| 10-14-2012 11:04 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri ZERDE MALZEMESİ: 1Kğ Pirinç, 3 litre su , yarım kğ şekerYAPILIŞI: Önce pirinç ile su kaynatılır Sonra şeker atılır Yine kaynatılır Başka bir kaba boşaltılır Soğuncaya kadar bekletilir ve servis yapılır![]() |
| 10-14-2012 11:04 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri PAPARA (4 KİŞİLİK) HAZIRLANIŞI: Ekmekler derin bir tabağa doğranır ayrı bir yerde tereyağı kızartılır Ve soğanlar düzgün birşekilde doğranıp, salça ile birlikte tereyağında kızartılır Yeteri miktarda su ilave edildikten sonra, suyun kaynamasını bekleriz Su kaynadıktan sonra içine ufalanmış tulum peyniri ilave edilir Biraz daha kaynadıktan sonra tencere ateşten alınır Ve bu oluşan karışımı daha önceden doğradığımız ekmeklerin üzerine dökülür Üzeri karabiber ve maydanoz ile süslenir![]() |
| 10-14-2012 11:04 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri ÇERKEZ BÖREĞİ MALZEMELER: Pakmaya, Tuz, Patates, Peynir YAPILIŞI: Hamuruna pakmaya ve tuz katılır Hamur ekşiyinceye kadar bi süre bekletilir Hamurun ekşimesi, beklerken biryandan da içini hazırlarız İçinin malzemesi: Patates, Peynir ve tuzdur Patates haşlanır Rendelenir peynir tuz katılır top şeklinde hazırlanır Ekmek bezesi kadar hamur alınır, elde hamur kalın olarak açılır op şeklinde hazırladığımız patatesler hamurun içine konur Ağzı elle kapatılır Düz bir yere konulur elle açılır Kızarmış sıvı yağda kızartılır Kızardıktan sonra servis yapılır![]() |
| 10-14-2012 11:04 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri TANDIR BÖREĞİ MALZEMELER: 4 kg un, 1 kg kıyma, 1 kg peynir, Yarım kg tereyağ, 4 baş soğan, Maydanoz, Kırmızı biber YAPILIŞI: Unu mayalayıp hamur yapacaksınız Kıymayı suyu çekilecek kadar kavuracaksınız Soğanı doğrayacaksınız Peynir kırmızı biber ve maydanozla karıştırarak iç hazırlayacaksınız Hamur ekşiyinceye kadar tandır yakılıp hazırlanacak Daha sonra hamurdan börek yapılıp tandıra yapıştırılacak![]() |
| 10-14-2012 11:03 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri DİLBERDUDAĞI BAKLAVASI MALZEMELER: 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 kg süt, 1 tatlı kaşığı tuz, ceviz içi, Belli bir ölçüde un YAPILIŞI: ılık sütün içine zeytinyağını, tuzu, yoğurdu, yumurtayı döküp karıştıracak Daha sonra bunun içine un ilave edilir Daha sonra elde edilen hamurdan 20 beze yapılarak açılır Bundan sonra bezeler tepsinin içine konulup yuvarlak biçimlerde kesilir Bunlar içine ceviz konarak fırın tepsisine yerleştirilir Tepsinin dolmasından sonra tereyağı kızartılarak üzerine serpilir Sonra fırına konularak kızartılır![]() --->: Konya Yemekleri frmacil sayfa 2iki --->: Konya Yemekleri |
| 10-14-2012 11:03 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri KAYGANA TATLISI MALZEMELER: 5 yumurta, 1 kilo süt, Kabartma tozu, Un, tuz YAPILIŞI: Yumurta iyice çırpılacak Sütle karıştırılacak İçine aldığı kadar ün, bir tutam tuz ve kabartma tosu atılarak iyice karıştırılarak kızgın yağda kaşıkla biraz biraz dökülerek kızartılacak Hazırlanmış olan şurup tatlının üzerine dökülecek Servise sunulacak![]() |
| 10-14-2012 11:03 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri SAÇ ARASI MALZEME: 2 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, Alabildiğine un, 1 kg kaymak YAPILIŞI: Kaymak hariç diğer malzemeler yoğrulur Hamur ince yufka halinde açılır 1 yufka eritilen kaymakla yağlanır Üzerine 2 bir yufka koyularak o da yağlanır Dürülerek parça parça kesilir Diğer bezelerde bu şekilde hazırlanır Yağlanmış tepsiye döşenir Ve kızartılır Kızardıktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır![]() |
| 10-14-2012 11:03 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri ETLİ PİLAV MALZEMELER: Nohut, Et suyu, 500 gr Et, Tuz-Karabiber, Pirinç, Kişniş, 1 margarinYAPILIŞI: Pirinç güzelce yıkanır Öbür tarafta et suyu kaynar Nohut haşlanır Tavaya yağ konur Eridikten sonra pirinç içine atılır Hafif ateşte bekletildikten sonra üzerine suyu dökülür Pişmeye bırakılır Piştikten sonra üzerine kebap şeklinde et dökülür Servis yapılır![]() |
| 10-14-2012 11:03 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri UN HELVASI MALZEMELER: Pemkez veya şekerden yapılmış şurup, 2 çay bardağı sıvı yağ, Yeteri miktarda un YAPILIŞI: Pekmez kaynatılarak veya şekerden yapılan şurup kaynatılarak içine yeteri miktarda un konur unu karıştırarak içindeki şuruba yediririz İçinde hiç ekmez kalmayıncaya kadar karıştırılır Sonra yağ ilave edilerek kızartılır![]() |
| 10-14-2012 11:03 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri BAMYA ÇORBASI MALZEMELER: 250 gr kuşbaşı et, 150 gr kuru bamya, 3 soğan 2 kaşık margarin, 1 limon, tuz, su (et suyu), 1 kaşık salça YAPILIŞI: Kuru bamya limonlu suda hafif haşlanır, süzülür Bir tencerede et bir miktar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir Yağ ve ince doğranmış soğanlar konur Kavrulur Salça tuz limon, su (et suyu) ilave edilir Su kaynamaya başlayınca haşlanmış bamyalar da konur Özleşinceye kadar pişirilir Suyu eksilirse sıcak su ilave edilir, sıcak sıcak servis yapılır![]() |
| 10-14-2012 11:02 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri HÖŞMERİM MALZEMELER: 1 kg kaymak, Un, 1 çay bardağı su, Tuz, Pudra şekeri YAPILIŞI: Geniş bir tavaya kaymağı koyarız Bir bardak suyu da ilave eder Alabildiği kadar unla karıştırılır Hafif ateşte karıştırılarak iyice pişiririz Tuzu da ilave edip pişince tavaya güzelce düzleriz Hafif ateşin üzerinde kızartıp servis tabağına çeviririz Biraz soğuduktan sonra pudra şekerini üzerine dökeriz![]() |
| 10-14-2012 11:02 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri SAÇ BÖREĞİ MALZEMELER: Yeteri kadar un, Tereyağı, Peynir, Ispanak YAPILIŞI: Yeteri kadar hamur yoğrulur Yapılacak içler hazırlanır Hamur bezeler şeklinde hazırlanır Hazırlanan bu bezeler yufka gibi açılır İçine yapılacak olan (peynir veya ıspanak) konur ve saç ocağında pek gevrek olmamak şartıyla yiyecek olanın dişine göre pişirilir Pişirilen bu brek yine yiyecek olanın kapasitesine göre yağlanır ve afiyetle yenir![]() |
| 10-14-2012 11:02 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri ETLİ TOPALAK MALZEMESİ: 1 kg yağsız dana kıyması, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 ad yumurta, 1 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı un, Tuz-karabiber-kekik, 1 ad soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı salça margarin yağı-etsuyu veya sıcak suYAPILIŞI: Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur Salçasıda konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya etsuyu konur Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir![]() |
| 10-14-2012 11:02 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri YOĞURT ÇORBASI MALZEMELER: , Tereyağı, 150 gr yoğurt, 50 gr Pirinç, 80 gr mercimek, Nane, EtsuyuYAPILIŞI: 8 kişilik tencereye, et suyunu ezdiğiniz yoğurduda katın hiç durmadan karıştırınız Kaynayınca içine mercimek, pirinci ilave ediniz Ve tekrar karıştırın bırakın Çorba kaynayıncaya kadar bekleyin, kaynayınca bir iki kez daha karıştırın ve 2-3 dak bekleyin Çorbayı ateşten indirin ve tavanın içine tereyağı koyun iyice kızarınca tuz atın daha sonra ateşten indirin ve çorbanın üzerine naneyle birlikte dökün![]() |
| 10-14-2012 11:02 PM | |
| Prof. Dr. Sinsi |
Konya Yemekleri-Yemek Tarifleri SU BÖREĞİ MALZEMELER: 5 Ad Yumurta, İki kaşık tereyağ, Yarım su bardağı su, 1 Kg Un, Biraz Tuz, 3 Baş soğan, 1 Kg Koyun kıyması, Karabiber, maydanozYAPILIŞI: Yumurta su ve tuz elle çırpılır Güzelce yoğurulur Sonra bezelere ayrılır Onbeş;yirmi dakika dinlendirilir Soğanlar bir kaşık veya iki kaşık zeytinyağında kavrulur Sonra kıyma ilave edilir Hepsi beraber kavrulur Maydanoz incecik kıyılır içine ilave edilir Soğumaya bırakılır Sonra bezeler tek tek açılır biraz kurutulur bu arada ocakta kaynar su hazır bulunur Açtığımız yufkalar tek tek içine atılır ve pişirilir Ayrıca önceden hazırlanmış yağlanmıy tepsiye döşenir Arasına hazırladığımız kıymalı iç yayılır Tekrar üstüne yufkalar döşenir En üste kuru yufka konur artık böreğimiz pişmeye hazırdır Ocakta yavaş yavaş az ateşte pişirilir![]() |