![]() |
Orhan Gencebay Şarkı Sözleri 2
Bir günah işledim bi af diledim, Üstünde durmasan ne kaybederdin, Hemen her fırsatta bir tokat gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin, Neyin eksillirdi, beni affetsen, Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen, Ne olur birazda bizden bahsetsen, Hep onu sormasan ne kaybederdin, Yakamı tutmasan yargılar gibi, Ahiret gününde sorgular gibi, Her yerde hatamı sergiler gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin, Evli olasakta keyfe kederdi, Gönül nikahımız bize yeterdi, Şeytana uyupta bu kadar derdi, Başıma sarmasan ne kaybederdin, Hiç şansım kalmadı dönsende geri, Yitirdim verdiğin bütün değeri, Aşkıma emanet ettiğin yeri, Bu kadar kırmasan ne kaybederdin, Yakamı tutmasan yargılar gibi, Ahiret gününde sorgular gibi, Her yerde hatamı sergiler gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin |
Ne değişti benden sonra, aşk mi değişti Sığamadım şu gönlüne, bilmem ne işti Ben aşkımı yere göğe sığdıramazken Sen öyle bir yere gittin ki o ne gidişti Duydum ki için için ağlıyormuşsun Ayrılığı kadere bağlıyormuşsun Gülüşümü sevişimi sıcak busemi Gezdiğim yerlerde arıyormuşsun Çok değişti senden sonra, her şey değişti Sayende bir yeni Leyla-Mecnun yetişti Sen anılar albümünde yerini alırken Aşkım bu ayrılığa karar vermişti |
Seninle tanışmam geçen kışındı Romandın gözlerin satırbaşındı Okuya okuya ismin aşındı Bu aşkın modası geçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Eşkıya bakışın beni yıldırdı Hançeriyle gururuma saldırdı Gönlüm ayrılığa kadeh kaldırdı Hasretin zehrolsa içti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Bir zaman gözyaşı döktü sürekli Nerede o eski yufka yürekli Kelebek gönlüme çiçek gerekli Senin ilkbaharın geçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Masallar anlatıp avutamazsın Talihim gözünü açtı diyorum Ninniler söyleyip uyutamazsın Gönlümün uykusu kaçtı diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Madem ki akıyor gençlik su varı Kalmasın olmadık arzusu bari İşinin erbabı gönlüm süvari Kıskıvrak bir kısrak seçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum |
Bir gün içki dolu vücudum Musalla taşına konursa Sen bilirsin meyhaneci onu nasıl sevdiğimi Namazım kılınır da Merhumu nasıl bilirsiniz diye sorulursa Tek suçu aşka inanmaktı İyi biliriz dersin değil mi Dertliyim derdim dünyadan büyük Meyhane evim sarhoşlar dert arkadaşım Elimde sigaram dumanı da bir başka yük Anam da babam da sensin şarap Meyhaneci bir tek sırdaşım Geçti artık değil mi bizim bizim Neşemiz her şeyimiz Hayat ızdırap felek kahpe kahpe değil mi Her yudumda damla damla artan kederimiz Gün gelir de meyhaneyi mezar yapar değil mi |
Mevsim mevsim, çiçek çiçek Baharlar deli edecek Her mevsimde sevdan beni Ha öldürdü öldürecek Doymam sana doyamam ki Senin gibi bulamam ki Dalga dalga yağmur yağmur Aşkın beni eritecek Doymam sana doyamam ki Bütün aşklar sen de sanki Dalgalarla yağmurlarla Aşkın beni bitirecek O davetkar bakışların Çatılmayan o kaşların Ağlıyorken göz yaşların Bana seni öğretecek |
Bir feryat yıllarca cevapsız kaldı Öyle bir feryat ki bu duyan ağladı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk dünyada hiç yasanmadı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk bir daha yaşanmadı Aşkımın göz yaşları tek ümidim hala Döktüğüm kanlı yaş yalnızlık ne bela Mahserde seninim senin leyla Ölmek bir son değil bize seven ölümsüzdür Leyla Dünya durdukça biz varız sevdikçe leyla biz varız leyla Bir efsane olduk dertle çilede Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim feryadımda Kaderimde kederimde son nefesimde Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim gündüzümde hem gecemde Kaderimde kederimde her nefesimde --->: Orhan Gencebay şarkı sözleri 2 sayfa üç frmacil 3 --->: Orhan Gencebay şarkı sözleri 2 |
Bahtıma hep soruyordum,ben ne zaman seveceğim, Sabret derdi kara bahtım,sana aşkı vereceğim, Sen gelince benliğimi,bilmediğim bir his sardı, Kalpten kalbe ikimizi,bağlayan bir düğüm vardı, Gözlerine her bakışta, Gözlerime yaş doluyor, Gönlüm sanki kanat açmış, Mutluluktan uçuyor, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Değişen dünyama geldin hoşgeldin, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Daha önceleri nerelerdeydin, Bir o yana bir bu yana,bir toz gibi savrulmuştum, Aşkımdan gerçek aşkı,bulamadan kaybolmuştum, En sonunda aşkın yalan olduğuna inanmıştım, Sen gelince sevgin ile sanki yeniden doğmuştum, Gözlerine her bakışta, Gözlerime yaş doluyor, Gönlüm sanki kanat açmış, Mutluluktan uçuyor, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Değişen dünyama geldin hoşgeldin, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Daha önceleri nerelerdeydin, |
Hasretinden durdu duracak Çok dayanmaz artık yüreğim Yine mi küs olduk yoksa yine mi darıldık Benim küstüm çiçeğim Bir küsüp bir barışıyoruz Ayrılığa mı alışıyoruz Bence biz çok naz yapıyoruz Benim güzel meleğim Yine mi küs olduk yoksa yine mi darıldık Benim küstüm çiçeğim Yollarımız ümitle dolu Kalplerimiz sevgiyle dolu Dillerimiz sitemle dolu değil mi Benim küskün çiçeğim Benim nazlı meleğim Ömrümüzü haram etmezsek Bir gurura kurban gitmezsek Birbirimize yalan demezsek Aşk bizimdir meleğim Yine mi küs olduk yoksa yine mi darıldık Benim küstüm çiçeğim |
Kolay değilmiş seni severken,sana inanabilmek, Bazen bir sıcaklık bazen bir nefrettir,zordur anlayabilmek, Bazen bir ümüdin peşinde boşuna koşup yorulabilmek, Kolay değil,kolay değil, Sana katlanabilmek, Senin arzun budur zaten beni, Her an kahredebilmek, Aşk bir doğuştur aşk bir nefestir,zordur anlatabilmek, Bazen bir sıcaklık bazen bir nefrettir,zordur anlayabilmek, Bazen bir ümüdin peşinde boşuna koşup yorulabilmek, Kolay değil,kolay değil, Sana katlanabilmek, Senin arzun budur zaten beni, Her an kahredebilmek, |
Yıldızlarla beraber mehtaplı göklerdeyim Yanımda yoksun ama yine de seninleyim Mehtap "Ay'ın ondördü" Senle beni kim gördü Ben gizli bir sevdanın derinindeyim Yeryüzüne inmenin ne alemi var şimdi Seni gökte bulmanın zevklerindeyim Gam kasavet dert acı şimdi çok uzaklarda Ben senle birleşmenin hayalindeyim Gül yüzünün güllerine nazar değmesin Seni Allah gönderdi bana göresin Yaşamayı yaşayalım senle beraber Bu ricama duygularıma acaba ne dersin Sen kiracı ben kiracı dünya kiracı Sen beni sev bende seni her şey (ömür) bir anlık Sen bana bu düşleri gerçek gibi sevdirdin Bir ihtimal sen beni sevebilirdin Hiç korkmadan sev beni kollarına al beni "Benim sevdiğim sensin" diyebilirdin |
Kime ne kime ne kime ne Gözlerimden sel gibi Yaş olup akıyorsan Gitmek istiyorsan kime ne Gecemden yıldız gibi Meçhule kayıyorsan Kaderini çizdiysen Kime ne Basarim ben bağrıma Koca koca taşları Hıçkırarak ağlarım Kime ne En acı zehirlerle Sararım ben yaramı Avuturum gönlümü Kime ne Umurumda mı ki dünyanın Umurumda mı ki kimsenin Varmışım yokmuşum ben Kime ne Umurumda mı ki dünyanın Umurumda mı ki kimsenin Bu benim kaderimdir Kime ne kime ne kime ne Gidene kal denilmez Gönül bu doymak bilmez Açmışım tokmuşum ben Kime ne Sevilmemiş sevmişim Bir gönül'e girmemişim Güzellik zorla olmaz Kime ne Basarim ben bağrıma Sabır denen taşları Anılarla yaşarım Kime ne |
Bıktım artık bıktım artık Bıktım artık her gün ölmekten Ay vefasız bıkmadın mı Beni hep böyle görmekten Sen de ağlayandan zevkini alır oldun Dünya hali gibi sen de mi bozuldun Sevmek yaşamanın temeli değil mi Yazık kendini bile sevmeyi unuttun Git git git git Dilim sana git derse kalbim gel gel diyor Bıkmış gönül çileden aşktan kork kork diyor Ne kararsız insanım gönlüm senden geçmiyor Çok seviyor çok seviyor Bahtıma takılan kara çalı gibi Bıraktın gönlümü toz duman içinde Göz gözü görmüyor bir ihtilal mi var Kaybettim kendimi ben kendi içimde |
Kader defterimin duran bölümü Sana tutsak etti sefil gönlümü Esaret yerine bil ki ölümü Seçerim sevgilim kal, kal sağlıcakla Benimle bir dünya dar, dar geldi sana Seviyorum demek ağır, ağır geldi sana Kara toprak daha yar geldi bana Göçerim sevgilim, kal sağlıcakla Verip gidenlerin son nefesini O sessiz ülkenin efsanesini Hayatla ecelin mesafesini Ölçerim sevgilim kal kal sağlıcakla Çektiğim çileler gelmiyor dilime Söylesen nafile ya sağ nafile Senden vazgeçersem sırattan bile Geçerim kal sağlıcakla |
Hergün seni düşünüpte içmiyorsam kahrolayım Gözyaşımla dolup dolup taşmıyorsam kahrolayım Değişmem seni dünyaya hem ezeli hemde beri Hala seni ilk gün gibi sevmiyorsam kahrolayım Yine seni ilk aşk gibi sevmiyorsam kahrolayım Geceleri düşlerimde gündüzleri hayalimde Işık gibi gözlerimde görmüyorsan kahrolayım Seni bir an unuttuysam Başka sevgili bulduysam Canımdan çok sevmiyorsam Kahrolayım kahrolayım Bir ateşsin yüreğimde bir ümitsin gözlerimde Bir ateşsin yüreğimde bir ümitsin gözlerimde Sen varsın hep özlemimde çekmiyorsam kahrolayım Sen varsın hep özlemimde çekmiyorsam kahrolayım Seni bir an unuttuysam Başka sevgili bulduysam Canımdan çok sevmiyorsam Kahrolayım kahrolayım Hala seni ilk aşk gibi Sevmiyorsam kahrolayım |