Meyhane Pilavı |
12-07-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Meyhane PilavıMeyhane Pilavı Malzemeler: 400 gr Bulgur 150 gr margarin 400 gr Kuzu kuşbaşı 150 gr Soğan 2 tatlı kaşığıTuz 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber 200 gr Domates 50 gr Sivri biber 1 2/3 bardak Et suyu Tarifi Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin Soğanı ilave edin Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Et suyunu bir taşım kaynatın Bir kenarda sıcak olarak bekletin Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin Bulguru ilave edin Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi iyice kısın Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün Kapağı tekrar kapatın Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|