Atatürk'ü Saygıyla Anıyorum |
11-10-2009 | #1 |
delishhhh
|
Atatürk'ü Saygıyla Anıyorumbügün Atatürk'ün ölümünün üzerinden tam 71 yıl geçti onu saygıyla anıyorum bu ülkeyi ülke yapan beden gücü ile değil fikir gücü ile bir ulusu kurtaran ulu önderimiz seni çok özlüyoruz |
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla Anıyorum |
11-10-2009 | #2 |
delishhhh
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla AnıyorumSon günlerin modası: Atatürk'ü eleştirmek Belli ki "eleştirmek", O'nu anmak ve anlamaktan daha kolaylarına geliyor Atatürk'ü eleştirmeye heves edenlere bir tavsiyem var: Eleştirmeden önce "eşleştirmeyi" deneyin Eğer bir "benzerini" daha bulabilirseniz buyurun eleştirin! Zira ben her 10 Kasım'da O'nun "eşsiz" değerini biraz daha idrak ediyorum(bir eleştirmen) |
11-10-2009 | #3 |
delishhhh
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla AnıyorumArkasından karanlık batmadan sönen tek güneş sensin |
11-10-2009 | #4 |
bbk
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla AnıyorumAllah gani gani rahmet eylesin
11-10-2009 | #5 |
Gözyaşı
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla AnıyorumAtamızı saygı ve rahmetle anıyoruz konunuz özel günler bölümüne daha uygun olduğu için taşıyorum
11-10-2009 | #6 |
delishhhh
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla Anıyorumgenelde bu bölümde doğum günleri, dini ve ve milli bayramlar bulunduğu için ve başlık olarakta bugünün önemini çok yansıtmadığını düşündüğüm için serbest forumda açmıştım |
10 Kasım |
11-10-2009 | #7 |
Şengül Şirin
|
10 KasımKurtuluş Savaşının Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu M Kemal Atatürk’ün 10 Kasım da saat 9′u 5 geçe yaşama veda etmesine yol açan süreci kısaca birlikte yaşayalım M Kemal Atatürk Büyük zorluklarla kurduğu cumhuriyetin daha ilk adımlarını attığını gördüğü bu günlerde yakalandığı hastalığın belirtisiyle 1937 yılında tanıştı 1938 yılı başlarında Yalova’da bulunduğu sırada, hastalığı ciddi boyutlara ulaştı Buradaki tedavi olumlu sonuç verdi Ancak tam olarak iyileşmeden yapmış olduğu Ankara yolculuğu, yorucu olmasından dolayı hastalığının tekrar artmasına neden oldu Bu tarihlerde Hatay sorununun gündemde olması da onu yormaktaydı Hasta olmasına rağmen, Mersin ve Adana’ya geziye çıktı Kızgın güneş altında askerî birliklerimizi teftiş edip tatbikat yaptıran Atatürk, çok yorgun düştü Ülkü edindiği millî dava uğruna kendi sağlığını hiçe saydı Güney seyahati hastalığının artmasına sebep oldu 26 Mayıs’ta Ankara’ya döndükten sonra tedavi ve istirahat için İstanbul’a gitti Doktorlar tarafından, siroz hastalığı teşhisi kondu Deniz havası iyi geldiği için, Savarona Yatı’nda bir süre dinlendi Bu durumda bile ülke sorunlarıyla ilgilenmeye devam etti İstanbul‘a gelen Romanya kralı ile görüştü Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti 4 Temmuz 1938′de Hatay Antlaşması’nın yürürlüğe girmesi Atatürk‘ü çok sevindirip moralini düzeltti Temmuz sonlarına kadar Savarona‘da kalan Atatürk’ün hastalığı ağırlaşınca Dolmabahçe Sarayı’na nakledildi Fakat hastalığı durmadan ilerliyordu O’nun hastalığını duyan Türk halkı, sağlığıyla ilgili haberleri heyecanla takip ediyor, bütün kalbiyle iyileşmesini diliyordu Hastalığının ciddiyetini kavrayarak 5 Eylül 1938′de vasiyetini yazıp servetinin büyük bir kısmını Türk Tarih ve Türk Dil kurumlarına bağışladı Ekim ayı ortalarında durumu düzelir gibi oldu Fakat, çok arzuladığı hâlde, Ankara’ya gelip cumhuriyetin on beşinci yıl dönümü törenlerine katılamadı 29 Ekim 1938′de kahraman Türk Ordusu’na yolladığı mesaj, Başbakan Celâl Bayar tarafından okundu “Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferlerle beraber medeniyet nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusu!” sözü ile Türk Ordusu’nun önemini belirtmiştir Yine aynı mesajda “Türk vatanının ve Türk’lük camiasının şan ve şerefini, dahilî ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni, her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumuzun tam bir inan ve itimadımız vardır” diyerek Türk Ordusu’na olan güvenini belirtmiştir Atatürk 1 Kasım 1938′de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış töreninde de bulunamadı Hazırladığı açılış nutkunu Başbakan Celâl Bayar okudu Atatürk bu nutkunda ülkenin imarı, sağlık hizmetleri ve ekonomi konularındaki faaliyetleri açıkladı Bundan başka eğitim ve kültür konularına da temas edip gençliğin millî şuurlu ve modern kültürlü olarak yetişmesi için İstanbul Üniversitesi’nin geliştirilmesi, Ankara Üniversitesi’nin tamamlanması ve Van Gölü civarında bir üniversitenin kurulması için çalışmaların yapıldığını belirtti Türk Tarih ve Türk Dil kurumlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti açıkladı Ayrıca Türk gençliğinin kültürde olduğu gibi spor sahasında da idealine ulaştırılması için Beden Terbiyesi Kanunu’nun uygulamaya konulmasından duyduğu memnuniyeti belirtti Atatürk, ölümüne kadar memleket meselelerinden bir an olsun uzak kalmamıştı Atatürk’ün hastalığı tekrar şiddetlendi 8 Kasımda sağlığıyla ilgili raporlar yayımlanmaya başlandı Bütün memleketi tekrar derin bir üzüntü kapladı Her Türk’ün kalbi onun kurtulması dileğiyle çarpıyordu Ancak, kurtarılması için gösterilen çabalar sonuç vermedi ve korkulan oldu Dolmabahçe Sarayı’nda 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe, insan için değişmez kanun, hükmünü uyguladı Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrıldı Bu kara haberle, yalnız Türk milleti değil, bütün dünya yasa büründü Büyük, küçük bütün devletler onun cenaze töreninde bulunmak üzere temsilciler göndererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna karşı duydukları derin saygıyı belirten mesajlar gönderdiler Mustafa Kemal büyük mücadelelerle silah arkadaşlarıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin daha ilk yıllarında aramızdan ayrılırken onun yokluğunun vereceği sıkıntılarında adeta önü açılmış oldu
11-10-2009 | #8 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla AnıyorumHer yıl inkilap tarihi kitabını okur,kızıma anlatırımBildiğim konular olduğu halde her okuyuşumda Atatürk'e olan hayranlığım bir kat daha artarRuhun şad olsun Atam Seni unutmadık,unutturmayacağız da
11-10-2009 | #9 |
dejavu2009
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla Anıyorum
11-10-2009 | #10 |
peri
|
Cevap : Atatürk'ü Saygıyla AnıyorumNedene bilirki çok özluyoruz o olsaydı böylemi olurdu ülkemiz ellerin dert görmesinnn
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|