ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Şiir Cenneti (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=315)
-   -   mechule mektuplar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=37078)

hayko26 01-29-2008 10:14 AM

mechule mektuplar

http://img225.imageshack.us/img225/5819/olmasawa6.jpg

Ve i?te yine yaz?yorum sana kahretsin………
Onun yoklu?un beynimde depremler olu?turuyor en ?iddetlisinden ..
Onun yoklu?u ?ss?z bir da? ba??nda tam sigaray? can?m çekmi?ken çakma??m?n ta??n? bitmesi gibi bir ?ey kahretsin…..
Ben istemez miyim onunla bar??may? ben istemez miyim James GARDAN’?n bah?i?i kadar olmasa da gönlümden koptu?unca bir çocu?un minicik avuçlar?na harçl?k b?rak?r gibi gönlümden akan sevgi p?nar?n? ona vermeyi.
Ben ne kadar feryat etsem de onun yüre?inin kula?? sa??r gözleri köre olsa art?k bende bu ayr?l??a tahammül edecek ne bende yürek nede dizlerimde takat kalmad? .
Sonra enteresan hayallere dal?p dü?ünüyorum kavu?sak diyorum yoksulluk denen törpü a?k?m?z? törpüler mi bilmiyorum.bildi?im bir ?ey var oda onsuz olmuyor i?te.
?airin dedi?i gibi:

Bize uzak de?il vuslat
A?k denen zehri sende tat
Ben pe?inden ko?uyorum
Mutluk benden kaçan at

Vefa ?stanbul da bir semt olmaktan ç?kmal? bence dostluk ,a?k kendi anlamlar?n? bulmal?.
D??ar?dan cama vuran ya?mur damlalar? bana a?lamay? hat?rlat?yor utanmasam a?layaca??m.
Ve utanm?yorum i?te …
hafiften penceremi aç?yorum içeriye so?uk bir hava doluyor bahçedeki kavak a?ac?m beni teselli etmek için selaml?yor sanki bir küçük kedi balkonuma s???nm?? ü?ümü? bir o kadarda ?slanm?? gözlerini k?rp??t?rarak bana bak?yor sanki gel dememi bekliyor. S???nacak yerleri olamayanlar?n durumlar?na üzülüyorum kendi derdimi b?rak?p saçak altlar?na s???nan çocuklar? ve kimsesizleri dü?ünüyorum .Ya?an ya?mura ald?rmadan d??ar? ç?kmak istiyorum gerçekleri anlaya bilmesi için insan? gerçeklerden biraz olsun uzakla?mas? gerekir diyorum .
Benimle beraber birkaç sokak lambas? kalm?? d??ar?da ve birde ?slanm?? bir kedi
Aç?k b?rakt???m pencereden küçük kedi içeri giriyor ve koltu?a k?vr?l?yor.sanki buras? eviymi? gibi…..
Y?llard?r aç?k b?rakt???m gönül penceremden hala o girmedi i?te ona üzülüyorum…
Yüre?indeki buruk bir ac? gizemli bir h?çk?r??a dönü?ür bu mektubu okurken lacivert bir ak?am üstü ikimizde hala ayn? duygular? payla??yoruzdur onunla ,bunu hissediyorum belki mektup halinde gelmezde bu yazd?klar?m bir gazetenin en ücra kö?esinde veya bir dergide rastlars?n.
Onunda cesaretin bir kalemin ?iir yazarken en önemli yerinde k?r?ld??? gibi k?r?lmad?ysa e?er bana seslenecek biliyorum bunu hani son mektubunda göz ya?lar? kaleminin mürekkebinden eken davranm??t? kalemi Sen.. demi? Ben… ayr? dünyalar demi?ti oysaki gözleri bal?k … su… renk çiçek derdi.
Bilmem inan?r?ms?n?z ilk günlerdeki gibi k?zg?n de?ilim ona önceleri ismini anacak olsam dudaklar?ma ate? de?i?, günah i?lemi? gibi olurdum ve nedense kendimi suçlu hissederdim.Oysaki ?imdi öyle de?il onun ismini and???m zaman ne bileyim i?te tarifi imkans?z bir haz veriyor bana niçin anla?amad???m?za hala inanam?yorum pekala iki ma?rur isnada anla?a bilirdi.
Dü?ünüyorum da onun yoklu?un neyse her neyse!

hayko26 01-29-2008 10:14 AM

Cevap : mechule mektuplar

Ona hep yaz?yorum yazd?klar?m? da bende kalan son resminin yan?na b?rak?yorum beni anlas?n diye bilmem ne kadar anlayabilirse?
Bilmiyorsun? Beni ilk o görmü?tün a?larken belki son olarak ta yine o görecek . Önceleri a?lamaz m?yd?n? nadiren de olsa a?lard?m, belki de kendimi hakl? ç?karmak istedi?imden hat?rlam?yorum. Önceleri de a?lard?m ama ilk defa onun yan?n da a?lam??t?m. P?nar?n önünde ki seti o kald?rd?. ?imdi biteviye ak?yor.

Yoklu?una kahrediyorum çokça h?nc?mdan yumruklar?m? s?k?yorum. Çaresizli?imi ortaya koyuyorum gözlerim bir noktaya tak?l?yor. Zaman?n ne kadar geçti?ini bilemiyorum. Masa saatinin çalmas?yla kendime gelip telefona sar?ld???m çok oluyor . Gülme bana. Anla beni.

Hayallerime gücüm yetmedi?i zamanlar kalemime sar?ld???m? bilir o. Tüm, h?nc?m? ka??ttan kalemden al?r?m sanki, sanki beni yaln?z onlar anlarm?? gibi beni, parmaklar?m uyu?uncaya kadar yazmak isterim. Sabahlara kadar pe? pe?e sigaralar yakar?m her nefeste eridi?imi bile, bile. Maziyi Nostaljiyi dü?ünürüm ve mutlulu?u.

Mazi: Gökte kayan y?ld?z
Nostalji: O y?ld?z? yakalamak
Mutluluk: Onun anlam?n? bilemiyorum

Ve yine h?nc?m? ka??tlardan al?yorum. ?iirler yaz?yorum perçemleri da??n?k bir ?airin halini anlat?yorum. Yaln?zl?k beni yaln?z b?rakm?yor.Yaln?zl???m Ah benim suç orta??m.
Ezanlar okunuyor horozlar pe? pe?e ötüyor. Sabah?n oldu?unu duyuruyorlar bana. Oysaki ben sabah? gözlerim aç?k kar??lad?m gece uyurken.
Birazdan d??ar? ç?kaca??m utan?yorum; güne?in yaln?zl???m? yüzüme vurmazs?dan korkuyorum. Birazdan sahile gidece?im. Bir demet çiçek ataca??m denize bal?klara. Çünkü bal?klar beni ondan daha iyi anl?yorlar.
Sevgi kelimesi art?k bana içli ?ark?lar? hat?rlatm?yor. Yarama üstüne tütün bas?yorum aksine.

Bu kahreden yaln?zl?k ne zaman bitecek. Ayn? dünyada ya?ay?p ayr? dünyalardaym?? gibi görü?memek. Kahrediyor beni. Artt?k binlerce kilometrekarelik yeryüzü dar gelmeye ba?l?yor bana. Deli gönül ?ss?z denizlere götürmek istiyor beni. Yaral? bir yürek ve hurda bir tenekeyle.

Yoklu?una al??amad?m! Ço?u zaman karabasanlar bas?yor. Duygular?m bir yudum h?çk?r?k oluyor bazen duygular?m?n tercüman? yok. Yok anlayan dilimden zaman?n unutturamad??? hat?ralar. Film ?eridi gibi geçiyor gözlerimin önünden .

Evet, evet kararl?y?m sabah ilk i?im bir demet çiçek alaca??m bal?klara ataca??m.sana yemin ve sonra k?r?k bir kalple hurda bir tekneyle aç?laca??m ?ss?z denizlere

hayko26 01-29-2008 10:15 AM

Bu benim ona yazd???m eline geçmeyen, göndermedi?im veyahut gönderemedi?im bilmem kaç?nc? mektubum;her ne hikmetse bilmiyorum ama beynimdeki dü?ünceler iki noktada birle?iyor.Birincisi mektuplar? hep gece yazar?m cam?n önünde sokak lambas?na bakarak, yarasalar m? ilham getirir sokak lambams?m? bilmiyorum ikincisi gece insan daha cesur oluyor geceleri dü?ündüklerimi sabah ilk i? yapmak olacak diyorum ama yapam?yorum.
Bazen kendi kendime sorular soruyorum acaba diyorum ona olan duylular?m körelmi? midir sonra kendi sorular?ma kendim cevaplar buluyorum e?er duygular?m körelmi? olsa diyorum ona bu mektuplar? yazar?y?m ve bir sanat eseri gibi saklar m?y?m .Bir hisse senedi gibi, de?erli bir tablo gibi.
Tabi bu sorular?n gerçek cevaplar?n? bende bilemiyorum.omuzlar?m?n ta??mayaca?? yükleri ta??yamamaktan m? korkuyorum onu da bilmiyorum .
Zamanla duygular?ma gem vuramad???m için ?imdi tutup ta zaman? suçlaman?n bir anlam? yok suçlam?yorum i?te bende zaman? buna hakk?mda yok zaten.
?imdi yüklendi?im sorumluluklar? bir hamal?n s?rt?ndaki yükü devenin s?rt?ndaki kamburu ta??maya mecbur oldu?u gibi bende bu sorumluluklar? ta??maya mecbur hissediyorum kendimi.
Ve i?te zaman ilerledi s?rf bize inat olsun diye saatin akrebiyle yel kovan? on ikide bulu?tular.zoraki gözlerimi kapatmak istiyorum ve dahas? uyumak .Uyumak öyle kolay i? de?il insan?n uyumas? için kendisiyle bar???k olmas? gerek ben nas?l bar???r?m kendimle ben benli?imi ona verdim ve o yok i?te.
Beklenen gün gelir ve beklenen gelmezse intihar?n e?i?ine gelmi?in demektir.

hayko26 01-29-2008 10:15 AM

Çok zamand?r ayn? idi de?i?mezdi gecelerimiz. Son günlerde, o sars?la, sars?la a?lard?n ben sigâralar içerdim pe? pe?e a?lard? , fakat bilmezdin göz ya?lar?n?n, tümü kaderin deki yaz?n?n kelimesini b?rak harfine dahi silmeyece?imi.

Dedim Ya : hep ayn?yd? gecelerimiz. Bu?ulu cam?n ard?ndaki sokak lambas?nda teselli bulurduk. Sanki kar,ya?arken kimilerine göre garip bir al??kanl?kt?r belki kim bilir : Ba?zanda soban?n üzerinde ki çaydanl???n gizemli c?z?rt?lar?n? dinlerdik. Hiç konu?madan : bir çocu?un annesinden ninni dinledi?imiz gibi.
Ben ona a?larken kat?lmazd?m. Gerçi niçin a?lad???n? bilmezdim Ço?u zaman ço?u zaman bahaneler bulurdu kendince; Sudan bahaneler…En ufak bir tart??mada s???n?rd? göz ya?lar?n?n ard?na . Belki yüre?imin kat? oldu?unu dü?ünürdü: neden yalan söyleyip ç?k?p ta ?imdi ya?an kar?n alt?nda aramak gelmiyor içimden onu
Çünkü giderken aç?k b?rakt??? gönlümdeki kap? hala aç?k …
Yine soba üzerindeki çaydanl???n c?z?rt?lar?n? dinliyorum. Pencereden sokak lambas?n?n alt?ndaki ya?an kara bakarak bir musiki gibi ama farkl? bir ?ey var.
Ben a?l?yorum………

Ama inkâr edemem. gece gibi karanl?k saçlar?n? ve ay gibi parlak yüzünü özledi?imi. Hoyrat bir rüzgâr esiyor sanki. Ya?mur damlalar? gibi yuvarlanan göz ya?lar?m? ü?ütüyor; bo?az?ma bir ?eyler dü?ümleniyor ta? gibi. Sonra o ta? gibi ?eyi yutuyorum. Sanki nefes alsam seni kaybedece?im açsam gözlerimi hayalin silinecek gözlerimden, bilirsin duygular davetsiz misafir gibidir. Giderken aç?k b?rakt???n gönül kap?lar?mdan girdiler.
Ve i?te açm?yorum gözlerimi.

hayko26 01-29-2008 10:16 AM

Hep böyle ba?lard? sana yazd???m mektuplar
?çimde ac?m artard? seni dü?ündü?üm anlar..
Ah sevgili!(!)
Seni sevmi?tim de;
Ben bir sana a??k olmu?tum
Gecenin sabah? bekledi?i gibi bekledim seni,
Karanl?ktan korkan çocuklar gibi korktum gibi korktum sensizlikten,
Tam gelecek derken y?k?ld?m yeniden..
Ölümün hayat? k?skand??? gibi k?skand?m seni,
Gözlerimin her ald??? noktada gördüm seni,
Her ?eye inat sevdim seni,
Gecenin zifiri karanl???na inat sevdim seni,
Kahpe ?stanbul'a inat sevdim seni,
Gözlerimden akan ya?a inat..
Ve sevgili ihanetine inat sevdim seni,
Kendine yap?lan adaletsizli?e k?zarken,
Bana yapt???n adaletsizli?e ra?men sevdim seni!!!
Seni dü?ünmekten unuttum kendimi,
Nas?l da sevdim derken terkettin beni,
Oysa bütün sevdalara inat sevdim seni,
Hani bir gün dönecektin geri..
Döndün de bulamad?n m? yar beni(!)
Nas?l da tam kavu?tuk derken
Sensizlikte b?rakt?n beni...
Gene de a????m sana
?hanetini dü?ünmeden,
Beni yar? yolda b?rakmana ra?men
Denizin dalgadan vazgeçemedi?i gibi
Vazgeçemiyorum senden...
Kaybettim seni, arad?m da
Bulamad?m kar??mdayken..

hayko26 01-29-2008 10:17 AM

Kap?y? anahtarla açmay? hiç sevmiyorum.

Zili çalmal?y?m ve sen açmal?s?n kap?y?.

"Ho? geldin can?m" deyip boynuma sar?lmal?s?n.

Uzun uzun öpü?meliyiz kap? aral???nda,

El ele tutu?up içeri girmeliyiz.
,

Belki de en fazla üçü önemli otuz be?, k?rk haberi.

"Sular yoktu bütün gün biliyor musun" demelisin mesela,

"Yeme?i ocakta unutup yakmam?? m?y?m pilav?n dibini,

Sonra da tüp gaz bitti alay eder gibi" demelisin mesela.

Adlar? da saçlar? gibi hep birbirine benzeyen ortaokul arkada?lar?n,

Çat kap? yapm?? olmal? aniden ve ö?len.

Annen aram?? yak?nda geleceklermi? bana da selam söylemi?mi?,

Olmal? mesela.

O kadar i?inin aras?nda camlar? da silmi? sevinmi? olmal?s?n.

"Eskilerini eskiciye verdim, o eski mintanlar? filan" demelisin.

Plastik mandal, le?en birde fara? alm?? olmal?s?n kar??l???nda.

Bir gündüz yay?n?nda faydal? on ?ey ö?renmi? olmal?s?n.

Ç?kmayan lekeleri kolayca ç?karmaya,

?arap ?i?elerini kolayca aç?p o ?i?elere mumlar damlatarak

Dekor yapmaya bir dolu faydal? ?eyler.

Ve mutlaka "yaa öylemi olmu?...!!" diyece?in haberler vermeliyim sana.

Süratle beni k?zd?racak bir ?eyler yapmal?s?n.

Ben zaten seni k?zd?racak bir sürü ?ey yapm?? olmal?y?m d??arda.

Gözüme bak?p anlamal?s?n yedi?im herzeleri.

Sen anlamazl?ktan gelmelisin yinede.

Usulca utanmal?y?m.

Anlad???n?, anlamazdan gelmeliyim.

Anlad???n?, anlad???m? anlamamal?s?n.

Bu küçümen oyun böylece sürüp gitmeli bir vakit.

Ben yine her zamanki gibi ;

Yar?n rejim yapmaya, spora ba?lamaya,

Sigaray? art?k b?rakmaya karar vermeliyim.

Sen bir kaç güne kadar bir i? bulup art?k çal??maya,

Bir ev bulup oraya geçmeye,hayat?na bir çeki düzen vermeye

Karar vermelisin.

Çay koyyy...!!!

Bunu yine ben hat?rlatmal?y?m.

Radyo yine tuhaf ?ark?lar çalan bir gavur kanal?na ayarl? olmal?,

Televizyon yine senin kanallar?na kilitli,

Ve kül tablalar?, çay tabaklar? yani, firar etmi? olmal? ortal?ktan yine.

Gözlerinde güzellikten ba?ka bir ?ey yokmu? gibi,

S?k?nt? yüklü, sorun yüklü bak??lar? görmemeliyim.

Sevgimin büyüklü?ü her ?eye yeter sanmal?y?m.

Hiç bir bunalt?n? anlamayacak kadar dangalakla?mal?y?m.

?kide bir sözlerini kesip, çocuklu?unun, safl???n?n, yal?nl???n?n sular?n? kurutup

Ciddi, vakarl? kerametli konulara davet etmeliyim seni.

Ve bir gün, bir gün

Çekip gitmelisin evden.

Gitmenle anlamal?y?m bu ev sevdas?z olana bol gelir.

Yürü yürü bitmez koridorlar?.

Bu evin manzaras? karanl??a göz k?rpar.

Bir ba??na ya?ayanlara köpekler bile havlamaz bahçede.

Çay pi?mez, yemek yenmez, sigaran?n bile tad? kaçar.

D??arda iti? kak?? kalabal?klarda yiter gider evin sahibi.

Kendini aray?p bulamaz.

Merhabalar?n da anlam? kalmad???ndan kimselere selam verip almaz.

Denizde, karada, yatakta hiçlik soluklar? al?p verir.

Bir ?iirin dizeleri okunur kitapta,

?air sanki bilmi? de demi? gibi:

"Dü?mesin bizimle yola evinde a?layanlar?n gözya?lar?n? boynunda a??r bir zincir
gibi ta??yanlar, çekilsin yolumuzdan kendi kabu?unda ya?ayanlar"

yazm??t?r.

?iire de, ?aire de, hayata da k?z?l?r.

Kap?n?n önüne gelinir,

Al??kanl?k icab? kap? çal?n?r.

Yaln?zl?k pusuya yatm??t?r içerde.

Duyar ama açmaz kap?y?.

Neden sonra hat?rlars?n, anahtar?n? ç?kar?rs?n.

Kap?y? anahtarla açmay? sevmiyorum ben.

Yaln?zl???n? sevmiyorum.

Ben yaln?z, ben yaln?z

Seni çok ve çok

Ve çok

Seviyorum !

hayko26 01-29-2008 10:17 AM

MEKTUP

Sen gittin gideli
Bo?ald? bu sahil
Günler durdu zaman durdu sanki
Özlesen de beni
Söylemesen de hiç
Her ?ark?da hat?rlayacaks?n beni
O sahil boyuna her ç?kt???nda
Biliyorum unutamayacaks?n
Beni hep a?z?mda kederli bir sigara
Ellerim cebimde
Yürürken hat?rlayacaks?n
Belki gözlerimde ki
Derin hüzünler akl?na gelecek
Belki kalbimde ki o bitmez sevgi
Hep beni sahilde yürürken hat?rlayacaks?n
Bizim ?ark?m?z çalacak bir yerde
Belki bana benzeyen biri geçecek yoldan
?çti?in bir kadeh içkide hat?rlayacaks?n
Çaresizce odan?n içinde dola??rken
Yada ellerini
Koyacak bir yer bulamazken
Hani
?çinin içine s??mad??? bir günde
Beni hat?rlayacaks?n
?çine bir ölüm tela?? do?du?unda
Her a?lad???nda hat?rlayacaks?n
Sana beni unutma demiyorum
?stesen de unutamayacaks?n beni
Seneler geçecek
A?ustos yine gelecek
Senin ellerin ba?ka ellerde olacak
Ama o parfüm yine beni hat?rlatacak
Okudu?un ?iirin son m?sras?
Bitmeyen gecelerin son rüyas?
Yine ben olaca??m
Hat?rlayacaks?n
Kap?n?n her çal???nda
Geldi?imi sanacaks?n
Her telefona bendendir diye ko?acaks?n
Belki
Bir kö?ede yaln?z a?layacaks?n
Sen hep beni hat?rlayacaks?n
Sana söylediklerim gelecek akl?na
Sonra o s?cakl???m
Omzunda hissetti?in
Dudaklar?mda ölmeye gitti?in
O sahil
O deniz
O öpücükler
Sen hep beni hat?rlayacaks?n
Ya?ad?kça
Sevdikçe
Her gün öldükçe
Hat?rlayacaks?n
Bu son mektubum
Unutamayacaks?n

hayko26 01-29-2008 10:18 AM

?imdi gelece?e bak!
Geçmi?i sil, sat?rlar?n? teker teker sildi?in defter niyetine... ?imdi içindeki yolculu?a do?ru git, kendini kaybedersen, en büyük sermayeni yok edersin..
Ba??n? yukar? kald?r, ald?rma olanlara, korkma! Ne kadar bozuk bir düzen de?ilmi? ?a??rd?n asl?nda. Kö?e ba?lar?nda hayat? bilmeyen küçücük yürekler, bir tarafta yoksullukla bo?u?anlar, bir tarafta paray? h?rs yapanlar, öbür tarafta sevgi fakirli?i içinde olanlar... Bilinmezlik içinde daha nice insanlar. Ah küçü?üm ?imdiden gör bunlar? ki; ilerde kafan? kald?rd???nda ?a??rma...
Küçü?üm!
Gurur, namus, dostluk arama çünkü son kullanma tarihleri geçti, kald?rd?lar rafa, dostluklar? b?rakt?lar.. Gökyüzündeki güne?e bak, ?ansl? hisset kendini ama aldanma asla, sanma akiam b?rakmaz kendini karanl??a. Gözlerinin gördü?ü yeri sev, sevmeyeni hak edeni sev ama sevmeyenin üzerine varma, çünkü senin yolculu?un gene sana... Denizin dalgay? sevdi?i gibi sev hayat?, olmazsa masal oku çocuk ol, ayr?l?k dolu romanlar, ayr?l?k dolu romanlar? kald?ramazs?n ya; ama asla a?lama.. Biten a?klara a?lama, gülerler hani a?k kalmam?? ya; k?skan?rlar asl?nda.. Yeni dünya bulamazs?n. Dünyan? sen yarat. Bu yolculukta giderken yan?na sadece dürüstlü?ünü al, o yeter sana. Yosun tutmu? a?klar, geride kal?? tutkulu a?klar, her taraf kahpe dolu! Araya kar??m?? yürekli sevdalar, sevdas? için a?layanlar... Sana da bu aray??ta iyi yolculuklar

hayko26 01-29-2008 10:18 AM

Bugün daha önce herhangi bir kad?na, herhangi bir a?k?n? anlatt???n, ya da anlatt???n? sand???n (özür dilerim, senin için çok özel biriydi de?il mi?) ve ilk okudu?umda
yüre?ime k?v?lc?mlar dü?üren o sat?rlar? tekrar okudum, belki arad???m biraz ???k, biraz umut, belki biraz sevgiydi.. Belkide seni anlamaya çal???yordum. ama neyi fark ettim biliyor musun?.. Sen sevmeyi bilmiyorsun..
Sonra anlatt???n ba?ka bir hikaye geldi akl?ma, hani kad?n sana ‘sen beni sevmedin’ demi?ti... Hakl?yd?... ?kisi ayn? kad?nm?yd? bilmiyorum. aç?kças? bilmekde istemiyorum zaten... Bilmek istedi?im tek ?ey ‘kalbim ac?yor’ dedi?inde ne kadar do?ru oldu?u...
Dizelerden birinde ‘yalan!...’ demi?sin... Do?rular?m ve yanl??lar?m o kadar çeli?kideki bugünlerde, sen ‘’rahat ol’’ dedi?inde, pi?man?m, söylediklerimi söylenmemi?, ya?ad?klar?m?z? ya?anmam?? say, alg?l?yorum... (alg?layamamak bula??c?m? sencede) ?nsan sevdi?ini de?i?tiremedi?inde, kendisi benzermi? ona, fark?nda olmadan...
Gene duymak ister miydin gerçe?i; sen sevmeyi bilmiyorsun.. Hadi kand?rma kendini de, sevgi mesafelere yenik dü?mez ki...
.............................
Kalbim ac?yor ve ac?m tarifsiz. P?nar? dolmu? gözlerimi t?rmalayan hayalin, gülümsüyor bana... ?nanmad???n bir ?eye, beni de inand?rd???n? dü?ünüyorum ...
Belki pi?mans?n, belki dü?mans?n kendine...
.............................
Anlam? var m? senin için bilmiyorum... Ama ?u sat?rlar? okudum az önce...
Sanki ?air benim duygular?m? dile getirip, sana yazm??t?;
Önce ????? gördüm gözlerinde
Sonra karanl???...
Bir anda buldum;
Ve bir anda yitirdim seni...

Bir tek ?eyi unutma, seni sevdim ben... Kar??l?ks?z, ç?kars?z, gerçekten...
O yüzden zorlama kendini.. Önce kendine itiraf et sevmeyi bilmedi?ini, sonra bana, sevemedi?ini beni...
Akl?nca benden uzak durup, beni koruyorsun öyle mi?..
Hay?r... kand?rma kendini... sen sevmeyi bilmiyorsun...

aramizdaki farkta bu....ben sevmeyi biliyorum...

hayko26 01-29-2008 10:19 AM

Yan?mdayken Arad?m Seni

Sen varken de arad?m seni,
yoklu?unda oldu?u gibi,
belki seversin diye beni,
çözmeye çal??t?m seni....

karanl?kta arad?m seni, korkmadan,
so?uk kald?r?mlarda arad?m, b?kmadan,
art?k b?kt?m yoklu?undan,
soruyorum seni, her tan?d???ndan....

sensizli?i kald?ramam bilirsin,
bilirsin de nerdesin,
sen ?u yarama tek çaremsin,
sen hergün a?latt???n yüre?imsin....

sat?rlar? senle doldurdum,
her geçene seni sordum,
hiçbir ?eyden de?il, sensizlikten yoruldum,
art?k kalbime ad?n? koydum

hayko26 01-29-2008 10:19 AM

A?lad???mda Mendilim Ol
Dün yine gökyüzünün masmavi görkemi ve hayalini çizdi?im bembeyaz bulutlar?n?n alt?nda seni bekledim. Uzaklarda gülümseyen gökku?a??n?n renkleri içinde arad?m seni, yoktun. Yoklu?un, bir canavar?n di?lerinde yüre?imi kemirip duruyor. Yoklu?un cehennemim, yoklu?un zifiri karanl???m, zindan?m oldu. Belki, bir kö?eden ç?k?p gelirsin diye bütün gün seni dü?leyip, gözlerim ufukta, kuca??m dolu sevgi, yüre?imde binbir umut ye?ertip ve ölesiye bir özlemle bekledim seni, gelmedin... Seni ne kadar özledi?imi bilmiyorsun. Bir bilsen seni ne kadar çok özledi?imi; da?lar?, tepeleri a?ar, denizleri, ovalar? devirip gelirdin bana...

?çim özleminle nas?l dolup ta??yor, özleminle nas?l tutu?uyor bir bilsen. Yüre?imin bütün bentleri paramparça sensiz. ?imdi yüre?imin her k?y?s?ndan özlem s?z?yor. Yüre?ime de söz geçiremiyorum art?k. Biz bu dünyada seninle ç?kars?z, yalans?z, hilesiz hesaps?z sevdik birbirimizi.. Yüre?imizin bembeyaz tuvaline maviyi fonlayarak ve a?k?n da k?pk?z?l resmini de çizerek; insanlar?, ku?lar?, da?lar?, çiçekleri, sular? da öyle hilesiz sevmi?tik.

Biz seninle bütün engellere ra?men, bitmez tükenmez bir azimle sevginin doru?una eri?mek için t?rmand?k hayat yoku?unu. Ve bitip tükenmeyen bir a?kla sevdik birbirimizi. Biz seninle uzak da? ba?lar?na yazd?k umutlar?m?z?. Denizlere, dalgalara, f?rt?nalara, ac?lara, korkulara, uçurumlara yazd?k sevdam?z?. Biz seninle kanatlar? sevdal? iki güvercindik mavi göklerde. Kanat ç?rpt?kça yükseldik sevdalara, yükseldikçe sevdalara avc?lar dü?tü pe?imize.

Zaman?n ac?mazs?zl???na, aram?zdaki mesafelere, etraf?m?zdaki çirkinliklere, günübirlik a?klara, sald?r?lara, sat?l?k sevgilere ra?men, biz yine de yüre?imizde hiç sönmeyen bir yang?nla özledik birbirimizi, en kutsal a?kla sevdik, kirletmeden umutlar?m?z? bekledik...

Senden ayr?lal? günlerin, aylar?n, y?llar?n nas?l geçti?ini bilemez, hesab?n? tutamaz oldum. Her seher uyan?nca da?lar?n esen rüzgarlar?na aç?yorum penceremi, o ölümüne özledi?im kokunu getirir diye. Bir nebze de olsa dindirir yada söndürür diye yüre?imdeki özlemin ate?ini...

Her gece menek?e rengi gözlerini demledim hayalimde. ?pek saçlar?n?, sevdal? gülü?lerini, inci di?lerini demledim. Ne çok severdin yayla yollar?nda türküler söylemeyi, ellerimi avucunun içine al?p, ba??n? gö?süme dayamay?. ?imdi her gece, insana hayat veren ve yüre?ime nak?? nak?? i?leyen sevda sözlerin dola??yor kulaklar?mda , payla?t???m?z ümit dolu tatl? hayalleímiz.

Y?lmak yoktu bizim için bu yolda. A?lamak, s?zlanmak yoktu, geriye dönmek hiç yoktu. Zordu, çetindi bizim sevdam?z ama her ?eye ve çekilen tüm ac?lara de?erdi. Sab?r diyordun. Sabr?, ümit etmeyi, sevmeyi, zorluklara kar?? direnmeyi de senden ö?renmi?tim. Konu?urken insan?n yüzüne dosdo?ru bakmay?, dürüst ve namuslu bakmay?, merhameti, ac?may?, insan gibi dü?ünmeyi senden ö?renmi?tim. Senden ö?renmi?tim sevdalara türkü yakmay?...

?imdi Ren nehrinin k?y?s?nda dalg?n bak??larla dal?p dal?p gidiyorum uzaklara. Gökyüzü masmavi ve saatler yorgun bir su gibi ak?p gidiyor gözlerimde.. Ufka, gökmavisinin k?z?lla birle?ti?i o ince s?cak ve yumu?ak çizgiye bak?yorum. Bir ku? gelip konuyor saçlar?ma, yüre?imi ipekten kanatlar?na sar?p sana gönderiyorum...

Seni dü?ünüyorum. Seni dü?ünmek gökyüzü olmak gibi bir ?ey bazen, ya da rotas? belli olmayan bir gemiye binip, yeni iklimlere yelken açmak gibi. ?nsan olmayan bir adada inip, Robinson gibi insans?z bir ya?am kurmak istiyorum. Ve o adada bir ömür yaln?z seni beklemek istiyorum...

Saatler su gibi ak?p gidiyor. Bir gemi yana??yor k?y?ya, inen yolcular? izliyorum, sen yoksun. “ Kahretsin !”. diyorum.” Ne olur ç?k?p gelse, sar?lsa boynuma.” Bir gemi uzakla??yor limandan. Sular?n devinimleri ak?yor gözlerimde, kar???p gidiyor uzaklara... Seninle suyu p?r?l p?r?l bir p?nar?n ba??nda bulu?mak, ellerini tutmak, yüre?inin s?ms?cak yerinden, menek?e gözlerinden, narçiçe?i dudaklar?ndan öpmek, serin nefesini doyas?ya içmek ve doyas?ya içime çekmek geçiyor içimden... Sonra sar?l?p, s?ms?k? kucaklamak ve sevinçten havalara uçmak geçiyor ...

A?lad???mda mendil, güldü?ümde kahkaha, susad???mda su olman?, uyudu?umda rüyalar?ma girmeni, her sabah aln?mdan öperek uyand?rman? istiyorum...

Her gece ku? olup sana do?ru uçmak, ard?nda serin rüzgarlar b?rakarak, da?lar, denizler, ormanlar a??p, bir p?nar?n ba??nda menek?e gözlerine konmak geçiyor içimden. Dalg?n bak??lar?ndan, sevdal? yüre?inden öpmek geçiyor. O an bütün a?açlar diz çökmeli diyorum, özleminle kanayan yüre?ime. Bütün y?ld?zlar göz k?rpmal? mutluluklara. “Allah?m bu kadar mutluluk çok.” deyip, ellerimi gökyüzüne kald?r?p a?lamal?y?m. Gökler de a?lamal? benimle, bulutlar, ?rmaklar, y?ld?zlar da a?lamal?...

?unu bilmelisin ki, nerede olursam olay?m, hangi iklimde kal?rsam kalay?m, vakti geldi?inde bir gün mutlaka, yüre?im al?p beni sana getirecektir. Ben buna bütün kalbimle inan?yorum, sen de bütün kalbinle inan. Hiç bir yol bilmesem de, gelmeye kalmasa da mecalim gelece?im inan... Bekle...

Sevgiler büyüttüm
k?r çiçeklerinden, güne?in kan?n? emen
umutlar ye?erttim bahar renginde al ye?il
da?larda kar erirken ceylanlar emzirdim
melekler uyand?rd?m her tan a?ard???nda
toplamak için bütün dü? k?r?klar?n? aynalardan
y?ld?zlarla selam yollad?m sana
ve her gece mavi bir ku? tutup avuçlar?ma
dudaklara gül ve rüzgar ili?tirdim da?lar?n doruklar?na
gelmedin.

upuzun köprüler kurdum içimdeki yolculuklara sana kavu?mak için
beyaz günlere uzand?m beyaz atlarla, sana getirsinler diye umutlar?m?
seninle öpü?ürken
beyaz beyaz güvercinler kanat ç?rp?yordu mavi göklerin burçlar?nda
bütün ayr?l?klar?n, sava?lar?n, ihanetlerin üzerine bir çizgi çekiyordum
en güzel bar?? çiçeklerini versin diye dünya

ak al?nl? taylar ko?arken aln?m?n çay?rlar?nda
al türkülerle inledim lekesiz sabahlara her bahar
özlemler kanat?p gecelerin sayfalar?nda
mavi rüzgarlar?n terkisinde sevgiler yollad?m sana
ço?ald?kça ço?ald? ç?lg?nl???m
kan?mda milyonlarca y?ld?z tutu?tu
alevler içinde parlayan nehirler akt? yüre?ime her defas?nda
her suyun sesine bir damla gözya?? b?rakt?m senin için
gül desenli yaylalara bilmedin

bilki sensiz uzak bir da?ba?? ?ss?zl???y?m
yoksan ürpertilerde tiril tirildir yapraklar?m
seni özlemenin korkunç girdab?nda
gö?ünü ve yönünü yitirmi? göçmen bir bulut olup
her gece uçurumlara a?lar?m

hasret ate?ine bürünürken geceler
uzun ayr?l?klar?n da?lad??? sevdalarda
korkunç alevler içirdim seni seven yan?ma
iç çekmeyi ö?rendi bir yan?m, ac? çekmeyi bir yan?m
ve ard?ndan oturup a?lad?m küskün ?rmaklar gibi
kar???p gitti gözya?lar?m ça?layanlara
silmedin

ey k?rç?l saçlar?mda y?ld?z tutu?turan
al?p savuran yang?nlara yaln?zl?klara
hazan bahçelerinde yaral? bir güldür kalbim ?imdi
dört mevsim a?k? kanayan
sen ki, yüre?imde demlenen ays?n her gece
gözlerimde çiçeklenen a?k
uzun saçl? hasretimsin
geçen bütün mevsimlerde seni bekledim
gelmedin

özlemlerle yaral? bir ya?mur bulutuyum ?imdi
firari bir hüznün girdab?nda yitirdim güldesenli sevinçlerimi
bil ki, ça?layan bütün nehirler benim gözlerimdir
benim yüre?imdir a?layan bütün denizler
su içti?im bütün p?narlarda seni susar?m
seni sorar?m geçti?im bütün yollarda
dü?tü?üm her uçuruma bir tutam çiçek b?rak?r gibi
bir tutam kor ve bir demet gözya?? b?rakt?m senin için
gelmedin bilmedin silmedin...

Bir gün gökyüzü gülünce ve geçince ü?ümesi kalbimin
bütün hasretleri yükleyip rüzgar?n kanatlar?na
yüre?imde ta??d???m sevda aleviyle
upuzun yollardan ç?k?p gelece?im sana... Bekle...

hayko26 01-29-2008 10:20 AM

Sevgili, biricik dilim: Dü?üncelerim, duyarl?l???m, sevgilim, bir tanem.
Uzunca bir süredir seninle yak?ndan yak?na, derinden derine, içten içe, sarma? dola? görü?emez olduk. Ayr?lm?? de?il de ayr? dü?mü? gibiyiz. Uzakla?m?? say?lmay?z ama aram?za sokulmu? birtak?m engellerle uzakla?t?r?lm?? gibiyiz birbirimizden...
Sana bu nedenle mektup yazmak istedim. Aç?kças? senin varl???n/ “var” olu?un konusundaki duygusal inanc?m?n saf ve dürüst içtenli?ine, kalemimin arac?l???yla ula?may? diledim. Ben bu içtenli?e öylesine gereksinim duymaktay?m ki: senin varl???n?, hiç bugünkü gibi yüre?imin sonsuzluklar?ndan ça??rmam??, özlememi?tim. Bil ki, art?k benli?imin bütün gücüyle özlemekteyim seni: çünkü gereksinmekteyim. Varl???m, varl???na gereksinmekte... Dahas?, san?r?m senin de bildi?in gibi, mektup duygu ve dü?ünceler aras? ileti?im kurman?n en kestirme yolu. Ayr?ca, bu ileti?imin en büyük giri?imi olan yazmak? Yaz? edimi ya da yaz?nda, mektup ölçüsünde hiçbir tür duygusall???n ve dü?ünselli?in birebir ve ola?and??? s?cakl???n?, eri?ebilirli?ini bugüne dek sa?layamad?. Ne bunca ?iir, ne öykü/roman/deneme ve günlüklerle, duygular?n ve dü?üncelerin sana olan özlemleri dindiremedi, aç?klanamad?. Sana yani dile getirelemedi. ??te bu aç?dan mektup, çok de?erli bir arac?.

Bir de mektubun, bana göre al?c?s? için oldu?u ölçüde, vericisi aç?s?ndan da bir ba?ka önemi var: ?öyle ki, yazd?klar?yla gönderme yapan, bu arada kendi duygu ve dü?üncelerini de tartmak s?namak olana?? bulur. Mektup da, bu i? için biçilmi? kaftand?r neredeyse;sevginin ve nefretin en dolays?z, en belirgin d??avurumsal yaz?n türüdür. San?r?m ?imdilerde mektubun, bilgisayar arac?l???yla yeniden gözde olmas?n?n aç?klamas? da bu olsa gerek: Yaln?z bu noktada yan?lt?c? olan, mektubu gönderenin, onu ‘ salt kendine dönük ‘ bir ileti?im arac? olarak kullanmas?, bu arada senin tepkilerini de gözard? edebilmesi...

Oysa benim sana mektup yazmak istememin nedeni, do?rudan seninle ilgili. Amac?m bütünüyle sana yönelik; derdim, s?k?nt?m seninle, nedenimin kayna?? sende. Bu konuyu ilerde, ba?ka mektuplar?mda daha geni? biçimde de?meyi deneyece?im ya; ?imdilik izin verirsen ilkin senden ne bekledi?ime, gerçekte beklentimin ne oldu?una k?saca de?inmekle yetineyim. Ba?ka türlü söylersem, sana duydu?um gereksinimimi ve özlemimi belirttim ama seni neden özledi?imi san?r?m aç?klamam gerekiyor.

Bir kez, ben do?dum do?al? hiç bugünkü gibi ‘d???mda’ bulmam??t?m, duyumsamam??t?m seni. Senin ‘ sen ‘ , yani benden ayr? gayr? ve neredeyse bir yabanc? oldu?unu bilmezdim. Benim için sen, ‘ben’din sevgili dilim: Ben’i do?uran da, yo?uran da, sendin. Benli?imi i?leyen, akl?m? e?iten, bilgimi dam?tan ve ço?altan, d???mdaki dünyayla ilgiler kurmam? sa?layan, bütün d??sal ili?kilerimi geli?tiren ve sa?altarak düzelten sendin. Öyle ki, sen benim gerçek annemsin, ya?am?m seninle ba?lad?, diyebilirim. Sen, elli y?l önce ya?am?m?n alacal? denizinde ç?kt???m yolculu?un pusulas?, beden-gemimin yol göstericisi oldun.

Gemimin, yani belle?imin aç?ld??? ya?am denizinin tarihini ve co?rafyas?n?, geçmi?ini ve gelece?ini yazan güne?ler, aylar, y?ld?zlar, bulutlar, çevrenler, akyeller, karayeller, yeni karalard? senin bütün ?iirlerin, destanlar?n, romanlar?n, öykülerin, denemelerin... ?zleklerini, yani izledi?i ak?nt?lar?n yol yanl??lar?n? / haritalar?n? belirmeyen ?ark?lar?n?, duygular?n? hayk?ran, seslendiren sirenlerini, senin karasular?nda dola??rken duydum ben: Sirenlerinin beni ça??ran seslerinin t?n?s? ba?tan ç?kar?c?yd? ama aldat??c? de?ildi. O seslerin, kimi zaman gemimi yeni bir karaya ça??ran ku?tan, “Çal?ku?un”ndan, kimi zamansa bir ba?ka teknenin,”Medar? Mai?et Motoru” nun güvertesinden ç??l?klar?n? duyar, kiminde “Aganta Burina Burinata ! “ diyerek kükreyen bir deniz aslan?ndan gümbürdedi?ini i?itip irkilir, kimi de, “ Memleketimi seviyorum! “ , “Anlatam?yorum”, “ASU” diye diye, “Sen Beni Sev! Bo?aziçi ??ng?r M?ng?r! Sevdim Seni Ey ?nsan! “ diye diye, “Güne?le! Güne?le! “ diye diye, yolumu yordam?m? ayd?nlat???n? görür, dü?erdim artlar?na...

“Haritada Bir Nokta”yd?m, senin noktan: Ey benim saydam perim, göz al?c?, gönül çelen renk renk kanatlar?nla capcanl? , dipdiri uçu?an deniz k?z?m! Do?rulu?una, yal?nl???na, içtenli?ine öylesine tam inan?r, beni kand?ramad???n? bilir, hiç mi hiç yabanc?lamazd?m ki seni. Benimsin ve ‘Ben ‘sin derdim bütün gücümle.

hayko26 01-29-2008 10:21 AM

?imdi karalamakta oldu?um ?u sat?rlara bak?p da, seni art?k sevmedi?imi dü?ünme sak?n, ne olur. Bunca y?ld?r tek denizim sayd???m senden ba?kas? var oldu mu sanki benim için? Ama nas?l desem bilmem ki, sen benim gemime yol veren tek güzel denizim: Bil ki sen art?k benim için, geçmi? günlerimizdeki tan???m, safl???na, temizli?iine vuruldu?um o sevgili de?ilsin. Yabanc?s?n bana , gitgide yabanc?la?maktas?n. Art?k gitgide puslan?p bulan?kla?an sislerle, f?rt?nalarla çalkalan?p bo?u?an sen, ?imdi bir süredir kararan bir dü? gibisin. Belle?im karanl?k, pasl? bir dü?ün y?k?nt?sal sular?n?n bo?untusu alt?nda bulunmakta sanki...Odysseus’un umutsuzlu?undan ba?ka sar?laca?? günü, s???naca?? evi, tutaca?? yolu teknesi gibi t?pk?, beden-gemim yaln?zca ?ss?zla??p çorakla?an, “gurbet” le?en dalgalar?n itici , ürkünç s??l???na b?rak?lm??, umars?zca sallanarak sürüklenmekte. ?imdi, gemimin yoluna aç?lan her çevren birer sanal gökyüzü perdesi. Gemimin, bu çevrenlerdeki u?rad??? her k?y?, uydurma ve yapay sözden- kalelerin, sözde kulelerin, söz-kavaflar?n?n, sürüsüne bereket özensiz ve ?i?irme “Kavafi”nin sömürge valilikleri. Sen : Benim her bir dalgas?n?n köpü?ü inci tanesi gibi öpülesi denizim! ?imdi bu ürkünç ve yaban elleri ve maskeleriyle ku?at?lm?? k?y?larda tutsak, ac?nas?, boynu bükük bir deniz tanr?ças? gibisin. Benim tanr?çam: yoluma ç?kan her k?y?da zincirlere vurulmu? bir köle tanr?ça gibisin. Ellerine kollar?na nas?l zincirler ba?lamaktalar, güzelim kanatlar?na hangi boyunduruklar, ne kilitler vurmaktalar böyle? Seni o k?y?dan bu k?y?ya o göz boyay?c?, görkemli, ba?tan ç?karan sirenleriyle çekerek sözden - yabanc? kalelerin burçlar?na bayrak yapan, zindanlar?na kapatan gücün gizemi ne? Gerçekte, bu sirenler seni neden, nerelere ça??rmakta, sürüklemekte? Neden ille de ba?tan ç?kar?c?l?klar?n? ve seni o yabanc? “el” lere uyarlama araçlar?n?, benim hiç anlayamad???m, al??amayaca??m bir tak?m “adaptasyon”; “aksiyon”, “avantaj” ve bunun gibi pek çok “el “in i?i maskelerin ard?n? gizlemekteler? Nedir bu senin güzel yüzünün anlamlar?na, kavramlar?na tak?lan çe?it çe?it maskeler, kim bunlar ? Neden gemimin u?ra?? k?y?larda kar??ma art?k sen; bu de?i?ik, yabanc? maskelerle süslenmi?, süslendirilmi? olarak ç?kmakta, ç?kar?lmaktas?n? Neden bir elin “capitol”da ise, öbürünün göbe?inde “center “ yaz?yor? Neden, sürekli Türkçesine uydurdu?un “deklarasyon”larla u?ra?t?rmaktas?n beni, dilinin has ?iiri yerine? Kulaklar?m? t?rmalamaktas?n? “De?ifre”lerinle, “assimilasyon”lar?nla daha çok ilgimi çekece?ini mi ummaktas?n? Neden tan?t?m?n? yapt???n her arac?da, bir yabanc? “el”in damgas? var? “Ajanda”lar?n, “bellona”lar?n, “becel”lerin, “puffy “lerin, “retig”lerinle güzelliklerine yepyeni güzellikler katt???n? m? dü?ünüyorsun? Uzatt???n parmakuçlar?nda yazg?n? de?il, “destinasyon”unu okuman?n anlam? nedir? Seninle yak?nla?mak, bütünle?mek iistedi?imde önce “entegrasyon” diye tutturuyorsun, ard?ndan, ben art?k böyle, ça?da?ça ko?uyorum seninle, diye diretiyorsun bana! Yak?nla?mam?z? istiyorsam, “referans”lar?m? göstermeliyim, “performans”?m? sergilemeliyim, “radikal”l???m? kan?t-bask? yap?yorsun, ayr?ca “konjoktür”ünü aç?klamam için ter ter tepiniyorsun.

Sana neler oldu böyle, kim ne yapt?, niçin yapt?lar? Nedir bu halin, s?k?nt?n ne, kim ç?ld?rtt? seni? ?nan ki seni tan?yabilmem bile art?k çok güç, çok geç... Bir zamanlar dalgalar boyu estirdi?in püfür püfür esintilerinle ayaklanan k?y?larda, as?l ve neden böylesi de?i?tiler, de?i?tirebildiler seni? O akpak , tertemiz denizk?z? ?ark?lar?n, nas?l oldu da ölümcül sirenlerin seslerine dönü?tü? Ölüyorsun tanr?çam, bil ki seni öldürüyorlar! Ça?da?l?k, küresellik diye diye, sana binbir yüz yak??t?ran, bundan da utanmaz bir övünç duyan korkunç “kolleksiyon” culara kurban gidiyorsun. Bense dayanam?yorum: Beden - gemim hâlâ senin pe?inde bir o yana bir bu yana , k?y?lardan k?y?lara... Senin ölümünle, bende günden güne yokolu?a do?ru çekile çekile, ben de öle öle... Odysseus’un, gerçek evinden, yuvas?ndan -annesinden- uzakta, yoluna yeni ya?am umutlar?n? saça saça onu ölüme sürükleyen yabanc?lar?n, yabanc? ve ölümcül seslerin ça?r?s?na kap?lm?? teknesi gibi, beden- gemim sürükleniyor. Belle?im seni, önüne ç?kan her çevrende dü?tü?ün tutsakl?klar içinde umars?zca izleye izleye çürüyor.

??te sana bu mektubu, bu dü?üncelerle yazmaya giri?tim. Seninle ancak, do?rudan ileti?im kurmam? sa?layabilecek tek arac? oldu?unu dü?ündü?üm mektubumla ula?abilece?imi dü?ledi?im için... Yeniden senin o yal?n, süssüz, sana hiç yak??mayan yabanc? tak?lardan ar?nm??, salt benim olan beden-diline kavu?mak özlemiyle yana yana... Seni, kendi öz benli?inle kazanana dek de seninle mektupla?may? sürdürece?ime and içerek; benim e?siz dilim.

hayko26 01-29-2008 10:22 AM

Yüre?imi Ac?t?yorsun

Bitmeyen hikaye ba?l?yor tekrar bir rüya ile. Evet bu rüyay? sen ba?lat?yorsun. Ben biliyorum bir gün sonra bu rüyan?n bitece?ini ve kabusla uyanaca??m?. Ama olmuyor o kadar güzel inand?r?yorsun ki sadece o an için unutuyorum tüm olanlar? ve kay?ts?z ?arts?z inan?yorum sana. Evet kabul ediyorum, ben bir *****?m.

Bencilsin!!! Seni unutmama bile izin vermiyorsun. Aya?a her kalkt???mda ve hayat?ma sensiz de olsa devam etmek için çabalad???mda geliyorsun ve kendini hat?rlat?yorsun.

Yapma ne olur….

Her geli?inle yeni yaralar aç?yorsun yüre?imde.

Anla ne olur;

SEN BEN?M YÜRE??M? ACITIYORSUN

ne yaz?k ki al?nt? ke?ke ben yazsayd?m...duygular?m? yans?tm??

hayko26 01-29-2008 10:23 AM

BEKLEM?YORUM

Biz,yoklugunda kat???n k?r?nt?s?n? payla?t?k ekme?in seninle,
K?? gecelerinde; yetmedi battaniye,karlar? erittik sohbetimizle,
Evimiz samanl?ktan bozma bir harebe oda,penceremiz y?t?k mu?amba,
Hat?lamak ne kadar güzel,ne kadar ac? an?msamak,

VE zaman her?eyin uzakta oldugu bir an,?u an
Ne senin beni en yak?n dost bildigin
Ne benim sana sonsuz a?k besledigim
?U AN d?r BU AN

Aramad?g?n günlerin hasretini ya??yorum içimde
Bekledeigim umut ettigim ve senin aramad?g?n zaman?n ac?s?n? ya??yorum
Özlemedim demiyorum sana,SEVMED?M DEM?YORUM.
Gelme ama art?k BEKLEM?YORUM

hayko26 01-29-2008 10:24 AM

SEN BILIYORSUN...
Umutlar kapimdan gitti gideli
gülmeye gücüm yok sen biliyorsun
Kalbim aciyi tatti tadali
Mutluluga yüzü yok sen görüyorsun
Sevdan yoklugunu öyle bir sarmiski
Sensizlige ac bir köpek olmuski
Viz gelir bu sehirde baska ayriliklarki
Benim sürgünlügümü sen biliyorsun
Askin öylesine damarlarimdaki
Solugun ensemde bir kursun olmuski
O kursunu bir kalemde silememki
Yoksun iste her günüm gecemsinki
Sen biliyorsun
Durgunum..Doymuyorum yoklugundaki özlemlere
Sensizlik bir bir seni soruyor tüm hücrelerime
Ölüm nedir cektimlerimin yaninda sen biliyorsun
Hasretini anilarim yapip,,sariyorum biraktigin acina
Cayimi ise..isittigin ask dolu damarlarima
*Gözyaslarimi pinar yaptim,Zehir miktarina
Her dönüsünde bir yolu var sen biliyorsun
Issiz yerleri geziyor,kokluyorum senden habersiz
Tek bir satir birakmadan yaziyorum sessiz
ASKsiz,,Umutsuz,,Isteksiz,,
Yasiyorum iste sen biliyorsun
Yollarinda kursun olsa söyle gecerim
Sanmaki yolun basindan geri dönerim
Hayat bir sinav,sinifta kalir giderim
GÜLMEYE NEDENIM YOK SEN BILIYORSUN..

hayko26 01-29-2008 10:25 AM

SEN NE ?LKS?N NEDE SON OLACAKSIN;B?L?YORUM B?RGÜN SENDE BEN? UNUTACAKSIN HO?ÇAKAL A?KIM HO?ÇAKAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://img237.imageshack.us/img237/6...ty81rb0wa5.jpg
Seninle her kar??la?t???m?zda güzelim,
Ba?ka bir?ey görmüyorsa gözüm,
Alabildi?ince çarp?yorsa kalbim,
Bir birine dola??yorsa ayaklar?m ,
Heyecenla titriyorsa bütün benli?im,
Demek ki ;
Sana tutkunum, Sana hasretim.

Varl???n her an dü?lerimde ya??yorsa ,
Geçmiyorsa sensiz zaman?m,
Kan?n dola??yorsa damarlar?mda,
Sars?yorsa vucudumu ad?m ad?m,
Su ve ekmek gibi muhtaçsam sana,

Demek ki;
Sana tutkunum, Sana hasretim.

hayko26 01-29-2008 10:25 AM

Ben yar?n? dü?ünmeyi sevmem. Ne olacaksa hemen ?imdi olsun isterim. Seveceksem ?imdi, öpeceksem ?imdi, susacaksam ?imdi, güleceksem ?imdi... Zaman bir kez geçer insan?n eline, o an?n bir daha tekrar? yoktur. Ne ya?arsan bir kere ya?ars?n. Bu yüzden sevmem beklemeyi. Bu yüzden bekleyerek geçen zamana ac?r?m. Ama bu kez bir ?ey oldu, bir ?ey...
?imdi yar?n? beklerken hiç k?zm?yorum. Sen yoksun ya, bu gece de sensiz geçecek ya, '' olsun'' diyorum, bizi bekleyen çok güzel günler var önümüzde... Nedir beni böylesine de?i?tiren ?ey? Nedir gelece?e dair umutlar beslememi sa?layan ?ey? A?k?n elbette... Ba?ka aç?klamas? olabilir mi? Sen olmadan da keyif alarak ya?ayabiliyorum. Bir yerine iki kadeh rak? içiyorum, biri senin için.

Sevdi?imiz ?ark?lar? art arda iki kez dinliyorum, biri senin için. Sabah uyan?nca pencereyi aç?p temiz havay? iki kere çekiyorum, biri senin için. Yoklu?unda hayat? iki ki?ilik ya??yorum. Yoklu?unda hayata dair ne varsa yine seninle payla??yorum.
Özlemekse özlüyorum elbette... Hasret ?ark?lar?n? kim benden daha iyi söyleyebilir? Kim gökteki y?ld?zlara bak?p onlar? senin gözlerinin yerine koyabilir? Kimin yüzüne seni dü?ündükçe bir gülümseme yayabilir? Dedim ya de?i?iyorum diye, eskiden böyle koyu bir özlemin içinde olsayd?m. ?syan?n s??mazd? içime. Bir siyah hüznün içinde k?vran?r dururdum, bitmek bilmezdi geceler. ?imdi öyle de?il... ?imdi seni özlemek sevdam?z?n olmazsa olmaz parças?ym?? gibi geliyor bana.

Son baharday?z ama ben ilk yaz?n sevincini ta??yorum içimde ve biliyorum ki, hiç bitmeyecek bahar? ya?ayaca??z birlikte. ??te bunun için hüzünlendirmiyor beni yoklu?un.

hayko26 01-29-2008 10:26 AM

Sevginin Gücü yada Eylemi
Sevgi as?l söylemedende anla??labilendir. ?nsan?n derinlerinden gelen bir sestir. Sevgi erdemdir, kutsald?r. E?er gerçekten seviyorsa biri ve bu eylemde hakl? buluyorsa kendini, sevmenin elbet bir bedeli, çilesi de olacakt?r. Seven insan hakl? olarak sevgisini bir madalya gibi gö?sünde ta??man?n gururunu da ya?ayacakt?r.
Sevgi benim için önleyemiyece?im ve her gün biraz daha büyüyen bir tutkudur. Bana göre do?an?n gerçek, kökü hiç bir zaman sökülüp at?lam?yacak tek yasas?d?r. Bütün yarat?c?l?klarda a?k vard?r. Her ?eye ra?men nas?l ki, insan umutsuz ya?ayam?yorsa ve yüre?inde bir umut ta??ma zorunlulu?u duyuyorsa. Bence insan sevgisizde ya?ayamaz, sevgiyi de yüre?inde ta??mak zorundad?r.
Sevgidir insan? insan k?lan, ululuyan, insan? insanl??? da mutlu, onurlu, erdemli k?lan. ?nsan sevmeden ya?ayabilir mi? do?ay?, topra??, suyu, havay? en önemlisi de insan? sevmeden nas?l ya?ar..?nsanla beraber sevgi de var olmad? m? yeryüzünde? Bu anlamda sevgi ve sevginin kökeni en az insan?nki kadar eski de?il midir?.

?nsano?lunun sahip oldu?u sevgi duygusu bütün zenginliklerin üstündedir. ?nsan?n, insan oldu?unun do?al bir tezahürüdür. Sevginin olmad??? yerde iyi ve güzel olan hiç bir ?ey ya?ayamaz... Onun içindir ki, zaman?n içinde ne geçmi?i silik bir ayna gibi durmal?y?z, ne de duygular?m?z? yüzeyselli?in gergefine kurban etmeliyiz. Bu nedenledirki, sevgiyi yüzeysel ucuz de?erler kavram?yla s?n?rlayamay?z. Sevgi duygusu bütün zamanlar?n derinli?ini içinde bar?nd?ran, insan?n iç de?erlerinin derinli?iyle ilintilidir.
Di?er anlamda bilgi yada al??kanl?klar, sonradan edinilmi? tarihsel bir arka plana sahip olabilirler. Ne kadar da yeni olurlarsa olsunlar, bizden önce ya?am?? olanlar üzerinden geçerek bize ula?an bir yan? vard?r elbette.
Bütün bilgiler al??kanl?klar davran??lar kolektiftir. herkese ait bir yan? vard?r. Bilgi, duygu ancak harcad???m?z zaman sahip olabilece?imiz ?eydir. Bu sadece onu söylemekle de?il, onu ayn? zamanda eylemsel olarak da gerçekle?tirebildi?imiz zaman anlam kazan?r. Kendimize saklad???m?z bilginin, duygunun kime ne faydas? olabilir. Bir insan sevgisini, sayg?s?n? davran??lar?ylada kar?? tarafa yans?t?rsa ancak bu o zaman gerçeklilik kazan?r. ??te bu zihince dü?ündü?ünü pratikte yapma eylemidir.
Tabi ki, her dü?ündü?ümüzü söylemek ve söyledi?imizi yapmak çok kolay da de?il. Ama bizim sevgi dedi?imiz budur. E?er insan?n evrensel ve insani boyutu olan sevgi, sayg? ya?amla insan davran???nda bir yeri yoksa bir aldatmacad?r. Sadece dilde kal?r. eylemde gerçekle?emez. Bu demektir ki, biz birey yada toplum olarak e?er sevginin dü?üncesini, sözü ve eylemini bir arada gerçekle?tiremezsek, toplum yada birey olarak sevgi, sayg?, ho?görüde fazla ileri gitme ?ans?m?z yoktur.
Sevginin gücü olmadan hayat yolunda yolumuzu bulabilir miyiz?
Akl?m?z? ba??m?zda alsa da sevgi ayn? zamanda yol gösterir ve de korur bizi.
Sevgi, sevdi?imiz kimselerden uzak kald???m?zda büyülü bir ç?? gibi önümüzdeki yolu dümdüz eder; Kurallar?, engelleri, uzaklar?, ayr?l?klar? dümdüz edip ç?kmazlara, çilelere, korkulara, ku?kulara sab?rla ve inatla dayanmam?z? sa?lar.
O sevgi ki, gücü olmadan dizimizde derman, halimizde aman kalmaz.. O sevginin gücü olmadan s?k?nt? denizlerinde rüzgars?z kalm?? tekneler gibi oluruz denizlerin ortas?nda...

hayko26 01-29-2008 10:26 AM

her sevgi beraberinde hayalleri,umutlar? getirir..
sonu ayr?l?k olunca, baslar isyanlar, pi?manl?klar..
böylece gecer gunler, aylar belkide y?llar..
sonra birgun bir bakm???z yine sevginin güzel eli dokunmus yüregimize..izin bile isteme zahmetinde bulunmadan...belki yine sonu ayr?l?k belki de bu kez mutluluk..

Ne tuhaf yasanan her kötü ili?ki bizleri daha bir c?kmaza sürükler…kars?m?za her c?kan?, hayat?m?zdan gecip gidenlerle k?yaslar?z.
Her son yeni bir baslang?ct?r oysa..Umutlar, hayaller, esir al?r ruhumuzu.Sonras?nda bilinmez bir mutluluk yada derin bir sessizlik sahip olur bedenimize…Birgün cektigimiz tüm ac?lar? unutup, birine güvenme cesaretini buluruz kendimizde..bir yanda mant?g?m?z korkakca ‘’ hay?r ‘’ derken, diger yanda kalbimiz asice ‘’ evet ‘’ der…

Eger ‘’ hay?r ‘’ a yenik dü?ersek, belki de hayat?n bize sunmus oldugu gercek mutluluk f?rsat?n? elimizden kac?r?r?z.. kimbilir belki de yeni bir ac?ya hic baslamadan ho?cakal deriz..birgün duvarlar?m?z? y?kabilirsek ‘’ evet ‘’ deme gücünü buluruz kendimizde…yasan?lan olas? bir olumsuzluk herseyi ba?a al?r..yeniden ba?lamak bu olsa gerek..yine korkular,kayg?lar ve verilmeyen f?rsatlar…sonunda birgun ‘’Sevmek ?stiyorum ‘’ derken buluruz kendimizi…ne ac? bir son!

Sevmek, sevmek, sevmek…korkmadan, oyunlar oynamadan, gönlünce sevmek…Seni Seviyorum demenin degerini bilerek, her önüne gelene yak?st?rarak önemini yitirmeden…anlam?n? hissederek ,yasayarak söyleyebilmek…her zaman söylerim ya ; söylediginde icin titremeli, duyan?n da icini titretmeli.. ‘’ben ve sen’’ bu iki kelimeyi ‘’biz’’ yapmakt?r sevmek…hissettigini o an söyleyebilmeli seven…

Sevgin içimi titretmeli…Sevgim içini titretmeli…Sen ben olmal?s?n..Ben sen olmal?y?m..Yani B?Z olmal?y?z korkusuzca...

hayko26 01-29-2008 10:29 AM

her sevgi beraberinde hayalleri,umutlar? getirir..
sonu ayr?l?k olunca, baslar isyanlar, pi?manl?klar..
böylece gecer gunler, aylar belkide y?llar..
sonra birgun bir bakm???z yine sevginin güzel eli dokunmus yüregimize..izin bile isteme zahmetinde bulunmadan...belki yine sonu ayr?l?k belki de bu kez

mutluluk..

Ne tuhaf yasanan her kötü ili?ki bizleri daha bir c?kmaza sürükler…kars?m?za her c?kan?, hayat?m?zdan gecip gidenlerle k?yaslar?z.
Her son yeni bir baslang?ct?r oysa..Umutlar, hayaller, esir al?r ruhumuzu.Sonras?nda bilinmez bir mutluluk yada derin bir sessizlik sahip olur bedenimize…Birgün cektigimiz tüm ac?lar? unutup, birine güvenme cesaretini buluruz kendimizde..bir yanda mant?g?m?z korkakca ‘’ hay?r ‘’ derken, diger yanda kalbimiz asice ‘’ evet ‘’ der…

Eger ‘’ hay?r ‘’ a yenik dü?ersek, belki de hayat?n bize sunmus oldugu gercek mutluluk f?rsat?n? elimizden kac?r?r?z.. kimbilir belki de yeni bir ac?ya hic baslamadan ho?cakal deriz..birgün duvarlar?m?z? y?kabilirsek ‘’ evet ‘’ deme gücünü buluruz kendimizde…yasan?lan olas? bir olumsuzluk herseyi ba?a al?r..yeniden ba?lamak bu olsa gerek..yine korkular,kayg?lar ve verilmeyen f?rsatlar…sonunda birgun ‘’Sevmek ?stiyorum ‘’ derken buluruz kendimizi…ne ac? bir son!

Sevmek, sevmek, sevmek…korkmadan, oyunlar oynamadan, gönlünce sevmek…Seni Seviyorum demenin degerini bilerek, her önüne gelene yak?st?rarak önemini yitirmeden…anlam?n? hissederek ,yasayarak söyleyebilmek…her zaman söylerim ya ; söylediginde icin titremeli, duyan?n da icini titretmeli.. ‘’ben ve sen’’ bu iki kelimeyi ‘’biz’’ yapmakt?r sevmek…hissettigini o an söyleyebilmeli seven…

Sevgin içimi titretmeli…Sevgim içini titretmeli…Sen ben olmal?s?n..Ben sen olmal?y?m..Yani B?Z olmal?y?z korkusuzca...

Aynalar bile inkâr eder oldu yüre?indeki var olu?uma. Karanl?klar ?ahit oldu yüre?inde yava? yava? yok olu?uma..Gözlerinde tozland?m, yüre?inde hasrete yakaland?m. Ama sen bilmedin…Yüre?imi sensizli?in kirpiklerine as?p koynunda bir cocuk gibi a?lad?m, k?nal? da?lar? yüklenip ba?r?ma yoklu?un sanc?lar?n? dindirmek için ba?r?ma ta? üstüne ta?lar bast?m..Ama yüre?imin ?slakl???n silmedin..B?rak silme gözya?lar?m?, aks?n topra?a. Topra??n dudaklar?ndan öpen her gözya??m senin günahlar?na kefen olsun. B?rak bilme hasretin kanayan yaralar?n?. Kangren olup bedenimi alacak olsa da b?rak kanas?n. Her damlas?, yollar?nda susuz kalm?? fidelerin can?na can olsun.

Gitmelere al?????m sevgili. ?lk önce can?mdan can? kaybettim bir Ekim günü. K?r saçlar?na kurban oldu?um babam? kaybettim bir sonbahar günü, sonra bir gün masmavi dü?lerimi. Birisinin ac?s?n? yüre?ime saklam??ken ans?z?n bir Eylül günü dü?lerimi kaybettim. Can?m babam? koca bir ç?nar a?ac?n?n gölgesine, masmavi dü?lerimi gelece?in ?ss?z suretine gömdüm. Unutmad?m ac?lar?, unutmad?m yüre?ime saklad?klar?m?. Her gece dualar?ma ekleyip sanc?lar?, ta? kundaklara sard?m k?r?k dökük hat?ralar?.. Ve sonra bir gün seni kaybettim. Yüre?imi bedenimden söküp kendini tozlu hat?ralara gömdün..Geli?ine adaklar adayamadan gidi?ine gözya?lar?m? b?rakt?m. Babamla, dü?lerimle ba?layan kaybedi?lerime kendini ekledin. Bendeki seni öldürmeye çal??t?n ama izin vermedim. Suskunlu?u giyinip kelimelerinle vedalar? haz?rlasan da ben seni yüre?imin topra??na gömmedim. Sende unutulmay? göze al?p seni bir yudum nefesle büyüttüm. Kanayan geçmi?ine gülü?lerimi merhem diye sürüp gözlerimde uyuttum seni.

B?kmadan utanmadan seni ya?atan oldum. Önüme dizdi?in kör uçurumlara inat ben sana yürüdüm ayaklar?mda ac?lar?na ezerek. Gövdesinden kopar?lm?? kökleri koynuma al?p gö?sümde kanatt?m k?r?k dökük ç??l?klar?m?. Gitti?in her günü geceyle kefenleyip sesi dudaklar?mdan kopar?lm?? ç??l?klar?mla harf harf seni ça??rd?m yüre?ime..Duymad?n…Ad?n? kaç kez sat?rlara kaz?y?p olur olmad?k sevdana susad?m. Ama sessizli?ime “ sesinle “ akmad?n… Güne?in bile k?skand??? taze gülü?lerini kanayan yaralar?ma merhem diye sürmeni diledim. Sarmad?n. Ama sen sarmasan da ben gülü?lerini yaralar?ma sar?p ad?n? dudaklar?ma mühürledim sevgili.

?çimdeki cocu?u dinlememeyi ö?reneli çok oldu ey yar. Gittin, devasa sensizli?i ç??l?klara bölüp yaln?zl???n? demledim gecenin esir dü?tü?ü ayazlarda. Susmalar?n?n kirac?s? olsam da sensizlikte ate?i saklayan da? gibi sustum. Karanl??? besleyen bir ç?? gibi yutkundum kanayan ç??l?klar?. Ama hicbir zaman sen benden gittin diye seni unutmad?m sevgili. Ac?lar?n?, dünüme; ad?n?, bugünüme ve sevdam? ölümsüzlü?e mühürleyip senin yüre?inde nefes ald?m hep..

Gelmeyeceksen sevgili; üfle karanl??a yak?lm?? kandilleri. Saç?n?n tellerinden ör dara?ac?m?n urganlar?n?. Son kez tutmayacaksan ü?üyen ellerimi, dudaklar?ma sür ayr?l???n sen kokan zehrini. Kanayan dudaklar?nla öp so?uk kur?unlar?. Öp ki; gözlerinde ate?lenmi? kur?unlar? yetim gönlüm onur bilsin sevgili…..

Ad?n? dudaklar?ma mühürledi?im sevgili; sen beni hep bahar? k?skand?ran güzelliklere meyleden ipi kopuk bir serseri bil ama ben senin koynunda ölmeyi diliyorum zaman?n tan?kl???nda, ellerimi semaya aç?p kör kütük a?lamalar?mda senin gülü?lerinde kefenlenmeyi istiyorum sevgili...Ben senin gülü?lerine yanmad?m ki , gidi?inle seni ayak uçlar?ma gömeyim. Ben senin ac?lar?n? sevdim sevgili. B?rak ellerini uzatma bana, b?rak ü?üyen dudaklar?m? yüre?inle bir kez bile dokunma. Sana vasiyetimdir bir gün ç?nar a?ac?na gömülecek bedenimi ?slak gözya?lar?nla y?kay?p s?cak gülü?lerinle kefenlesinler ne olur. Gülü?lerinle kefenlesinler ki; topra??n alt?nda kemiklerim ü?üdü?ünde s?cak yüzüne sar?lay?m..

hayko26 01-29-2008 10:29 AM

Hadi qiT...!!!

B?rakt?m hadi git.Sevmelerim sana de?il art?k,çocukça buluyorsun ya hislerimi çocukça sevmelerim de yok art?k.Hani b?rak art?k diyordun kendine ilgini yo?unla?t?racak ba?ka ?eyler bul diyordun evet buldum.

B?rakt?m seni hadi git. Sak?n bakma ard?na ben bitirdim sana olan sevmelerimi ve san?r?m bir özür borçluyum sadece seni sevmek seni önemsemi? olmak ad?na bir özür. Evet özür dilerim. Seni her?eyin üstünde tuttu?um çok sevdi?im için. Merak etme ya?anmaz bir daha böylesi ya?anamaz da zaten benim gibi bir sevenin yokken. Korkuyordum ya hani bir gün bitecek diye bak art?k korkular?m da yok çünkü art?k benim için sende yoksun. Ne yazik ki bir zalimi sevmek hatas?nda bulundum, ne yaz?k ki sevginin ne demek oldu?unu bilmeyen bir vefas?za tutulmu? yüre?im. Pi?manl???m gerçek olmayan sevgine inanm?? olmak, aldanm?? olmak. Üzülmem senin için art?k,a?lamam ?slansada gözlerim.. dökmem ya?lar?m? senin gibi bir duygusuz için! De?erdin her?eye,her?eyin en güzeline, isteseydin verecek çok ?eyim vard? sana sevgi ad?na ama istemedin.

Öyle ise b?rakt?m seni HAD? G?T!.. qiTtTtTtTt.....!

SürünüR Gidersiniz...

Bazen öyle bir ili?kiye tutulursunuz ki, ne sevebilir, ne terk edebilirsiniz. Kör kütük ba?lanm??s?n?zd?r asl?nda... En güzel y?llar?n?z?n, ac? tatl? hat?ralar?n?z?n orta??d?r; iç çeki?melerinizin müsebbibi, yaz?lar?n?z?n ilham?, sohbetlerinizin konusudur. Göz ya?lar?n?z da, bilinçalt?n?zda, kahkahan?zdad?r. Korkunca sakland???n?z bir s???nak, co?unca öptü?ünüz bir bayrak... Sevdan?z riyas?z, ç?kars?z, kar??l?ks?zd?r. S?n?rs?z ve nihayetsiz; "Ölmek var, dönmek yok"tur. Lakin gün gelir anlars?n?z; içten içe bir ?eylerin kanad???n?... Tutkulu sevdalar?n gizli hançerleri ba?lar par?ldamaya... ?uras?ndan, buras?ndan ele?tirmeye koyulursunuz: "?öyle görünse, öyle demese, de?i?se biraz ya da eskisi gibi olsa..." Ba?kalar?n? örnek göstermeye, "Bak onlar nas?l ya??yor" demeye ba?lars?n?z. Hem birlikte ya?ay?p, hem özgür olman?n yollar?n? arars?n?z. A?k?n?z?n gözü kör de?ildir art?k, yanl???n? görür düzeltmek istersiniz. "Eskiden böyle miydi ya..." diye ba?layan sohbetlerde aç?l?r ele?tirinin kap?s?; aç?ld?kça, bast?r?lm?? itirazlar yükselir bilinçalt?ndan... Böyle süremeyece?ini bilirsiniz. De?i?sin istersiniz. O, sevgisizli?inize yorar bunu... ?hanete sayar. Tutkulu ili?kilerde ihanetin bedeli ölümdür. "Ya sev böyle ya da terk et" diye gürler...Bir zamanlar bir gülücü?üyle alacakaranl??? ???tan o rüya, bir kabusa dönü?ür birden... Kapat?r gönlünün kap?lar?n?, yasaklar kendini size... Hoyratt?r, bakmaz yüzünüze... Zehir akar dilinden, konu?turmaz, suçlar, yarg?lar mahkum eder. Mühürler dudaklar?n?z?, y?rtar atar yazd?klar?n?z?, siler sizi defterden... "?yili?in içindi hepsi, seni sevdi?im için..." dersiniz, dinletemezsiniz. Ayr?l?rsan?z ya?amayaca??n?z? bilirsiniz, lakin böyle de sevemezsiniz. ?hanetten k?r?lm??t?r kaleminiz; severek, terk edersiniz... "Madem öyle..." nin ça?? ba?lar ondan sonra... Madem ki siz böylesine tutkunken, o hep ba?kalar?n? seçmi?tir, madem ki k?ymetinizi bilmemi?tir, o halde "günah sizden gitmistir". Lanet ederek bu kar??l?ks?z a?ka, çekip gitmeleri denersiniz. A?k?n göçmenlik ça?? ba?lar böylece... Daha özgür olaca??n?z limanlara demirlerseniz bir süre... Ne var ki unutamaz, uzaktan uza?a izlersiniz olup biteni... Etraf? bir sürü u?ursuzla dolmu?, kurda ku?a yem olmu?tur. Deli kanl?lar, eli kanl?lar, u?runa ölenler, s?rt?na binenler sarm??t?r çevresini... Gurur duyar onlarla, koynunda besler, gözünü oysunlar diye...U?runa kan dökenleri sever, yoluna gül dökenlerden fazla... "Bana ne...kendi seçimi" diye omuz silkmeye çabalars?n?z bir süre...

Ama sonra... ans?z?n kula??m?za çal?nan bir ?ark? ya da kap? aral???ndan süzülüp gelen bir koku, hat?rlat?r onu yeniden... Yaban ellerde, ba?ka kollarda ondan bahseder a?lars?n?z. Kokusunu özlersiniz; türküsünü söylemeyi, ?ark?s?n? dinlemeyi, yeme?ini yemeyi, elinden bir kadeh rak? içmeyi... Kar?? nehrin kenar?ndan hasret ?iirleri hayk?r?rs?n?z, sular kula??na f?s?ldas?n diye... Dönüp "Seni hala seviyorum" diye ba??rmak geçer içinizden... Dönemezsiniz. Göremedikçe ba?lan?r, uzakla?t?kça yak?nla??rs?n?z. Anlars?n?z ki bir çaresiz a?kt?r bu, ne onunla olur, ne onsuz... Hem kollar?nda ölmek, kuca??na gömülmek arzusu, hem "Ne olacak sonunda" ku?kusu... Böyle sevemezsiniz, terk de edemezsiniz. Sürünür gidersiniz...

hayko26 01-29-2008 10:30 AM

gün,
gülsün yüzüne!
gülsün,
k?yam?yorum dokunmaya özüne!

yine ayn? m?sralar dökülüyor kalemimden sana varmaya çal??t?kça...
yoksun...
yoksun...
yoksun...

yok oluyorum ben de art?k...

bir avuntu sadece
bak?yorum hala iskeleye inenlere...
ya?lanm???m,
seçemiyorum art?k belli belirsiz yüzleri.

ya?lanmak ne zormu?, görmemek (yar) yüzünü (kendi) gözlerinde...

bir umut sadece
çekmeceyi aç?yorum...
y?llar eskitemezmi? ya an?lar?,
foto?raflar ar?yorum...

y?rt?k bir foto?rafta, yan?na yak??m?yorum...

ba??m? kald?r?nca,
göz göze geliyorum aynada kendimle,
arkamda bir siluet,
dokunmaya çal???rken tenime...

yoksun, ben sadece hayal k?r?kl??? oldu?unu anl?yorum halisülasyonlar?n...____seni benim yazd???m?, asl?nda olmad???n? f?s?ld?yorum yüre?ime en a??r ?ekilde...____

y?rt?k
eski
renkleri silinmi?
üzerine su damlam?? bir foto?raf?m...

s??m?yorum albümlere... parçalara bölünüp at?las?m geliyor, k?yam?yorum olur da dönersen, beni yitirdi?ini anlad???n anki haline...

sadece senin eserin olan, senin için rengi solan, eski, y?rt?k bir foto?raf?m... yan?na yak??amad???m...
senin için y?prand???m...
parçalar?m yüre?inde mi hala?

Mektup i$te (:

Gelme diyecektim, geldin. ?yi ettin geldi?ine. Neredeyiz? Bir ?ehir yan?yor,
dikkat et. Tutu?abiliriz. i?te ilk ate? gözlerine dü?tü, sonra dudaklar?na,
saçlar?n?n aras?na k?v?lc?mlar doldu ???l ???l. Yan?yorsun, yan?yorum, yan?yoruz.
Aranmakla yetinsek bunlar gelmeyecekti ba??m?za. Yinede memnunum. ?yi ettin
geldi?ine. Ta? olup kalmaktansa, a?aç olup yanmak iyi. Ellerini ver, ellerini.
öpü?meye susad?m. T?rnak uçlar?ndan öpmeye ba?layaca??m seni.
Titreme, yan?yorsun.
Koluma yat, sa? erkek koluma, güçlü erkek koluma. Da??ls?n saçlar?n, b?rak.
Nas?l olsa onlar? da öpece?im tutam tutam. kulak memelerini, gür ka?lar?n?
dudaklar?n? da öpece?im. Dolgun dudaklar?n? seven, gözlerini, art?k ya?am?yoruz.
Belki de ya?amak bu, bizim bilmedi?imiz.
Öyleyse yeni yeni ba?l?yoruz ya?amalara, derin nefes almalara, o ölümsüz olmalara.
Bir ek?i elma ?s?r?yordum, di?lerim kama??yordu omuz ba?lar?n? gördükçe ve
biraz sen oluyordum sevdikçe, sevildikçe.
<I???? söndür> diyordun, inad?na yak?yordum. Yalvar?yordun, ç?ld?r?yordum.
Hiç a?lamad?n. A?lasan ne de?i?ecekti. Ama a?lamad?n i?te yükseldin, yücele?tin.
Tanr?la?t?n bir yerde. Öyle güzeldin anlat?lmaz.
Anl?mdan ter bo?an?yordu, saçlar?m yap?? yap?? olmu?tu. Yüz merdiven inip
yüz merdiven ç?k?yordum bir dakikada. Derin bir kuyudan su çekiyordum.
Bir ma?ara a?az?ndan sana sesleniyordum.
Karanl?klar içinde birbirimizi ayd?nlat?yorduk.
Sa??r bir zamand? ya?ad???m?z. Sa??r ve merhametsiz. Kör bir geceydi
yumruklayan kap?y?, kör ve dilsiz.
Art?k hiç sönmeyecektik biliyorum....

hayko26 01-29-2008 10:30 AM

Yalanm??

Sana bu mektubu çok uzaklardan yaz?yorum, öyle say..

Farzetki meçhullerdeyim.. Kaybolmu?um.. Öyle say ve oku.. Oku ki sana ait ne varsa içimde yalan olmad???n? anla sevgilim..

Seni o gözlerime ilk bakt???n günden beri sevdim ben.. Sen hiç anlamasanda de?erimi.. Sevgini her?eyin üstüne koydum bir Dünya yaratt?m kendimce, bir yol çizdim hep seninle biten.. ?çimde ki bu a?k? kimse silemedi ve kimse dindiremedi yanan a?k?n bende hiç kül olmad?...

Gittin ac?mas?zca terkettin bir ba??ma b?rakt?n beni kurtlar sofras?nda.. Eski ben olsayd?m belki ama art?k gücüm kalmad? ve yitiyorum bütün bu insanlar?n yabanc? bak??lar?na yalan sözlerine dayanamaz oldum art?k..

Gittin hiç gitmeyece?im demi?tin oysa, ne zaman beni dü?ünsen seninle oldu?umu göreceksin demi?tin...

Uyudum uyand?m seni bulad?m, ac?kt???m sofralardan aç kalkt?m seni bulamad?m, bizi dü?ün derdin hep ikimizi, dü?ündüm hat?ralar? seni bulamad?m..

Bana bizi çekemeyenlere güldürdün ?imdi.. Herkez alay ediyor benim büyük sevdamla unut diyorlar unutabilmek mi asla?

Seni dü?ünmekten kendimi kaybettim ben..

Sensiz seni ya?arken kendimi öldürdüm..

Nas?l vazgeçebilirim ki söylesene..

Nas?l geçebilirim gözlerinden..

Ama biliyorum yalan her?ey sende, a?k?nda yalan ve bende yalan oldum sayende.. Bir ba??ma b?rakt?n beni bo? sokaklarda, ?ss?z yollara yolcu oldum sayende ?imdi y?k?k peri?an bir a????m..

Olurya birgün geri dönersin gitti?in yerden beni sorma kimseye farzetki sensiz öldüm buralarda.. ?imdi tek bir dile?im ve son bir sözüm var sana unutma her nerede olursan ve kiminle olursan ol yaln?zca seni sevdim ben

AMa yalanm?? senin sevgin Nas?l inand?m bilmiyorum.. YAlan

hayko26 01-29-2008 10:31 AM

Sözlerin art?k ikna etmedi?i bu ya??mda, a?lamak da art?k zor geliyor, zoruma gidiyor.
Benden sana, söylemesi zor, yazmas? kolay bir kelime; Ho?çakal.
Aldat?ld???m? bildi?im bu geceden sana son bir yaz?, son bir hat?ra.
Seni her ça??rd???mda, art?k yüre?ime yumruk atamayacaks?n. Ben de bir ba?kas?n?n yasak bahçesine u?ramayaca??m. Art?k ne gelmeni isteyece?im, ne de kalman?....
Bu ak?am masamdaki tek bir mumu kendim için yakt?m. Senin oturdu?un iskemle bo?, ev bo?... ?hanetin resmi bo?lukta çizili...
?imdi sen bir ba?ka masada ba?ka gözlerlesin. Yüre?indeki pembe yalanlar büyüdükçe büyüyor. Karaya çalan pembeler...
Kim, kimi kand?r?yor bu alemde? Kumdan kalelerimiz her dalgada y?k?l?yor.
Kimseyi yolundan döndürecek gücüm yok art?k. Dayan?ks?z?m, dayanaks?z?m...
Oldu?un yerde kal...
:):):):)):):):)):):)):):):)):):)):):):):):)):)):): ):)):):):):):)):):):)):):):):)):,
Öyle içimdesin ki. Yana??mda dola?an rüzgardan daha gerçek dokunu?lar?n. Küçük, ürkek, kesik dokunu?lar?nla, belki de her zamankinden daha yan?mdas?n. Yani öylesine, o kadar bensin ki. Ah nas?l anlatsam. Bo?una bu çabalar?m, do?ru kelimeleri aramalar?m. Ne kitaplar yaz?yor, ne de sözlüklerde kar??l??? var. Yaln?zca hissediyor insan, ya??yor. Kelimeler eksik, kelimeler yaral?. Kelimeler c?l?z.

Ta??m?yor, anlatm?yor, tan?mlam?yor bu duyguyu. Ben de. Çok ba?ka bir ?ey. Sevginin ortas?nda, derin ac?lar hisseder mi insan? Ayd?nl?k gülümsemelerin içine, hüznü yerle?tirir mi durup dururken? Gözlerine bu?u,diline sitem, yüre?ine burukluk, çöreklenir kal?r m? as?rlarca?

Gelmeyece?ini bildi?i mektup için, posta kutusunu hep ayn? heyecanla açar m?? Dedim ya, ba?ka bir ?ey bu. Ne kadar yaln?zsam, o kadar seninleyim ?u günlerde. Belki de en ba?ta, tutup seni en derinlere koydum diye oldu bunlar. Kimseler ula?mas?n diye, kimselerin bilmedi?i, bulamayaca?? yollara götürdüm seni. En derinlerde tuttum. Bana saklad?m. Derine, hep daha derine.

Seni yapayaln?z, bir tek bana b?rakt?m. Payla?amad?m yanl?? yapt?m. Sana ula?an yollar? kaybettim diye bütün bu ?a?k?nl?klar. Kendimi oradan oraya vurmam. Sa??mda, solumda, ne zaman dikildi?ini bilmedi?im duvarlara çarpmam, hiç görmedi?im çukurlarla bo?u?mam. Denizlerin, gürültüyle gelip vurdu?u dehlizlerin, ac?l? duvarlar? gibiyim.

Duvarlar?m yosunlu, duvarlar?m kaygan, duvarlar?mdan hiç tükenmeyen sular s?z?yor. Tutunam?yorum. Renklerim, gün içinde de?i?iyor. Soluyorum, so?uyorum. Güne? ula?m?yor içerilerime. Küfleniyorum, ya?lan?yorum. Yaln?zl?klar pe?imde. Dokundu?um her ?slak duvardan, pis kokulu bir yaln?zl?k bula??yor üstüme. Yap?? yap??, v?c?k v?c?k bir yaln?zl?k bu. Biliyorum, bütün bunlar, hep benim suçum.

Seni saklad???m yere ula?amaz oldum. Yollar, gitgide uzad? ve kar??t?. Ümidimi ?s?tacak, parlatacak, k?m?ldatacak bir ?eylere ihtiyac?m var. Ah onun ne oldu?unu biliyorum. Sonu sana geliyor her cümlenin. Her ?eyin ba?? içinde ve sonundas?n. Bu de?i?miyor. Öyle içimdesin ki. Birden akl?ma geldi, tuttum sana bir mektup yazd?m dün.

Çok mutluydum. Gün içinde neler yapt???m?, nelere k?z?p, nelerle mutlu oldu?umu, tek tek anlatt?m. Mevsimlerin ve insanlar?n nas?l kar???k ve beklenmedik olduklar?n? yazd?m.

"Yine zamans?z ya?murlar" dedim, "Daha önce, hiç bu kadar zay?f de?ildi güne? ???nlar?" dedim, "Gerçekten buradaki ?ark?lar? hiç ö?renmeyecek, bilmeyecek, söylemeyecek misin?" dedim. Çok uzun bir mektup oldu. Ba??ndan sonuna kadar okudum da.

Neler yazm???m diye merak?mdan.

Sonra çekmecemden bir zarf ç?kar?p, ad?n? yazd?m. Büyük harflerle, yaln?zca ad?n?. Adresini bilsem gönderir miydim, bilmiyorum. Mektup cebimde. Cebim yüre?ime yak?n. Yüre?im sende. Sen yüre?ime yak?n. Öyleyse mektup sende.

hayko26 01-29-2008 10:32 AM

DÜSLERIMDE KALDI SEVDAM

Gökyüzü zifiri karanl?kken,pembe bir dünyada elele bu sevdan?n içindeydik senle
Ve birlikte sonsuz olmakt? temennimiz.
Çocuksu dü?lerimiz vard?,sadece ikimizin oldu?u
Zamanda uzun,ya?amda k?sa olan bu a?kta;
En güzel sevinçleri,en güzel an?lar? payla?t?k,sevdaya dair çok ?ey ö?rendik...
Sevmeyi,gülmeyi ve terk etmeyi ö?rettin bana,ya?am?n sevince anlam ta??d???n? gösterdin

Sevdim seni !
Can verip yollara dü?ecek kadar,
Kimsenin gücü yetmeyece?i kadar sevdim.

Uykular?m?z? payla?t?k seninle,bir gece de?il gecelerce uykusuz kald?k.
A?k?m?z için zamans?z sevdik birbirimizi,umars?z,ç?kars?z,yalans?z
Dünyalara s??mayacak a?k?m?z? küçük yüreklerimize s??d?rd?k,
Ayr?l?klar?m?z? ya?anmam?? sayd?k,
Öyle ki hep birlikte olmal?yd?k.
Sözler verdik birbirimize tutamayaca??m?z? bile bile

Sonra ay?rd?lar bizi;
Kimseler dü?ünmedi ! seni,beni,sevgimizi.
Sensiz hayat yoktu.
Söz vermi?tim sana,sevdama söz
Ya?ayamazd?m...bu sevday? içime gömüp,seni b?rakamazd?m.
Ald?r?? etmedim kimseye ayr?lmad?m senden.
Sonra sen istemedin beni,sevdam?n ta??yamayaca?? sözler söyledin,
bu a?k? hançerledin ve sevdi?im ne yapar bile demedin,ama ben b?kmad?m

?imdi ise ayr?l???m?z?n en karas?nda kara sevda oldu sevdam.
Sen belki unuttun,ama ben unutmad?m,unutamad?m.
Yeniden ba?lamak için çok çabalad?m,olmad?,nafile
Sadece DÜ?LER?MDE KALDI SEVDAM

?imdi sen ya??yorsun,beni öldürdün,yüre?inde bana ait bir iz bile yok.
Hat?rla söz vermi?tik sevdam?za,ya?ad?kça bu a?kla beraber olaca??m?za..
Yalanm?? oysa..gittin hayat?mdan ama sevdan hep benimle.
Bir gün üstümde çimenler bitti?inde bile sevdan ya??yor olacak.
Beni umut kur?unuyla vurdun ! ama onu öldüremezsin..
Çünkü;sevdaya kur?un i?lemez gülüm...

hayko26 01-29-2008 10:32 AM

Bir kutu dolusu ya?am gönderiyorum sana, sade bir kurdeleyle süslenmi?. Çöz kurdeleyi ve kald?r yava?ça kutunun kapa??n?.. Kocaman bir f?rça ve bin renk koydum kutuya bir cennet resmi yap?p içine gir diye... Dü?ler serpi?tirdim gizlice, dü? kurmay? unutma diye. Bir tanede elma ?ekeri yerle?tirdim, içindeki çocu?u yeniden tadabil diye... Güne?in bat???n?, billur suyun sesini, k?rm?z?y?, gelinciklerin safl???n?, taze ekme?in kokusunu ve bir gülümsemenin s?cakl???n? da s??d?rd?m. Ruhlar?m?z aç kalmas?n diye... Kutuya biraz da sevecenlik koydum, güçlü ol diye, çünkü ac?mas?z olan güçsüzdür. Beyaz bir güvercin uçup kendi kondu kutuya, bar??? ve özgürlü?ü sunmak için.... Bir buket sevgi, bir yudum a?k ve yar?m bir elma da koymadan edemedim. Payla?may? an?msayal?m diye... ?çtenli?i, umudu ne?eyi, ba???lay?c?l???, özgüveni ve aç?k yüreklili?i unutmad?m, "Ben" in d???na ç?k?p bize ula?abilelim diye... Son olarak da bir kart ili?tirdim kutuya bak bu kartta neler yaz?yor: Bu kutunun kapa??n? her kald?r???nda ya?amla ilgili yepyeni ?eyler ke?fedeceksin. Ya?amak için yar?n? bekleme, al ya?am? kollar?n?n aras?na ve s?ms?k? sar?l ya?amdan yaln?zca almak yerine ona bir ?eyler ver. K?sacas? bütünüyle "insan" ol. Unutma (!) Ya?am dokumas? henüz tamamlanmam?? , ola?anüstü güzellikte bir duvar hal?s?d?r ve sana ait olan bo?lu?u yaln?z sen doldurabilirsin

hayko26 01-29-2008 10:33 AM

Ba??n? yast??a koydu?unda ilk dü?ündü?ün insan kimse odur ilk a?k?n.. Üzerinden y?llar geçse de, hiçbir zaman unutamayaca??na emin oldu?un ki?idir. Art?k zorunluluktan öteye geçmeyen ili?kilerde, bir ba?ka kad?n?n elini tutarken; hayalini kurdu?undan çok farkl? bir biçimde parkta gezdirdi?in çocuklar?n?n yüzünde bir kez daha gördü?ün hayalin ta kendisidir. ?imdi uzaklardas?n ba?ta, duydu?un her ayr?l?k ?ark?s?nda, hangi ortamda olursa olsun gözlerinden bo?alan ya?lar?n ifadesidir. Hangi zaman getirebilir lise s?ralar?ndaki tela??m?z?? Acaba beni be?enecek minin ard?ndaki ilk bak???n, arkada?larla yap?lan derin tart??malar sonras?nda at?lan ilk mesaj?n, defalarca y?rt?l?p yeniden yaz?lan ilk mektubun ve ?iir Kafe’;de masan?n üzerindeki iki salebin ve daha ilk günden korkusu hissedilmeye ba?lanan ayr?l???n gölgesindeki ilk bulu?man?n heyecan?n? ne verebilir?............ Ba?ka insanlara hitaben de olsa, ad?n? her söyledi?inde, her duydu?unda kap?ld???n rüzgard?r ilk a?k?n.. Güç bela izin al?nm?? ak?amlarda, ba? ba?a kalman?n hediyesi, öpü?meyi becerememenin göstergesi çarp??malarda, her ac?dan sonra göz göze geli?in çekincesidir. Bütün hayat?n? ona adaman?n, bütün zaman?n? birlikte geçirmenin iste?idir. ?ki kere öpsen üçün boynu bükük kalmas?d?r ilk a?k?n.. Özlemiyorum diyen ya yalan söyleyendir, ya da hiç a??k olmam?? oldu?u halde öyle hissetti?ini sanand?r. ?imdi telefon çalsa, çocuklar?m, i?im ve daha ba?ka neyim varsa b?rak?p giderim demeyen, a?k? bilmeyendir. ?lk seni seviyorum’;un heyecan?n? dünya üzerinde bulunan herhangi bir ba?ka ?eye de?i?meye haz?r oldu?unu söyleyen, asl?nda hiç sevmeyendir.......... Verdi?i hediyeleri ba?ucunda tuttu?un, hala onun barda??yla çay içti?in kimse odur ilk a?k?n.. Mutlulu?a dair inanc?n?n, yeni sevgilinin geçmi?te birlikte oldu?u insanlar? anlatmaya ba?lamas?yla topra?a gömülmesidir. Hiç kimsenin hesab?n? vermek zorunda olmayand?r ilk a?k?n.. ?lk elini tutu?un, ilk dokunu?un ve ke?fedilecek ne varsa ilk olu?un, yine de çevresinde ne kadar insan varsa sanki hepsi onu elinden almak istiyormu? k?skan???n gizemidir.......... E?er hala ilk a?k?n?zla birlikteyseniz, hayatta yaln?zca bir kere kar??la?abilece?iniz bu ?anstan vazgeçmeyin. Onun için elinizden gelenden fazlas?n? yap?n, gururunuz ba?ta, sahip oldu?unuz ne varsa hiçe saymakta tereddüt etmeyin…; Onsuz ya?amaya devam edece?inizi san?yorsan?z yan?l?yorsunuz. Fiziksel olarak hayat?n?z? sürdürüyor olabilirsiniz, hatta kendinizi yaln?zl??a al??t?rmay? bile ba?arabilirsiniz. Ama her zaman için, dünyan?n bir ba?ka yerinde daha fazla mutlu olabilece?inizi biliyor olaca??n?zdan ve elinizde pi?manl?klardan, siyah?n gölgesindeki güzden ve dünyan?n o son günü sizi arayaca??na dair inanc?n?zdan ba?ka bir ?ey kalmayaca??ndan, zaten onlar?n da hiçbir i?e yaramayaca??ndan emin olabilirsiniz. Çünkü kaybetti?iniz yaln?zca ilk de?il, ayn? zamanda tek a?k?n?zd?r. Mutlu olmak için ilk, son ve tek ?ans?n?zd?r.......... ?imdi, seninle büyüdü?üm ?ehirde seni özlüyorum. Sesinin ve gözlerinin bir önceki hayat?mda kald???n? bilsem de, bir gün mutlaka bana dönece?ine inan?yorum. Bu sokaklar seninle gezdi?imiz sokaklar, bu sinema birlikte film izledi?imiz. Bu okul, bu demiryolu, bu ta? ne varsa.. Hepsi durup peynir ekmek yedi?imiz.. Hiçbiri gerçek de?il ya da ben öyle görüyorum. Bulamayaca??m? bilsem de, seni ar?yorum.......... Kelimeler ç?rp?n?yor her zamanki gibi. Beni seç diye yalvar?yor.. Oysa hiçbiri umurumda de?il. ?ki tanesi hariç.. Her zamanki gibi..

SU OL Bir an için sen su oldu?unu dü?ün. Su denli özel, su denli yararl? ve su denli çok, tükenmez. ?nan?yorum ki gerçekten de öylesin. Ama ister çe?melerden dökül, ister göklerden ya?, ister nehirler dolusu ak dibi olmayan bir kovay? dolduramas?n. Yani seni dinlemeyenlere sesini duyuramas?n. Unutma daha çok ba??rd???nda, daha çok dinlenmesin, gürültünün parças? olursun yaln?zca. Suyun yan?nda olanlar suyu en az içenlerdir. Çünkü “;su nas?lsa burada, gerek yok ki suyu kana kana içmeye”; diye dü?ünürler. T?pk? sesini sürekli duyanlar?n seni dinlemedikleri gibi! Ormandaki hiçbir hayvan, ?rma??n gürültüler koparan yerinden su içmeye çal??mad? ?imdiye dek. Hepsi, hep sabah?n en sakin an?n? bekledi; suyun durgun yerlerini bulabilmek için. Gittiler ve sakin sakin gereksinimlerini giderdiler. Onlar için en uygun olan kendi istedikleri zamanda…; Sen hep bir su oldu?unu dü?ün. Su gibi güzel, su gibi yararl?, su gibi vazgeçilmez…; Ve su gibi ya?am kayna?? oldu?unu dü?ün. Ama su gibi ya?at?c? ol su gibi y?k?c?, sürükleyici ve öldürücü de?il! Suysan tarlalar? basma, insanlar?n yuvalar?n? y?kma, ocaklar?n? söndürme sana “;FELAKET”; denmesin! Suysan bir barda?a s??abil ki damarlara girebilesin! Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi yararl?, su gibi gerekli ve su gibi bitmez tükenmez oldu?unu da unutma. Ayr?ca su gibi sakin olabilece?in gibi su gibide “;k?yametler”; kopar?c? olabilece?ini unutma…; Vadiler varken önünde ve ovalar varken yay?labilece?in küçük ?rmaklara ay?rabiliyorsan kendini ve bardaklara bölebiliyorsan ya?am verirsin çevrene. Yoksa hep duyulmayan, dinlenmeyen korkulan ve kaç?lan olursun seller, afetler gibi. Tercih elindeydi hep ve hep sende “;senin”; ellerinde olacak. Ya tutmay? ö?reneceksin dilini ya da hiç durmadan konu?tu?un için yaln?zca bombo? ve anlams?z sesler ç?kartan birisi oldu?unu zannettireceksin çevrendeki insanlara! Ama yapman gereken ?u de?il mi? Dü?üneceksin ne zaman ne söyleyece?ini, dü?üneceksin ki dinleyip dinlemedi?ini, kimin anlay?p anlamad???n? dü?üneceksin anlatmak istediklerinin ne kadar?n? anlatabildi?ini…; Hatta anlayanlar?n anlad?klar?nda senin anlatt?klar?n?n ne kadar? oldu?unu dü?üneceksin…; Konu?mak için en uygun zaman? bekleyecek en az ama en uygun sözcükleri seçmeye çal??acaks?n…; Yolcular?n önceden ald?klar? biletleri ceplerinde oldu?u halde saatlerini kontrol ederek zaman yakla?t???nda vapurun kalkaca?? iskelede haz?r olmalar? gibi sende fikrini bildirece?in ki?inin “;k?y?ya yana?mas?n?”; bekleyeceksin!... Demeyeceksin “;benim ben can?m isteyince giderim iskeleye, vapurda o saniyede gelmek zorunda”;!... Demeyeceksin “;Ben akl?ma geleni akl?ma geldi?i biçimde söylerim. Kar??mdaki de de?il duymak, de?il dinlemek, anlatt???mdan bile fazlas?n? anlamak zorunda”;!... Ke?ke öyle olsayd?n ke?ke hakl? olsayd?n ama maalesef öyle de?il. Azg?n? aç?p “;?elaleden dökülen suyu”; içmeye çal??an bir tav?an gördün mü hiç? Ya da önüne ç?kan a?açlar? bile sürükleyen bir selden susuzluk gidermeye u?ra?an bir ceylan gördün mü? Kaplanlar bile içebilmek için suyun durulmas?n? bekler, beyni olan her canl? gibi! Hadi…; Sen ?imdi “;su oldu?unu”; dü?ün ve kendini “;su gibi”; hisset. Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi berrak, su gibi yararl?, su gibi ya?am kayna?? ve su gibi bitmez tükenmez oldu?unu an?msa…; Ama yine su gibi “;bir küçük barda??n içine s??d?r”; ki kendini girebilmeyi ö?ren insanlar?n damarlar?na ya?am ver vazgeçilmez ol!!!......

A?k?n Dili
Hep "a?k?n dili olsa da konu?sa" deriz. ??te birgün a?k konu?maya ba?lam?? ve demi? ki :

- "Ey insanl?k hep pe?imden ko?tunuz* bana ula?maya çal??t?n?z. Asl?nda bana ula?t?n?z ama hiç farketmediniz. Ben?m için a?lad?n?z zaman bile size hep yalan belki de ?aka gibi geldim. Bana hep yak??t?rmalar yapt?n?z. Size bir hikaye anlatay?m.

Birgün küçük bir kedi kuyru?unu yakalamak için hep kendi etraf?nda dönüp duruyormu? ve büyük kedi dayanamay?p ne yapmaya çal???yorsun diye sormu?. Yavru kedi de bana ancak kuyru?umu yakalad???m zaman mutlulu?a ula?aca??m? söylediler. Ben de onun için u?ra??yorum diye cevap vermi?.

Büyük kedi gülmü? ve "ben de küçükken senin gibiydim. Hep kendi etraf?mda döner* kuyru?umu yakalamaya çal???rd?m ama birgün durdum ve dü?ündüm ve yürümeye karar verdim i?te o zaman anlad?m ki zaten o benim pe?imden geliyordu."

??te ?imdi anlad?n?z m?? A?k bir kedinin kuyru?udur ki ona ula?mak için pe?inden ko?man?z gerekmez* o zaten her hareketinizde arkan?zdan gelir.

hayko26 01-29-2008 10:33 AM

a?k öldürür sevgi ya?at?rm??
arkada??m?n eski sevgilisi...bir gün bana kar?? duygular?ndan bahsetti.kar?? ç?kt?m,nas?l olur diye.me?er nekadar çok kaçmak istersen o kadar çabuk yakalan?yormu?sun.
istemiyorumlar?n sonu olmad? ve bir gün ona olur deyiverdim.çook mutlu edecekti beni.her gün bana a??k olarak uyanaca??na sözler verdi.bir sevda ba?lad? böylece.
her ?ey çok iyiyken birden eski heyecan? görememeye ba?lad?m.neden dedim cevap yok.ayr?lmak istiyorum dedim tepkisini merak etti?im için.ama o ciddiye ald?.ne yapt?ysam bir ?ans vermedi.böyle mutlu olaca??m?za inan?yor.bense k?r?k dökük...acaba a?k? m? bitti.ilerisini dü?ündü?ünü söylese de bir ayl?k büyük a?k bitti.a?k yak?c? sevgi ?l?k derlerdi do?ruymu? me?er..nereye baksam ne yapsam her?eyde o varken kolay m? unutmak.faydalar faydas?z imkanlar imkans?z..

Bir kutu dolusu ya?am gönderiyorum sana, sade bir kurdeleyle süslenmi?. Çöz kurdeleyi ve kald?r yava?ça kutunun kapa??n?.. Kocaman bir f?rça ve bin renk koydum kutuya bir cennet resmi yap?p içine gir diye... Dü?ler serpi?tirdim gizlice, dü? kurmay? unutma diye. Bir tanede elma ?ekeri yerle?tirdim, içindeki çocu?u yeniden tadabil diye... Güne?in bat???n?, billur suyun sesini, k?rm?z?y?, gelinciklerin safl???n?, taze ekme?in kokusunu ve bir gülümsemenin s?cakl???n? da s??d?rd?m. Ruhlar?m?z aç kalmas?n diye... Kutuya biraz da sevecenlik koydum, güçlü ol diye, çünkü ac?mas?z olan güçsüzdür. Beyaz bir güvercin uçup kendi kondu kutuya, bar??? ve özgürlü?ü sunmak için.... Bir buket sevgi, bir yudum a?k ve yar?m bir elma da koymadan edemedim. Payla?may? an?msayal?m diye... ?çtenli?i, umudu ne?eyi, ba???lay?c?l???, özgüveni ve aç?k yüreklili?i unutmad?m, "Ben" in d???na ç?k?p bize ula?abilelim diye... Son olarak da bir kart ili?tirdim kutuya bak bu kartta neler yaz?yor: Bu kutunun kapa??n? her kald?r???nda ya?amla ilgili yepyeni ?eyler ke?fedeceksin. Ya?amak için yar?n? bekleme, al ya?am? kollar?n?n aras?na ve s?ms?k? sar?l ya?amdan yaln?zca almak yerine ona bir ?eyler ver. K?sacas? bütünüyle "insan" ol. Unutma (!) Ya?am dokumas? henüz tamamlanmam?? , ola?anüstü güzellikte bir duvar hal?s?d?r ve sana ait olan bo?lu?u yaln?z sen doldurabilirsin

hayko26 01-29-2008 10:34 AM

KAÇMAK

Diyorum ki...al?p ba??ma gitsem.Kimsenin beni bulamayaca?? bir yerlere.Günlük kayg?lar içinde ya?amay? ihmal etmeyece?im biryerlere.unutmaya çal???rken geçmi?i birilerinin gözüme-gözüme sokmayaca?? biryerlere..... Evet bir?eyler ters gitmeye ba?lad???nda her?ey üstüne üstüne gelir ve sen kendini iyice zay?f hissedersin.ve bir o kadar da yaln?z.Bizi anlayacak bir dost inan?lmaz lüks gelir sonras?nda biri kafa sallayarak bile onaylasa yetiniriz.salya sümükken ve h?rç?nken nas?lda özlenir hala sevdi?in ama art?k eski dedi?in sevgilin.ve hayat sanki senle dü?mand?r o saniye.i?te böyle kötü zamanlar?mdan biri.böyle zamanlar?mda kendimden kaçmak istiyorum ama yapam?yorum.kendi kendime zor gelirken ba?ka hayatlara s?zmaya çal???yorum.Kafamda acayip bir mahkeme kuruluyor ve bir tek suçlu ben ç?k?yorum.herkesi affetmek için üretti?im nedenler kendimde geçersiz oluyor.ya çok fazla kendimi be?eniyor hatalar?m? ho?göremiyorum ya da kendimi hiç sevmiyor hatalar?m? kabullenemiyorum.Ya?lan?yormuyum acaba bir?eyler elimden kay?p giderken buna seyirci olmak m? can?m? yak?yor.B?LM?YORUM. ?çime dal?pta ç?kamad???mda çok öfkeli oluyorum, ama sadece kendime ve hayata.i?te bu süreci ya?amak istemiyorum.kendimden nas?l kaçar?m, nereye giderim,k?sa süreli haf?za kayb? varm?d?r....i?te ne bileyim al?p ba??m? gitmek istiyorum beni bo?an zaman zaman nefes almam? güçle?tiren ?eylerin olmad??? bir yere.Giden yada bilen varm?...

Geçmi?im beni rahat b?rak!

Kötü biten bir ili?ki ya da can s?k?c? bir ?ekilde sona eren bir i?… Geçmi?te ya?ad???m?z baz? olumsuzluklar ileriye dönük ad?mlar atmam?z? engeller.

Ki?isel geli?imimizi sürdürmek ve güzel ?eyler ya?amak için geçmi?i geride b?rak?p gelece?e bakmam?z gerekiyor.

Pe?imizdeki hayaletler

Ya?ad???m?z kötü ?eyler geride kalsa da onlar?n hayaletleri bir türlü pe?imizi b?rakmaz. Biz yeni bir ?eylerin olmas? için çabalasak da bu hayaletlerin gölgesi üzerimizde bir kara bulut misali dola?maya devam eder.

‘Hala geçmi?te mi ya??yorum?’

?u anda bir erke?in hayat?n?za girmesini istiyorsunuz fakat eskisinin yükleri hala omzunuzdayken onu aramak için hiçbir çaba sarf edemiyorsunuz. Bu a?amada kendinize geçmi?le olan ba?lant?n?z?n ne derece kuvvetli oldu?unu sormal?s?n?z.

Geçmi?i geride b?rak?p hayat?n?z?n her a?amas?nda ileriye do?ru ad?m atmak için neler yapman?z gerekti?ini sizin için derledik…

• Kendinize gerçekten ne istedi?inizi sorun. Ne istedi?inizi bulduktan sonra o iste?inizi gerçekle?tirmek için tamamen ona konsantre olun. Örne?in ’Hayalimdeki adamla tan??mak istiyorum’ diyorsan?z bu cümlenin arkas?ndan ’ama’ veya ’e?er’ kelimesiyle ba?layan bir cümle daha kurmay?n.

• Ya?amaya hakk?n?z olan güzellikleri elde etmek için harekete geçti?inizde hiçbir ?eyin yolunuza ç?kmas?na izin vermeyin.

• Geçmi?te yapt???n?z bütün hatalar? kabul edin ve kendinizi affedin. Her ne ya?ad?ysan?z bunun geçmi?te kald???n? hat?rlat?n kendinize.

• Geçmi?te ya?ad?klar?n?z? dü?ünmeye ba?lad???n?z? fark etti?iniz an ?u an hayatta yapmak istediklerinizi gözünüzün önüne getirin ve bugüne odaklan?n.

• Geçmi?in ?imdiki hayat?n?z? etkiledi?ini dü?ündü?ünüz sürece hiçbir anlamda geli?im sa?layamazs?n?z. ?u anda istedi?iniz ?eyi hak ediyorsunuz ve çok isterseniz onu elde edebilirsiniz buna inan?n.

SEVG? VE DOSTLUK

--------------------------------------------------------------------------------
Kavgayi,bir yapragin üzerine yazmak isterdim sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye
Öfkeyi,bir bulutun üzerine yazmak isterdim yagmur yagsin bulut yok olsun diye
Nefreti,karlarin üzerine yazmak isterdim günes açsin karlar erisin diye
...Ve dostlugu ve sevgiyi, yeni dogmus tüm bebeklerin yüregine yazmak isterdim onlarla birlikte büyüsün bütün dünyayi sarsin diye
Yilmaz Güney
---
-Evimi bir parti sonrasi temizlemek icin saatlerce calisabiliyorsam,
bir cok arkadasim var demektir...

-Faturalarimi ödeyebiliyorsam, bir isim var demektir...

-Pantalonum biraz sIkIyorsa, ac kalmiyorum demektir...

-Gölgem beni izliyorsa, günes isigini görüyorum demektir...

-Park ettigim yerden is yerime kadar yolu uzun buluyorsam, yürüyebiliyorum demektir...

-Hükümet hakkinda elestiri yapabiliyor ve bu elestirileri baskalarindanda
duyuyorsam, konusma özgürlügüm var demektir...

-Metro beklerken yanimdaki adam anahtarlariyla oynuyor ve bu sesten
rahatsiz olmuyorsa, duyuyorum demektir...

-Camlari silmem, catiyi onarmam gerekiyorsa, bir evim var demektir...

-Dogalgaz faturam yüklü geliyorsa, isiniyorum demektir...

-Yiginla ütülenecek ve yikanacak camasirim varsa,
yiginla giyecegim var demektir...

-Calar saatimin sesiyle, sabahin köründe uyaniyorsam, yasiyorum demektir...

-Aksamlari kendimi yorgun hissedebiliyorsam ve bacaklarim agriyorsa,
o gün üretici olmusum demektir...

-Ev telefonum caliyorsa, beni seven insanlar var demektir...

Ve tüm bunlarin ayrimini yapabiliyorsam,
MUTLUYUM demektir...

hayko26 01-29-2008 10:35 AM

Karanfil kokusu bir yaln?zl?k.

Ellerimde b?rakt???n ac? damlalar?n?n fas?l muhabbetlerinde içimi olabildi?ince döküyorum i?te. Kah?r dolu bu ak?am yine mezelerim. ?çtikçe nas?lda dal?yorsun derinime. Dün gecemi, son hecemi, yar?n ki hücrelerini hayat?n, hepsini al?p da gittin ya.

Hani sildin ya beni..

Helal olsun!

Belki dedim içimi da??t?r?m, biraz da muhabbet hâs?l olur diye aram?zda. Yine beni terk etti?in yere gittim.
Sen yoktun.

Yapayaln?z bir sahil, birkaç yaln?z insan ve içlerinde en yaln?z? da ben. Dinlersin diye sessiz ç??l?klar att?m. Ben ç??l?k att?m sen kahkaha yuhalad?n saatlerime. Alay vard? her zerresinde gölgelerinin. Susmak hiç de i?ten de?ildi o an. Ben biliyorum zaten. Sen zaman? doldurma çabas? içerisindeyken, ben daha zamana yakalanamam??t?m bile.

Dedi?in gibi zaten ‘’ hiç de zaman? de?il ?imdi. En iyisi sen git.’’ Cennetin ve cehennemin beklemesin beni. Senin can?n? alacak melek bile u?ramas?n bana. Bensiz ya?ayabilirdin. Öyle demi?tin.

??te ?imdi en dokunulur an?nda, sana bensiz kolay gelsin.

A?ka bahane ar?yordun buldun da gittin. Umurumda da de?ildin asl?nda. Sadece gururuma dokundu. Çok sol yan?mdan geldin. Çok ?eyler devirdin içimde. Çok yaln?zl?klara ittin.

Oysa sen mahremiyetimin en derinindeydin. Ya?ad???m?z hiçbir ?eyi senin dedi?in kadar çabuk yok edemedim. Sab?r diyemedim kendime örne?in. Susmak daha çok inand?rd? beni dü?lerimin ölümüne. Her dü?ün asl?nda ölü do?umuna. Ölülü?ün de do?madan ya?and???na.

Senin ayr?l???n as?l? bir zaman?mda ruhuma idaml?k geldi. Yüre?imde binlerce kez ast?m senin ‘’o zamanlar mutluyduk’ lar?n?. Gülü?ünü, gözlerini, sayfalar?ma defalarca yaz?p sildim sen dediklerimi. Ellerim hala titrer.
?arap fazla kaçard? hep sana dokunurken. Ruhum bundan dar yerde olsa gerek.

Bu yaz?lanlardan haberinin olmamas? asl?nda çok güzel. Ac?mazs?n en az?ndan. Ki sende a harfiyle ba?layan hiçbir fiil yok. Niyetinde de de?ilim ?u saatten sonra öznem yapman?n seni. Olsan da fark etmez zaten.

?ehrin bile kâbus art?k. Yola ç?kt?kça üzerime bas?yor yüre?in. Günler hep geçiyor. Geçmiyor gece dedi?in.

Sana yak??mas? gereken her ?eyi benden önce denedin. Benden daha iyisini yedeklemi? olman mümkün olabilir tabiî ki. Ama eminim ki s?zlatm???md?r kuytuda bir ?eyler. Sen de sonradan anlam??s?nd?r.

Mutlulu?u bir müddetli?ine hece, hece naftalinleyip kald?r?yorum. Bu sefer gelmeni beklemeyece?im. Özlemeyece?im de seni. Sevinme hemen. Sen bugün kendini bende bir kez daha bitirdin.

Elim kalkmaz karalamaya seni.

Oldu?undan daha da karala?t?n.

Gözlerim bile görmüyor seni...

hayko26 01-29-2008 10:35 AM

http://img456.imageshack.us/img456/2567/klm35cz.jpg

Bir ku? yavrusunun annesi yakla??rken ç?rp?n???ndaki özlem dolu sevinci duyarak bekliyorum.

Zaman?n yasas?n? degistirmek elde degil; simdi kosturamiyorum, sen gelince durduramayacagim.

?lkbaharda sabah güne?inin iç g?c?klay?c? ???nlar?n? çimenler, çiçekler ve toprak nas?l bulutlardan önce yudumlamak isterlerse, ben de öylesine içinde bulundugun zamandan seni bir an önce çekip almak, yani basimda bulmak istiyorum...

hayko26 01-29-2008 10:36 AM

Seni tan?mak o kadar ag?rm?? ki ve o kadar can yak?yormu? ki gözya??m avcumda duran hayallerimi silip süpürdügünde anlad?m..Senin bendeki sana hiç benzemedigini ben gözümü güne?e inat açt?g?mda anlad?m..Yüregim sana karalar baglarken ben hayal k?r?klar? aras?nda çocuklugumu ararken anlad?m meger ben sevmemi?im seni...Bir yan?lsama ,bir yan?lg? ya da hayaller aleminde bir rüya..Ne dersen de buna! Ne kadar bedeli ag?r olsa da ne kadar ben çocuklugumu satsamda bana anlams?z bakan ela gözlerine anlad?m nihayetinde A?K bu olamaz!! Sen degilsin bekledigim 4 y?l boyunca;sen degilsin avcuna umutlar?m?,tenine s?cakl?g?m? b?rakacag?m yabanc?..
Ugruna yapraklar harcad?g?m,kalemler tükettigim,harfleri yorup cümlelerin üstüne mana ag?rl?g? yükledigim çocuk..Ben sana gözüm kapal? duymu?um yan?lg?lar?m?,hasretimi,sensizligimi..Hep hep dilimin ucundaki bitürlü söyleyemediklerim aras?nda saklad?m "seni seviyorum"lar?..?imdi dü?ünüyorum da iyiki diyememi?im,iyiki dilimin gücü yetmemi? saklanm??l?klar sand?g?n? açmaya...Bilmeden bir a?k ya?ad?n belkide kulak ç?n?lt?lar? aras?nda..Art?k sormuyorum kendime "duysa ne der?" diye..Çünkü art?k s?radanla?m?? bir ya?anm??l?ks?n benim için,ders al?nas? bir hata bile degilsin.Bundan sonra seni anan kelimeler anlams?zl?klar içinde aylak aylak dola??yo olcak..Bir kap?s?n art?k;hayat?m?n geçmi?inde kapat?lan..Gün gelirde merak edersen içerde ya?an?lanlar? bo?una bakma paspas?n alt?na.Anahtar orda degil;anahtar? güne?e a??k olan bir y?ld?za verdim tan?madan sevmenin yalan oldugunu görsün diye...

Hayat?m?n aglama duvar?nda sana akan gözya?lar?m yoK art?k elveda...
Elveda! Gözlerine 4 y?l?m? verdigim hayali prensim...
Elveda! Sebebinden Eros'u gücendirdigim kalp yan?lg?m...
Elveda! Ad?na A?K dedigim dil sürtü?üm...
Elveda! Kalbimin kaza sonucu kazand?g? yaraband?...

Yalanmis ne varsa yasadigimiz.

Ne varsa soyledigin, ne varsa hissedilen, her sey yalanmis. Bu kadar gec mi anlamaliydim? Bu kadar cok mu baglanmis olmaliydim?

Neden en basinda degil de simdi? Ben miydim yuregine sectigin oyuncak?

Kaybolan zamanlar, yitik umutlar gelir mi geri?
Issizdim.
Yapayalnizdim.
Çaresizdim.
Karanlik ve de tukenmistim gittiginde. Sustum, soyleyemedim.

Icim agliyordu da bir damla gozyasi dokemedim. "Seviyorum" diyemedim.
Topragin kokusunu, havanin kokusunu, ciceklerin kokusunu hepsini bir bir cektim icime bir Senin kokundu bilmedigim.

Alakadar olmadigim ne varsa bildim. Hepsini ezberledim. Yalnizca Sendin bir kelime edemedigim.

Sesini bilmedigim, yuzunu gormedigim, sadece hayal edebildigim bir guzelliktin. Dolasiyordun damarlarimda. Sen sadece kendini anlattigin kadardin.

Bir de Seni icimde buyuttugum kadar.
Suskundum.
Tek basinaydim.
Asiktim.
Yanmis ve de kahrolmustum gittiginde.Yasamak bile istemedim.

Olmeye de cesaret edemedim.

"Seviyorum" diyemedim.

Dur! deseydim, kal! deseydim kal?r miydin benimle?

Gitme! Desem, dinler miydin beni?

"Sevdim Seni hem de aklinin alamayacagi kadar"deseydim inanir miydin?

Sen de beni en az benim kadar sever miydin? Of! Yaniyor icim.

Sen boyle gitmemeliydin. Hani ben vazgecilmezindim.

Hani ugrumda her seyi goze alirdin?

Hani "cik gel!" desem en uzak yollardan bana varirdin?

Hani imkânsizlik denen bir sey yoktu? Hani seven her engeli asardi?

Yeminlerin, sözlerin hani? O büyük sevdan nerede hani?
Saskindim.
Yikik ve viraneydim sen gittiginde.

Gitmezdin! Ya sevseydin ya da yokluguma dayanamaz gelirdin.

Ama gittin ve ben bakakaldim arkandan.
"Seviyorum"diyemedim.
Yalanlarin, yanlislarin, hatalarin ve de pismanliklarin hepsi Senin olsun gelme!

Gittigin yer, hiç olmadigin dunyamdan daha fazla mutluluk vermeyecek sana bilesin!

Affim yok! Ne sana ne de yaptiklarina.
Vazgeçmistim.
Rest cekmistim.
Savrulmustum.
Harabe ve yok olmustum sen gittiginde.

Yasamadiklarima pismanlik soyle dursun, yasadiklarima lanet olsun.

Geri donme sansimiz olsa belki soylerdim.

Tekbir sey kaldi icimde; "Seviyorum" diyemedim

Her Bak???mda...

Gözlerine her bak???mda; gökyüzünün gülümseyen çehresine umut yüklü bulutlar çizebilmek için sepetinde denizler ta??yan mavi yürekli bir çocuk, yemye?il nehirler serpiyor gözlerime...

Gökyüzüne her bak???mda; gözlerinin yemye?il iklimlerinden yüre?ime süzülen melekler, zümrütlerle bezenmi? kanatlar?ndaki elmas i?lemeli sevda filizlerini ekiyorlar içime. Ve ben her sabah, daha da büyütebilmek için sevdam?, i?te bu umutla kald?r?yorum ba??m? gökyüzüne...

Ellerine her bak???mda; denizlerin ufuklar? kucaklayan sinelerinden, sonsuzlu?un ab-? hayat?na mü?tak masmavi umutlar getiren tebessüm sesli mart?lar konuyor ellerime...

Yüre?ime her bak???mda; ellerine ömrümü sundu?um bir melek kar??l?yor beni! Zarif kanatlar?ndan sevda türküleri yay?l?yor. Gözlerinden yedi veren güllerinin s?cakl??? süzülen bir minik k?rlang?ç olup götürüyor beni huzurun gizemli diyar?na. Ço?al?yor umut!

Önce bulut gibi
Sonra ya?mur
Gökyüzü gibi sonra
Gözlerin gibi!

Ellerin açelya, ellerin erguvan
Uzan?r da ellerin
Mutluluklar filizlenir
Dokununca yüre?ime...
Yüre?ine her bak???mda; tarifi imkans?z baharlar ye?eriyor içimde! Menek?e bak??l? k?r çiçekleri sar?veriyor her yan?m?! Küçücük yürekleri mutlulu?un sinesinde ne?elendirmek için ç?rp?nan yemye?il parklara, turuncu oyunlar serpen y?ld?zlar beliriyor göklerimde. O ?irin gülü?ünle bana hayat veriyorsun!

?nan ki Yar

hayko26 01-29-2008 10:37 AM

SEVG?L?YE MEKTUP

Aram?zda a??lmaz da?lar var. Hasret kokusu sinmi? dört

duvar aras?nda, senin yan?nda olan ruhumu, seni, a??lmazl??? a?m?? oldu?umu dü?ünerek, nas?rl? ellerimle sana sesleniyorum. Senin hiç bir zaman dayanamayaca??n feryatlar?m, sigaram?n duman?yla hasret kokan havaya kar???rken bu cans?z bedenlerde de bir s?r olarak bütünle?iyor.

?mkans?z oldukça tutkula??yorsun yüre?imde, sana bir ömür boyu imkans?z?m olman? söylerken, seni yazan nas?rl? ellerimi uzatt???mda, sen ellerimi ellerimden esirgemi? ve imkans?z olmay? reddetmi?tin!.. ?iirlere hayranl???n? sevmi?tim; ?iirli?ini ve sonradan m?sralar?nda yerini sessizce alaca??n? bilmeden...

Herkes güzelli?ine hayrand? bense senin çocuklu?unun maskesinde gizlenen olgunlu?una a??kt?m... Hayat denen bu sahnede sana verilen rolü ne kadar iyi oynuyordun... Dilin "yüre?e" de?er verdi?imi söylüyordu, ruhun ise kal?pla?m?? zarflar?n ve k?s?r duygular?n aras?nda geziniyordu. Yalanlar?n
aras?nda do?rular? ar?yordun. Seni çok farkl? yapan neydi biliyor musun benim yan?mda?..

Hay?r, güzelli?in de?il can?m; çocuklu?undu... Ben asla bir bedende güzelli?e de?er vermedim, zarf?n ikinci planda geliyordu. Benim için her insanda oldu?u gibi o zarf?n içindeki mektup önemliydi. Seninde o mektubu
yüre?inle ruhunu birle?tirip okuman? çok isterdim. Aray???ma son verme karar?n? verdi?im anda, bir güz ak?am?nda kar??ma sen ç?kt?n.

Yüre?imde ya?ad???m a?k? art?k bedenle?tirmek istedi?imde, buna lay?k olarak seni gördüm. Ama yine a?k? yüre?imde yasamama sebep oldun ve imkans?zla?may? reddederken asl?nda imkans?zla?t???n fark?nda bile de?ildin... Marmara'ya anlatt?m seni... Seni sadece onunla payla?t?m... Göz ya?lar?m Marmara’n?n
teninde hayat bulurken, Marmara feryat ediyordu kendisi kadar gerçek olan a?klar?n yitirili?ine...

Kaç aksam seni bekledim... Seni payla?t???m Marmara’n?n sevgisine dalgalar?yla köpük köpük anlatt??? sahilde, kaç yakamozlu geceyi seninle izlemek istedim ama sen yoktun... Gökyüzünde bir y?ld?z gibiydin benim için... Elimi uzatsam tutaca??m kadar yak?n geliyordun oysa ki sen benim sevgimden yedi kat uzaktayd?n.

Gözlerin yasama sevinci veriyordu bana, ama art?k gözlerine bakmay? yasak etmi?tim s?rf a?k?m yüzünden. Bu zulüm de?ildi, ölümün ta kendisiydi... Yine yaln?z?m iste... Yaln?zl???m?n so?u?unda hayalinin s?cakl???na
sar?l?yorum... Seni ya??yorum ve senli rüyalara hayalinle dal?yorum...

Sana her ?eyden üstün olan a?k?m? sundum, ama sen zaman?n de?er verdi?i yalanc? a?k?n zehrini, gözleri kama?t?ran alt?n kadehlerden içiyorsun. Biliyor musun bitanem seni ilk günden daha fazla a?kla seviyorum. Bir ç?? gibi yüre?imde büyüyorsun...

Bu gece çok farkl?..O kadar büyüdüm ki anlayamazs?n.Sonlar ve yeniden varolu?lar,umar?m bu gece herkes beni ba???lar..Çok yorgunum kalkm?yor ba??m,ben paramparçay?m ben da??lm???m ve bu gece o kadar büyüdüm ki anlayamazs?n..

Ç?plak ayaklar?mla bas?yorum balkonun buz gibi mermerlerine.Ba??m dönüyor hafiften a??rd???m sigaralar?n etkisiyle…Havada alabildi?ine bir karanl?k ve sessizlik,saat dört sular? ?ehrin en ürpertici zamanlar?.Bütün ?ehir uykusunda bile bana lanet ediyor,herkes beni yanl?? tan?yor ya da beni hiç bilmiyor..Umurumda da de?il art?k!

Bildi?im tek ?ey seni sevdi?im hem de ölürcesine sevdi?im.?u an sadece sana ihtiyac?m var ama yoksun kim bilir belki de bir yerlerden beni izliyorsun..Sana sözüm var diyedir bu a?lamay??lar?m,sessiz kal??lar?m.Üzgünüm bi’tanem güçlü olam?yorum.Sahip oldu?u en güzel bebe?ini kaybetmi? bir k?z çocu?u kadar ufak ve k?rg?n ama kocaman bir kad?n kadar da büyü?üm...

Midem a?z?mda,tüm bu geçti?im sokaklardan nefret ediyorum.Ben beni de bu ?ehri de içindekileri de istemiyorum.Yaln?zca seni seviyorum.Çok ama çok ü?üyorum..
Bu gece çok farkl?..O kadar büyüdüm ki anlayamazs?n.Sonlar ve yeniden varolu?lar,umar?m bu gece herkes beni ba???lar..!!

Hayat Ne Tuhaf De?il Mi?

"Hayat ne tuhaf de?il mi?" Ço?u zaman içini dökmeye bu cümleyle ba?lars?n. Duygu dünyan?n kap?lar? aralan?r,cümleler ard? s?ra gelmeye ba?lar. Bazen hayk?rmak istersin bir imdat dilersin; ve nas?l ba?layaca??n? bilemedi?in anlarda bu cümle imdad?na yeti?ir.

Bazen bir tebessüm, tatl? bir bak?? ve dokunu?tur arad???n; bir omuza yaslan?p, kendini sal?vermenin arzusudur. ?stedi?in çok bir ?ey de?ildir asl?nda; gözlerinde kaybolmak, gidivermek ba?ka alemlere...

Bazen rüzgar?n önüne kap?l?p giden bir yaprak olmak istersin bazen de o rüzgara direnen bir vücut. Ama ço?u zaman nafiledir direnmen. Hayat yolunu çizmi?tir bir kere ve rüzgar?n yönünü de?i?tiremezsin. Teselliyi bulmak istedi?in dudaklar ço?u zaman so?uktur. Ü?ütür içini. Sense titrersin; göz ya?lar?nla ?s?t?rs?n kendini, için için a?layarak..
Kendini so?uk bir k?? gününde ç?plak ve yaln?z hissedersin, ?s?ts?n diye yaln?zl???na sar?l?rs?n, gözlerin güne?i arayarak. ?stedi?in çok bir ?ey de?ildir asl?nda;s?cak bir tebessüm tatl? bir gülü? ve dokunu?.

Kendi kendine söylenirsin; acaba çok mu ?ey istiyorum diye. Sonra da takma kafaya diyerek kaç?verirsin oradan. Bir teselli istersin, ufak bir teselli. kar??la?t???n ?ey ise kapal? kap?lard?r. Duvar gibi önünde duran kap?y? bir türlü k?ramazs?n. Sonra o duvar? kaleminle y?kars?n. Cümlelerindedir sava??n. Y?rt?n?rs?n, kendini paralars?n. Ma?lup olmak üzereyken zaferi ya?ars?n. ?çindeki f?rt?na dinmi?tir art?k.

"Hayat ne tuhaf de?il mi?" Kendi iç sava??nda ma?lubiyeti de ya?ars?n zaferi de; ama bu zaferi tek ba??na kazanmam??s?nd?r. Seni sevdi?ine inand???n insanlar hep yan?ndad?r ve yan?nda olacakt?r. O insanlar? kaybetme. Onlara verebilece?in en de?erli hediyeyi ver; sevgini.

?çinde filizlenen renk renk çiçeklerin olsun.onlara itinayla bak, asla incitme. Kar??nda dimdik ayakta olsunlar, senin gibi ve b?rak sars?nlar etraf?n?; içlerinde kaybolman?n doyumsuz keyfini ya?a.

Unutma sen sevdiklerinle vars?n. Yaln?zl?k Allah'a mahsustur. Yan?nda her zaman seni seven birilerinin oldu?unu an?msa ve o güvenle dal hayat?n içine. B?rak, yere dü?sende kald?racak birileri var nas?l olsa...

hayko26 01-29-2008 10:37 AM

sen hiç dü?ündün mü...daha dogrusu hiç istedin mi...
cocuklar gbi aglamay?....
ama sadece cocuklar gbi aglamay?....
karanl?k odan?n bi kenar?na ölece oturup dizlerini ta karn?na cekip...
kendi h?ck?r?klar?n? dinlemeyi istedin mi hiçç...

konusacak birini arad?n m? o karanl?kta...konusmaktan da öte...
sadece sar?l?p aglayacag?n birinin olmas?n? istedin mi hiççç....?
ama hissetti?inde yaln?z oldugunu...
fark?na vard?g?nda ak?p giden gözz yaslar?n?n...
onlar?nda seni dinlemeden,sonsuzl?ga süzüldügünü anlad?n m? hiççç...?

camdaki perdeyi bi solukta kenara at?p....
camdan saatlerce sokak lambas?n? izledin mi hiççç...*
derdini ona anlatmay? denedin mi...
olmayan derdini....
ama s?rf bu yüzden,i?te bu yüzden yüregini ona acmay?? istedin mi hiççç....?

onu yan?nda istedigin oldu mu senin...?
aglayan gözlerle ona bak?p....
terli avuclarla elini tutmak deil, sadece s?kmak istedigin oldu m? hiçç..
yan?ndan hiç gitmesin diye...
daha sonra ona titrek dudaklarla 'seni seviyorummm' demek istedin mi hiççç...?
yüregin titredi diyee...

saat gecenin kac? bilmiyorum yada bakmak istemiom saate...
tek bildigim tek hat?rlad?g?m yataktan kalkt?g?m ve elimde telefonu simsik? tuttugum...
sonras? m?......
sonras?n? sen en bastan okudun zaten bitanem...

SEVGILIYE MEKTUP

Sevdigim yoluna canimi koydugum yillarimi yaktigim koca yureklim nerelerdesin kiminlesin???
belki umursamadan bitirdik bu sevdayi belki bu kadar acilar icinde kivranacagimizi bilmiyorduk ama artik ben biliyorum deli sevdam biliyorum sensiz yasamanin bana verilen en buyuk ceza oldugunu
Ya sen koca yureklim daglanirmi yuregin bogulurmusun nefes alsan bile ya ya gecenin bi yarisi ter kan icinde bolunurmu uykularin
Eger koca yureklim eger yasarsa bunlari bilki bilki deli sevdam biz ayni yurekte ayni nefeste atan tek yuregiz bilki basimin en tatli belasi bilki biz tek bedende yasayan kocaman iki yuregiz

hayko26 01-29-2008 10:38 AM

“Sen benimsin” demeseydin de “Ben sana aidim” deseydin.. Başka ellerde olsan da varlığını hissedebilirdim belki…
Söylemedin ki…

“Senin için her zorlukla savaşırım” değil de; “Senden gelen hiçbir şey zorluk değil” deseydin; inanırdım yüreğinin sadece bana ait olduğuna…
Söylemedin ki…

“Sen olmadan yaşayamam” değil de, “Sensizlik diye bir şey yok; sen var olmasan da benimlesin” deseydin; inanırdım sevginin sonsuzluğuna…
Söylemedin ki…

“Sen benim rüyamsın” değil de “Gerçekleşen rüyamsın” deseydin; uzağında da olsam yaşatırdım bu gerçeği sende…

Söylemedin ki…

“Sen benim eş ruhumsun” değil de ; “Sen aslında Bensin” deseydin;yokluğunda da devam ettirirdim sen olmayı…
Söylemedin ki…

“Seni Seviyorum” değil de “Seni hep seveceğim” deseydin, yalan da olsa sevgin inanırdım bana bir gün döneceğine…

Söylemedin ki…

“Seni çok özlüyorum” değil de “Seni özlemek bile güzel” deseydin; ayrı da olsak inanırdım beni her dem yüreğinde yaşattığına…
Söylemedin ki…

“Sen benim için çok özelsin” demeseydin de; “Özel olan her şey sende saklı” deseydin; kendimi şimdi böyle basit hissetmezdim…
Söylemedin ki…

“Bir gün bitecek” demeseydin de “Aslında seni hiç sevmemişim.” deseydin ; en azından delikanlı biri yaşatırdım yüreğimde…
Ama yapamadın ki…

Vedalaşabilecek kadar yürekli olsaydın , aklıma geldikçe gülümseyebileceğim hoş bir anı, güzel bir tat olarak kalırdın bende…
Yapamadın ki

hayko26 01-29-2008 10:39 AM

.http://img174.imageshack.us/img174/3...mektubuvx8.png

[color=silver][i][font=Comic Sans MS]BiR UMuT MeKTuBu

Gelmeni isterdim görmeyi istediğimde seni. Görmeni isterdim yalnızlığı dinlediğimde beni. Duymanı isterdim yalnızlığa anlatırken seni. Okumanı isterdim sana yazdığım şiirleri. Hergün yeni bir umuttu seni görebilmek için. Her gün yeni bir umuttu duygularımı sana anlatmak için. Çekindim sana açılmaktan, korktum hayır demenden. Korktum çünkü, yıkılırdım hayır demenden. Bir daha konuşamazdım bakamazdım sana. Umut eddim çaresizliğe düştüğümde. Hayal ettim seni özlediğimde. Senin için hissettiklerimi anlatmak istedim. Ama olmadı bir türlü, o ilk sözcüğü bulamadım. Belkide hiç yazmamalıydım bunları, unut boş ver diyemiyorum ama zaten olmaz diyeceksin sakın cevap yazma diyemiyorum.

Sadece bil geceleri sen uyurken adının sayıklandığını. Sadece düşünüldüğünü bil bir yerlerde. Ama biliyorum seni görmeden yapamam. UUzaktan sezsizce izlerim seni ama sen farketmeden. Düşünüyorum yarınlar var, üzülüyorum sensiz yarınlar olur diye. Her zaman gönül ilişkilerim ters gitti.

Her zaman bir bakış aradım, bir ses aradım taki o güne dek. Daha önce duygularımı anlatmak istedim ama hissettiklerimden emin değildim. Şimdi eminim ama umarım artık çok geç değildir. O gün senle konuştuktan sonra hiç şansımın olmadığını anladım. Ama içimdeki haykırışa dur diyemedim.

Bilsem ki bir daha beni görmek istemesende. Yinede sana duygularımı ifade etmek isterdim. Hayırda bir cevap değil midir zaten kendimi her türlü cevaba hazırladım. Yazmayı bırakamıyorum sanki seni bana daha çok yakınlaştırıyor. Bilmiyorum benim sana karşı hissettiklerimi sen bana karşı hissedecekmisin. Ama emin olduğum bir şey varki yazdıklarımı okuduktan sonra hiç bir şey aynı olmayacak iyi veya kötü.

Hayal ettim bir gün bir yerde seninle bir güzel günü. İsminin baş harflerinden şiirler yazdım sana okumak istedim okuyamadım. Her yıldız kaydığında bir dileğim vardı senin için. Radyoda çalan her şarkı sanki seni anlatıyordu seni hatırlatıyordu. Sana yazdığım son şiir yarıda kaldı bir eksik var gerisini yazamıyorum. Bir gün eğer senden uzak kalırsam karanlık bir yağmur gibi. Canımı sıkarsa yaşamak yine resmine bakarak hayal ederim seni.

hayko26 01-29-2008 10:40 AM

Hapsolmuş duygularım vardı sana dair.
Yok olmak üzereyken sıkıştırıp köşeye yakaladığım ve senden habersiz benliğime sakladığım…
Senden ve herkesten sakındığım…

Hapsolmuş sevmelerim vardı sana dair, yüreğimin en ücra köşesine bilinçsizce attığım.
Her gece bir boşluk bulup açığa çıkan ve bir şekilde yine yakalanıp esir olan düşlerim vardı beni yalnız bırakmayan…
Beni yalnız bırakamayan…

Senli sensiz düşler kurardım; gözümden akan bir damla yaşa tutsak olan ve yanağımda bütün gece yol alıp tenime esir düşerek kaybolan usulca..Usulca gömülen karanlığa, düşlerim vardı çaresiz kalışlar arasında sıkışıp yok olan…

Tutsaklıkları ömür boyu biçilmiş yokluklar(ım) vardı…
Yokluklarının arasına sıkıştırdığım sevdanın hapsettiği hüzün işlerdi her gece bir bir seni.
Sensizlik esir olurdu bana,ben yıldızlara atardım sebepsiz sensizliği…

Suçlu duygularım vardı benim…
En büyük suçları seninle dolu olmalarıydı…
Cezaları…
Cezaları,ömür boyu hatırlatmalarıydı,
Cezaları senli sensizlik yaşatmalarıydı bana…

Tutsaklıklarım vardı…
Tutsaklığım sanaydı…
Cezam..
Unutamamaktı…

Hapsolmuş duygularım bekçi kesilmişti başıma,
Senli sensizlikteki çırpınışlarımda balta kürek oyarlardı içimi…
Cezaları hüznü işlemekti benliğime…
Cezaları seni bende esir tutmaktı bir ömür…

Tutsaklığım sanaydı..
En büyük cezam…
Hapsolmuş duygularımdı…

Hapsolmuş duygularım vardı sana dair.
Yok olmak üzereyken sıkıştırıp köşeye yakaladığım ve senden habersiz benliğime sakladığım…
Senden ve herkesten sakındığım…

hayko26 01-29-2008 10:41 AM

SEVMEK

Sevmek;
Sevildiğini hissedebilmek,
Sevmek;
Sende onu, sevdiğini söyleyebilmektir!..

Sevmek;
Yaşamın her anında onu düşünebilmek,
Sevmek;
Sahip olunsun olunmasın, sevebilmektir!..

Sevmek;
Hep beklentisiz olabilmek,
Sevmek;
Her şeyi ama her şeyi,
karşılıksız verebilmektir!..

Sevmek;
Çağrılmadan yanına gidebilmek,
Sevmek;
Çoğu zaman ağlanacak hâle bile gülebilmektir!..

Sevmek;
Cepteki son metelikle alınmış simidi ikiye bölebilmek,
Sevmek;
Gerekirse sevilenin uğruna ölebilmektir!..

Sevmek;
“Delilerle sır boncuğu dizebilmek”
Sevmek;
Her çirkinlikte bile bir güzellik görebilmektir!..

Sevmek;
Köroğlu’ nun kır atına binmek,
Sevmek;
Dünyaya kafa tutabilmektir!..

Sevmek;
Kâh bulutların üzerinde gezinmek,
Sevmek;
Kâh yeryüzünde sürünmektir!..

Sevmek;
“Yetti gayrı” dememek,
Sevmek;
Yorulmak nedir, usanmak nedir bilmemektir!..

Sevmek;
Aşkın nârında yanabilmek,
Sevmek;
Yandıkça “İnsan” olunduğunun
farkına varabilmektir!..

Sevmek;
Gerektiğinde nefsine “Dur” diyebilmek,
Sevmek;
Her şeyden önce gururunu yenebilmektir!..

Sevmek;
Her karara saygı gösterebilmek,
Sevmek;
Neden ne olursa olsun, kin beslememek,
nefret etmemektir!..

Sevmek;
İncinsen de, kırılsan da asla küsmemek,
Sevmek;
Sanki hiçbir şey olmamışçasına,
çarpıp gittiğin kapıdan dönebilmektir!..

Sevmek;
Konuşmadan anlaşabilmek,
Sevmek;
Soğuk kış gününde
paylaşabilmektir bir tek gocuğu,

Sevmek;
Nefes alabilmek,
Velhâsılı sevmek;
Yaşatabilmektir içindeki çocuğu!..

hayko26 01-29-2008 10:41 AM

http://img169.imageshack.us/img169/392/adszxf7.png

Hani ben senin nazar boncuğundum hani sen beni gözünden sakınırdın. Hani bakmaya kıyamazdım korkardın beni kırmaya. Ağlamama dayanamazdın. Hani bensiz bir hiçtin ne oldu bize söyle neden bırakıp gittin neden terk ettin bu kadar kolay mıydı bu aşkın sonu Neden söyle Hani bir şarkımız vardı ya İntizar Nazar Boncuğum diye hatırla orda seni gördüğüm gece ay tutulur dil yutulur bütün dertler unutulur diyor evet ben seni gördüğümde tüm dünyam değişiyordu her şeyi unutuyor sadece sen sen oluyodun Aşkın Canımı alsın diyor ya alsın be aşkım bu can sana feda olsun bazen sen susardın gözlerin konuşurdu ben ne demek istediğini o gözlerden anlardım baktığımda zaten birden hayallere dalardım ben o kadar çok sevmiştim ki seni biliyorum sende çok sevdin ama neden bırakıp ellere gittin gözümdeki yaşlara dayanamazken beni terk edip gözü yaşlı ellere bıraktın. Bak okulu kazandım onu bile görmedin hani çok istiyordun bak ben sözümde durdum sen niye durmuyorsun bak bitince okul sen yapacaktın evimizi ne oldu niye gittin neden bitti evimizi yapmadan yıktın sadece evimizi mi hayır beni hayallerimizi ve kalbimide kırıp gittin Gözlerim gözlerini aradı bulamadı…

Nazar Boncuğum ne olursa olsun kalbimin köşesinde olacaksın ilkimsin ama sonum olamadın olsun be nazar boncuğum şimdi baktığın o gözlere başkası bakıyor başkası tutuyor o elleri ama olsun Sen hep aklımda olacaksın NAZAR BONCUĞUM