ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169492)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:11 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Sebze Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




100 gr tereyağı
3 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
2 adet pırasa (küp şeklinde doğranmış)
1 adet kereviz(küp şeklinde doğranmış)
5 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
1 demet maydanoz
2 adet soğan (küp şeklinde doğranmış)
2 adet kabak (küp şeklinde doğranmış)
2 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
Yarım su bardağı bezelye
3 lt et suyu veya su
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Yağı bir tencerede kızdırın. İçine soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış sebzeleri atın ve 5 dk kadar kavurun. Daha sonra unu ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın. Domates,domates salçası,et suyu ve tuzunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ağır ateşte 45 dk pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozla servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:11 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Saray Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




3 adet patates
2 adet küçük kabak
2 adet havuç
100 gr bezelye
2 adet soğan(küçük kare şekilde doğranmış)
4 adet domates(kare doğranmış)
250 gr yaklaşık 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
3 lt et suyu veya su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı fesleğen
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı nane
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Kare şekilde doğranmış sebzeleri bir süzgece alın. Yağı bir tencerede kızdırın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimeği ekleyin. Daha sonra domates ve domates salçasını ilave edin. Karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Ağır ateşte 25-30 dk pişirin. Üzerine nane ve fesleğen serpiştirerek servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:11 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Pirinçli Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




4 su bardağı et suyu
3 domates
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
Pulbiber
Maydanoz
Karabiber
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Et suyunu ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağı orta büyüklükte bir tencerede kaynamaya bırakın. Domatesleri rendeleyip et suyu kaynamaya başladığında domatesi ve salçayı ilave edin. Salçayı suya iyice yedirdikten sonra 6 yemek kaşığı pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşamaya başladığında tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serperek, servis yapın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:11 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Mercimek Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




2 su bardağı mercimek
2 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Bir tencereye yıkadığınız mercimekleri, soyduğunuz ve dört parçaya böldüğününüz patates, soğan ve havucu atın ve üzerine suyunu dökerek haşlayın. Daha sonra hepsini mikserden geçirin ve bir tencereye alın. Üzerine yağda kavrulmuş salça, pul biber ve naneyi ilave ediniz. Son olarak tuzunu ilave edin ve sıcak servis yapın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:12 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Kuzu Başı Paça Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 adet kuzu başı
4 adet kuzu bacağı
2 adet küçük soğan
3 adet defne yaprağı
5 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Kuzu başı ayaklarını bol suda iki saat kadar bekletin. Suyunu değiştirin ve 6 lt su ile kaynatın. Kaynatırken oluşan köpüğü alın. İçine soğanı,defne yaprağını,sarımsağın yarısını ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Pişen parçaların kemiklerini ayıklayın. Küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun. Haşlama suyunu üzerine süzdürüp dökün 5 dk kadar kaynatın. İki çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Sirke ve sarımsakla servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:12 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Kremalı Tavuk Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




8 bardak tavuk suyu
2 çorba kaşığı margarin
yarım çorba kaşığı un
1 adet tavuk göğsü eti
1 bardak çiğ krema
1 adet yumurta sarısı
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Bir tencereye margarini ve unu koyup unu sarartmadan kavurun. Sonra azar azar tavuk suyunu ilave edin. On dk kaynatıp ince bir süzgeçten geçirip bir tarafa bırakın. Öte yandan haşlanmış tavuk göğsünü kıyın. Kıydığınız tavuk göğsünü çatalla ezin. Sonra buna bir yumurta sarısı ve krema katıp karıştırın. Hepsini çorbaya ilave edin. Tuz da koyduktan sonra bir taşım kaynatın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:12 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Kremalı Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




300gr tereyağı
4 çorba kaşığı un
2 soğan(piyaz doğramış)
1 havuç
2 domates(iri parçalar halinde)
3 lt et suyu
3.5 çorba kaşığı domates salçası
250 gr krema
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Yağı koyup kızdırın. Soğanları ve daha sonra unu ilave edin. Un renk alınca soğanlarda kızarmıştır. Havucu,defne yaprağını ve domatesi ilave edip 2 dk karıştırın salçayı da koyduktan sonra 2 dk daha karıştırın ve et suyunu yedirerek dökün. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin 30 dk ağır ateşte pişirin. Süzgeçten diğer bir kaba süzdürün. Kremasını ilave edip karıştırın. Arzuya göre üzerine rende kaşar ile servis yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:12 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 


Köylü Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
2 adet kuru soğan
185 gr margarin
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
yarım fincan sirke
kırmızı pul biber
karabiber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Yeşil mercimeği ayıkladıktan sonra üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın. İnce kıyılmış soğanları yarım paket yağda pembeleştirin. Sonra domates ve salçayı ekleyip kavurun. Haşlanan mercimeğin suyunu süzüp tencereye ekliyelim. 1.5 lt su ile mercimekleri pişinceye kadar kaynatalım. Erişteyi, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de katalım. Erişteler pişip çorba koyulaştıktan sonra kırmızı pul biber ve naneyi erittiğimiz yağın içinde kızdırıp çorbaya ilave edelim. 1-2 dk kaynattıktan sonra sıcak servis yapın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:12 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Köy Usulü Mercimek Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




3 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
3.5 lt et suyu
2 adet yumurta
150 gr tereyağı
2 adet havuç(soyulmuş ve küp doğranmış)
4 su bardağı un
¼ limon suyu
2 su bardağı su
500 ml ayçiçek yağı
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Mercimeği bol su ile haşlan. Tencerenin içine yağı ve soğanları koyup kavurun. Havuçları koyun karıştırın. Et suyunu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ağır ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir kapta unu koyun içine yumurtayı limon suyunu,tuz ve suyu koyup yoğurun.10 dk dinlendirdikten sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açıp 3 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin. Çiçek yağını bir tencerede kızdırın ve hamurları bu yağın içinde kızartın. Haşlanmış mercimeği süzdürerek et suyunu ilave edin. Hamurları çorbanın üzerine koyup servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:12 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 


Kıymalı Tarhana - Malzemeler - İçindekiler




1.5 lt et suyu
1 lt su
2 adet küçük soğan
250 gr kıyma
1.5 su bardağı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı-margarin
2 diş sarımsak
1 adet büyük boy domates
Karabiber
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Et suyunu bir taşım kaynatın. Diğer bir kapta tarhana soğuk suyu ilave etin ve 10 dk bekletin süre sonunda karıştırın. Bu malzemeyi et suyunun içine dökün ve bir taşım kaynatın ağır ateşe alın. Diğer bir tarafta tereyağını kızdırın içine soğan ve sarımsağı atın daha sonra kıymayı ekleyin ve kavurun. Domatesi tuzunu ve karabiberini koyup 5 dk kavurun ve çorbanın içine dökün. Servise hazır.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:13 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 


Kıymalı Naneli Ovmaç Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




250 gr kıyma
100 gr yağ
3 adet patates
2 su bardağı un
3lt et suyu veya su
2 soğan(ince kıyılmış)
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karbiber
1 çorbakaşığı nane
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Unu bir kabın içine koyun üzerine azar azar su ilave ederek karışıtırınız. Sert bir hamur haline getirin. Bu hamuru kuskus haline getirin. Diğer bir tencereye yağ koyup kızdırın. Soğanı kıymayı koyup kavurun. Bu karışımın içine domatesi, tuzu, karabiberi ilave ediniz. Birkaç dk. karıştırın ve üzerine et suyunu dökün kaynatın.Hazırladığınız hamurları üzerine serpiştiriniz 5 dk kaynaıp ateşten alınız. Son olarak taze naneyi üzerine serpin ve servise hazır.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:13 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Karalahana Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 kg kara lahana (irice doğranmış)
1 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı mısır yarması
1 adet soğan (ince kıyılmış)
Yarım paket margarin
Kırmızıbiber
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Bir tencereye 10 bardak su koyun sonra mısırları ve fasulyeleri atın 20 dk kadar kaynatın. Sonra yıkamış olduğunuz lahana ve tuz ilave edin ve lahanaların pişmesini bekleyin. Ayrı bir kapta yarım paket margarinle soğanları kavurun saçasını ve biberini koyup karıştırın. Kavurlduktan sonra çorbaya ilave edin ve 10 dk kaynatın çorbanız servise hazır.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:13 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Kabaklı Pirinç Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 su bardağı pirinç
3 adet kabak
1 adet patates
1 çorba kaşığı margarin
yarım demet dereotu (kıyılmış)
2 çorba kaşığı rende kaşr peyniri
1.5 lt et suyu
nane
karabiber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Kabak ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye yapı koyup eritin ve sebzeleri içine atarak on dk kadar soteleyin. Üzerine et suyunu ilave edin. Sebzeleri yarı pişmiş bir haldeyekn pirincini ilave edin. Tuz ve karabiberini de koyun. Çorbayı ateşten almadan önce kıyılmış dereotunu ve nanesini ekleyin..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:13 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
İşkembe Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 kg. pişmiş işkembe(ince doğranmış)
3 adet soğan(çok ince doğranmış)
2.5 lt işkembe suyu
200gr.tereyağı
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı un
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Tencereye yağın yarısını koyup kızdırın. Soğanı sarımsağı unu ilave edip çırpın. Un kahverengi bir hal aldığında suyunu koyun.5 dk. kaynatın. Daha sonra tuzu,sirkeyi,işkembeyi ilave edip karıştırın. Geriye kalan yağı tavaya koyup kızdırın içine kırmızı biberi,kekiği, naneyi,fesleğeni ilave edin. Ve çorbanın üzerine dökün. Maydanozu ilave edip karıştırın. Çorbanız servise hazır.
Tarifi Ekleyen: Ebru

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:13 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Ispanak Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 kg ıspanak
2 adet soğan
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
yarım kg süt
2 su bardağı et suyu vaya su


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Temizleyip doğradığınız ıspanakları tencereye koyun.Biraz su ekleyip ıspanakları öldürün sonra süzüp suyunu sıkın. Margarini eritip ince kıydığınız soğanları ekleyip pembeleştirin. Unu da ekleyip karıştırın. Sonra ıspanaklrı koyup karıştırın. Yarım kilo süt, tuz, karabiber ve et suyu veya su ekleyip 15 dakika kaynatıp servis yapın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:13 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Hatun Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




50 gr margarin-tereyağı
2 adet pırasa (jülyen doğranmış)
2 adet küçük soğan (piyaz doğranmış)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet limon suyu
1.5 lt tavuk suyu
1/2 tavuk göğsü eti (didiklenmiş)
1 çorba kaşığı un
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Tencerede yağı kızdırın soğanları biraz kavurun. Pırasayı, havucu ilave edip 5 dk kavurun üzerine tavuk suyunu dökün bir taşım kaynatın. Tuzunu koyup ağır ateşte 10 dk kaynatın. Başka bir kapta unu, yumurtayı, limon suyunu ve birazda soğuk su koyup karıştırın. Bu malzemeyi çorbanın içine dökün daha sonrada tavuk etini ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynadıkta sonra çorbanız hazır.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:14 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Tarifin Resmi


Ezogelin Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




2.5 su bardağı et suyu
1/4 kg kırmızı mercimek
yarım çay kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşiğı un
2.5 çay kaşığı nane
yarım çay kaşığı kırmızıbiber
yarım çay kaşığı karabiber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Et suyunu kaynatın ve yıkanmış mercimekleri ilave edin. Mercimekler ezilince mikserden geçirin ve tekrar tencereye koyun. Diğer Taraftan unu kavurun. Rengi değişince su ilave edin macun kıvamına gelsin. Et suyuna ilave edin. Kaynayana kadar pişirin. Başka bir tencerede yağı eritin ve kırmızı biberi, karabiberi ve naneyi yakın ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:14 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Düğür Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 su bardağı ince bulgur (düğür)
1 çorba kaşık salça
2 adet sivri biber
1 adet soğan
6 bardak et suyu
pul biber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




6 su bardak et suyu ile bir bardak ince bulguru beraber tencereye koyup ince bulgur pişene kadar kaynatın. Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Diğer tarafta yağı eritip ufak doğradığınız soğanı, yeşil biberi hafifçe kavurup, salça, pul biber ekleyip, kaynayan çorbaya ilave edin. İsteğe göre nane de ilave edebilirsiniz.Tuz ilave edip ateşten indirebilirsiniz..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:14 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Biber Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 bardak et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
yarım fincan arpa şehriye
karabiber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Kaynayan et suyuna margarini koyun. Sonra buna şehriyeyi, tuzu ve biberi ilave edin. Öte yandan kıydığınız biberleri atın. Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:14 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 


Bamya Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




200 gram kuru bamya
100 gram kıyma
2 çorba kaşığı margarin
6 su bardağı su
3 adet soğan
3 adet domates
3 limon
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Bamyaları limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimiyle beraber kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Tencerede yağı eritip soğanı ve kıymayı koyup kavurun. Domates rendesini ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca 2 limonun suyunu ve bamyayı ekleyin. Pişince servis yapın..

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:14 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Balık Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




500gr iç midye(haşlanmış 20 adet)
1 kg kırlangıç balığı
1 kg levrek balığı
4 adet defne yaprağı
2 baş soğan
200gr.tereyağı
2.5 lt balık suyu
2 tane havuç (juliyen usulü doğranmış)
2 tane pırasa(julien doğranmış)
1 demet maydanoz
12 su bardağı un
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Balıkları yıkayıp bir tencereye koyun üzerine taşacak kadar su, defne yaprağı, soğanı ilave edip kaynamaya bırakın. Bir başka tencereye soğanı, unu koyup çırpma teliyle çırpın kahverengi bir renk alana kadar karıştırın ve balık suyunu ilave edip 5 dk kaynatın. Havucu, pırasayı, balıkları ilave edin 5 dk kaynatın. Daha sonra tuzunu ve maydanozları ilave ederek servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:14 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Arap Aşı Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 adet piliç
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Pilici eti yumuşayıncaya kadar haşlayın. Arap Aşı için : İki bardak unu bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritin. Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılın. Büyük bir tepsiye dökün, düzgünce yayıp soğumaya bırakın.
Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır. İki fincan unu hafifçe kavrun. Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, kırmızı biber katıp, karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca çorbanız hazır. Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak ilave edin.Tepsiye unlu bulamacı koyarak ve kasele çorbayı koyarak servis yapın. Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olur.Tepsideki soğuk ve dilimlenmiş bulamaçtan alıp çorbaya batırılarak yenen çok güzel bir çorba.Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:15 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Adana Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




250 gr kıyma
8 su bardağı et suyu
yarım su bardağı nohut
1 adet domates
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı kekik
karabiber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Tencereye et suyunu koyun içine haşlanmış nohutu, küçük küçük doğranmış domatesi ve tuz koyup kaynatın. Başka bir kaba kıyma, tuz, karabiber koyup yoğurun ve küçük köfteler yapın. Bu köfteleri nohutlu et suyuna atarak yarım saat kadar kaynatın. Yarım saat sonra ateşten alıp sirke ve kekiği ilave edin. Sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:15 AM

ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ
 
Acılı Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler




1 kg. kırmızı domates
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet salatalık
1 su bardağı et suyu
2 diş sarmısak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
kekik
karabiber
tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?




Domatesleri ve salatalıkları küçük küçük doğrayın. Dolmalık biber ve soğanı ince ince kıyın. Et suyunu, domatesi ve kekiği karıştırıp en az iki saat kaynatın. Maydanoz ve limon suyunu da ilave edip son olarak karabiberini serpip servis yapın..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.