Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ailelere, çocuğa, koruyucu, olanaklar, sağlanan, yerleştirilen

Koruyucu Ailelere Ve Yerleştirilen Çocuğa Sağlanan Olanaklar

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Koruyucu Ailelere Ve Yerleştirilen Çocuğa Sağlanan Olanaklar

KORUYUCU AİLELERE VE YERLEŞTİRİLEN ÇOCUĞA SAĞLANAN OLANAKLAR

Koruyucu ailelere baktıkları her çocuk için,çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için aylık ücret ödenir

Özürlü çocuklar için yapılacak ödemeler iki katına kadar arttırılır

Her öğretim yılı başında bir defaya mahsus olmak üzere eğitim masrafları karşılığı olarak bakım ücreti üç kat arttırılarak ödenir

Şubat ve Ağustos aylarında çocukların yıllık giyim masrafları karşılığı olarak bakım ücreti iki kat arttırılarak ödenir

Koruyucu Ailenin yanında bakılan çocuklar hastalandıklarında koruyucu ailesi tarafından hiçbir sevke tabi olmadan doğrudan sağlık karneleri ile devlet-üniversite hastanesi, sağlık ocağı, hükümet tabipliklerine, ayaktan veya gerekiyorsa yatarak muayene, tedavi için götürülebilmektedir Bu durumlarda muayene ve tedavi bedeli Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır

Yine koruyucu aile yanındaki çocuklar koruyucu ailenin çalıştığı kurumun bağlı olduğu sağlık kuruluşu ya da anlaşması doktoruna da götürülebilmektedir Ancak, bu durumda muayene ve tedavi bedeli Kurumumuz tarafından karşılanamamaktadır

Çocuklara verilen, Genel Müdürlükçe hazırlanıp bastırılan fotoğraflı seri numaralı sağlık karneleri her yıl İl Müdürlüklerince vizelenmektedir

Koruyucu ailedeki özürlü çocuklar ile okula giden çocukların okul servis aracı ücreti ödenir Servis bulunmaması halinde gidiş – gelişlerdeki ulaştırma giderleri karşılığı otobüs bilet ücretleri ödenir

Okula giden veya bu yaştaki çocuklara her ay harçlık ödenir

Tam gün öğrenim görüp de yemeklerini evde yeme olanağı bulamayan çocuklara, öğrenim süresince harçlıkları iki kat artırılarak ödenir

Koruyucu aile yanındaki çocukların meslek edinme kurs bedelleri ile eğitim ve öğretimlerine ilişkin etüt, kurs, yaz okulu, harç, sınav ve kayıt ücretleri ödenir

Başka illere öğrenim amacı ile gitmesi gereken çocukların ulaştırma giderleri ödenir

Koruyucu aileler ve korudukları çocuklar için gerektiğinde üniversitelerin ilgili bölümlerindeki uzman kişilerden psikolojik ve psikiyatrik danışmanlık hizmeti sağlanır

Gönüllü statüdeki koruyucu aileler yanındaki çocuklar için de talepte bulunduğu takdirde aylık bakım ücreti dışındaki diğer ödemeler yapılmaktadır

Koruyucu ailelere ödenen ücret ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylık göstergesinin (9500) memur maaş katsayısıyla (Ocak ve Temmuz aylarında değişmektedir) çarpımıyla elde edilen rakamın sırasıyla %45'i, %50'si, %55'i ve %60'ı alınarak belirlenmektedir 2008 yılında ücretli koruyucu aile yanındaki çocuklar için ödenen aylık aşağıdaki gibidir (Özürlü çocuklar için iki katına kadar arttırılmaktadır) Harçlıklar ise kuruluş bakımındaki çocuklar için yapılan hesaplama ile belirlenmektedir (Çocuk Yuvaları Yönetmeliği Md 46 ve Yetiştirme Yurtları Yönetmeliği Md48 ) Memur maaş katsayısı, sırasıyla 600 (İlköğretim 1-4 sınıfı), 900 (İlköğretim 5-8 sınıfı), 1200 (Lise ve dengi okul) ve 2000 (Yüksek öğrenime devam eden) gösterge rakamı ile çarpılarak bulunan miktar kadar ödeme yapılmaktadır;

2009 YILININ 1 yarısı İÇİN;

KATSAYI : 0,053505

EK GÖSTERGE : 9500

0,053505 X 9500 = 508,30 YTL

Yaş-Okul

Durumu

%

Aylık Bakım Ücreti

Gösterge

Aylık Harçlık

Aylık Toplam

0-6 Yaş

Okul öncesi

45

228,74

-

-

228,74

7-12 Yaş

İlköğretim (1-5)

50

254,15

600

32,10

286,25

13-15 Yaş

İlköğretim(6-8)

55

279,57

900

48,15

327,72

16-18 Yaş

Lise ve dengi

55

"

1200

64,21

343,78

19+

Yükseköğrenim

60

304,98

2000

107,01

411,99

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com