Başörtüsü Hakkında Güzel Bir Yazı |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Başörtüsü Hakkında Güzel Bir YazıBaşörtüsü Hakkında Güzel Bir Yazı Üzerimde bütün bir mustazaf ümmetin,mağdurun,Asrı Saadetin'in, Hamza'nın,Ömer'in, Ebubekir'in, osaman'ın ve en önemlisi Muhammed'imin,cennetin burcu burcu koktuğu örtüm!Düğün günü,"Baba,Allah'tan bana da ahirette ümmetine şefaat etme hakkını vermesini dile" diye ağlayan Fatma'nın zerafetinin nişanesi Onun o gözyaşlarını üzerinde barındıran,kula kul değil,Allah'a kul olduğunun işareti örtüm! eğer seni çıkartırsam, HzFatıma'nın gözyaşları ayaklar altına dökülmez mi sonra? Eğer seni çıkartırsam, saf ve beyaz bir kağıt parçası misali, alnına sürülen leke, ahiret günü bütün yaptıklarımın,Allah'ı aldatmaya çalıştığımın,sen çekil önümden Allahım,geleceğimi feda etmektense seni etmeyi yeğlerim dedirten,şeytana uyduğumun işareti olmaz mı sonra? O gün,utanıyorum Allahım diye feryat etmektense,HzMuhammed Mustafa aleyhisselatü vesselam ile el ele cennet kapılarından gelmek için,dünyamı Allah adına feda etmişim çok mu? Allah kitan-bında,"benim ayetlerimi az bir hasisslik pahasına satmayın,asla zalimlere rıza gösterip boyun eğmeyin" emrini vermemişimdir? Ey nefsim!sanan köle olamam,cennette beni bekleyenler varebedi kalmak üzererabbleri için tekrar tekrar canlarını vermeye hazır olanların mekanı mı,yoksa keşke toprak olsaydım diye feryad edenlerin mekanım daha hoş geliyor sana?Dayan yüreğim dayan,sabret,şahsiyet ve onurunu ayaklar altına aldırmamak için başındaki başörtünle dayan,sabretbil ki başarı ancak inançlı insanlarındır Düşün, şeytanın HzAdem'e,"Bu ağacın meyvesinden yersen ebedi olarak cennette kalırsın" diyerek yasak ağaçtan yedirmesi ve HzAdem'in geleceğini kurtarma çabasına girerek,Allah'ın yasakladığı meyveden yemesini ve cennetten çıkarılışını düşündüşün,düşün ve dayandayanmadığın sürece,başında başında bekleyen melekleri ağlattığını,Rasulu daralttığını unutmaSusma ,söyle yüreğim buna hakkın var mı?İslam'ın kıyamete kadar devam etmesi için,senin ve insanların özgürlüğünün,huzurun doruklarına ulaşması,rahmet yağmurlarıyla yeşeren merhamet ve adaletin bütün dünyaya yayılması için mücadele veren ve çile çeken Resulun, ensarın,muhacirin,şehitlerin, Filizle'lerin, Havva'ların ahirette yakana yapışamayacaklarının garantisini verebilir misin? Bir yanda şeytan ve askerleri Bir yanda Allah ve yarenleri Bu iki koldan birini seç artık Bak yüreğim, bak ve dinle Haydin felaha diyerek,ezan okuyan Bilal'in sesini duyuyor musun? |
|