![]() |
Almanca Öğrenmek İstiyorum
DERS 32
YÖNLER OBEN:yukarida NACH OBEN:yukariya UNTEN:asagida NACH UNTEN:asagiya LINKS: solda NACH LINKS:sola RECHTS:sagda NACH RECHTS:saga IN DER MITTErtada IN DIE MITTErtaya VORN:önde NACH VORNE:öne HINTEN:arkada NACH HINTEN:arkaya GERADEAUS:dosdogru ÜBER DIE BRÜCKE:köprünün üzerinden UNTER DIE BRÜCKE:köprünün altindan AN DER ECKE:kösede UM DIE ECKE:köseden sonra(dönünce) BIS ZUR ECKE:köseye kadar ÜBER DIE STRASSE:caddenin karsisina AUF DER RECHTEN SEITE:sag tarafta AUF DER LINKEN SEITE:sol tarafta DIE STRASSE ENTLANG:cadde boyunca DIE TREPPEN HINUNTER:merdivenlerden asagiya DIE TREPPEN HINAUF:merdivenlerden yukariya EINBIEGEN:sapmak ENTFERNT:uzaklikta 200 METER ENTFERNT 200metre uzaklikta nord kuzey nord-ost kuzeydoğu nord-west kuzeybatı süd güney süd-ost güneydoğu süd-west güneybatı ost doğu west batı NACH norden kuzeye nach süden güneye nach osten doğuya nach westen batıya zenit scheitelpunkt ayakta dik dururken başımızın tam tepesine rastlayan yağmur damlası zenit'ten geliyor demektir.bunun karşıtı olan nokta NADİR' dir. |
abi almanyada bi kız var onun için bunu kavramam lazım biran önce
bura iyi olmuş çat pat bişiler yapacaz artık :D |
Kardes ders yirmide verdğin cümlelerin türkçe okunuş şekillerinide yazsaydın daha güsel olurdu...
|
tesekür ederiz almanca konusmayi ögrenecez insallah,cünkü ben 2yildir almanyada yasiyorum pat cat ögrenmeye calistim 38 cd var onlarida günlerdir ögreniyorum bununda faydasini görecem insallah tsk ederm simdiden :)
emegin saglikkkk :) |
paylaşımlar çok güzel.. ama telaffuz yazılımlarıda olsaydı daha ii olcaktı.. çünkü bu şekilde üyeler sadece yazıya baglı kalcaklar ve kendilerince bir telaffuz şekli üreteceklerdir dogru veya yanlış..
|
ewet" önce birleşik harfleri öğrenmek lazım yoksa telaffuz edemessiniz. mesela = eu = OY .. sch = Ş .. ch = Ç gibi okunur buna benzer yani ... mesela Heute = okunuşu HOYTE bu gün demek .SCHWİMMEN = OKUNUŞU ŞİVİMMİN yüzmek anlamında bu harfleri öğrenmedikten sonra telaffuz etmek çok zor. kısaca paylaşayım istedim
|
ben almanca ögrenmek isiyorum
|
Alıntı:
lacos Nickli Üyeden Alıntı ben almanca ögrenmek isiyorum Bende sevgili istiyorum... |
vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü çok çokkk teşekkürler allah razı olsun sizden tamda aradığım gibi bilgiler ... müsadeniz olursa bir sorum olucak size 2 : zwei (svay) diye yazıyor ben bunu (tsvay) diye öğrendim bu (z) harfi (ts) diyemi okunuyor acaba yoksa (s) olarak (svay) mı daha doğrudur ...
|
sayıları iyice pekiştirmek için alıştırma yok mu
|
emegine sağlık bilader;)
|
Danke Schön :)
|
bitte schön
|
çok tşkler saol ama bu dil bn ce çok zor
|
Alıntı:
klamentain Nickli Üyeden Alıntı çok tşkler saol ama bu dil bn ce çok zor sormak istediğin neydi |