Mükemmelliğin Rehberi Kitap Özeti |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mükemmelliğin Rehberi Kitap ÖzetiMükemmelliğin Rehberi Kitap Özeti Kitabın adı :Mükemmelliğin Rehberi Kitabın yazarı:Robin Sharma Kitabın yayın evi :Goa Yayın tarihi :2008 Çevirmen :Tülin Penso Sayfa sayısı:225 sayfa Kitap hakkında inceleme yazısı : Kişisel gelişim ,bilinçlenme ve sosyal başarı kitaplarında belkide dünyada en çok tanınan yazarı olan estseller yazar ve liderlik uzmanı Robin Sharma nın yine bir kişisel başarı için yapılması gerenleri anlattığı kitabı Bu kitap daha çok iş hayatımızda bizi başarıya götürecek ve başarının daim olması için yapmamız gerekenleri anlatıyor Kitabın bizim için çok hoş bölümlerinden birini sizler için paylaşmak istiyoruz Nasıl Daha Mutlu Olunur? Şirketlerine danışmanlık yaptığım yöneticilerde ve işadamlarında çok işe yaramış basit bir fikir: Eğer mutlu olmak istiyorsanız, sizi mutlu eden şeyleri daha fazla yapın Gayet açık ve net bir noktaya değindiğimi düşünüyorsunuz, ancak öyle değil Muhteşem çocukluk yıllarımızı geride bıraktıktan sonra birçoğumuz kalbimizi neşeyle dolduran şeyleri yapmayı bırakıyor Tepe yöneticisi müşterilerimden biri gençken bisikletiyle tek başına uzun gezintilere çıkmaktan çok hoşlandığını söylemişti “Çocuklarımız doğduğunda ve işimin gereklilikleri arttığında bundan vazgeçtim Hayat daha yoğun bir hal aldı Bisikletin üzerinde geçirdiğim zamanlar hayatımın en güzel günleriydi” Çok başarılı bir işadamı olan bir başka müşterim eskiden bir müzik grubunda bateri çalma tutkusunu benimle paylaştı “Onlar inanılmaz güzel günlerdi Daha sonra işe başladım, iş beni tüketmeye başladı Müzik yapmayı özlüyorum Bateri çalarken kendimden geçerdim” İşte Yapılacaklar Listeniz: En büyük on tutkunuzu, sizi neşelendiren ve yaşamın ne kadar güzel olduğunu gösteren on adet faaliyeti sıralayın Daha sonra on hafta boyunca bunlardan birini haftalık programınıza yerleştirin Güçlü bir fikir: Programa dahil edilen şeyler yapılan şeylerdir Bir şeyi programlayana kadar o sadece bir kavramdır ve muhteşem insanlar dikkat çekici yaşamlarını kavramlar üzerine kurmazlar Başarılarını eylemlerinin ve bu eylemleri kendi yetenekleri dahilinde neredeyse kusursuz yerine getirmenin üzerine inşa ederler Onlar eyleme geçerler Bu on günlük program işe yarıyor Ruhunuzu yücelten ve sizi sevinçten uçuran şeyleri yapmaya başladığınızda, belki de kaybetmiş olduğunuz mutluluk hissiyle yeniden buluşacaksınız Yaşamın amacının bir bölümü de mutlu olmaktır Gerçekten mutlu Ruhunuzu yücelten ve sizi sevinçten uçuran şeyleri yapmaya başladığınızda, belki de kaybetmiş olduğunuz mutluluk hissine yeniden ulaşacaksınız |
|