Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baraj, irmağında, susurluk, vardır

Susurluk İrmağında Hangi Baraj Vardır

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Susurluk İrmağında Hangi Baraj Vardır

Susurluk ırmağında hangi baraj vardır

Susurluk Çayı

Simav Çayı diğer adıyla Susurluk Çayı, kaynağını Simav yakınlarındaki Şaphane Dağları’ndan alır Çaysimav,Beciler, Yeniköy kasabalarından geçerek Sındırgı Barajına dökülürOldukça büyük olan Sındırgı Baraj’ında (Çaygören barajı) ve çay’da birçok balık türü yaşarBalık çeşitleri olarak ,Sazan,baraj balıgı,Sarı balık,mercan balıgı,akça balık,ak balık,,kaya balığı çeşitleri oldukça yogun olarak bulunurayrıca çay ekili alanların sulanmasında wwwfrmsinsinet Barajdan yararlanılır

Çaygören Barajı, Balıkesir (il)’inde, Simav Çayı üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacı ile 1965 – 1968 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 3412000 m3, akarsu yatağından yüksekliği 52,50 m, normal su kotunda göl hacmi 13000 hm3, normal su kotunda göl alanı 7,25 km2′dir 17208 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir

Sındırgı’dan sonra Balıkesir’e doğru yoluna devam eden çay, Bigadiç İlçesinden devam ederek, Balıkesir yakınlarında Ovabayındır denen köyde bulunan Regülatör’e ulaşır ve ordan devam ederek Kepsut ilçesine ve nihayetinde Susurluk’a ulaşır

Susurluk ovası’nda kuzeye yönelir ve en son Karacabey’den geçerek wwwfrmsinsinet Marmara Denizi’ne dökülür Başlıca kolları; Nilüfer Çayı, Mustafakemalpaşa Çayı ve Kocaçaydır Akarsuyun yatak eğimi az olduğundan akış hızı yavaştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com