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.Etin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin. Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin. Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdır.Eti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın. Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Sahan Kebabı Malzemeler
Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin. 5 dakika pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın. Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin. 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın. Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın. Üzerine etsuyunu ekleyin. Tavanın kapağını kapatın. 3-4 dakika dinlendirin. Pideleri 4 adet bakır sahana bölün. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Yoğurdu ekleyin. Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun. Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Urfa Kebabı Malzemeler
Hazırlanışı 1. Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun. 2. Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin. 3. Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcan Kebabı Malzemeler
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın. Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin. Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Arap Kebabı Malzemeler
Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateştesuyu çekilinceye kadar kavurun. Yağını ve tuzunu arzunuza göre ilave edin.Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin. Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bostan kebabı Malzemeler
Yapılışı [*]Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup, tuzlu suda haşlayın. Sonra patlıcanları enine 2′ye bölüp ortalarını oyun.[*] Diğer yanda etleri iyice haşlayın.[*] Soğanları yemeklik bir şekilde doğrayıp sıvı yağ ile kavurun.[*] Üzerine, ren*delenmiş domatesleri, haşlanmış etleri, doğranmış mantarları ve salçayı ekleyip tuzunu ayarlayalım. Etler yumuşayıp azıcık suyu kalana dek pişirelim.[*] Pişen iç malzemesini oyduğunuz patlıcanların içine koyun ve fırın tepsisine yerleştirin.[*] Üzerlerini sivri biber ile süsle*yin.[*] Fırın tepsisine 1 su bardağı sıcak su koyup, 200 derecede 25 dakika pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Vali Kebabı Malzemeler
Kıyma, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber yoğrulur. Harç dört parçaya ayrılır. Her parça Adana kebap gibi şişe takılır, fırında pişirilir. Patatesler kızarmalık doğranır ve kızartılır. Lavaşların yüzeyine ketçap sürülür, üzerine şiş köfteler konur ve rulo yapılır. Rulo 2 santim kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar servis tabağına yuvarlak şekilde konur. Yuvarlağın ortasına kızarmış patates konur. Servise sunulur. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çağ Kebabı Malzemeler
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İskender Kebap Malzemeler
Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. Sarımsakları soyup ezin. Etleri ince şerit şeklinde kesin. Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp et, limon suyu ve sarımsağı ekleyin ve et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için tereyağını tavada eritin. Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın. Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yourdu gezdirin. Frenksoğanı ile süsleyip servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Adana Kebabı Malzemeler
1- Et, kuyruk yağı, acı toz biber ve tuz ile iyice yoğurulur. 2- El su ile ıslatılarak etler şişe dengeli bir şekilde saplanır. (saplama eti şişe yayma işlemine deniyor) 3- Mangalda kömür kor halini aldıktan sonra şişler mangala konur. 4- Et pişerken etin yağları pide üzerine az bastırarak alınır. 5- Şişler çevirilerek etin dengeli bir şekilde pişmesi sağlanır. 6- Etler piştikten sonra yağlanmış pide üzerine şişten çekerek bırakılır. 7- Servis ederken közlenmiş domates, sivri biber ve sumaklı piyazlık soğan konur.Arzuya göre yanına maydanoz ve havuçta verebilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Minekop Kağıt Kebabı Malzemeler
Minekop'a, Kötek Balığı da denir. Pulları iri ve cildine yapışık olduğu için balıkçınıza temizletip filetosunu çıkartın. Evde filetoları iyice yıkayıp hafifçe tuzlayıp bir kenarda bekletin. Soğanları ayıklayıp halka halka ince doğrayın. Tuzla iyice soğanları ovun. İnce kıyılmış maydanoz ilave edip iyice soğanlara karıştırın. Domatesleri sıcak suya batırıp, yarım dakika beklettikten sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Halka halka doğrayın. Sivri biberleri uzunlamasına üçe bölün. İki karış boyunda çift kat, kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtlarınızı hazırlayın. (Alüminyum folioda olabilir.) Kağıdın üstünü zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Üzerine bir miktar hazırladığınız soğan piyazından koyun, iki adet minekop filetosunu bunun üzerine yerleştirin. Tekrar üzerine sırasıyla soğan piyazı, domates dilimi, sivri biber koyup, kağıdı paket halinde katlayın. Açılmaması için bir iğne ile iğneleyin. Yağlanmış tepsiye paketleri yerleştirip, 30-40 dakika üstünü ıslatıp kızgın fırında pişirin. Pişen paketleri sofrada açıp, üzerine limon sıkıp, sıcak sıcak ikram edin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yoğurtlu Kebap Malzemeler
Kuşbaşı doğranan etleri kısık ateşte kavurun. Pişmesine yakın tuz ekleyin. Et pişerken tava ekmeğini hazırlayın. Et piştikten ve tava ekmeği de hazır olduktan sonra, bir kaba havuçları rendeleyin. Ayrı bir kaba yoğurdunuzu hazırlayın. Ayrı bir kaba saplarını ayırıp yıkadığınız maydanozları koyun, üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları koyun, sumak ve tuz ekleyin (burada isteyen maydanozları doğrayabilir ancak ben vitamini kaybolmasın diye doğramadan koydum) Sonra tavada 3 yemek kaşığı salçayı, yaklaşık 1 çay bardağı su ile sulandırarak 1-2 dk kaynatın. Yine ayrı bir yerde tereyağını kızdırın. Şimdi tabağımızı hazırlayabiliriz. Önce tava ekmeğini küçük küpler halinde doğrayın. Tabağın ortasına yerleştirin. Üzerine kavrulmuş etinizden bir miktar koyun. Üzerine salça sosundan dağıtın. Ve kızdırdığınız tereyağını dökün. Kenarlarına rendelenmiş havuç, sumaklı soğan ve yoğurt koyun. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Keme Kebabı Malezmeler
Ayıklanıp iyice temizlenen kemeler ,doğal şekillerine göre ,ceviz büyüklüğünde soyulur.Özel delecekle veya şişi aynı yönde kıvırarak kemeleri tek tek şişe takılacak şekilde delinir.Aksi halde çatlar ve şişe saplanmaz. Şişe bir keme ve aynı büyüklükte koparılan kıyma parçaları sırayla şişe saplanır. Mangalın harı tamamen geçince kebaplar aynı yönde çevrilerek pişirilir.Pişen keme kebapları dürüm ekmeğine konularak üzerine karabiber ve kırmızı pul biber serpilir.Taze soğanla yapılan maydanoz piyazı ve ayran ile servis edilir. Not:Keme şişe saplanırken çıkan parçalar kıymanın içine ilave edilirse kebap çok daha lezzetli hale gelir. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Somon Kebabı Malzemeler
Başka bir tarafta kabakları soyup küp küp doğruyoruz, cherry domatesleri ise ikiye bölüyoruz. Küçük çöp şişlere kabak, cherry domates ve marine edilmiş somonları diziyoruz.Bu ölçülereden yaklaşık 12 – 14 adet çöp şiş çıkıyor. Daha sonra bu şişleri daha önceden yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine diziyoruz. Marine sosundan artanı dizdiğimiz şişlerin üzerine gezdiriyoruz. Şişleri yaklaşık 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Balık Kebabı Malzemeler
1. Bir kilo kılıç balığını (temizlenmiş olarak) kuşbaşından biraz büyükçe ve dört köşeli olmak üzere kesmeli. Her bir parçanın bir tarafında derisinin kalmasına dikkat etmeli. 2. Tuz, biber ve soğan suyunu karıştırıp kuşbaşı doğranan balıklara döküp karıştırmalı, bir saat kadar öyle bırakmalıdır. 3.Küçük şişlere parçaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe beş altı parça takmalı, derisiz kalan parçalar varsa onları da aralarına koymalı. 4.Izgarayı ateşle ıslatıp, zeytinyağlı bir bezle iyice silip, yağladıktan sonra şişleri üzerine yatırmalı. 5.Bir kase içinde biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyunu çalkalayıp, karıştırarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürülmeli. Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarıp, defne yapraklarını ayırarak tabağa almalı ve üzerlerine bol limon sıkarak, sıcak olarak yenmeli. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Zeytin Kebabı Malzemeler
Eti kuşbaşı doğrayın. Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin. Domatesi küp doğrayıp, zeytinin çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra çöp şişe sırasıyla et, ekmek, domates ve zeytin olacak şekilde dizin. Malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Fırça yardımıyla şişe dizilmiş malzemelerin üzerine sürün. Çöp şişleri yapışmaz yüzeyli bir tavada çevirerek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Oruk Kebabı Malzemeler
Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur. Ara sıra su serpilir.Cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak uzun köfteler yapılır. Yağlanmış şişlere geçirilir. Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Manisa Kebabı Malzemeler
1. Etleri ve ince doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. 2. Terayağını, yuvarlak doğranmış havucu, iri doğranmış mantarları ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Krep için yumurta, un, süt ve sıvıyağı karıştırın. Teflon tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alarak yağlanmış tavaya dökün ve tavayı çevirerek karışımı tavaya yayın. İki tarafınıda pişirin. Krep harcı bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. 4. Tüm krepler piştikten sonra kreplerden birini alıp içine kebaptan bir miktar koyarak bohça şeklinde toplayın ve açık yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Diper krepleride aynı şekilde tepsiye yerleştirin. 5. Üzerlerine 1 dilim kaşar peyniri koyarak ve etin kalan sosunu da ilave ederek önceden 200 derece ayarlı fırında kaşar peynirleri eriyene kadar ısıtın. 6. Servis tabağına aldığınız kebapların üzerine 1 dilim domates ve maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Simit Kebabı Malzemeler
Bulguru 1 çay bardağı su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin. Daha sonra tüm malzemeleri birleştirip güzelce yoğurun. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp şişe takın ve elinizle yayarak uzatın ve bastırın. Izgarada ya da önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırına koymadan önce tepsiyi ve köftelerin üzerini bir fırça yardımıyla yağlamayı unutmayın. Yanında servis etmek için domates ve sivri biberleri de pişirebilirsiniz |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Lavaşta Çöp Şiş Kebabı Malzemeler
Tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını 6 eşit parçaya bölün. Her bir köfteyi çöp şişlerin üzerine uzunlamasına sıkarak tutturun. Elinizle hafif yassılaştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız köfteleri lavaş ekmeği üzerinde tercihen soğan salatası ile birlikte servis edin. Yanında ayranı da unutmayın. Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Piti Kebabı ( Bozbaş ) Malzemeler
Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın. Az su ilave ederek iyice pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin. Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın. Üzerine kalan et suyunu gezdirin. Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın. Servis edin. Afiyet olsun. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çeltik Kebabı Malzemeler
200 gr bonfileyi dövmeden ince ince kesin.Bir tavanın dibine fırça ile zeytinyağı sürün ve bir tutan tuz ile etinizi tuzlayıp pişirin.diğer bir tavada zeytinyağını ısıtıp 1 diş sarımsağı püre yapın.Tavaya sarımsak püresini atın ve önceden rendelediğiniz domatesleri üzerine ilave edin.Domatesler salça kıvamına gelince ocaktan alın.servis edeceğiniz tabağın altına seçtiğiniz Lays'leri yayın üzerine etleri dilimleyin dizin kenarına bir kaşık süzme yoğurdu ekleyin ve son olarak üzerine domates sosumuzu ilave edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yufkada Çardak Kebabı Malzemeler
Kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Etleri tencerede 1 kaşık Tereyağ ile suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurun. Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve ete ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve süzgeçe alarak yağının süzülmesini sağlayın. Kıyılmış maydanozu ete ilave edip karıştırın. Yufkaları teker teker tezgahın üzerine yayın. Her birini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın ucuna 1 kaşık kadar etli karışımdan yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın. Yufkaları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine alın. Sosu için yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Kalan tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi kavurun. Börekleri servis tabağına aktarın. Üzerlerine çırpılmış yoğurt, çok az yağda birkaç dakika kadar çevrilmiş kiraz domatesler, kırmızı tozbiber ve eritilmiş Teremyağ gezdirin. Hemen servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bahçivan Kebabı Malzemeler
1. kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. 2. 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün. (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin. aksi taktirde suyu bulanık olur.) 1-2 defa karıştırın. daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin. (yüze yüz) 3. bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün. 4. etleri fırın kabına boşaltın. sebzeleri üzerlerine yayın. üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin. fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın. 5. servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun. (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor) 6. pirinç pilavı ile servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İslim Kebabı Malzemeler
Etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Birer kaşık tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek kavurmaya başlayın. İnce doğranmış soğanı ilave edin. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız bir adet sivri biberi, tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de ekleyerek kebabı hazırlayın. Patlıcanları alacalı soyun. Daha sonra uzunlamasına yarım cm`den biraz kalın dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları dilerseniz kızartabilir dilerseniz yağlayıp 190 dereceli fırında pişirebilirsiniz. Ben döküm tavada çok az yağla ızgaralanmış gibi pişirdim çabucak ve çok lezzetli olmaları hoşuma gitmişti ama tavama yağlar yapışıp kalınca bir dahaki sefere eskiden olduğu gibi fırında pişirmeye ya da kızartmaya karar verdim. Kızarttığınız patlıcanları + (artı) şeklinde düz bir zemine yerleştirin. Ortasına kavurduğunuz kebaptan koyup, önce altaki patlıcanları kapatıp daha sonra üstteki patlıcanların uçlarını kapatarak bohçe şeklini verin. Üzerine bir dilim domates ve bir parça sivri biber koyarak kürdan saplayın. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Fırın kabına dizdiğiniz kebapların kenarından, bir kasede bir tatlı kaşığı çözdüğünüz ve tuz attığınız domates salçasını da ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. NOT:İslim kebabını isterseniz yayvan bir tencerede ocak üzerinde de pişirebilirsiniz. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tepsi Kebabı Malzemeler Köfte icin:
Once patatesleri soyup, dilimleyin. Tencereye koyup uzerine biraz tuz serpin. Yarim cay fincani su ile haslayin. Patatesleri yari kivamda pisirmeye dikkat edin. Yani firinda da pisecegi icin tam yumusamasin. Sonra kofteyi hazirlayin. Bunun icin kofte malzemelerini bir yogurma kabina alip yogurun. Bunu firin tepsisine yayin. Uzerine yari kivamda hasladiginiz patatesleri dizin. Ust kati hazirlayin. Bir tavaya yagi alin ve uzerine yemeklik dogradiniz sogan ve sarimsagi atip soteleyin. Biberleri dograyip soganlara ekleyin. Domateslerin kabugunu soyup dograyin ve tavaya ekleyin. Bir kac dakika soteleyip ocagin altini kapatin. Tuz, karabiber ve biberiyeyi ekleyin. Hazirladiniz bu harci patateslerin uzerine dokun. Onceden isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcan Şaşlık Malzemeler
İlk olarak patatesleri soyup kalın halkalar şeklinde doğrayın ve çok fazla pişmemesine dikkat ederek kızartın. Kızaran patateslerin yağlarını havlu peçete ile çektirin. Aynı işlemi soyup, dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanlar içinde yapın. Yani kızartın ve yağını peçete ile çektirin. Patlıcanların boyunu geçmeyecek şekilde köfteleri şekillendirin ve şişe patlıcanı, köfteyi, domatesi, patatesi ve biberi sırayla takın. Şişleri tepsiye dizin ve üzerine yağsız salçalı su ilave ederek önceden ısıttığınız 180-200 derecelik fırına sürün. Afiyet olsun.. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bıldırcın Kebap Malzemeler
Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun. Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın. Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun. içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın. İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun. 200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Papara Malzemeler
Bayat ekmeği küp küp doğrayın.Isıya dayanıklı fırın kabına pideleri dizip fırına verin.Ekmekler kıtırlaşmaya başlayınca fırından alın.Sıcak salcalı suyu ekmeklerin üzerinde gezdirin.Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın.Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurup kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin.Biraz pişirip tencereyi ocaktan alın.Kızarttığınız ekmeklerin üstüne önce yoğurdu sonrada kıymalı harçtan dökün.En üstede ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bonfile Kebabı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Büryan Kebabı Malzemeler
Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın. Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün. Bir tencerede üç kaşık margarini eritin. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun. Beş on dk. sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin. Bir süre beraber kavrulsunlar. Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dökün. Etleri de üzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bahar Kebabı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Testi Kebabı Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Beşi Bir Yerde Kebabı Malzemeler ♦ 300 gr. antrikot ♦ 3 soğan ♦ sıvıyağ ♦ karabiber ♦ soya sosu Garnitürü için; ♦ 3 domates ♦ 2 biber ♦ 4 yeşil soğan ♦ 2 salatalık ♦ 1 kase yoğurt ♦ karışık yeşillik ♦ soya filizi Lavaşı için; ♦ 3 su b. söke un ♦ 1 tatlı k.kuru maya ♦ tuz, su Hazırlanışı Lavaşı için karıştırma kabına söke unu alın. Unun ortasına açarak mayayı ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamurdan lavaşlar açarak saçda ya da tavada pişirin. 300 gr antrikot etini ince uzun doğrayınız.Doğradığınız 300 gr antrikot etini yüksek ateşte sıvıyağda kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine piyaz doğranmış soğanları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ekleyip pişirin. Garnitürü için biber ,domates, yeşil soğan ve salatalıkla salata yapın . Diğer tarafta yeşillik ve soya filizleri ile de başka bir salata hazırlayın. Hazırladığınız kebabı zengin garnitürü ve çırpılmış yoğurt ile beraber servis edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çingene Kebabı Malzemeler
Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir. Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir. Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır. Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür. Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir. Sıcak servis yapılır. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kanarya Kebabı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alinazik Kıymalı Kebab Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Zamane Kebabı Malzemeler
1- Önce kıyma, ekmek içi, soğan, domates, maydanoz ve baharatları ekleyip yoğuryoruz. İyice malzemelerin birbirine geçmesini sağlıyoruz. 8 iri köfte yapıp onları yağda hafifçe kızarıtıyoruz. Peçete üstüne alıp yağlarını alıyoruz. 2- Patlıcanları yuvarlak şeklinde iri iri doğruyoruz. Yağda patlıcanlarıda kızartıyoruz. Aynı şekilde peçeteyle yağını alıyoruz. 3- Fırına girecek tepsiye bir patlıcan dilimi 1 kaşar ya da mozerellaa dilimi hangisini isterseniz koyuyorsunuz üstüne bir patlıcan dilimi daha koyuyorsunuz. Onun üstüne köfte koyuyoruz. Kule haline getiriyoruz. EN üste domates dilimi koyuyoruz. 4- Başka bir yerde milföy hamurunun üstünde şekilli delikler açıyoruz. Üçgen yuvarlak ne yapmak isterseniz. Kulemizin üstüne yerleştiriyoruz. Ve tüm kuleyi kaplamasını sağlıyoruz. Yanardağ görüntüsünde olacak. Üstüne yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz. Zaten köfte ve patlıcanlar piştiği için milfçylerin üstlerinin kızarması yeter. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kuskuslu Kebap Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çöp Şiş Malzemeler
Kucuk boy kesilmis kuzu parcalarinin uzerine tuz ve karabiber serpin. Sise dizin. Barbeku de veya izgarada toplam 4-5 dakika cevirerek pisirin. Yaninda izgarada pisirdiginiz sogan, kirmizi biber, yesil biber ile Turk ekmeginin kosesine yerlestirerek veya pide ile servis yapin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kuzu Şiş Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Enginarlı Yuva Kebabı Malzemeler
Enginarları temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın.Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını,küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin.Tuz,karabiber ve köri serpin. Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun… http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Beykoz Kebabı Malzeme
Soğanlar, 3 adet domates ve sarımsakları soyup zar şeklinde doğrayın. Tereyağ'ın yarısını orta boy bir tencerede eritip soğan ve sarımsakları kavurun. Etleri ilave ederek birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış domatesler ile salçayı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte arada bir karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç pilavı için pirinci sıcak suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Kalan tereyağ'ı eritip pirinci kavurun. 1,5 su bardağı sıcak suda eritilmiş et bulyonu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın, pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, demlenmeye bırakın. Patlıcanları uzunlamasına 6 eşit parçaya kestikten sonra tuzlayarak 15 dakika bekletin. Daha sonra bol suda yıkayın. Bir tavaya biraz sıvıyağ alıp kızdırın. Patlıcanların her iki tarafını kızartıp soğumaya bırakın. Soğuyan patlıcanları küçük bir kasenin içerisine yıldız şeklinde yerleştirin. Pişirmiş olduğunuz etli karışımı patlıcanların ortasına yerleştirip patlıcanların karşılıklı kenarlarını üst üste getirerek üzerini kapatın. Kapattığınız bölüm alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine dizin. Üzerine dilimlenmiş kalan 2 adet domates, sivri biber ve bütün olarak mantarı yerleştirerek sabit durması için kürdanla tutturun. Etten kalan sosu tepsiye ilave ederek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına pirinç pilavını alıp üzerine Beykoz kebabını yerleştirin. Üzerine sosundan gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Terbiyeli Şiş Malzemeler
Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin. Izgarada ağır ağır pişirin. Domates ve biberleri közleyin. Diğer taraftan Adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın. Pişen kebabı servis tabağına alın. Adana soğanı, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Antep Kebabı Malzemeler Köfte harci için:
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Altı Ezmeli Tike Kebabı Malzemeler
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulur. Terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakla ezilir bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kemeli Kıyma Kebabı Malzemeler
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir. Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye ayrılır. Diğer taraftan kıymaya tuz ve karabiber konarak yoğrulur, ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Kebap şişine bir keme bir kıyma saplanarak mangalda pişirilir. Servis yapılır. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Şam Kebabı Malzemeler
Kabağı yıkayın, soyun ve geniş bir kaba rendeleyin. İçerisine yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırın. Isınan yağın içerisine karışımdan bir kaşık koyarak kızartın ve yayılmış bir tepsiye çıkartın. Sevis tabağına alın, maydonoz ile süsleyin isteğe göre sıcak yada soğuk servis yapın. Afiyet olsun.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kırkağaç Kebabı Malzemeler
Tüm malzemeyi karıştırarak iyice yoğrun. Daha sonra küçük köfteler yapıp, kızgın yağda kızartın. Bu şekilde servis yapabileceğiniz gibi, arzu ederseniz, köfteleri kaynar et suyuna batırıp çıkarttıktan sonra üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Fıstıklı Kebap Malzemeler
Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin. Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taftan, sumaklı soğanı hazırlayın. Pişen kebabı tabağa alın. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Geleli Kebabı Malzemeler
Bostan patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları soyarak kıyın. Ardından sarımsağı ince ince doğrayarak kıyılmış patlıcanlarla harmanlayın. Ardından patlıcanları servis tabağına alın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri atın ve kavurun. Salçayı tencereye atın, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın. Etler pişince servis tabağına alın. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun... |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kabak Kebabı Malzemeler
Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Elinizde küçük parçalar koparıp, istediğiniz şekli verin. Kabakların kabuklarını kalınca soyarak halka kesin. Fırın kabını yağlayıp, bir kabak- bir köfte olacak şekilde yan yana dizin. Fırın kabının boş kalan yerlerine domates ve biberleri yerleştirin. Alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sebzeler suyunu bırakıp, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, sebzelerin suyunu bir kaseye alın. Salça ve nar ekşisini suya ilave ederek iyice çırpın. Oluşan sosu kabak kebabının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, sebzelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Macar Gulaş Malzemeler
*Etleri bir gece önce zeytinyağı, halka halka doğranmış soğan,defne yaprağı,sarmısakla yapılan karışımın içinde bekletilir. *Etler yıkandıktan sonra derin bir tencereye alınıp kendi suyunu çekene kadar pişirilir *Etlere zeytinyağı,soğan ve sarmısak ilave edilerek kavrulur. *Daha sonra domates ve biber salçası ilave edilir. *1,5 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. *Etlerin pişmesine yakın tuz ve karabiber konulur. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sütlü Kuzu Kebabı Malzemeler
Sütü derin bir kaba alın ve tuz ile karabiber ilave edin. Hazırladığınız terbiyenin içine kuzu incikleri yerleştirin ve 1 saat bekletin. Tereyağını kızdırıp incikleri önlü arkalı kızartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınde 1 saat pişirin. Beğendi için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tencerede kızdırın ve unu ilave edip, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Daha sonra patlıcan ve sarımsağı ilave edin. Tencereyi ocaktan alın ve çırpıcı ile çırpın. Servis tabağına beğendiyi yerleştirin, üzerine kuzu inciği koyun ve sıcak olarak servis yapın http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Abant Kebabı Malzemeler
Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ve soğanı ilave ederek kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave edin. Mantar da bıraktığı suyu çektikden sonra sivri biber, domates ve baharatlarını ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesin. Daha sonra kurulayın ve bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte önlü arkalı patlıcanlar yumaşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştirin. Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla ezin. Hazırladığınız etli malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine dökün. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirip tekrar fırına verin ve peynirler eriyene kadar pişirin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hünkar Beğendi Hünkâr Beğendi Osmanlı`da saray mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Eti için dana eti de elbette kullanılabilir ancak makbul olanı kuzu etiyle yapılmasıdır. Tereyağının verdiği lezzeti margarin veremeyecektir. Malzemeler Kebabı için:
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökertme Kebabı Malzemeler
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ciğer Kebabı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Orman Kebabı Malzemeler
1.Kuşbaşı et yağda iyice kavrulur. Sonra soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. 2.Sertlik derecesine göre birkaç dakika ara ile sırasıyla havuç, patates, domates ilave edilir. 3.Biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulur. Tuz ve karabiber de konduktan sonra bütün malzemeler pişene kadar kaynatılır. 4. İyice piştiği zaman kekik ve konserve bezelyeyi koyup biraz daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır. Püf noktalar; 1.Kullanılacak etin yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat edilmelidir. 2. Fırında pişirme tercih edilirse üzeri mutlaka alüminyum folyo ile kapatılmalıdır. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sandal Sefası Malzemeler
Eti yıkayıp tencereye koyun. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup içine 3 adet sarımsak doğrayın ve kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat, etler tekrar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağını ekleyin. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanı, tuzu ve sivri biberin tekini doğrayıp soğanlar kavrulana kadar pişirin. 1 adet domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Domates, kekik ve Pul biberi ilave ederek 1-2 dakika daha kavurup ocağı kapatın. Etler pişerken patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Her patlıcanı bıçakla ortasından uzunlamasına yarın. Sıvı yağ ile iyice her tarafını yağlayın. Tercihen yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına koyup önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanların yarık tarafını bir çatal yardımıyla açın. İçine hazırladığınız etli harçtan koyun. Üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. ( Patlıcanların üzerine kaşar rendesi de ilave edebilirsiniz. ) Bir kâseye salça, tuz ve yaklaşık 1½ bardak kadar sıcak su ilave edip eritin. Patlıcanların üzerini geçmeyecek şekilde kenardan suyu ilave edin. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında patlıcanların üzerindeki biber ve domatesler rengini değiştirene kadar pişirin. Pilav ve cacık eşliğinde afiyetle yiyin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Gelin Kebabı Malzemeler Hamur İçin:
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin. Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın. Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin.Hamuru servis tabağına alın.Üzerine malzemeyi yayın. Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Püreli Kebap Malzemeler
Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. Tepsiye yayıldıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika fırına verilir. Fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş müskat, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyulup iyice karıştırılır. Ayrı bir tencereye et alınır ve içine 3 çorba kaşığı yag koyulup kendi suyu ile kavrulur. Tuz, karabiber ve üzerini 2 parmak aşacak kadar su ilave edilerek pişirilir. Hazırlanan patates püresinin yarısı yağlanan tepsiye yayılır. Üzerine pişirilen et yayılır, sonra domates dilimleri dizilir. 1 çorba kaşığı margarin eritilir ve üzerine gezdirilir. En üste, kalan patates püresi yayılır. Üzerine kaşar peyniri dilimleri dizilir. 180° ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Püreli Çiftlik Kebabı Malzemeler
1.Patates Püresini yapınız. 2.Soğan ve sarımsağı soyun,kerevizleri kesin ve birlikte robotun içine atın,daha sonra geniş bir tabağa alın. 3.Dana etini veya etlerinizi robotun içine atın 15 saniye kadar robottan geçiriniz.Mantarları küp küp kesin. 4.Yağı ısıtın,mantarları tavanın içine atın,kahverengi olana kadar pişirin.Daha sonra sebze karışımını içine atın ve yumuşacayıncaya kadar bekleyin(yaklaşık 7 dakika kadar) 5.Kırmızı Şarabı ekle ve yarısına gelene kadar bekle. 6.Fırını 200 C ısıtın. 7.Karışımı koyun ,sonra eti içine dökün ve 10 dakikalığına pişirin. 8.Daha sonra fırında kullanılabilen bir tabağa dökün ve tuz,biberlerini serpin. 9.Karışımın üzerini dikkatlice patates püresini köşelerden başlayarakdüzgün bir şekilde kaplayın.Daha sonra bıçak ile şekillendirin. 10.Hazırlananı bir tepsiye koyun ve 20 dakikalığına fırına atın.Eğer üzeri yeteri kadarkızarmamışsa bir kaç dakikalığına fırının ızgara kısmına getirip fırında tutun. 11.Fırından çıkartın ve servis edin. Yapılan bu yemek dondurulabilir.Pişirme safhasına kadar önceden hazırlanıp üç gün içinde pişirilebilir.Pişmiş et yerine kıyma kullanırsanız kıymayı iyice kızartıp kızartma yağını biryere bosalttıktan sonra devam edin.(1 inci aşamadan sonra) |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çanak Kebabı Malzemeler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Avcı Kebabı Malzemeler
Soğanları sekize bölün. Bir tencereye kuşbaşı doğranmış eti, soğanları, dörde bölünmüş domatesleri koyarak yarım saat orta ateşte pişirin. Et suyunu çekince tuz ve ılık su katarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin. Bir saat sonra minik doğranmış havuç ve sekize bölünmüş patatesleride ilave edip bir saat daha pişirin. Karabiberle servis yapın.. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kaburga Kebabı Malzemeler
İç pilavın hazırlanışı: Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavurduğunuz pirinç ve badem karışımının yarısını ayırın. Diğer yarısına su ve tuz ilave ederek pişirin ve soğutun. Pilavın içine, ayırdığınız pirinç-badem karışımını, pulbiberi, karabiberi, maydanoz ve reyhanı ilave edip iyice karıştırın. Kaburganın hazırlanışı: Kaburganın içini hazırladığınız iç pilav ile doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak, iki saat haşlayın ve sudan çıkartın. Eritilmiş tereyağı, salça ve karabiber karışımını üzerine sürüp, orta ısıdaki fırında 30 dakika pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İncik Kebabı Malzemeler
1 -incik parçalarını, temiz bir poşetin içinde tuz, karabiber ve un ile iyice unlayın. 2- Tencereyi ısıttıktan sonra yağ koyup kızdırın. Etleri tencereye ekleyin ve İyice kavrulunca, tencereden alın. 3 Tecereye soğanları koyun ve kavurup, etleri ilave edin. 1/2 kaşık sirke ve sıcak su ilavesi ile pişirin. 4 Bir kasede yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı, dövülmüş sarımsağı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Yemeğin suyundan bir miktar ilave edin, tekrar karıştırın. 5 Yemeği ateşten indirince terbiyesini ekleyin. |
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Beyti Kebabı Malzemeler
1-Öncelikle kasabımıza etimizi 2 kez çektirip içerisine 50 gr kadar iç yağ çektiririz lezzet açısından bu yağ önemli muhakkak katın rahatsız etmeyecek miktarda. 2-Etiniz soğuksa oda ısısında bekletin çünkü soğuk et pişerken sertleşir. Etimizin içerisine kırmızı biberimizi ve sarımsaklarımızı rondodan tamamen küçülene kadar çekeriz. Maydanozlarımızı ince ince doğrarız ve arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyip iyi bir şekilde yoğururuz ve 30 dakika kadar oda ısısında dinlendiririz. Daha sonra 3 adet rulo yapıp üzerine bastırarak yassılaştırırız. 3-Hazırlamış olduğumuz etimizi yüksek ısıda ki yağsız tavada her iki tarafını pişiririz hafif yakabilirsiniz bu sayede ızgara tadı verebilirsiniz. 4-Pişirdiğimiz etlerimizi 1 adet hazır yufkayı 4 eşit parçaya bölüp etimizi bu parçalara sararız ve sardığımız yufkaların ve koyduğumuz tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp fırında yufkalar pişene kadar bekletiriz. 5-Sunum aşamasında sosumuzu hazırlayıp yufkalarımızın üzerine maydanoz eşliğinde süreriz ve yan yan birbirine parelel şekilde kesip yoğurt ve közlenmiş domates, biber eşliğinde servis yaparız. Dipnot : Tarifler bir çok siteden derlenmiştir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.