Reyhanlı Makarna |
11-27-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Reyhanlı MakarnaReyhanlı Makarna Malzemeler 1 paket kelebek makarna Haşlamak için 2 litre su 1 demet reyhan 1 demet taze sarımsak 3 ortaboy dometes 3 adet yeşil biber 3 tatlı kaşığı dometes salçası Karabiber 1 tatlı kaşığı tuz(suyuna) 1 tatlı kaşığı tuz(sosuna) 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı Hazırlanışı Bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın Kaynayan suya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve makarnayı ilave edin8-10dakika pişirin (arzunuza göre diriliğini ayarlayın) Piştikten sonra 2 su bardağı soğuk su ekleyin ve süzünTavaya 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyun taze sarımsakları ,yeşil biberi,reyhanı ve dometesi küp küp doğrayın önce yeşil biberi,sarımsağı ,dometesi salçayı,reyhanı sırasıyla soteleyin,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin,karıştırın ve ocaktan alın Makarnaları servis tabağına alın hazırladığınız sosu ilave edinKarabiberle süsleyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|