ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Anketler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=583)
-   -   Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül`ün Cumhurbaşkanlığını Nasıl Karşılarsınız? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=15711)

[KAPLAN] 05-05-2007 10:19 AM

Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül`ün Cumhurbaşkanlığını Nasıl Karşılarsınız?

Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül`ün Cumhurbaşkanlığını Nasıl Karşılarsınız ?

doctor88 05-05-2007 10:22 AM

bu sefer cumhuriyet meydanı ampullerle aydınlanacak..geliyor adalet ve kalkınma partisi geliyor..

sawman 05-05-2007 01:56 PM

haklısın kanka geliyo akp kimse durduramaz artık

angelesdream 05-05-2007 02:02 PM

açık söylemeliyimki abdullah gül hakkında henüz tam,açık ve doğru olduğuna emin olduğum pek fazla bilgiye sahip değilim.ve bunun içinde cumhurbaşkanı olursa ne olur cumhurbaşkanı olmazsa ne olur diye bir tartışmadayım kendı kendıme.yanı durum benım için "çekimser".
anketin için teşekkürler sevgili kaplan

mami 05-05-2007 02:04 PM

Atatürk ün dahili ve harici bedhahların olacaktır dediği bütün her şey bügün AKP nin ampulerinin içinde yerini almış durumda aman millet dikkat edelim

ERen 05-05-2007 06:31 PM

bende abdullah gül ün cumhurbaşkanı olmasını istiyorum ama hep engelliyolar

basturk28 05-05-2007 07:35 PM

yedirmezler.cumhuriyet düşmanı cumhurbaşkanı olup ATATÜRKün koltuğuna oturamaz. EDISON BİLE PİŞMAN.ülkenin akp illetinden kurtulması gerekir.yoksa hızla bölünmeye doğru gideriz. TÜRK olduğunu ifade edemeyen "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE " diyemeyen, çapulcubaşı barzaniye laf geçiremeyen zihniyet mi ATA'nın koltuğuna oturacak???

polatlı 05-05-2007 08:07 PM

tabiki akp olacaktır

O_Z_A_N_6_1 05-05-2007 08:52 PM

"Türkiye'de cumhuriyetin sonu geldi... Kesinlikle laik sistemi değiştirmek istiyoruz." ve Atatürk'ün heykelerine olan rahatsızılığını bildiren bir insanın Atatürk'ün koltuğuna oturmasının nasıl bir durum olacağını varın siz düşünün.

asyaland 05-05-2007 09:10 PM

Kesinlikle olmasını istemiyorum

Arkadaslar cumhuriyeti kolay kazanmadı, laikliğe kolay sahip olmadı atalarımız lütfen biraz daha dikkat

TEMUR38 05-05-2007 11:23 PM

Abdullah Gül iki yıl boyunca Amerikan ajanlarının yetiştiği bi üniversitede eğitim almış İlginç değil mi??? Bana çok temiz gelmiyor ama o grup içindeki en iyisi gibi... Bu arada Kayserili'yim

bozoklu38 05-05-2007 11:33 PM

adı üstünde be arkadaş. ABDullah. daha başka söze gerek var mı?

ha unutmadan. ben de Kayserili'yim.

hennibal_22 05-05-2007 11:37 PM

karşılama diye bişi yok

karşılama diye bir şey yok o adamları ülkenin çoğunluğu seçti bakan hatta başbakan yaptı ve o adamların geldikten sonra ellerindeki hamurla yaptığı ekmeklerde ortada biz onları meclise soktuysak neden köşke çıkmalarına karşı çıkalım ki....kimsenin bir iki ne idüğü belirsiz şaklabanın sözlerine inanacağını sanmıyorum.....

TEMUR38 05-05-2007 11:45 PM

ilginç dikkat etmemiştim güzel bir tespit...ABDullah Gül ... forum kuralları tarışmaya izin veriyor mu???

emrowski 05-06-2007 01:02 AM

isme yakıştırmalar yapmadan ismin anlamını öğrenin. milliyetçi geçinmek kolay mesele bişeler yapmak...

TEMUR38 05-06-2007 10:43 AM

Haklısınız... elimden geleni yapıyorum korkmayın...

jemima 05-06-2007 07:12 PM

abdullah gülün o koltukta ne işi var? geçmişi kolay unutan bir millet olduğumuz için bugün olsun diyenler olduğunu düşünüyorum. ayrıca Atatürk'ün ilkeleri bu vatanın bağımsızlığı için zorunlu temellerdir. Türkiye farklı yönetilmesi gereken özel konumda bir ülkedir. bu ilkelerin tartışılması vatan bütünlüğünü tehlikeye sokar. ulusçuluk bilincinden, devletçilikten, laiklikten, cumhuriyetçilikten uzaklaşan bir hükümet.

safran 05-06-2007 07:26 PM

ben bir akp li değilim ve oy vermedim ama yeri geldiğinde demokrasi havarisi kesilip işine gelmediğinde demokrasiyi sekteye uğratmak hoşlarına giden bazı karanlık güçler ve onların siyasi uzantılarına karşı bir başkaldırı ve evrensellik adına tüm sonuna kadar destekliyorum. Cumhuriyet kimsenin tekelinde ve yedeğinde değildir.Şunu açıkyüreklilikle söylüyorum ki bu millet gerektiğinde vatanı dini ve kutsal değerleri için gerekirse canını feda etmeye her zaman hazırdır. bu böyle biline.

reisbaba 05-06-2007 08:13 PM

olumlu cumhur başkanı olsun

ozan_varlik 05-06-2007 11:23 PM

abdullah gül le çok haksızlık yapıldı gerçekten cumhurbaşkanı olabilirdi kendisinede çok yakışır en azından şuan ki cumhurbaşkanından daha iyi olur du ama inanıyorum ki cumhurbaşkanı abdullah gül olacak istelersede istemeselerde

oceans_61 05-07-2007 08:55 AM

olmasını istiyorum tabiki. Gül olmicakta daha 2 gün önce ne dediğine muhalefet olan CHP li Deniz Baykal mı olacak. Bu işi sine-i millet halledecektir millet Akp yi getirmekle yaptığı doğru kararı ekrar verecektir

angel__XX 05-07-2007 12:56 PM

Sevgili Arkadaslar;

Cumhurbaskanligi secimi iptal olsa da olmasa da erken secime gitme konusunda gorusler halen tartisiliyor. Ancak hukumet eger erken secime gitmeye yesil isik yakar ise bu secimleri stratejik bir hareket ile muhtemelen 15 -22 Temmuz veya Agustos ayina almayi planliyormus. Nedeni ise diger partilerin tabani olan kesimin bu donemde tatilde yani OY KULLANACAKLARI SEHRIN DISINDA olmalari, kendi tabaninin ise sehirde olmasi. Kendi tabaninin %80 nin de rusvet ve din somurusu ile yapilandirildigini hepimiz biliyoruz sanirim.

Bu tarz bir karara nasil mudahale edilir bilmiyorum - CHP nin de bu konuda Eylul-Ekim demesine ragmen cok etkili olamayacagini dusundugumuz ortamda - sizden ricamiz oy kullanan tum dostlariniza bu maili ileterek onlari secim zamani oy kullanim merkezlerinde olmalari konusunda uyarmaniz. Turkiyenin ve cocuklarinizin gelecegi icin sadece 1 gun tatilinizden fedakarlik etmeniz cok buyuk bir istek olmasa gerek. Sonra iciniz rahat ve huzur icinde tatilinize takip eden her sene devam edersiniz. :)

Unutmayin eger secimleri tekrar bu adama kaybedersek TURKIYE cikmaz ve tehlikeli bir yola girmis demektir.
Isteklerimize ulasmak bugune kadar emeginizin karsiligini alabilmek, Ataturk'un bizden hemen hemen tum konusmalarinda mesajlarla talep ettigi yolda gidebilmek, sadece bizim organize calisabilmemiz, emek ve ozverimiz ve egolarimizi bir kenara koyabilmemiz ile mumkun olacaktir.

30 Nisan 2007 aksami Ulusa Seslenis konusmasinda belki de sizlerin de gozlemledigi gibi GOZLERI NEFRET DOLU (gozlerde kalbin aynasi ise!!!), halkinin verdigi mesajlari kale almayan, TC kurulumasindan bu yana bulundugumuz huzurlu ortami bize hediye eden Ataturk ve arkadaslarinin yaptigi isleri kendi basarisi imis gibi anlatarak BIZLERI APTAL YERINE KOYAN bir kisi tarafindan yonetilen ulkede kimbilir daha ne gunler bizi bekler. Allah korusun.

Istanbuldaki mitinge gitmememiz icin metroyu durduran, belediye otobuslerine yolcu kabul etmeyen ve gunlerini insanlara zehir etmeye calisan bir yonetim nasil demokratiklikten bahsediyor anlamiyorum. Bu modern kurtulus savasinda insallah bunlardan da kurtulacagiz. Dinimiz tekrar saygin yerini, ulusumuz da hak ettigi ozgurlugu kazanacak.

Unutmayin hersey sizlerin ve yanlizca sizlerin elinde...Pozitif dusunun ve Sevgi ile kalin....

Lutfen bu mesaji sirkule edin...

By_Kero 05-07-2007 02:19 PM

yaw arkadaşlar mantıklı olun biraz adamın karısı 30 undan sonra okumak istiyor üniversiteye türbanlı girmek istiyecek kadar yüzsüz (dikkat edin BAŞÖTÜSÜ değil ) daha sonra gidecek avrupa insan hakları zımbırtısına TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ şikayet edecek ve kendiside TÜRKİYE CUMHURİYETİ' NDE LAİKLİĞİ kaldıracağız diyebilecek ve gelip benim Cumhurbaşkanım olacak yok öyle yağma ATA'mızın kemikleri sızlıyor arkadaşlar kendinize gelin!!!!

O_Z_A_N_6_1 05-07-2007 03:20 PM

Alıntı:

By_Kero tafarından gönderildi (Mesaj 98027)
yaw arkadaşlar mantıklı olun biraz adamın karısı 30 undan sonra okumak istiyor üniversiteye türbanlı girmek istiyecek kadar yüzsüz (dikkat edin BAŞÖTÜSÜ değil ) daha sonra gidecek avrupa insan hakları zımbırtısına TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ şikayet edecek ve kendiside TÜRKİYE CUMHURİYETİ' NDE LAİKLİĞİ kaldıracağız diyebilecek ve gelip benim Cumhurbaşkanım olacak yok öyle yağma ATA'mızın kemikleri sızlıyor arkadaşlar kendinize gelin!!!!

Güzel bir konuya değindin, teşekkür ederim.

Mustafa147 05-07-2007 03:27 PM

Söyleyeceğim çok şey varda şimdi sizi germek istemiyorum, bu sayfada bazı arkadaşlar Abdullah Gül' e atfen bazı cümleler kullanmışlar zamanında böyle dedi diye,bunu ispatlayan ne kamera ne gazete var,şimdilerde gazetenin biri çıktı böyle dedi herkez onun arkasından gidiyo bişey tutturabilirmiyiz diye ama malesef yine bişi çıkaramadılar çünkü olamaz böyle bişi ve gazete de ispatlayamadı zaten,bence siz şu mitingleri düzenleyenlerin geçmişini bi araştırın ondan sonra görün,en son söyleyeceğim Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olsun Galatasaray şampiyon olmuş gibi sevinirim :D Az konuşcam dedim yine uzattım :D

Mustafa147 05-07-2007 03:32 PM

Alıntı:

angel__XX tafarından gönderildi (Mesaj 98012)
Sevgili Arkadaslar;

Cumhurbaskanligi secimi iptal olsa da olmasa da erken secime gitme konusunda gorusler halen tartisiliyor. Ancak hukumet eger erken secime gitmeye yesil isik yakar ise bu secimleri stratejik bir hareket ile muhtemelen 15 -22 Temmuz veya Agustos ayina almayi planliyormus. Nedeni ise diger partilerin tabani olan kesimin bu donemde tatilde yani OY KULLANACAKLARI SEHRIN DISINDA olmalari, kendi tabaninin ise sehirde olmasi. Kendi tabaninin %80 nin de rusvet ve din somurusu ile yapilandirildigini hepimiz biliyoruz sanirim.

Bu tarz bir karara nasil mudahale edilir bilmiyorum - CHP nin de bu konuda Eylul-Ekim demesine ragmen cok etkili olamayacagini dusundugumuz ortamda - sizden ricamiz oy kullanan tum dostlariniza bu maili ileterek onlari secim zamani oy kullanim merkezlerinde olmalari konusunda uyarmaniz. Turkiyenin ve cocuklarinizin gelecegi icin sadece 1 gun tatilinizden fedakarlik etmeniz cok buyuk bir istek olmasa gerek. Sonra iciniz rahat ve huzur icinde tatilinize takip eden her sene devam edersiniz. :)

Unutmayin eger secimleri tekrar bu adama kaybedersek TURKIYE cikmaz ve tehlikeli bir yola girmis demektir.
Isteklerimize ulasmak bugune kadar emeginizin karsiligini alabilmek, Ataturk'un bizden hemen hemen tum konusmalarinda mesajlarla talep ettigi yolda gidebilmek, sadece bizim organize calisabilmemiz, emek ve ozverimiz ve egolarimizi bir kenara koyabilmemiz ile mumkun olacaktir.

30 Nisan 2007 aksami Ulusa Seslenis konusmasinda belki de sizlerin de gozlemledigi gibi GOZLERI NEFRET DOLU (gozlerde kalbin aynasi ise!!!), halkinin verdigi mesajlari kale almayan, TC kurulumasindan bu yana bulundugumuz huzurlu ortami bize hediye eden Ataturk ve arkadaslarinin yaptigi isleri kendi basarisi imis gibi anlatarak BIZLERI APTAL YERINE KOYAN bir kisi tarafindan yonetilen ulkede kimbilir daha ne gunler bizi bekler. Allah korusun.

Istanbuldaki mitinge gitmememiz icin metroyu durduran, belediye otobuslerine yolcu kabul etmeyen ve gunlerini insanlara zehir etmeye calisan bir yonetim nasil demokratiklikten bahsediyor anlamiyorum. Bu modern kurtulus savasinda insallah bunlardan da kurtulacagiz. Dinimiz tekrar saygin yerini, ulusumuz da hak ettigi ozgurlugu kazanacak.

Unutmayin hersey sizlerin ve yanlizca sizlerin elinde...Pozitif dusunun ve Sevgi ile kalin....

Lutfen bu mesaji sirkule edin...

Hehehe Cevap vermeyeyim diyorum ama dayanamıyorum kusura bakmayın.AKP erken seçim istemediki diğerleri istedi,insan erken seçim istiyorsa bi düşünür biz erken seçim istiyorruz da hangi zamana denk geliyor bizim için nasıl olur diye,zaten kasımda seçim vardı o zaman neden erken seçim istiyon bende onu anlamış değilim şimdi de eylül ekim diyo zaten sonra kasım geliyor ki :D

O_Z_A_N_6_1 05-07-2007 10:29 PM

Alıntı:

Mustafa147 tafarından gönderildi (Mesaj 98040)
Söyleyeceğim çok şey varda şimdi sizi germek istemiyorum, bu sayfada bazı arkadaşlar Abdullah Gül' e atfen bazı cümleler kullanmışlar zamanında böyle dedi diye,bunu ispatlayan ne kamera ne gazete var,şimdilerde gazetenin biri çıktı böyle dedi herkez onun arkasından gidiyo bişey tutturabilirmiyiz diye ama malesef yine bişi çıkaramadılar çünkü olamaz böyle bişi ve gazete de ispatlayamadı zaten,bence siz şu mitingleri düzenleyenlerin geçmişini bi araştırın ondan sonra görün,en son söyleyeceğim Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olsun Galatasaray şampiyon olmuş gibi sevinirim :D Az konuşcam dedim yine uzattım :D

Sevgili arkadaşım, gazetenin biri diye söylediğin, cumhuriyetle yaşıt, 1 Mayıs 2007 tarihli gazetenin 7. sayfasına bakarsan orada o makalenin yayınlandığı yabancı gazetenin o sütünlarını - tabi belge olarak kabul edersen - direk gazetenin sayfasına aynen eklenmiş olarak görebilirsin.

ogunmas 05-09-2007 08:28 AM

* Alıntıdır.* Yazıyı üşenmeden okuyunuz.

** Bu postalarıma ulaşmış olan bir alıntıdır. Üşenmedim okudum. Üşenmeyin sizde okuyun.
** Zaten ne geldi ise başımıza üşenmektek, okumamaktan geldi.

HANGİ SAFTASINIZ!

Konuşlandığınız mevzilere bir bakın.

Sizin kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya kaldığı bu günlerde sizler kimin “askerisiniz”!

ABD, AB, NATO, Pentagon, İngiltere, Almanya, Fransa, İsrail, Vatikan, Papa, Apo, Barzani, Talabani, Ermeni" si, Rum" u, Yunan" ı hepimizi “iç”ten ve “dış”tan kuşattığı bu günde “efendileriniz” sizi nereye getirip bıraktılar?

Durduğunuz saflara bir bakın!

Durduğunuz yer “işgal ordularının” saflarıdır!

Tıpkı İngiliz Ordularıyla Çanakkale önlerine gelen Hintli, Pencaplı, Senegalli Müslüman askerler gibi.

Pek çoğunuz Çanakkale" ye geziler düzenliyor.

18 Martlarda da “Çanakkale Geceleri” adı altında etkinlikler yapıyorsunuz.

O topraklarda şehit olarak yatan binlerce Mehmetçik bu gün sizin aynı safta bulunduğunuz ve kendisinden medet umduğunuz Batı" nın bizi yok etme planlarına karşı savaşırken can verdi.

İşte o Çanakkale önlerine gelen Müslüman askerleri İngilizler; I. Dünya Harbinde Müslüman ülkeler halkını propaganda bombardımanına tutarak kandırmışlardı. Çanakkale Muharebeleri"nde savaşmak üzere sömürgelerden getirdikleri Müslüman askerler Almanlarla savaşmaya geldiklerini sanıyorlardı.

Propagandaya göre Almanlar Osmanlı Müslüman halifesini esir almışlardı ve Hintli askerlerde halifeyi kurtaracaklardı. İngilizler bunun dini bir borç olduğunu telkin etmişler ve inandırmışlardı.

İngilizlerin bu propagandasını sezen Türkler de karşı propaganda faaliyetine başlamışlardı. Cephede İngiliz siperlerine yönelik olarak Ezan okutmuşlardı. Ezan sesini duyan Hintli Müslümanlar irkilmiş gerçeği anlamışlar ve savaş çabalarını azaltmışlardı.İngilizler de bundan sonra pek Müslüman asker kullanmak istememişlerdi.

Hintli Müslüman askerler Ezan sesiyle içine düştükleri tuzaktan uyanmışlardı.

Ya sizler ne ile uyanacaksınız?

Medeniyetler Arası Diyalog ve BOP Eş Başkanı Erdoğan “Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini” söylüyor.

Ama Güneydoğu"da PKK" nın şehit ettiği “bizim askerlerimize” “kelle” diyor!

Bu ülkenin varlıklarını yabancılara satarken “kurumsal mutabakat” aramıyor!

Telekom" u, Telsim" i, Aria" yı, Tüpraş" ı yabancılara satarken “kurumsal mutabakat” hiç aklına gelmiyor.

Azınlıklar için “Vakıflar Yasasını” çıkarırken “kurumsal mutabakat” aramıyor.

“Maden” ve “Petrol Yasalarını” çıkarırken “kurumsal mutabakat” aramıyor.

Akdamar Kilisesi"ni açarken “kurumsal mutabakat” aramıyor.

Ama iş “başörtüsü sorununa” gelince “kurumsal mutabakat arıyor.

Ve siz “Müslümanlar” da hala AKP ve RTE" den medet umuyorsunuz.

Aynı safta duruyorsunuz?

Ne kadar da safsınız!

Fethullah Hoca" da RTE" nin Medeniyetler Arası Diyalog hayali gibi Vatikan" la kol kola Dinler Arası Diyalog çabası peşinde.

Halbuki Allah Kur"an" da hepinizin bildiği gibi “Allah indinde tek din İslam" dır” buyuruyor.

Hoca (!) ise Hıristiyanlığa ve Yahudiliğe (Bahailiğe mi desek) meşruiyet kazandırma gayretinde! Papa" yla aynı safta!

Sözün kısası bu saatten sonra Cemaatlerin, Tarikatların, Siyasal İslamcıların AKP" nin, RTE" nin, Gül" ün, Arınç" ın, Şener" in, Fethullah Hoca" nın ve benzerlerinin, yani bu güne kadar Allah, Kitap, Din, İman, Kur"an diyerek “Müslümanlar”ın sırtından geçinen ne kadar adam varsa Türk Devletine ve İslam"a sadakatlerini kanıtlama borçları vardır.

Çünkü saflar giderek ayrışıyor.

Ve ihtimal bazı “kelle”ler alınacaktır!

Sonra kimse çıkıp “biz halifeyi kurtarmaya geldiğimizi zannediyorduk” demesin!

oceans_61 05-14-2007 01:12 PM

kusura bakma ogunmas ben üşendim okumadım :D

angel__XX 05-14-2007 08:29 PM

Alıntı:

Mustafa147 tafarından gönderildi (Mesaj 98043)
Hehehe Cevap vermeyeyim diyorum ama dayanamıyorum kusura bakmayın.AKP erken seçim istemediki diğerleri istedi,insan erken seçim istiyorsa bi düşünür biz erken seçim istiyorruz da hangi zamana denk geliyor bizim için nasıl olur diye,zaten kasımda seçim vardı o zaman neden erken seçim istiyon bende onu anlamış değilim şimdi de eylül ekim diyo zaten sonra kasım geliyor ki :D

ben aslında sandığın gibi sol görüşlü değilim. fakat; gerçekten laik bi devlette yaşamak istiyorum ve bunun için de elimden ne geliyorsa onu yapmaya hazırım!! eğer akp devletimizi, ırak gibi yapmak istiyorsa, işte buna asla yeşil ışık yakamam....ben ne sağ yönde ne de sol yönde bi siyasi görüşe sahip değilim.. ayrıca hem cevap vermeyim diyorsun hem de cevap yazıyorsun, bence sen kendi düşüncelerini uygula, hem daha iyi olur... kendi içinde bile çelişiyorsun daha! eğer bi devletin cumhurbaşkanı da başbakanı da aynı partiden olursa; o zaman gerçekten adaletli bir ortam olmaz ve veto diye bir olaya da gerek kalmaz. çünkü biliyoruz ki abdullah gül cumhurbaşkanı olursa akpden gelen hiçbir yasa tasarısını veto etmez-edemez-... ayrıca daha erken tarihlerde de erken seçim yapılabileceğini ve bu 22 temmuz tarihindeki gerekçeyi de gözü açık, at gözlüğü olmayan her TÜRK vatandaşı biliyor...

börtücan 05-18-2007 03:02 PM

Abdullah Gül belki arkasında akp olmasa iyi bir adam ama akp bu kadar Atatürk düşmanı olduğu sürece onlardan herhangi birinin cumhurbaşkanı olmasına karşıyım, geçmişte yapılmış olan o kadar çirkin konuşmaları var ki bunları görmezden gelmek mümkün değil...

ERen 05-18-2007 05:21 PM

bu devlete son yıllardırdır akp den iyi bir hükümet gelmemiştir.zaten halkın çoğunluğu akp den yana baykal zaten bu mitinglerle kendi oylarınıda düşürdü sözde laiklik gidiyormuş rejim tehlikedeymiş uyuyan dev uyanmış ata nın kemikleri sızlıyormuş bunlar hep yalan.chp yapacak siyaset bulamadı halkın milliyetçi duygularıyla oynuyor

skullx53 05-19-2007 08:12 PM

Abdullah Gül Adam gibi adam bu sene AKP kasıp kavuracak ortalıgı az kaldı bekleyin vede görün halk herşeyi görüyor siz ne kadar çamur atsanızda

RaHaTSiZ 05-21-2007 04:22 AM

~~ Yorum Yazan arkadaşlar MeclisTe yada ßir Tv programında Siyaseti tartışacak konuklar değilsiniz. ßir anket yapılmış ßu kadar... Zamanı geLince oyunuzu kuLLanır gereken cevaßı orada Verirsiniz.. ßırakın Siyaseti siyasetçiLer yapSın... ~~

O_Z_A_N_6_1 05-21-2007 01:11 PM

Bırakın halkın ifade özgürlüğünü kısıtlamayı. En azından forum kulları dahilinde herkes görüş bildirme ve tartışma hakkına sahip değil midir?

ctn_86 05-21-2007 02:26 PM

Alıntı:

RaHaTSiZ tafarından gönderildi (Mesaj 104802)
~~ Yorum Yazan arkadaşlar MeclisTe yada ßir Tv programında Siyaseti tartışacak konuklar değilsiniz. ßir anket yapılmış ßu kadar... Zamanı geLince oyunuzu kuLLanır gereken cevaßı orada Verirsiniz.. ßırakın Siyaseti siyasetçiLer yapSın... ~~

Alıntı:

O_Z_A_N_6_1 tafarından gönderildi (Mesaj 104847)
Bırakın halkın ifade özgürlüğünü kısıtlamayı. En azından forum kulları dahilinde herkes görüş bildirme ve tartışma hakkına sahip değil midir?

tabikide forum kuralları dahilinde herkes görüşünü açıklayabilir.yalnız bu görüşler açıklanırken karşıt görüşteki insanların düşüncelerini de düşünmek lazım.karşı görüşteki kişilerin bozulacağı,sinirleneceği herhangi bir cümle bir söz forumda tartışmaya neden olabilir.
rahatsız arkadaşımız da ßırakın Siyaseti siyasetçiLer yapSın derken bunu söölemek istemiştir.

gecekor 05-21-2007 06:08 PM

ya benim anlamadığım olay cumhuriyet in bekçisiyiz biz diyorlar. peki biz onlara göre cumhuriyet düşmanı mı oluyoruz. bizler hep birlikte aynı cumhuriyet aynı bayrak altında yaşamıyormuyuz. türk bayrağı ve cumhuriyeti hepimizin arkadaşlar. lütfen herkes daha duyarlı olsun. bunlar bence tamamen bölücü olaylardır. tayyip erdoğan için cumhurbaşkanı olamaz dediler adam zaten ben olacağım demedi yaygara kopardılar . abdullah gül ün adı açıklanınca daha da ileriye gittiler. neden olamasın o adam TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı değilmi. SAĞLICAKLA KALIN.

safran 05-21-2007 07:58 PM

Sayın GÜL cumhurbaşkanı olursa ne olur? diye baktığımızda AKP’nin 4.5 yılında 3Y diye formüle edilen (Yolsuzluk-Yoksulluk-Yasaklar) konusunda milletin lehine değişen bir şey olmadığına göre yine değişen bir şey olmayacaktır. Özellikle meclis’ten geçen PETROL YASASI bunun en büyük delilidir. Bu petrol yasası sayın Gül’ün, cumhurbaşkanlığında olsaydı veto dahi edilmeden geçmiş olacaktı.

Görünen o ki, şu ana kadar ABD, AB ve IMF’ye boyun eğen AKP bundan sonra daha da sıkıştırılacaktır.

Burada özelikle şunu belirmekte fayda var. AKP hep Cumhurbaşkanı zırhının altına sığındı. Ancak biz biliyoruz ki dış güçlerin istediği yasaları meclis’ten geçirmekte hiç tereddüt etmeyen hükümet, milletin lehine olan konularda hep Cumhurbaşkanlığını bahane etti.

Halbuki Meclis’ten o kadar yanlış yasalar çıktı ki, Cumhurbaşkanı veto eder mi, diye hiç düşünülmedi bile.

MANEVİ ve AHLAKİ ÇÖKÜNTÜLER:

• ZİNA SERBEST OLDU
  • SAĞLIK BAKANLIĞI YOLLARDA FUHUŞ EĞİTİMİNE BAŞLADI
  • EŞCİNSEL YAŞAM YASAL OLARAK MEŞRU HALDE GELDİ
  • DOMUZ KREDİSİ YASAL HALE GETİRİLDİ
  • DOMUZ ETİ İŞLEME ENTEGRE TESİSLERİNİN KURULMASI YASASI ÇIKARILDI
  • HUTBELERDEN “ALLAH KATINDA DİN İSLAMDIR” ÇIKARTILDI

EKONOMİK ve SİYASAL ÇÖKÜNTÜ:

• BORÇLAR %82 ORANINDA ARTTI. BORÇ, AKP ÖNCESİ 216,8 MİLYAR DOLAR İKEN AKP DÖNEMİNDE 395,7 MİLYAR DOLAR OLDU.
Türkiye son 4,5 yıldır uygulanan IMF programı sonucu tam anlamıyla borca esir edildi.
İç ve dış borçlar aşağıdaki tablodan rahatlıkla anlaşılmaktadır.

Milyar Dolar
Kasım 2002
Şubat 2007
Fark

A-İç borç

87,1
189,2
102,1

B-Dış borç(I+II)

129,7
206,5
76,8

I-Kamunun dış borcu

85,6
85,3
-0,3

II-Özel sektörün dış borcu

44,1
121,2
77,1

-Bankaların dış borcu

11
48,6
37,6

-Reel sektörün dış borcu

33
72,7
39,7

C-Toplam iç ve dış borç (A+B)

216,8
395,7
178,9

D-Dış yükümlülükler

170,7
310,5
138,8

-Dış borçlar

129,7
206,5
76,8

-Sıcak para

24
80
56

-Yabancıların mevduatı

17
24
7

• EKONOMİ IMF’ye TESLİM EDİLDİ. IMF YİNE SERT TEDBİRLER ÖNERDİ, AKP KABUL ETTİ
2007 MART AYINDA IMF Heyeti ile imzalanan mutabakat metnine göre:

o Yüksek faiz politikasına devam edilmesi,
o Döviz kurunun düşük tutulması,
o Faiz dışı fazlanın mutlaka GSMH’nin % 6,5’i kadar gerçekleşmesi,
o Bir an önce elektriğe, doğal gaza zam yapılması,
o Teşvik uygulamasının sınırlarının daraltılması, yeni illere teşvik verilmemesi,
    • Harcamalarda kısıtlamaya gidilmesi,
vb… sert tedbirler.

AKP, IMF’den seçim öncesi bu tür önlemeleri alıp oy kaybetmemek için zaman istemiş ve IMF tarafından da AKP’ye bu konuda zaman verilmiştir.
Seçimlerden hemen sonra;
o Yeşil kart uygulamasının kaldırılacağı,
o Memur ve işçi sağlık harcamalarının kısıtlanacağı ve bir çok ilaç-tedavi masrafının ilgililerden tahsil edileceği,
o Tarım sektörünün vergilendirileceği,
o Rantiye kazançlarının vergiden muaf tutulacağı,
o Asgari ücretlilerin ödediği vergilerin artırılacağı,
o Emeklilerden vergi alınacağı,
Sözleri verilmiştir.
  • STRATEJİK TESİSLER YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
(TELEKOM, TÜPRAŞ, SEYDİŞEHİR ALİMUNYUM, EREĞLİ DEMİR-ÇELİK vb..)
  • İTHAL DOKTOR YASASI ÇIKTI ve GERİ ÇEKİLDİ (SEÇİM SONRASINA BIRAKILDI)
  • MARKETLERE ECZANE AÇMA YETKİSİ VERİLDİ (HERŞEY LAÇKALAŞTI)
  • PETROL YASASI MECLİS’ten GEÇTİ: (İŞBİRLİKÇİLİK VE TESLİMİYETÇİLİĞİN BU KADARI OLUR)
  • MEDYA’da YABANCI ORTAKLIĞI %100 OLDU (TGRT, FOX TV OLDU, TAMAMINI YABANCILAR ALDI)
  • TOPRAK SATIŞI SIRADAN BİR SATIŞ HALİNE GELDİ
  • KAPKAÇCILIK SEKTÖR OLDU
  • ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA PEŞKEŞ’e ve EL DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİLDİ
  • (FABRİKALAR, TESİSLER, BANKALAR )
  • KISACA, AB uyum yasaları adı altında ESARET YASALARI çıkarılmıştır.

İŞBİRLİKÇİLİK VE TESLİMİYETÇİLİĞE DEVAM

TEMUR38 05-21-2007 08:18 PM

Sayın GÜL cumhurbaşkanı olursa ne olur? diye baktığımızda AKP’nin 4.5 yılında 3Y diye formüle edilen (Yolsuzluk-Yoksulluk-Yasaklar) konusunda milletin lehine değişen bir şey olmadığına göre yine değişen bir şey olmayacaktır. Özellikle meclis’ten geçen PETROL YASASI bunun en büyük delilidir. Bu petrol yasası sayın Gül’ün, cumhurbaşkanlığında olsaydı veto dahi edilmeden geçmiş olacaktı.

Görünen o ki, şu ana kadar ABD, AB ve IMF’ye boyun eğen AKP bundan sonra daha da sıkıştırılacaktır.

Burada özelikle şunu belirmekte fayda var. AKP hep Cumhurbaşkanı zırhının altına sığındı. Ancak biz biliyoruz ki dış güçlerin istediği yasaları meclis’ten geçirmekte hiç tereddüt etmeyen hükümet, milletin lehine olan konularda hep Cumhurbaşkanlığını bahane etti.

Halbuki Meclis’ten o kadar yanlış yasalar çıktı ki, Cumhurbaşkanı veto eder mi, diye hiç düşünülmedi bile.

MANEVİ ve AHLAKİ ÇÖKÜNTÜLER:

• ZİNA SERBEST OLDU
  • SAĞLIK BAKANLIĞI YOLLARDA FUHUŞ EĞİTİMİNE BAŞLADI
  • EŞCİNSEL YAŞAM YASAL OLARAK MEŞRU HALDE GELDİ
  • DOMUZ KREDİSİ YASAL HALE GETİRİLDİ
  • DOMUZ ETİ İŞLEME ENTEGRE TESİSLERİNİN KURULMASI YASASI ÇIKARILDI
  • HUTBELERDEN “ALLAH KATINDA DİN İSLAMDIR” ÇIKARTILDI

EKONOMİK ve SİYASAL ÇÖKÜNTÜ:

• BORÇLAR %82 ORANINDA ARTTI. BORÇ, AKP ÖNCESİ 216,8 MİLYAR DOLAR İKEN AKP DÖNEMİNDE 395,7 MİLYAR DOLAR OLDU.
Türkiye son 4,5 yıldır uygulanan IMF programı sonucu tam anlamıyla borca esir edildi.
İç ve dış borçlar aşağıdaki tablodan rahatlıkla anlaşılmaktadır.

Milyar Dolar
Kasım 2002
Şubat 2007
Fark

A-İç borç

87,1
189,2
102,1

B-Dış borç(I+II)

129,7
206,5
76,8

I-Kamunun dış borcu

85,6
85,3
-0,3

II-Özel sektörün dış borcu

44,1
121,2
77,1

-Bankaların dış borcu

11
48,6
37,6

-Reel sektörün dış borcu

33
72,7
39,7

C-Toplam iç ve dış borç (A+B)

216,8
395,7
178,9

D-Dış yükümlülükler

170,7
310,5
138,8

-Dış borçlar

129,7
206,5
76,8

-Sıcak para

24
80
56

-Yabancıların mevduatı

17
24
7

• EKONOMİ IMF’ye TESLİM EDİLDİ. IMF YİNE SERT TEDBİRLER ÖNERDİ, AKP KABUL ETTİ
2007 MART AYINDA IMF Heyeti ile imzalanan mutabakat metnine göre:

o Yüksek faiz politikasına devam edilmesi,
o Döviz kurunun düşük tutulması,
o Faiz dışı fazlanın mutlaka GSMH’nin % 6,5’i kadar gerçekleşmesi,
o Bir an önce elektriğe, doğal gaza zam yapılması,
o Teşvik uygulamasının sınırlarının daraltılması, yeni illere teşvik verilmemesi,
    • Harcamalarda kısıtlamaya gidilmesi,
vb… sert tedbirler.

AKP, IMF’den seçim öncesi bu tür önlemeleri alıp oy kaybetmemek için zaman istemiş ve IMF tarafından da AKP’ye bu konuda zaman verilmiştir.
Seçimlerden hemen sonra;
o Yeşil kart uygulamasının kaldırılacağı,
o Memur ve işçi sağlık harcamalarının kısıtlanacağı ve bir çok ilaç-tedavi masrafının ilgililerden tahsil edileceği,
o Tarım sektörünün vergilendirileceği,
o Rantiye kazançlarının vergiden muaf tutulacağı,
o Asgari ücretlilerin ödediği vergilerin artırılacağı,
o Emeklilerden vergi alınacağı,
Sözleri verilmiştir.
  • STRATEJİK TESİSLER YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
(TELEKOM, TÜPRAŞ, SEYDİŞEHİR ALİMUNYUM, EREĞLİ DEMİR-ÇELİK vb..)
  • İTHAL DOKTOR YASASI ÇIKTI ve GERİ ÇEKİLDİ (SEÇİM SONRASINA BIRAKILDI)
  • MARKETLERE ECZANE AÇMA YETKİSİ VERİLDİ (HERŞEY LAÇKALAŞTI)
  • PETROL YASASI MECLİS’ten GEÇTİ: (İŞBİRLİKÇİLİK VE TESLİMİYETÇİLİĞİN BU KADARI OLUR)
  • MEDYA’da YABANCI ORTAKLIĞI %100 OLDU (TGRT, FOX TV OLDU, TAMAMINI YABANCILAR ALDI)
  • TOPRAK SATIŞI SIRADAN BİR SATIŞ HALİNE GELDİ
  • KAPKAÇCILIK SEKTÖR OLDU
  • ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA PEŞKEŞ’e ve EL DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİLDİ
  • (FABRİKALAR, TESİSLER, BANKALAR )
  • KISACA, AB uyum yasaları adı altında ESARET YASALARI çıkarılmıştır.
İŞBİRLİKÇİLİK VE TESLİMİYETÇİLİĞE DEVAM

SÜPER Bİ YAZI TEŞEKKÜRLER SAFRAN!!!

Şengül Şirin 05-21-2007 10:19 PM

bence de süper bir yazı.çok teşekkür ederim.