Masal Tembel Kız |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Masal Tembel KızMasal Tembel Kız Evvel zaman içinde kalbur saman içinde; pireler berber develer tellal iken ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken bir karı koca varmışBu karı kocanın bir kızı olmuş Kız el bebek gül bebek büyütülmüş ama hiç iş öğrenememişBunun için adına Tembel Kız denilmişBu kız o kadar tembelmiş ki yerinden kalkmaya üşeniyormuşAnası babası ona bir gelberi yaptırmışKız da oturduğu yerden işini gelberiyle yapıyormuşKızının evlilik çağı gelmişAnası babası kızı bir avcıyla evlendirmiş Avcı ava gitmiş bir ördek vurmuşEve gelmiş ördeği temizlemiş ateşe koymuşTekrar ava gitmek üzere hazırlanmış karısına ateşe ördeği koydum yanmasın bak demiş Tembel Kız olur demiş demiş ama yerinden bile kalkmamışAradan uzunca bir zaman geçmişDilenci eve gelmişTembel Kıza hanımcığım Allah rızası için bir dilim ekmek demişTembel Kız da yan tarafta mutfak geç al cevabını vermişDilenci mutfağa girmiş Bakmış ocakta ördek kaynıyor almış ördeği torbasına koymuş tencerenin içine de ayaklarındaki pis çarıkları Gelmiş Tembel Kız'ın yanınaBak hanımcığım demiş ekmeği aldım Allah razı olsun Şimdi sana bir türkü söyleyeyim de ben gideyimTürküyü şöyle söylemiş;Senin gaga benim torba içinde Benim çarık senin çorba içinde Sen yat kaba yatak yorgan içinde Ben yiyecem gagayı orman içinde Dilenci türküyü böyle söylemiş çekip gitmiş Aradan bir zaman geçmiş kızın avcı kocası gelmişKarısına ördek pişti mi? DemişKarısı olan biteni anlatmış bak bana bir de türkü söyledi sana deyiverem demiş türküyü söylemişO zaman avcı kocası durumu anlamış karısına kızıp azarlamışOndan sonra Tembel Kız tembelliği bırakmışOnlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine |
|